Jump to content

koraymobile

Yeni Üye
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

About koraymobile

İletişim Bilgileri

  • Skype
    koraymobile[b][color=#FF0000]Forumda msn, mail, adres, gerçek isim vs. bilgilerinizi paylaşmayınız[/color][/b].com
  • Google+
    koraymobile[b][color=#FF0000]Forumda msn, mail, adres, gerçek isim vs. bilgilerinizi paylaşmayınız[/color][/b].com.tr

Profile Information

  • Male
  • İstanbul

Recent Profile Visitors

243 profile views

koraymobile's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Office işlerinde kullanıyorsan ve grafik tasarımda da sıkıntı yaşatmayacak kaliteli bir bilgisayar istiyorsan işlemcinin i7 olması gereksiz masraftır. i5 bir makine alıp SSD ile upgrade edersen tepkilerine anında cevap verecek bir makinen olur. Eğer iş ağırlıklı kullanıyorsan Lenovo Z500 ve üst modelleri senin için mantıklı olacaktır. Z500 Hdd kapağı alttadır ve garantiyi bozmayacak şekilde hdd değiştirilebilir ve üretici diskinden clon alarak orjinal şekilde kullanabilirsin. Mekanik diske sahip i7 makineden alamayacağın tepki süreleri ve akıcılığı SSD li i5 bir cihaz rahatlıkla verebilir. Dell mi Lenovo mu sorusuna ise kesinlikle lenovo sebepleri Dell' in telefonla ve yerinde destek hizmetini kaldırmış olması lenovo nun servis dönüşlerinin ortalama max 15 gün olması Dell in eski kalitesini kaybetmiş indirgemiş olması ve Dell in alt kasanın bütün olması en ufak parça için komple sökülmesi gerekmesi fan bakımı dahil ilerleyen zamanlar da sana sıkıntı olacaktır. Z500 ve Z510 larda da windows ekran kartı sürücüsünü otomatik güncellediğinde de ekran ışığı kısılıyor güncellemelere dikkat etmen gerek.
  2. Kardeşim model özelliklerinde işlemci 4.nesil yazmış altta paylaştığı üretici sayfasından alınan fotoğraflarda 3.nesil diye yazıyor. Göz ucuyla baktığım kadarıyla. 2. problemse bana göre işlemci kodunun U harfi ile bitmesi bu düşük enerji tüketimli işlemci demek batarya ömrü uzun fakat işlemci performansı düşüktür. Fiyatı da biraz yüksek geldi bana, Daha iyileri bulunabilir.
  3. Alabileceğin uygun fiyatlı sıfır diskler belirli şu an üretimde olan 5400 Rpm 320 ve 500 Gb lık diskler. Maliyetleri de ortalama 100-135 TL arasında değişiyor. 320 gb ve 500 gb arasında fiyat farkı çok cüzi miktarlarda. Eğer bilgisayarında çok fazla dosya tutmuyor yada harici bir depolama birimin var ise Sana Kingston 60 GB V300 SSD Disk Sata 3 SV300S37A/60G yi öneririm. Hem mekanik disklerin güvenilmezliği, yavaşlığı gibi problemlerden kurtulur hemnetbook' unu biraz daha performanslı kullanma şansını yakalarsın. Konfigurasyon ve sata 3 desteğin yeterli olmadığı için tam performans alamasan da şu anki halinden kat ve kat iyi olacaktır. Daha sonra başka sistemlerde de kullanabilme şansın var.   http://www.exa.com.tr/kingston/sabit_diskler/kingston_60-327-19252.html   http://www.exa.com.tr/kategori/sabit_diskler-327/?ParentID=315&prctype=atleast&prc=0&prcmu=&f2=2%2E5%2522&bid=0&f4=Dahili#urunFiltresi
×
×
  • Create New...