Jump to content

serkansatuk

Yeni Üye
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by serkansatuk

  1. [quote name='by_cavalry' timestamp='1346140580' post='1235068'] Hfslipi kaç defa denediysem hepsinde aşağıdaki hatayı alıyorum ama sisteme bi etkisi yok bi bakabilirmisiz bunun nedeni nedir [img]http://i1071.photobucket.com/albums/u507/FLakySgn/42479d59.png[/img] [/quote] arkadaşım aynı hata bende de olmuştur. bunun çözümü için HF klasörü altındaki [b]wmp11-windowsxp-x86-TR-TR.exe[/b] dosyasına sağ tıkla ve winrar ile olduğu yerde yeni bir klasör içerisine çıkart. Çıkartma işlemi bitince klasörün adını [b]WMP11[/b] yap ve [b]wmp11-windowsxp-x86-TR-TR.exe[/b] dosyasını sil. Bu işlemden sonra [b]HF\WMP11[/b] içerisinde olacak yani media player dosyaların. Sonra tekrar HFSLIP'i uygula. sorunun düzelir.
  2. [quote name='digit_03' date='02 February 2012 - 20:57 ' timestamp='1328216252' post='1150045'] acronis true image nin o fonksiyonu windowsda kurulu iken aktif olabilir mi ? ben imaj aldığım zaman usb / dvd ye çekip öyle kullanıyorum harddiske yedeklediğimde sorun çıkması durumunda kullanamıyorum (bad sektör hdd nin scandisk yapılması gereken durumlar vs.) [/quote] windowsta kurulu iken aktif olabiliyor ama, bazen komple disk yedeğini alıp başka bir diske geri yüklediğimde o kısmı aktif edemeyebiliyor. böyle durumlarda tekrar aktif edebilmem için gerekli o işlem.
  3. [quote name='digit_03' date='02 February 2012 - 20:22 ' timestamp='1328214164' post='1150020'] acronis true image ve acronis disc director ile grub4dos en sağlıklı bu şekilde çalışıyor (bu dat dosyaları acroniz ile oluşturulmuş bootable usb imajlarından kopyalanmıştır) title ACRONIS TRUE IMAGE 2012 PLUS PACK errorcheck off kernel /ATIH/dat3.dat /S ramdisk_size=32000 mbrcrcs=on vga=788 quiet initrd /ATIH/dat2.dat title ACRONIS DISC DIRECTOR 11 kernel /ADDS/kernel.dat /S ramdisk_size=32000 mbrcrcs=on vga=788 quiet initrd /ADDS/ramdisk.dat isterseniz yükleyebilirim [/quote] haklısınız. bu şekilde gayet güzel çalışıyor ama malesef Acronis Startup recovery manager aktif edilemiyor hala
  4. forumda emeği geçen herkese, özellikle de blue_life arkadaşa çok çok teşekkürler. herkesin emeğine sağlık. sayenizde birçok işimizi kolaylaştıracak kendimize özel multiboot usb lerimiz oldu. Yalnız forumda birkaç sayfa geride bahsedilen soruna hala çözüm bulunamadı. Yaklaşık 5-6 gündür uğraştığım bu sorun Acronis Boot CD ile ilgili. Acronis 2011 veya 2012 iso'sunu doğrudan boot ettiğimizde gayet düzgün çalışıyor. Yedekleme yapıyor ve yedekten geri yüklüyor. Ancak, "Acronis Startup Recovery Manager" seçeneğini aktif edemiyoruz. Bu seçenek aktif olursa, Acronis belirli dosyaları harddiskin başına kopyalayarak herhangi bir durumda ilk açılış esnasında F11 tuşuna başarak sistemin CD'siz bir şekilde boot edilerek sistem yedeği almamızı veya yedekten geri yüklememizi sağlıyor. Ancak malesef ki ISO dosyasından boot ettiğimizde bu seçeneği aktif etmek istediğimizde aşağıdaki gibi bir hata veriyor. [img]http://img855.imageshack.us/img855/1295/acroniserror.jpg[/img] USB'den Acronis ISO'yu boot ettirip bu hatayı verdiği esnada şunu denedim. Laptopun CD sürücüsüne acronis boot cd yi de taktım ve tekrar seçeneği aktifleştirmek için tıkladığımda, CD sürücüdeki dosyaları gördü ve seçeneği sorunsuzca aktifleştirdi. Acaba diyorum ki bu işi sanal bir şekilde CD sürücüye ISO takıyormuş gibi falan mı yapsak da düzeltsek? Imdisk'le falan hallolabilir mi acaba sorun? Kaç gündür denemeler yapıyorum. Imdisk'in nasıl kullanıldığını da tam bilmediğim için pek birşey elde edemedim. Firadisk'le birşeyler denemeye çalıştım ama yine olmadı. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok çok teşekkürler. Özellikle blue_life'in yardımlarını bekliyorum bu konuda.
  5. kardeş çok teşekkürler. eline ağzına emeğine sağlık. çok faydalı bir anlatım olmuş. Ufacık bir eleştiri: Videoda fazlaca fare tıklaması var kulak tırmalıyor Bir dahaki anlatımlarda o kadar tıklamazsan daha iyi olacak Tekrar teşekkürler...
  6. arkadaşım anakartının bios'unu güncellemeyi deneyebilirsin. biosla ilgili bir problem olabilir. 2.si de yine bios'unda "[b]Memory Remap[/b]" isminde veya buna benzer bir ifade vardır. O seçeneği enable veya disable yaparak duruma tekrar bak derim.
×
×
  • Create New...