Jump to content

Texan

Üye
  • Posts

    50
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male
  • US

Recent Profile Visitors

427 profile views

Texan's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

  1. Ok. Guzel, En azindan ana problem giderildi. Hiz olayi ve o unlem isareti: Network yani internet Baglantindaki problemini cozmenle giderilir.
  2. @escape; O bolumdeki enable ise ; diger iki secenegi yani "disabled" ve "forced' olarak degistirip dene bakalim bir faydasi olacakmi.
  3. Normalde upload ve download hizin nedir? Gorunen o ki Network problemin var.Modem - Router ,Network ayarlari dogru yapilmamis olabilir, firmware eski olabilir veya Ortak kullandigin kisi sinirlamalar koymus olmasin? Bilhassa upload yani yukleme sinirlanmissa bu problemin olmasi gayet dogal. Asagidaki resimdeki islemi yaparsan faydasi olacagini dusunuyorum:
  4. Benden size tavsiye bu programi kullanirken cok cok dikkatli olun. Cok memnun olup cok kisa suresinde buyuk sorunlar yasayan ve Windowsu tamamen coken ; diger partition daki datalarida kaybeden cok kisi biliyorum. Program olmadik hata mesajlari verebiliyor. Tamamen ayni yapida olmasada Yedek ve geri yukleme vb. islemler icin Acronis True Image kullanmanizi tavsiye ederim.
  5. Ok demekki port acik . Peki yapmis oldugun islemlerden sonuc nedir? Yasamis oldugun Problem ortadan kalktimi?
  6. Admin sifren varsa Olur tabiki neden olmasin. Ayrica Utorrentin Kullanilan portun acik oldugundan emin ol: http://www.utorrent.com/testport.php?port=11111[/CODE] (11111 yerine senin kullandigin port noyu yaziyorsun.Utorrent Ayarlarda Connection bolumunde kullandigin port numarasini gorebilirsin. Eger acik degilse asagidaki adresten modemin markasina gore nasil acabilecegini ogrenebilirsin: [CODE]http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm[/CODE] Kolay gelsin.
  7. Ok Asagidaki islemleri sirasiyla deneyiver, Umarim kisa surede sorunun cozulur : * Try lowering net.max_halfopen to 8 or lower (Can be found in Preferences > Advanced) - Options> Preferences > Advanced bolumunde sagda yeralan "net.max_halfopen" uzerine tikla; value degerini 8 veya altinda bir rakama indir. * Try disabling IP resolving in the Peers tab's context menu - Peers Tab da yani su baglantida olan kisilerin gozuktugu bolumde sag tiklayip eger "Reselve Ips" seciliyse tiklayip devre disi birak. * Try disabling DHT (Can be found in Preferences > BitTorrent) - Options >Preferences > BitTorrent > bolumunde DHT kutucuklarini tikliyarak devre disi birakmayi dene. * Try disabling UPnP and NAT-PMP (Can be found in Preferences > Connection) - Bu yukaridaki mesajimda resimle gosterdigim bolum. * Try disabling peer.resolve_country if it isn't already set to false (Can be found in Preferences > Advanced) -Options> Preferences > Advanced bolumunde yeralan : "peer.resolve_country" false oldugundan emin ol. * Try lowering maximum global number of connections to 200? 100? 50? Lower? (Can be found in Preferences > BitTorrent) - Options >Preferences > BitTorrent > bolumunde yeralan "maximum global number of connections" degerini dusur. * Try patching TCPIP.sys (Windows XP w/ SP2, Windows 2003 w/ SP1, or newer)? Windows Vista users can try this out, but no guarantees are made. Users not on Windows XP w/ SP2, Windows 2003 w/ SP1, Windows Vista, or newer can skip this step. Windows XP SP2 Veya Windows 2003 w/ SP1 kullaniyorsan TCPIP.sys patch liyebilirsin, Vista kullaniyorsanda deneyebilirsin fakat garantisi yokmus. * Connect your computer directly to the modem to make sure the problem is not caused by the router - Bilgisayarini direkt modeme bagla ve Sorunun Modem -router' dan kaynaklanmadigindan emin ol. (Router larda da firewall oluyor) * Restart your computer, modem, and router after performing any of the above - Yukardaki islemlerden her birini yaptiginda bilgisayarini, modemi kapat ac.
  8. Firewall kutucugu daima isaretli kalsin; her iki port mapping kutucuklarindaki isareti kaldirip programi kapatip acip , sonucunu yazarmisin ..
  9. Ok Ondan once su resimdeki ayarlari kontrol edip , degistirip - deneyip sonucunu yazarmisin; Problem bundan kaynaklanabilir Utorrentten ayarlardan connection - baglantilara girip boyali kisimlari kontrol ediver:(mapping bolumleri onemli)
  10. Ok simdi anlasildi. Eset disinda normal windows firewall da devredemi? Denetim masasindan off olup olmadigini kontrol edip degilse off yani devre disi birakip tekrar denermisin. Sorunun kaynagini bulursak cozum uretebiliriz. Daha sonrada sunlari kontrol etmelisin : Ps. ingilizcen yoksa tercume ederim
  11. Dogru anladiysam Smart Security' i kapatinca sorun ortadan kalkiyor; Ben Kapspersky I Security olsaydi yardimci olurdum. Smart Security ayarlarini dogru yapmalisiniz ; Program sitesinde ayarlar ile ilgili anlatimlar vardir veya google da aratip bulabilirsiniz veya ayni programi kullanan bir arkadas size yardimci olabilir.
  12. Hangi Torrent ve Hangi Guvenlik Firewall programini kullaniyorsun? Programa girdiginde Internet baglantisinin kesilmesi guvenlik ile oldugunu dusunduruyor. Soyle bir deneme yap antivirus ve guvenlik duvari programlarini kapatip torrenti dene Eger sorunsuz baglaniyorsa yani internet kesilmiyorsa; sorun guvenlik programi ayarlarinda.
  13. Firewall Yani Güvenlik duvarında programa gerekli izni vermen gerekiyor Ayrıca programın kullandığı portlarıda açarsan program sorunsuz çalışır. Bugune kadar kullandıgım en hafif ve En iyi program: "Utorrent" i tavsiye ederim.
  14. Atatürk Türkiye ; Türkiye Atatürk tür. Dünyada Bir Eşi Olmayan Büyük Önder, Sevgili Atam ; Ben kendi adıma Bizler için yaptıkların karşısında minnet ve hayranlık duygumu ıfade edecek kelimeleri bulmakta gerçekten zorluk çekiyorum. Sen rahat uyu, Senin O büyük ileri görüş kabiliyetin ile söylemiş olduğun gibi ne yazıkki içten dıştan "Bedbahlar" , fırsat kollayanlar türüyor, denemelere geçiyorlar. Fakat Bizler Senin ilkelerinin, Devrimlerinin ve Laik Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet bekçileri olacağız. Seni Asla Unutmayacak ve Unutturmayacağız ! Daima İzindeydik ve İzinde Kalacağız ! Sen Bir Güneş Gibisin Her Gün Tüm Sıcaklığıyla, Muhteşem Işıltısıyla Doğmaya ve Bizleri aydınlatmaya Devam Edeceksin. Ps.@tenekecezve arkadaşıma açmış olduğu bu güzel konu için teşekkür ederim.
×
×
  • Create New...