Jump to content

strangerone

Üye
  • Posts

    172
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by strangerone

  1. Ekran kartınız sorun çıkaracaktır. Intel Graphics 3150 için Mac desteği yok.

    Wifi AR9285 tanıtmak kolay.

    Ses kartınızın modelini göremedim. Universal ses kextlerinden biriyle çözülebilir belki.

    Ancak ekran kartı olmayınca güvenli modda açılmış windowsa benzer.

    Kolay gelsin.

  2. değerli arkadaşlar bana os x 10.8. sürümünün  mac için olan orjinal hali lazım.

     

    link veya başka şekillerde yardımcı olacak arkadaşlar bir kaç kelam yazıverin ..saygı ve sevgilerimle  değerli kemal hocam..

     

     

    Mountain Lion dmg olarak aratırsanız orijinal sürümleri nette bulabilirsiniz. Dmg dosyaları orijinal mac sistem dosyalarıdır, Intel ya da amd tabanlı pc lere yükleme yapmak için ek programlar gerekir, bildiğim bir iAtkos tarafından hazırlanan iAtkosML2 bir de Niresh tarafından hazırlanan ML2 var. Nette ML dmg olarak aratırsanız orijinal ML dosyalarına ulaşabilirsiniz.

  3. Eğer istemiyorsanız bütün hdd gitmez, ancak mac sistemi nereye kuracağınıza karar vermeniz gerekir ki o bölüm farklı bir format isteyecektir.

    1. Eğer windows 7 silinmesin iki sistemi bie arada kullanabileyim diyorsanız windows üzerinden yerel disk c de bir bölüm oluşturabilirsiniz ve o bölümü sistemi 10.8.2 ile başlatıp disk izlencesi ile Mac Os genişletilmiş (Günlüklü) olarak formatlayıp mac yüklemeye geçebilirsiniz ki böyle yaparsanız resimdeki sizin hata olarak adlandırdığınız durum oluşmaz. (Ancak bu durumda mac yüklemeden sonra windows boot hata verebilir ama düzeltilebilir.)

    2. Yerel disk d kalsın diyorsanız disk izlencesi ile yerel disk c yi formatlayın ve sistemi kurun. Dosyalarınız kaybolmaz. Tabi sistemi açabildiğinizi farzediyorum. Eğer açamazsanız dosyaları kurtarmak için yeniden windows kurarsınız:)

    3. En önemlisi sistem sürücülerinizin mac sistemde kexti var mı, araştırın. Elinizdeki sistemi windows 7 kurulumu gibi düşünmeyin sadece sistemi ve tanıdığı donanımı kuracaktır. Öncelikle ekran kartınızın modeli, wifi ve ses kart modeli, ethernet modeli nedir mac sistem için kext var mı araştırın. Kolay gelsin.

  4. Arkadaşlar, kuruluma geçmeden önce elinizdeki pc nin mac için uygun olup olmadığını araştırmanız gerekir. Sistemi bir şekilde yüklersiniz ancak ekran diyelim ekran kartınızın sürücüsünün mac için karşılığı yani kext'i yoksa sistemi açamazsınız, açsanız da güvenli modda açılmış windowsa benzer. Aynı şey diğer sürücüleriniz için de geçerli. Uyumlu wifi kart kexti ya da ethernet kexti yoksa sistem işinize yaramaz. Ses içinde durum aynı. 

    drcslm sizin sorununuz flashla ilgili olabilir. Nette Aynı sistemi 8GBlık flasha geri yükleme yapmak isteyenlerin flashın 16GB olması gerekiyor şeklinde yorumlarına rastladım. Ayrıca mac yüklemesi için biosda achi modun açık olması gerekiyor. Sisteminizin 64bit desteği olması gerekiyor.

    Kısaca yüklemeye geçmeden önce sabır ve araştırma gerekiyor. Kolay gelsin.

  5. Kardeşim ben partları indirdim yalnız yorumları okuyunca kurmadan önce sana danışayım dedim. Benim pc Casper Nirvana CNC.2640-8L35P-G modeli.

     

    Özellikler;

    • CPU : Intel(R) Core(TM) i7-2640M CPU @ 2.80GHz
    • Bellek : 8 gb ddr3 1333 mhz
    • Dahili Ekran Kartı : Intel(R) HD Graphics 3000  (2108 MB)
    • Harici Ekran Kartı : NVIDIA GeForce GT 520M  (1 GB)
    • Anakart : Anakart Adı Pegatron A15 Series Notebook
    • Bios Versiyon : 303

     

    Bu pc ye kurulur mu ? Kurulsada Donanımı tanıtabilirmiyiz ? Şimdiden teşekkürler. Kolay gelsin.

    Çift ekran kartınız sorun olur. Harici ekran kartını tanıtamazsınız. Kurulum yaptığınız dvd özelleştirme seçeneklerinde "Nvidia'yı etkisizleştir" seçeneği varsa Intel HD çalışır yoksa sistemin açılmama sorunuyla karşı karşıya kalırsınız. Optimus özellikli laptoplarda  henüz çift ekran kartı çalıştırılamıyor. Ses kartı ve wifi kart modeliniz önemli. Bunları belirleyip Mac os için kext var mı araştırın. Aynı işlem ethernet girişiniz için de geçerli. Kolay gelsin.

