Jump to content

ademola

Üye
  • Posts

    147
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ademola

  1. korsanuye, 2 saat önce yazdı:

    hocam kurulum esnasında disk bölümü görünmüyor çünkü cd dvd veya usb görünmüyor diyor ve sistem MBR

    diski görememenizin sebebi kullandığınız windows 7 yükleme medyasında laptopun sata sürücülerinin olmaması olabilir.

    windows 10 kurulum usb si hazırlayın. usbde sources klasöründeki install.wim dosyasını silin windows 7 nin içinden alacağınız install.wim dosyasını usb ye atın.

    windows 10 laptopun sata driverini tanıyacak ve diski görecektir.

  2. NAMIKABI, 2 saat önce yazdı:

     

     

     

     

    Bende Driver Pack Solutions'u yıllardır kullanırım. Ancak ney69 nikli arkadaşımız çok güzel bir konuya parmak basmış.

    Şöyleki; Bildiğim kadarıyla 16.17.3 versiyona kadar (belki bir-iki versiyon daha) ISO dosyasını bilgisayarınızda herhangi bir diskinizde hatta USB de çalıştırdığınızda sorunsuz (çevrimdışı olarak) çalışıyor ve tüm driverları yüklüyordu.

    Oysa şimdiki yani 17 (2017) ve 18 (2018) sürümlerinde indirmiş olduğunuz 15-16 GB lık ISO dosyası internet açık değilse çalışmıyor. Mutlaka internetin açık olmasını istiyor. Yani interneti olmayan bir bilgisayarda driver kurmak bildiğim kadarıyla imkansız.

    Ben bir yıldır şöyle bir yol izliyorum. Elimdeki 16.17.3 versiyon boş ISO dosyasının içerisine http://download0.drp.su/driverpacks/ adresinden yani orijinal sitesinden güncel driverları (zipli olarak) indiriyorum ve ISO içerisindeki Drivers klasörüne atıyorum. Daha sonra DriverPackSolution.exe dosyasını çalıştırıyorum.

    Sürümün eski olduğunu güncellemek isteyip istemediğimi soruyor hayır diyorum (Güncellerse her şey boşa gider) program çalışıyor ve Indexes klasörüne güncel driverların (yani Drivers klasöründe zipli olarak duran driverların indeksini (text olarak) çıkartıyor. Böylece elimizde güncel ve internet olmadan çalışabilen bir DriverPack'ımız oluyor.

     

    Bildiğim ve gördüğüm kadarıyla 17 (2017) ve 18 (2018) sürüm DriverPack'lar sisteme (muhtemelen internet açılınca çalışacak şekilde) atık bırakıyor.

    En azından ben bu 17 ve 18 sürümlerden işkilleniyorum. (kıllandım) Onun için böyle bir yöntem ile driver yüklüyorum.

    Ayrıca Güncelleme için http://download0.drp.su/driverpacks/ adresinden size lazım olmayacak driverları indirmenize gerek yok.

    Yani, örneğin yazıcınız yoksa işiniz olmayacaksa 1.12 GB boyutundaki  "DP printer" dosyasını indirmenize gerek yok. Yine örneğin Ekran kartınız diyelim ki Intel bu durumda sizin 4-5 GB lık Nvidia ve AMD driverlarını indirmenize gerek yok. Bu yöntemi ses kartı, LAN kartı gibi de düşünebilirsiniz.

    İşiniz olmayan driverı indirmeyin. (Driverın adından ve içeriğinden ne driverı olduğu anlaşılıyor)

    KISACA; Eğer yalnızca kendi bilgisayarınızda kullanacksanız, Sadece kullanacağınız, yani lazım olan driverları indirin. Böylece hem internetiniz boşa gitmez hem de ISO dosyanız boşa şişmez.

