Jump to content

kara-okyanus

Üye
  • Posts

    172
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

1034 profile views

kara-okyanus's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Reputation

  1. Elimizde "SAMSUNG GALAXY TAB A SM-T290" android tablet var. Ortak bir internete giriliyor ve modeme uzaklık falan derken wifi iyi çekmiyor. - Tablete yükseltici anten olarak, kablosuz usb adaptör takılabilir mi? Takılabilirse mediamarkt, vatanbilgisayar yada teknosa da uygun bir ürün var mıdır? - Tablete, pirize takılan wifi yükselticiler kurulması-ayar yapılması mümkün mü? Ya da direk takıp kendi kendine modemi bulup; tak-kullan gibi çalışan bir ürün var mı? - Bu arada dış kapının önünde prize takılan wifi güçlendirici var ama 2 kat aşağıdaki modeme ayarlandığı için bir işe yaramıyor.... Cihaza restart atılsa kendisi otomatik olarak aynı kattaki-kendine en yakın modemle ilişkilenir mi? (bu işlerden anlamayan biri için lazım; sorular garip geldiyse.... yönetici-ev sahibi kattaki wifi anteni alıp başka yere götürmüş-şikayet olunca, o da 2 kat aşağıdaki modemle ilişkili wifi güçlendiriciyi alıp bu kata takmış, haliyle bir işe yaramamış.... yardım edebilen olursa çok makbule geçecek, kullanacak kişi eba dan ders verecek; çözüm önerilerini merakla bekliyorum, bu arada masaüstü yada laptop yok sadece tablet var)
  2. TTNET EV İnternetim yarın bitecek, yenileme yapmadım, kesilir mi hemen? Daha öncesinden benzer bir şey yapmıştım, kesilmemişti diye hatırlıyorum da... Şubeden yenileyince farlı-özel teklifler verebiliyorlar diye telefondan uzatmadım. Birde bir kontrat 2 yıl sürüyor o yüzden telefondan uzatmak için uzatmadım hemen. Malum sebepten şubeye de gidemedim. 1 ay sonra belki bir şeyler normalleşir diye beklemek istiyorum.... Eğer kesilmezse ücretlendirme nasıl olur? 50 megabit (150gb hız kotası, sonra kota kalktı tabi...) ve 250dk ev telefon paketi gibi bileşik bir şey kullanıyorum.
  3. sağlık bakanının gösterdiği şehir-semt-sokak detayı olan korona yoğunluk haritası resmi olarak nerede yayınlanıyor bilen var mı?
  4. Bana daha çok şehir-semt-sokak detaylı olanı lazım. Yinede cevap için teşekkürler.
  5. Sağlık Bakanlığının koronavirüs yoğunluk haritasının resmi web adresi yada linki nedir?
  6. Merhaba, geri dönüşüm kutusunu boşaltıktan sonra C sürücüsünde olması gerekenden fazla alan boşaldığını fark ettim. Yanlış bir şeyi sildim mi diye tam olarak nereye bakabilirim? Dosyayı kurtarmak değilde, işlem kayıtlarını-silinen dosyaların ne olduğunu nereden inceleyebilirim?
  7. Saat ve tarih ayarlaım doğu. Biosta sıkıntı yok. Bir de mesele sadece Chrome un düzgün çalışıp çalışmaması değil sanırım. Internet Explorer da google , tnctr vb. sitelere girmeyi engelliyor.
  8. Merhaba. Google Chrome a veya Internet explorera girdiğimde güvenlik uyarısı alıyorum ve tnctr, ttnet yada google a giremiyorum. Chrome: "Bağlantınız gizli değil" başlığı altında, "Saldırganlar www.google.com.tr sitesinden bilgilerinizi çalmaya çalışıyor..." uyaısı yapıyor. Explorer: Sertifikas sourunu vb. bir şey diyor ve aldatma olabilir diye google vb. sitelere girişi engelliyor. DNS ayarlarını otomatik yaptım, virüs taraması yaptım (AVG ile), internet geçmişi falan temizledim, buna benzer şeyler yaptım ama işe yaramadı. İlgisi varmıdır bilmiyoum ama son zananlardan farklı olarak wifi açtım ve notebook ile de bağlantı yapmaya başladım bir kaç gündür; bir de dün pc nin saatini ve tarihini düzelttim, yanlıştı. Sanırım bu değişiklikten sonra sorun başladı ama emin değilim. Yardım bekliyorum. (Bu arada buraya Mozilla Firefox ile bağlandım, nasıl oluyor radaki fark nedir bilmiyorum )
