Jump to content

reber65

Üye
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

271 profile views

reber65's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. sıfırdan indirdiğim w7 sürümü ne hikmetse kararlı çalışmadı sistemde (recovery ile kurulan sistem daha hızlıydı). ayrıca acerin kendi bazı direverleri nette yoktu. örneğin ses açılıp kapandığında ekranda görünen ses simgesi gelmiyordu. tesadüfen bir clone disk programı buldum. eski diskin d bölümünü formatlayıp gerisini diske kopyaladım ve diski takıp son kullandığım halde kullanmaya devam ettim. tam olarak aradığım bu değildi ama yinede işimi gördü. recovery bölümü yeni diskte de mevcut şuan. kullandığım program Acronis True Image WD Edition idi. disklerimden biri wd olduğu için sorunsuz kullandım. ayrıca acronsin seagate içinde bir programı mevcut ama diğer markalar için çalışır mı bilmiyorum.
  2. Diğer konular forum hata verdiğinden dolayı yanlışlıkla açılmıştır.
  3. Acer 5740g model dizüstü bilgisayarımın hdd' sinde bad sektör oluşmuş. Ayrıca pek performanslı bir disk değil. Bu yüzden yeni bir hdd aldım. Eskisini harici olarak kullanacağım. Makinayı aldığımda içinde işletim sistemi ve direverler yüklü olarak geldi. Haliyle format atmam gerektiğinde (ki bad sektörden önce formatsız bir yıl kullandım) recovery yapıyordum. Şimdi alacağım yeni hdd' de böyle bir bölümü nasıl oluşturabilirim. Acerin recovery programı var ama sanırım fabrika ayarlarında dvd oluşturuyor. Ben güncelleştirmeleri yükleyip öyle recovery yüklemek istiyorum. Böylece recovery yaptığımda güncelleştirmelerle uğraşmam. Hdd ye imaj atsam olurmu (hangi programla atılır onu da bilmiyorum) veya w7 indirip kursam (aktivasyon kodu var bende) ve sürücüleri yüklesem yeni hddye daha sonra recovery bölümü oluştursam olurmu? Son seçenekte recoverynin içindeki bazı programları yükleyemem heralde. Yardımlarınızı bekliyorum.
  4. [quote name='blue_life' date='16 July 2012 - 08:13 ' timestamp='1342426419' post='1221845'] Ben dostan çalışan eski bir versiyonu kullanıyordum. Ilgili senin kullandığın acronis sürümüne az önce baktım ve ilgili seçenek yoktu. Neyse ilgili bölümlenmemiş alanda yeni bölüm oluşturup, chkdsk yaparsan bulunan bad kısımlar işaretlenir. Komut istemini yönetici olarak çalıştır ve [b]chkdsk.exe /R /F E:[/b] şeklinde bir parametre verebilirsin. E: senin sürücü harfin oluyor... İşlem bitince, ne kadar bad sector olduğu yazıyordu... [/quote] Peki sadece D bölümüne low level formatı nasıl atarım? Eski versiyonumu yüklesem acaba?
  5. [quote name='blue_life' date='15 July 2012 - 12:32 ' timestamp='1342355575' post='1221670'] Bu arada unutmadan Acronis ile bölümlenmemiş bir kısma sağ tıklatıp wipe seçeneğiyle low format atabilirsin. Yani belli bir bölümü önce silip, silinen ayrılmamış alana sağ tıklatıp wipe seçeneğini kullanabilirsin... Biraz daha açarsam, şimdi diskimiz üzerinde iki bölüm var. Ben ikinci bölüme low format atmak istiyorsam acronis dd ile, ilgili ikinci bölümü silip, wipe seçenğini kullanabilirim. Aynı şekilde bölümün belli bir kısmında merge/splipt vs. gibi seçenekleri kullanarak ayırma işlemi yapıldıktan sonra ilgili kısımlarda işlem yapılabilir... Diskindeki önemli verileri yedeklemeyi unutma! [/quote] [b]teşekkür ederim cevap için. yalnız dediğiniz gibi olmuyor bende. aşağıda resimlerde olduğu gibi wipe diye bir seçenek göremiyorum.[/b] [url=http://bit.ly/c25MCx][img]http://f1207.hizliresim.com/z/j/9rvzf.png[/img][/url] [b]benim D sürücüsünde bad sektör oluşmuş. ona tıklayınca delete volume seçeneğini seçtiğimde ve onayladığımda aşağıdaki gibi oluyor. Wipe diye bir seçenek yok. yanlışmı yapıyorum bir yerde.[/b] [url=http://bit.ly/c25MCx][img]http://f1207.hizliresim.com/z/j/9rw0j.png[/img][/url] [b]create volume yaparsam wipe gelirmi acaba?[/b]
  6. hdat2 programını w7 64 bitte çalıştırMak istedim hirenbot ile aşağıdaki hatayı aldım. çözümü ne olabilir? sorry a runtime error 217 is occured Runtime Error: An unhandled exception occurred Pelase, seed a created file HDAT2ERR.SCR bu ne hatası Ve nasıl düzeltilir acaba? umarım konuyu doğru yere açmışımdır... ayrıca hddnin sadece bir bölümüne format atabileceğim bir program varmıdır (acronis disk director suite yapıyor galiba bunu ama bu özelliğin nasıl kullanıldığını bulamadım)
  7. başka bir forumda bad sektörler için açtınız konuda hdat2 programını önermişsiniz. ancak ben hdat2 programını w7 64 bitte çalıştırMak istedim hirenbot ile aşağıdaki hatayı aldım. çözümü ne olabilir?

    sorry a runtime error 217 is occured

    Runtime Error: An un...

×
×
  • Create New...