Jump to content

efem360

Üye
  • Posts

    145
  • Joined

  • Last visited

Community Answers

  1. efem360's post in Bir Sistem Yapmam Lazım. Bilgi Lazım. Paylaşmak Lazım. was marked as the answer   
    Merhaba,
    Bir firmanın stok kontrolü personeli olarak görev yapan sevdiğim bir arkadaşım var. Çalıştığı firmada xampp üzerinden 40gb'lık bir sql verisi mevcut. Sürekli yanında leptop gezidiriyor. Amacı ise ürün sorgu işlemi. Gittiği depoda bilgisayarı açıyor. Xampp programını açıyor sonra tarayıcıdan localhosta bağlanıp ordan stok mevcudu gürüntülüyor.
    Görüntülediği stoğun üzerine ekleme-çıkarma yapmadığını söylemişti. Gittiği tüm depolarda en az 10 tane bilgisayar olduğunu ama stok veri tabanını başka bilgisayarlara taşımanın riskli olduğunu söylüyor. 
    64 gb lik bir usb bellek üzerine flashtan açılabilen bir işletim sistemi yapıp. (w7,w10,w11 linux hiç fark etmez)
    İçerisine sadece mysql.exe ve localhost işlemlerini tarayıcıdan yapmak için bu programları eklemek mümkün mü?
    Nasıl yapılabilir? Bana uzun zamandır çok faydası dokunan bir arkadaşım ve bende onun işini kolaylaştırmak istedim.
    Bu konuda üstadlardan ve konu hakkında bilgisi olanlardan rehber ve bilgiler istemekteyim.
    Şimdiden teşekkürler..
  2. efem360's post in Kurulu Windows'u İso Dosyası Haline Getirme was marked as the answer   
    Şekilde anlatayım..
    Temiz bir şekilde Windows 10 Enterprise LTSC x64 kurdum. @MrRush
    Cihaza uygun bir şekilde driverleri tanıttım ve kurdum.
    Windows lisanslamasını yaptım. @mephistooo2
    Microsoft EDGE, 7zip, AIMP, qbittorrent, Telegram, Office lite 2016 @karadurak, Revo Uninstaller@ronaldinho424, All im one runtimes - klite Mega Codec - StartisBack - IDM @KiNGHaZe,  Sistem ince Ayar @winvistafiko    programları kurdum..
    Dism++ x64 @forjestile yedegi install.esd olarak aldım.
    Poweriso ile sistemin orjinal isosunu (kurulu olan) açıp source klasörünün içinden install.esd dosyasını sildim ve benim kendi yedeğini aldığımı ekledim. Poweriso programı ile iso formatına dönüştürdüm.
    Bu iso'yu tekrardan Rufus ile usbye gpt(uefi) olarak yazdırdım.
    Sorun şu bırakın başka bilgisayara yüklemeyi aynı bilgisayara bile yükleyemedim.
    Kırmızı bir kutucukta hata veriyor ve kapatıyor. Yani formatı başlatma ekranına gelmiyor.
     
    Bu arada etiketlediğim kişiler teşekkür amaçlıdır.😊

  3. efem360's post in Amd 8750, 8600/8700m Driver Yüklerken Bilgisayar Donuyor! was marked as the answer   
    Merhaba çok değerli TNCTR  ailesi,
    Aylardır çözümüne bir türlü ulaşamadığım sorunu çözdüm. Bir çok insanın bu konuda müzdarip olduğunu bir çok forum sitesinde sorunun çözümünü ararken görmüş oldum. Ama sorunun çözümü yerli ve yabancı hiç bir sitede mevcut değil. Hakkında açılmış bir çok konusu olduğu halde. 
    Bu sorun Samsung 370R4E / 370R4V / 370R5E / 3570RE / 370R5V ... Ana kartların hepsinde mevcut. Düşüncem şu ki Samsung bu tür arızaları maalesef bir satış tekniği olarak kullanmaktadır. "Neden böyle bir soruna sebep olsunlar ki" diye soracak olursanız tek amaçları yeni çıkan ürününü satmak diyebilirim.
     