  9. Merhaba. Bugün kardeşim için Asus k556 i5 laptop aldım. Ayarları servise yaptırdım, şimdi laptopı denemek için açtığımda oturum aç ekranı geliyor ama "oturum açma" butonuna tıkladığımda işlemiyor ve sönük gibi duruyor, ayrıca sağ aşağıdaki küçük butonlarda (kapama butonu falan da) işlemiyor. Laptopdan hiç anlamadığım gibi W10 da hiç kullanmadım, w7 den ötesi yok bende. Acaba laptopda mı sorun var yoka bilmediğim yada burada yapmam gereken başka bir şey mi var?
  10. Merhaba arkadaşlar, Ankara'da güvenilir, düzgün müşteri hizmeti olan, ürünleri sorunsuz, uygun/makul fiyatlara sahip notebook satıcısını nerede bulabilirim? Normalde büyük e-marketlerden alıyorum bu tipteki elektronik cihazları ama son 2 ay içinde aldığım telefon, tv ve hardiskte bir sürü sorun yaşadım. Bunun yanı sıra bu marketlerde bir türlü yeni ürün gelmiyor, internetten alış veriş yapmaya zorluyor ve eski fiyatları artırıp artırıp üzerine sanki başka fiyatlardan inmiş gibi yeni etiket basıyorlar. Örneğin Dell marka notebook bir tek MediaMarkt' ta var, onu da bir tek internetten alabilmek mümkün ve son bir buçuk ayda fiyatları sürekli arttı ve sanki indirimde gibi gösteriyorlar. Durumu ancak fiyatları periyodik takip edenler anlayabilir. Bu arada internetten değil birebir ofisten almak istiyorum ve Asus, Toshiba yada Dell marka ürünlerle ilgileniyorum. Yardımcı olabilecek yada tavsiyede bulunabilecek varsa şimdiden çok teşekkür ederim. Birde bu büyük e-marketlerden (Vatatn, Bimeks, MediaMarkt, Teknosa) hangileri en güvenilir yada hangisinden kesinlikle uzak durmalıyım; bu konu hakkında da tavsiyede bulunursanız çok memnun olurum.
  11. Maalesef olmuyor kardeşim. Tüm kombinasyonları denedim. Türksat haricinde iki uydu var onları görüyor bir tek.
  12. Merhaba arkadaşlar. Philips 5300 serili uydu alıcılı smart tv ye Turksat uydusu ekleyemiyorum. Merkezi sistemden gelen evdeki giriş (anten uçlu) ile tv nin girişini (uydu girişi) bağladım (2 ucu farklı bir kablo Vatan Bilgisayar dan aldım). Tv nin içinden uydu ara deyince Eutelasat 7 çıkıyor, uydu sayısını falan değiştirdim falan ama bu seferde yanında aynı uydu bir daha çıktı bir de Hotbird. Tursat ı bir türlü çıkaramadım. Birde Eutelsat ile birlikte bazı Türk kanalları (Star, Show, Ntv...) geliyor ama hepsi şifreli göstermiyor. Bir tek Trt ve Halk Tv sorunsuz. Kardeşim için biran önce ayarları yapıp Ankara ya dönmem gerek, yardımcı olan olursa çok seviniriz.
  13. Merhaba arkadaşlar, bayan öğretmene kiralık ev tutmak için Gaziantep'te güvenli, nezih, ulaşımı kolay ve yemek-alışveriş vb. konularda sıkıntısı olmayan hangi semtleri önerirsiniz? Evin standardından önce semti ayarlamaya çalışıyoruz ki zaten kiralar her yerde uçmuş. Bu arada okul Kocatepe Mahallesi / Karşıyaka semtinde. Birde okul semti için çok kötü diyorlar, yolda bile yürütmüyorlarmış falan, doğru mu bu yada böyle benzer şeyler var mı?
  14. Merhaba arkadaşlar, şehirler arası otobüs yolculuğu için 4 kişinin (aile olarak) oturacağı en iyi koltuklar hangisi olur sizce? Bu arada yolculuk gece ve otobüs-Seç turizm 2+1 koltuklu, önerilerinize göre klasik 2+2 koltukludan da bilet alabilirim. Birde söylediğiniz yerin dolu olma ihtimaline karşı genel önerilerde de bulunabilir misiniz; mesela otobüsün ön tarafındaki mi yoksa arka tarafındaki koltuklar mı tercih edilmeli gibi.
  15. Merhaba arkadaşlar, akıllı telefon seçimi için yardımcı olabilir misiniz? Bütçem 1200-1300 TL civarı ama elzem olması durumunda artırabilirim. (Bu arada almayı en çok düşündüm telefon ilk iki telefondan biri) SAMSUNG A310 ---> 1200-1250 TL ASUS ZENFONE 2 32GB 2.3 GHZ ÇİFT SİM ---> 1200 TL LENOVO VIBE P1 ÇİFT SİM ---> 1300 TL APPLE IPHONE 5S 16GB ---> 1350-1500 TL SONY XPERIA XA ---> 1400 TL LG G3 D855 TITAN 32 GB ---> 1300 TL SAMSUNG GALAXY J7 ---> 1200 TL . . . Samsung A310, 2016 çıkışlı; Asus Zenfone 2 daha eski ama özellikleri daha iyi görünüyor; Lenovo P1 benzer özelliklerde ve batarya kapasitesi çok iyi görünüyor; Iphone 5S özellikleri daha kısıtlı ama kalite farkı olabilir... Önerilerinizi bekliyorum.
×
×
  • Create New...