    Size DriverPack 16.17.3 versiyonun drivers ve Indexes klasörleri boş olan çalışabilir ve güncellenebilir ISO'sunu veriyorum.

    https://yadi.sk/d/8D3EhJtk3UXNo3

    Yukarıdaki yöntemle DriverPack'ınızı güncelleyip kullanabilirsiniz. Kolay Gelsin. 18.04.2018

    bende senin gibi yapıyorum . yalnız 1-2 şey eklemek isterim

    güncelleme hatası almayacağın son versiyon : http://download0.drp.su/updates/driverpacksolution/drp16.18.zip

    en güncel driver pack : http://download0.drp.su/updates/driverpacks/

    en güncel versiyona ait hazır indexes : http://download0.drp.su/updates/indexes/

    drp16.18 zip dosyasını klasöre çıkart boş drivers ve index klasörlerini doldur hepsi bu

    • Like 2
  3. dokunmatik driver entegre işi benim ortaya attığım bişey :) acronisin böyle bir özelliği yok, akıllı tahtalardan aldığınız faz1 ve faz2 dokunmatik driverlarını wim dosyasına entegre edebilirsiniz. https://technet.microsoft.com/en-us/library/hh825070.aspx#AddDriverDISM

    https://drive.google.com/open?id=0B_D6zXBWc8zRWVpMZF9MdWx6Unc

     

    adım1 : ilgili wim dosyasını açma: dism /mount-wim /wimfile:d:\test\acronis.wim /index:1 /mountdir:d:\test1

    adım2 : driver ekleme https://technet.microsoft.com/en-us/library/hh824971.aspx  Dism /image:C:\test\offline /Add-Driver /driver:C:\test\drivers\ gibi

    adım3 : wimdosyasını kapama : dism /unmount-wim /mountdir:d:\test1 /commit

    • Like 1
  4. yerel hesap microsoft hesabına dönüştürülmüş sanırım. öncelikle güvenli kip de açıp administrator ile giriş yapılabilir ve yeni bir kullanıcı oluşturarark pc yi kullanılabilir hale getirebilirsiniz. ilgili hesabı açmak için ise hotmail/outlook hesabı açılıp parola sıfırlama yapılabilir. ve ilgili hesap yeni parola ile açılabilir.

  5. Arkadaşlar \ISO\XP klasörü içerisine ekleyeceğimiz xp.iso dosyasına herhangi bir işlem yapmamız gerekiyormu yoksa bulduğumuz herhangi bir xp isosunun ismini xp.iso olarak değiştirip atmamız yeterlimidir.

     

    her xp için ayrı bir boot gz oluşturursan neden olmasın ekleyebilirsin

    http://www.tnctr.com/topic/173188-iso-dosyasndan-xp2003-kurulum-projesi/ burdaki yöntemle elindeki xp lere boot.gz oluşturun konumlarını ayrı ayrı göster.

  6. Hocam genelde indirdiğimiz iso dosyalarında elle kurulum dosyaları silinmiş oluyor. Bu dosyaların isimleri nelerdir bilgi verebilirmisiniz? Bu dosyaları iso içerisine geri koyarsak iso dosyasında problem olur mu?

    Teşekkürler...

     

    Arkadaşlar soruya cevap var mı?

     

    bunun içinde install wim yok istediğiniz install.wim i bunun içine ultra iso ile atarasanız iso kurulumunda sıkıntı yaşamazsınız.

     

    https://cloud.mail.ru/public/JJ86/f5fxdASKi

    • Like 1
  7. Elimizde okullarda kullanılan Fatih projesine ait akıllı tahtaların clonzilla ile yapılmış ISO formatında imajları var.

     

    İçeriği şu şekilde:

     

    nm832a.jpg

     

     

    bu isoyu multiboot flashıma grub4dos kodları ile çalıştırmak istiyorum.

    USBMENU.LST kodları nasıl olmalı?

     

    hocam o imaj clonezilla imajı değil windows imajı sysprep ile hazırlanmış, normal windows kurulumu gibi düşünün. isoyu usb anadizinine açın, windows kur ROOT  komutları ile çalışacaktır. ben o şekil kullanıyorum. :) 1 usb de  acronis clonezilla ve bu imaj bulunuyor hepsi bir arada tek usb.

     

    http://www.bilgisayarbilisim.net/windows-isletim-sistemi-f84/usb-multiboot-toolkit-ademhoca2015-t137013.html

    [spoiler]

     

    http://www.bilgisayarbilisim.net/download/file.php?id=45738&mode=view

    [/spoiler]

  8. köylü hocam ben blue_life hocamın multiboot proğramını kullanarak xp-win7-win8-win10 işletim sistemlerini (nt6'dan geçirerek) aynı multiboot menüde kullanabiliyorum. Burda yazılanları okudum. Çok fazla bir şey anlamadım. Şu an indiriyorum. Burda Acronis Recovery 'nin rolü nedir. Bir sade anlatımla veya video ile gösterilse çok iyi olur. Ya da bunu anlamak için ilk versiyonundaki açıklamaları mı okumamız lazım. Blue life Multiboot sistemi ile burdaki multiboot sistemi arasında nasıl bir fark var.