    Gelelim soruna:
    Sorun Bios ile alakalı. Kısa ve öz.
    Samsung üstte ki bahsetmiş olduğum model numaralı Ana kartları P03RAN Bios sürümü ile satışa sunmuştur. Üretim tarihinden 4 sene geçtikten sonra otomatik SW Update aracılığı ile Bios güncellemesi geliyor ve bizde güncelliyoruz. Bu sorunu yaşayanların hepsi P06RAN,P09RAN,P12RAN ve P15RAN versiyon Bios kullananlar.
    Benim cihazımın P03RAN'dan sonra almış olduğu güncelleme versiyonu P15RAN 'dı. Güncellemeden sonra harici ekran kartı AMD otomatik 8600/8700M sürümü ile eşleşiyor. Siz driver yüklediğinizi sanıyorsunuz ama driveri yüklemiyorsunuz aslında tek yapmış olduğunuz AMD 'nin programını yüklemek oluyor. Sizde Intel Ekran Kartını kullanmak zorunda kalıyorsunuz(farkında olarak yada olmayarak).
    Eğer PC 'ye format attıysanız sorunlar ardı ardına gelmeye başlıyor. Zira eski driver da silindiği için AMD sitesinden indirdiğiniz son sürümü, daha yükler yüklemez sistem kitleniyor donuyor ve bilgisayarı basılı tutup kapatmadığınız süreçte cevap vermiyor. Şayet kurulumu başarı ile yaptınız uyarısını aldıysanız da ekran kartını sistem hiç görmemiş oluyor zaten  Sadece program kuruluyor ve o da hiç bir işe yaramıyor.
    Aşağıda ki işlemi yapmadan önce bilmeniz gereken bir husus var. Bios güncellemesi sonunda işletim sistemi kurmanız gerekiyor zira diğer yanlış driverleri başka türlü kaldıramıyorsunuz onun bilgisini vermek isterim.
    Ayrıca Format attıktan sonra kesinlikle ve kesinlikle internete bağlamadan driverleri yüklemek zorundasınız. Aksi taktirde AMD 8750 Ekran kartına, artık yeni güncelleme gelmediği için AMD 8600/8700M driverini yükleyecek. Yüksek ihtimal ile sorun yaşamadan kurulacak ama bu sefer de ekran kartı gereken programlarda, oyunlarda geçiş yapamayacaksınız Intelde kullanmak zorunda kalacaksınız 
    Ana kart driverlerini sitesi üzerinden de elde edebilirsiniz ama sitesinde sadece Windows 8 için olan driverleri sunduğu için bu belki sizin işinize yaramayacaktır.
    Tavsiyem SW Update ile yüklemeniz olacaktır. SW Update şuanda Windows 10 v1607 ye kadar driver desteği veriyor. Bende artık format atmaktan bıktığım için v1607 üstüne çıkmak istemedim. Windows 10 v1511 Home SL TR x64 yükledim.
    SW Update 'nin destek verdiği İşletim sistemleri: Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 v1511, Windows 10 v1607
     
    Driver işini çözelim önce;
    Bilgisayarınızdan bios işlemlerini filan yapmadan önce yada farklı bir bilgisayara SW Update 'yi indiriniz ve kurunuz.
    S/N Kodu isterse bilgisayarın altında ki S/N: kodunu yazın. Ufak bir yükleme daha yapacak ve sonra açılan "yükleme ve güncelleme" ekranında sol altta "Model ile Ara" bölümüne tıklayıp. Gelen ekrana cihazınızın modelini girin ve yanındaki büyütece tıklayın. Modeli doğru yazdıysanız altta çıkacaktır ona tıklayın. 
    Size hangi işletim sisteminin driverlerini yüklemek istediğinizi soracaktır. Buradan, bilgisayarınıza kuracağınız işletim sistemini seçin. Masaüstünde bir klasöre indirmesini yapın ve indirme bitene kadar bekleyin. Sonra bu driverleri harici bir HDD yada USB Belleğe taşıyın. Format sonrası driverleri yükleyeceğiniz zamana kadar bekletin.
    Şimdi Bios işlemine geçelim.
     
    Bios sorununun çözümü için ne yapmak gerekir:
    Öncelikle P03RAN orijinal Bios'u bulmanız gerekmektedir ve onu flashlamanız gerekmektedir. 
    Bulması neredeyse imkansız gibiydi ama buldum diyebilirim ( demek ki imkansız değilmiş dediğinizi duyar gibiyim  ). 
    Eğer cihazınızın bataryası takılı değilse yada batarya sorunu yaşıyorsanız bunu cihaz masaüstünde yapamıyorsunuz. Benim batarya takılı olmadığı için ben USB Bellek ile Flashladım.
     
    Çözüm:
    Boş bir USB Belleğimizi Rufus ile Freedos olarak seçip başlatıyoruz.
    Sonra vermiş olduğum
    P03RAN Orjinal Bios İndir
    Zip dosyasının içindekileri USB'ye (Rufus 'tan boş bir şekilde yüklendikten sonra) kopyalıyoruz.
    Bilgisayarı kapatıyoruz. Bilgisayarın açma tuşuna basıyoruz ve F10 tuşuna bir çok defa basarak seçim ekranının gelmesini sağlıyoruz.
    Gelen ekrandan USB Belleğimiz seçiyoruz. 
     
