Jump to content

Benny Bill

Yeni Üye
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

About Benny Bill

Recent Profile Visitors

172 profile views

Benny Bill's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Eline sağlık Nous arkadaşım, Allah razı olsun, eklentini indirdim, ileriki bir çalışmamda deneyeceğim.
  2. Tartışma istemediğim konusunda ciddiydim. Hele ki bu mübarek ayda kimseyi kırmak istemem. Gittikçe sinirleniyorum ve bu durum yazdıklarıma da yansıyor. Bunu istemiyorum. Hepinizden, başta Keabous kardeşimden, özür dilerim. Hakkınızı helal edin. Pardus'u severek kullanıyorum (Bunu da belirttim). Ama ben Tübitak'tan Ulusal İşletim Sistemi denmiş bir Linux yerine gerçek bir Ulusal İşletim Sistemi beklerdim. Serzenişim de buydu. Pardus konusunu istemeden farklı bir noktaya taşıdığım için herkesten tekrar özür diliyorum.
  3. A be evladım, sen ya ne dediğini bilmiyorsun, ya da neyi neden yaptığını. Bak benim dediğim yere gelmişsin, ama hala bana muhalifmiş gibi tavır alıyosun. Ne demişsin bir bakalım: "şuan piyasada hangi linux dağıtımı kendi masaüstü ortamını kullanıyor? peki o bahsettiğin redhat,novel in pardustan farkı ne çekirden aynı herşey aynı ise ?" Yani sorunu şöyle düzeltelim: "Pardus'un diğer (yabancı) linuxlardan farkı yoksa, Türkiye'de kodlanmamışsa, sadece derlenerek Ulusal olabilir mi? Sen de dedin ya Herşeyi aynı. Ulusallığı nerede? Kullanıcı adımın konuyla ne alakası var? (Ayrıca belirteyim, kullanıcı adım "Beni Bil" isteğinin net jargonunda söylenişi) Nickimin diyelimki yabancı olması Türk olmadığım, yada bu konuda üzülemeyeceğim, fikir beyan edemeyeceğim anlamına mı gelir? Çok saçma konuşuyorsun.
  4. Keabus isimli zata ithaf olunur: Atıp,satmak diyorsun, nerede atmışım? Hani doğrusu nerede? Sen de doğruları yaz da öğrenelim. Kuru kuruya laf ebeliği yapma. Çin malı telefonlar iyi değil diyebilmek için hayatımızda en azından 1 kere telefon mu yapmak lazım? Çoluk çocukla muhatap olmam aslında ama bu seferlik cevap verdim. Müneccim de değilim. Pardus ekibi, bu işe ilk başladıklarında, kendilerinin böyle bir yol haritasına sahip olduklarını basında açıkladılar.
  5. Hayır, ben de tartışma başlatma hevesinde değilim. Sadece kendi düşüncelerimi yazdım. Yeteri kadar bilgiye sahibim. RedHat'in son sürümünün kodları açık mı? İstanbul'a Constantinople denmesi sizi rahatsız etmez herhalde? Baksanıza bizim "Kara Kulak" dediğimizi adamlar "Caracal Caracal" diye Latinceleştirmişler, bizimkiler bile Kara Kulak yerine Caracal Caracal' ı kullanıyorlar. Ve sen hala bu durumda bile ulusallık bulabiliyor, bunları savunabiliyorsun. Pes. Daha da birşey demeyeceğim.
  6. Pardus bir linux dağıtımı. Tübitak'ın yaptığı en komik işlerden biri de Pardus'u -Türkiye'de- "Ulusal İşletim Sistemi" olarak lanse etmek. Neden Komik ? Çünkü Pardus diğer dilleri de desteklemeye çalışıyor, başka dillerde siteler açıyor, ama Türkçe dışında hiçbir sitede Pardus'un "Ulusal"lığı(?!)ndan bahsedilmiyor. Ne yapmaya çalışıyorlar? Yayılmaya. Dünyada olmazsa, en azından ulusal işletim sistemi ayağına yatıp Türkiye'de dikiş tutturmaya. Sonra? Sonra RedHat, Novell, Oracle vs. gibi sunucu pazarından pay kapalım istiyorlar. Yani Pardus "tutarsa" parayla mı satılacak? EVETTT !!!! Kodlarını kapatıp parayla satacaklar, önceki açık kodlarından devam etmeye çalışan dandik işletim sistemi de (büyük ihtimalle adı da artık Pardus olmayacak) ücretsiz yoluna devam etmeye çalışacak. (Aynı RedHat'in kodlarını kapatıp, ücretli olması ama daha önce yayınladığı açık kodlardan yola devam etmeye çalışan CentOS veya Fedora gibi ya da Novell'in Suse'nin kodlarını kapatıp, ücretli olması, OpenSuse'nin eski kodlardan yola devam etmesi gibi...) Tübitak' a sormak lazım: Pardus'un çekirdeğini sen mi yazdın? -Hayır. Gövdesini, masaüstü ortamını, bileşenlerini sen mi yazdın? -Hayır. İçindeki veya sonradan depodan çekilen programları sen mi yazdın? -Hayır. Yaaa siz ne yaptınız da buna Ulusal İşletim Sistemi dediniz Türkiye'de? (Yurt dışında/yabancı dilde diyemiyorlar, anında madara olacaklarını biliyorlar!) -Cevap: Bizim burada yaptığımızı yapıyorlar. nLite, RyanVM, HFslip vb kullanıp Windows'ta düzenleme yapıp TNC XP, Perfect XP vs. vs. demiyor muyuz? Onlar da alıyorlar Linux çekirdeğini, KDE masaüstü ortamını, Firefox'u, OpenOffice ve diğerlerini derleyip, al sana Pardus !!! Ulusal İşletim Sistemimiz (?!). Madem ulusal, adı bile niye Türkçe değil? Yapmayın kardeşim, gururumuzla bari oynamayın. El alemin yaptıklarını alıp, birleştirmekle ulusallık olmaz. Bu mudur Türk mühendisliği? Bu mudur "Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu"? Bütün yapabildiğiniz bu mudur? Yazık, çok yazık... Ulusal İşletim Sistemi bari demeyin. Söylediğinize zaten kendiniz de inanmıyorsunuz ya... Ziyanı yok, biz gene kullanırız, diğer linuxlardan da çok severiz, sırf bizimkiler -yani siz- derlediniz diye. Ama el alemin yaptıklarını alıp, altına (Latince) Pardus yazarak, "Bakın çocuklar! Size Türk İşletim Sistemi yaptım!!!" komedisini bırakın. Bizi böyle kekleyebileceğinizi, enayi yerine koyabileceğinizi nasıl düşünebilirsiniz? Tübitak'ta çalışmak demek, herkesten çok daha zeki olmak mı demek? Ya da herkesin sizden daha aptal olduğu yanılgısı mı var üzeriniz de?
×
×
  • Create New...