Jump to content

Final Data Recovery 2.0.1.1028


BrightBlade

Recommended Posts

finaldata.jpg

EN BAŞARILI VERİ KURTARMA PROGRAMLARINDAN BİRİ OLAN FİNAL DATA 'NIN TANITIMI;

Tüm bilgisayar kullanıcılarının ortak sorunudur veri kaybı. Mutlaka birimizin bir gün yanlışlıkla dosyalarının silindiği ve virüs bulaşarak bozulduğu, harddiskinin bölümlerinin kaybolduğu ve buralardaki tüm verilerinin yok olduğu, uzun zamanlar emek verdiği bir çalışmasının yanlışlıkla silindiği ve ah vah ettiği mutlaka olmuştur.Veri kurtarma bilgisayar dünyası için çok önem arzetmekte, bu nedenle veri kurtarma konusunda birçok yazılım firması, birçok şirkete ve tüzel kişiliğe bu alanda yüksek meblağlarla hizmetler vermekte, veri kaybı maliyetleri şirketlere büyük külfetler getirmektedir.

Final data adlı program bu konuda bilgisayar kullanıcılarına profesyonel çözümler sunuyor. Harddisk üzerinden silinen ofis dosyalarını, exe dosyalarını, video formatındaki dosyaları, mm3 formatındaki dosyaları ve daha birçok dosya formatını kurtarmada çok başarılı. En iyi veri kurtarma programı da diyebilirim.

RESİMLİ ANLATIMI (FİNAL DATA 2):

Programı bilgisayarınıza kurup çalıştırdıktan sonra, karşınıza aşağıdaki arayüzü gelecek,

finaldata2.jpg

Harddisk ten silinmiş verilerimizi kurtarmadan önce harddisk yüzeyinde bir tarama yaptırarak kurtarılabelecek verileri bulmamız gerekiyor. Bu işlemi başlatmak için; file/open menüsene tıklayın, yada file menüsü altındaki sarı klasör simgesine tıklayarak aynı menü açılır. (Alttaki resim)

ŞU AN MEVCUT PARTİTİONLAR (BÖLÜMLER) ÜZERİNDE SİLİNMİŞ DOSYALARI KURTARMAK İÇİN;

finaldata3.jpg

Yukarıdaki pencerede Logical Drive (mantıksal sürücü) ayarlarını seçerek (bölümünde şu an mevcut partitionları gösterir), dosyanız silinmeden önce hangi partition (bölüm) üzerinde idiyse burada gözüken partition u (bölüm) seçerek ok' (tamam) butonuna tıkladıktan sonra program harddisk üzerinde taramayı gerçekleştirecek ve silinmiş dosyaların bir listesini size sunacaktır.

silinendizinbulma.jpg

Aşağıda bulunan silinmiş dosyaları işaretleyerek aşağıdaki bölümlerde anlatıldığı şekilde kurtarma işlemini yapabilirsiniz.Burada Harddisk üzerinde yapılan tarama işlemleri farklı olmasına rağmen bulunan silinmiş dosyaları kurtarma işleminin yöntemi tamam aynıdır. Aşağıda anlatıldığı şekilde.

BÖLÜMLERİ (PARTİTİON) SİLİNMİŞ HARDDİSK ÜZERİNDEKİ KAYIP VERİLERİ KURTARMA (UZMAN KURTARMA):

finaldata3.jpg

Yukarıdaki pencerede programın Physical Drive (fiziksel sürücü) bölümünü seçip onayladığınızda program harddisk in bütünü üzerinde önceden var olan partitionları tarayarak bulacaktır. Alttaki resim.

phlsical2.jpg

Önceki var olan bölümler.

Alttaki resimdede şu an windows un kurulu vaziyette buludğuğu şu an kullanmakta olduğum bölümler gözüküyor. Sanırım programın ne denli başarılı bir veri kurtarma yazılımı olduğunun bir ispati olsa gerek. Devam edelim....

finaldata3.jpg

Yukarıdaki resimde görüldüğü üzere program harddisk üzerinde başarılı bir tarama gerçekleştirerek, Harddisk'e format atıp yeniden partitionlara (bölümlere) ayırdığım harddiskimin bundan önceki bölümlerini tamamen tespit ederek ortaya çıkardı. Bu bölümde önceden var olan partitionlardan birini seçerek taramayı gerçeleştirdim. Bu tarama süresi harddiskin kapasitesine göre uzun veya kısa sürecektir. Ben işi yarıda keserek devam ediyorum. Eğer sizin için kurtarılacak verileriniz hayati öneme haiz ise sakın yarıda kesmeyin. Tarama yüzde yüz tamamlandıktan sonra kurtarma işlemine geçin.

Önceden silinmiş bölümlerden birini seçip tarama işlemini başlattığımızda program öncelikle silinmiş dizinleri arayacak, işlem bittikten sonra (Alttaki resim),

silinendizinbulma.jpgphlsical4dosyatarama.jpg

Sonrada silinen dizinler içinde silinen dosya taramasını gerçeleştirecektir. (Alttaki resim)

phlsical4scan.jpg

Bu işlem bittikten sonra aşağıda menüde görüldüğü şekilde bulunan kurtarılabilecek dizin ve dosyalar tüm ayrıntılarıyla gözükecektir.

bulunandosyalar.jpg

İşlemi yarıda kesmeme rağmen program gerçekten mükemmel bir şekilde şu an kullandığım harddisk in ta öncesinde var olan bölümler içerisindeki (tamamen format atıp yeni bölümler oluşturduğum halde) kaybolan verileri başarılı bir şekilde tespit etti. Şimdi bakalım tespit ettiği verileri kurtarmada başarısı nasıl.........?