    Karşımıza 2 Seçenek gelecek oradan Türkçe Karakteri seçiyoruz (1. sıradaki).
    Açılan ekrana 
    flash.bat yazıyoruz ve Enter'e basıyoruz. İşte bu kadar! Yüklemenin bitmesini bekliyoruz. Bittikten sonra ise
    exit yazıyoruz.
    Sonra sistemi yeniden başlatıyoruz.
    NOT: Exit yazdıktan sonra otomatik kendi yeniden başlatmaz ise CTRL+ALT+DELETE yapıyoruz. Siyah bir ekran geliyor ve ortalama 5sn içimizde sayıyoruz ve sonra kapatma tuşuna basılı tutarak bilgisayarı kapatıyoruz. İşlem Tamamlandı, tekrar açabilirsiniz.
    Format atıyoruz:
    Format işlemi bittene kadar internet kablosunu kesinlikle takmayın takılı ise de çıkarın. Sizden Wifi bağlantısı isterse de Atla 'ya tıklayınız ve girmeyiniz.
    Format işlemi bittikten sonra yedeklediğiniz driverleri  cihazı internete bağlamadan tek tek elle kurunuz. Samsung ayrı ayrı klasöre ayırdığı driverleri sessiz kurulum olarak kaydetmektedir. Her klasörün ilk girişinde ki uygulamaya tıklarsanız ve onun bitmesini beklerseniz yeterli olacaktır. Tüm driverleri elle teker teker yükledikten sonra ise cihazı internete bağlayabilirsiniz. (Windows'un driver güncellemesini kapatınız) 
    Eğer anlattıklarımı teker teker eksiksiz uyguladıysanız sorunu çözmüş olacaksınız. Hayırlı uğurlu olsun diyelim.
    Konuyu en ince detayına kadar anlatmak istedim inşallah faydalı olacaktır diye düşünüyorum.
     
    Belirtmeden geçmek istemiyorum. İlk sayfada etiketlemiş olduğum hocalarıma çok teşekkür ediyorum kimse kırmadan elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştı.
    Tüm destek olamaya çalışan ve konu hakkında yardımını esirgemeyen TNCTR ailesine teker teker teşekkür ediyorum..
  4. efem360's post in Wanbo T6r Max 650 Ansi Android Tv Siyah Projeksiyon Cihazı was marked as the answer   
    Wanbo T6R Max 650 ANSI Android TV Projeksiyon Cihazı
    Hakkında:
     
    Android işletim sistemi yüklü olduğu için bir çok değişiklik yapabilmek mümkün.
    Güncelleme yükleme vb. işlemler içinde konu içerisine eklemeler yapılacaktır.
     
     
    Sistemde oluşan herhangi bir sebep ile cihaz açılamıyorsa, sistemsel bir problem olduysa ya da güncelleme yapılamıyorsa cihazı bilgisayara bağlayarak vermiş olduğum 20220926 sürümünü yükleyebilirsiniz.
    Flashlanacak dosyayı, yükleyici programı ve nasıl yapacağınızın videolarını sizlerle paylaşıyorum.
     
    İşlemlere ait videolar:
     
    Olması ve yapılması gerekenler:
    Bir adet çift taraflı USB Kablo Olması gerekmektedir.

    Bu USB Kabloyu cihazın 2. USB girişinden takmanız gerekmektedir.

    Düğmeye basma süresinin yaklaşık 11-12 saniye olduğuna dikkat edilmelidir. Düğme üzerinde yanan ışığın 11-12 saniyede maviye döndüğünde tuştan elinizi çekin. Işığın Maviye dönme süresi 12 saniyeyi geçmemektedir.

     
    Dosyayı cihaza flashlamanız için kullanacağınız program:
    (USB Burning Tool v2.1.7)
    https://drive.google.com/file/d/1UJUxJkm3E5NhlkhnlyYzL0tRhD-IugDp/view
     
    Kurulum Dosyası:
    https://drive.google.com/file/d/10XpK1JDKrSpSFGr_SPS4ddfM5SthHfKo/view
     
     
    Bu işlem eski sistemi tamamen silecektir ve yeni sistemi kuracaktır. Bu işlemlerin kullanıcı kaynaklı risk oluşturabileceğini unutmayınız. Yapılan işlemlerde, işlemi gerçekleştirenin sorumlu olduğunu unutmamak gerekir. Elimden geldiğince konu altında yardımcı olacağım.
×
×
  • Create New...