     

     

    Elimde 8 GB lık bir flash var. Buna recovery yapamadım. Yeterli alan yok gibi bir uyarı veriyor

     

    bu çalışmanın sizin kullandığınızdan farkı UEFI kurulumu desteklemesi. normalde multiboot uefi desteklemiyor. köylü hocam usb diski 2ye bölmüş 1mb lık fat bölümü uefi kuruluma başlatma için start görevi görüyor. dosyaların hepsi bizim istediğimiz gibi kullanabileceğimiz NTFS bölümünde.

    normal şartlarda usb flash diskler 2yebölünemez bölünsede windows 2. bölümü görmez. 

    işte bu yüzden köylü kendi hazırladığı usb belleği acronis ile kopyalamış. bu kalıbı .tib uzantılı dosyayı acronis ile usb belleğimize gömerek köylünün USB FLASH belleğini kopya etmiş oluyoruz.

    • Like 3
  9. Şimdi 240gb ssd var. 120 si c gerisi d olarak kullanıyorum. c yi gpt yaptığımda d de gpt olacak mı ve en önemlisi d deki hiçbir dosyaya zarar gelmeden uefi format atabilr miyim? attığımda ne gibi yararı olur?

    diski gpt yaptıgınız için c d herşey gpt olur. d ye zarar gelmemesi için dediğim gibi disk director vb program kullanabilirsiniz. gpt diskler mbr ye göre daha güvenli ve hızlı oldugu söyleniyor. sizde zaten ssd varsa uğraşmayın bence mbr kalsın :)  millet gpt yi mbr ye cevirmeye ugrasıyo :) bende 2 disk var ssd ve hdd 2side gpt oldukca hızlı memnunum.

  10. iso yönteminde bu tip sıkıntılar çıkabiliyor sebebi msdn olmayan elle kurulum dosyaları çıkarılmış isolar. orjinal isolar kuruluyor.

  11. Köylü, bu çalışmanıza, sizin hazırlamış olduğunuz Win10_1511_Turkish_X86X64_16In1  çalışmanızın wim dosyasını hiç bir işlem yapmadan ekledim. Normalde bu windows için uefi desteği yok olması için bir takım işlem yapmamızı önermişsiniz. Bu flashta iso olarak değilde wim olarak kullanırsam herhangi bir işlem yapmama gerek varmı ? Sanırım yok siz efi desteğini zaten eklemişsiniz.

     

    cevabı bulmuşsun hocam :)  uefiden başlat wim olarak kur ;)

    • Like 1
  12.  

    hocam merhaba daha önce soraqn oldumu bilmiyorum clonezıllayı multiboot ta çalıştıramadım hata veriyor ımages in altına attım yardımcı olursa<nı sevinirim

     

     
    title CLONEZILLA\n 
    set ISOFILE=/USBMENU/IMAGES/CLONEZILLA.ISO
    if exist %ISOFILE% || find --set-root --ignore-floppies %ISOFILE% || echo -> %ISOFILE% bulunamadi!
    # if exist %ISOFILE% && map --mem %ISOFILE% (0xFF)
    if exist %ISOFILE% && map %ISOFILE% (0xFF)
    if exist %ISOFILE% && map --hook && root (0xFF) && chainloader (0xFF) || chainloader () && boot
    boot || echo -> ONYUKLEME BASARISIZ! && echo && pause --wait=5 <<< USBMENU Don ...
     
     

     

    clonezilla isoyu usb anadizine açarak çalıştırabilirsin  anadizindeki klasörün adı clonezilla olacak.

     

     

    title Clonezilla 2014 (from clonezilla folder) \n clonezilla iso yu usb ana dizininde clonezilla isimli klasore acmalisiniz
    kernel /clonezilla/live/vmlinuz boot=live live-config noswap nolocales edd=on nomodeset ocs_live_run="ocs-live-general" ocs_live_extra_param="" ocs_live_keymap="" ocs_live_batch="no" vga=788 ip=frommedia nosplash live-media-path=/clonezilla/live toram=filesystem.squashfs 
    initrd /clonezilla/live/initrd.img
    • Like 1
×
×
  • Create New...