Programın yukarıdaki kurtarma penceresinin sol menüsünde gözüken lost directory (kayıp dizinler) ve lost file (kayıp dosyalar) bölümüne tıkladığınızda kurtarabileceğimiz dosyalar sağ pencerede ekrana geliyor, burada gördüğümüz kurtarmak istediğimiz dosyaları seçtikten sonra file menüzünden recover e tıkla veya direkt disket simgesine benzeyen recover butonuna tıklayın,

recover.jpg

Burada ömenli bir ayrıntı; program yukarıda resimde kurtarmak istediğimiz dosyaları kaydetme yeri konusunda seçenek sunuyor, burada dosyaları diğer bir bölüme yani veri üzerinde tarama yaptığımız bölüm üzerine kesinlikle kaydetmeyin çünkü tarama yaptığımız bölüm üzerine yaptığımız veriler kurtarmaya çalıştığımız işlemin başarısız olmasına sebebiyet verir kurtarma yüzdemizi aşağı çeker.

recover2.jpg

Yukarıda görüldüğü üzere kurtarılacak dosyaların diğer bir bölüm üzerinde yeni oluşturduğum bir recover klasörü içerisine kaydedilmesini seçiyorum. Resimde görünen kaydedilecek klasörü seçtikten sonra penceredin üst kısmındaki save butonuna tıklayarak işlemi bitirin.

Buradan dosyaları kaydettiğimiz (kurtarılan dosyaları) klasöre bir göz atalım.

recover3son.jpg

GERÇEKTEN DE ÇOK BAŞARILI. Düşünün biraz harddisk partition (bölüm) bilginiz varsa bu seviyedeki bir durumdan bu derece mükemmel veri kurtarma işlemi yapması programı taktir edilecek bir kategoriye koyuyor.

FİNAL DATA 2 PROGRAM'I İLE YAPTIĞIM VERİ KURTARMA İŞLEMİNDE;

Önceden var olan bölümler üzerinde programla yaptığım veri kurtarma işleminde JPG ve BMP uzantılı dosyaları kurtarmada yüzde 95 oranında başarılı oldu,

Yine aynı yöntemle yaptığım tarama işleminde doc. (word uzantılı) uzantılı dosyaları kurtarmada işleminde yüzde 98 lere varan oranda çok güzel bir başarı sergiledi.

Ğine silinen exe uzantılı dosyaları kurtarmadada gayet başarılı.

Programın bir eksisi dosyaları kurtarırken orjinal adlarında tespit etmeyi kurtarmayı başaramadı ancak dosyaların içeriğinde bir bozulma yok.

EĞER SİZİN ZARAR GÖREN VEYA SİLİNENVEYA VERİLERİNİZ ÇOK ÖNEMLİ İSE MUTLAKA ŞU KRİTERLERE DİKKAT ETMENİZ GEREKİR:

1-Veri kaybı ile karşılaştığınında harddiskinin üzerine başka bir program veya başka veriler kesinlikle kaydetmeyin, çünkü yeni kayettiğiniz veriler sildiğiniz sektörler üzerine geldiğinde kurtarılma şahsı çok daha düşecektir.

2-Silinen verilerinizi kurtarmak istiyorsanız, sabırlı davranın ve programla tam detaylı bir şekilde tarama yapmasını bekleyin, onndan sonra verilerinizi kurtarmayı deneyin.

3-Eğer mümkün ise veri kaybına uğrayan harddiskinizi başka bir sisteme takmak suretiyle Final data programı ile taramadan geçirin ve kurtarma işlemini gerçeleştirin. Bu işlem veri kurtarmada başarı oranını daha da yükseltecektir.

Programın çok hoş çok güvenli bir özelliğini de bahsetmeden geçmeyeyim; Programın folder projektion bölümüne (üst menüsünde görünen sarı klasör üzerinde artı simgesi bulunan buton) tıkladığımızda programla silinmesini istemediğimiz bir klasörü seçerek tamamen korumaya alıyor. Program burada bize bir şifre oluşturmamızı istiyor, şifreyi oluşturun ve şifre tekrarından sonra açılan menüde add yazan butona tıklayın ve hangi klasörü silinmeye karşı korumaya almak istiyorsanız seçin ve ok la onaylayın. Program bu klasörü tamamen korumaya alacak kesinlikle silinemeyecektir. Klasörün korumasını kaldırmak için aynı yöntemle girerek önceki oluşturduğunuz şifreyi girip korumaya aldığınız klasörü seçtiğinizde delete tuşuna basarak korumayı kaldırın. Buradaki silme işlemi sadece dosyaya program tarafından konulan koruma işlemini iptal eder klasörü silmez.

Kaynak : http://www.pcrehberi.net

Download+ Crack

http://rapidshare.de/files/33778619/FinalData_Enterprise_2.0___keygen.zip.html

Link to comment
Share on other sites

  • 7 ay sonra...

Bu link de ölmüş başka link yok mu :blink:

Portable Final Data Recovery Enterprise Edition 2.0.1.1028

http://rapidshare.com/files/31998690/FinalData2101028Lt-TNCTR.com.rar.html
veya
http://rapidshare.de/files/34247254/FnlDtaEntEd2101028Lt.rar.html
veya
http://rapidshare.de/files/34247212/PrtFnlDtaEntEd2101028.rar.html[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

  • 1 yıl yıl...

üstadım öncelikle emeğine teşekkür ederim ama yazıların arasında resimli anlatımla ilgili kısımlar koymana rağmen hiç bir şey gözükmüyor onlarıda bir düzeltirsen yada resimli bir anlatım linki koyarsak daha memnun olurum. malum biz gibi acemiler için çok önemli saygılarımla.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 7 ay sonra...
  • 6 ay sonra...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...