  6. enovo 3000 G530 TEKNİK ÖZELLİKLER Marka Lenovo Seri 3000 Çip Seti Intel İşlemci T4200 İşlemci Cache 1 MB L2 cache İşlemci FSB 800 Mhz İşlemci Hızı 2 Ghz İşlemci Platformu Intel Dual Core Ekran Boyutu 15.4 Ekran Kartı Paylaşımlı Ekran Kartı Hafızası Paylaşımlı Max Ekran Çözünürlüğü 1280 x 800 Ram Tipi DDR2 Sistem Belleği 3072MB 800MHz Sabit Disk Kapasitesi 320GB 5400RPM 8MB Optik Sürücü DVD Dual Yazıcı Klavye TR/Q Kablosuz İletişim Wireless 802.11b/g Bluetooth Özelliği Yok USB 4 FireWire Yok 10/100 Ethernet var mac os ml kurabilirmiyim arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum

    Wifi kart modeli ( örneğin Atheros 9285 gibi), ekran kartı modeli ve ses kartı modeli yazabilirseniz daha net cevaplar alabilirsiniz. Aynı zamanda 64bit desteği de olması gerekir. kolay gelsin.

  7. Zorlu bir uğraştır mac kurulumu ama uğraşırım diyorsanız evet kurabilirsiniz. Gigabyte anakartlar şanslı kartlardır. Ekran kartınız gt9500 sistem tanır. Nvidia ekran kartlarını sever mac. Ses çözülür. Burada önemli olan ethernet bağlantınız yani kullandığınız modelin kext'i (windows driver karşılığı) var mı yok mu araştırmak gerekiyor, bu arada sistemin 64bit desteği olmalı. Önce kurulum araştırması gerekiyor ki sitede de nette de bu konuda epey kaynak var. Leo ile başlayın derim. Kolay gelsin.

  8. dj sms gerekenleri fazlasıyla yazmış. Mac kurmak biraz sabır işidir. Kuruluma başlamadan önce epey bir araşyırma gerektirir. Ekran kartın Mac ile barışık tanıtabilirsin 4 GB ram güzel, E6550 işlemci ML2  kaldırır ben e6200'e kurmuştum. Ses sorunu en fazla VoodaHDA ile çözülür, ethetnet kartı nedir yazılmamış kext aramak gerekir. En başta da sabır gerekir Kolay gelsin.

  9. Samsung NP300-E5Z Ekran Kartı Nvidia Geforce GT520MX İntel Centrino Wireless-N 130 Kablolu ethernet kullanmıyorum donanımlar bunlar yardımlarınız için teşekkür  ederim fakat ben kuruluma geçemedim bide ona bi el atarsanız teşekkür ederim ...

    Ekran kartınızı tanır, ancak ben wireless için yazdığınız model bir mac os kexte (Windows diliyle sürücü) rastlamadım. Çalışmayabilir. Ses kartınızı yazmamışsınız ancak bir şekilde çözülebilir. Öncelikle bios ayarlarınızı yapmanız gerekiyor yüklemeye başlamadan.

  10. valla başka bir hata göremedim henüz mac kurmakta yeniyim acaba başka kurulum yolu yok mu komutlarla yada komutsuz ?? Bilgisayarım intel i5 laptop yardımcı olursanız sevinirim ...

    Laptop markası, ses kartı modeli, ekran kartı, ethernet ve kablosuz bağlantı modeli yazabilirseniz, uyumlu mac kextleri var mı araştırılabilir. Biraz sınama yanılması fazla iştir mac kurmak. Kolay gelsin.

  11. sürücüyü seçip yüklüyorum ancak yükledikten sonrası yok gelmiyo tekrar başa sarıyo 

    Yükleme tamamlandıktan sonra restart yapacaktır, açılışı kurulum dvd si ile yapın ilk ekranda yükleme başlamadan f8 yapın ve sistemi yüklemiş yüklemiş olduğunuz hdd yi veya bölümü seçin enter ile açmayı deneyin, açılmıyorsa hatayı öğrenmek için klavye ile -f -v yazarak başlatın yüklü dosyaları yeniden okuyacaktır açılırsa sorun yok açılmazsa kaldığı yer hatayı gösterir farklı komutlar gerekebilir. (1. sayfa) Kolay gelsin.

  12. Özelliştirme bolumune nasıl giricez biraz acarmısın.

    Kurulum aşamasında mac os kuracağınız bölümü belirlediğinizde "özelleştir" butonu aktifleşir. buradan sisteminize uygun kextleri (Windows diliyle sürücüleri) seçebilirsiniz. Ancak rastgele seçim yaparsanız sisteminiz açılmayabilir. Bu yüzden öncelikle sistem sürücülerinizin mac sistemde var olup olmadığını araştırmanız gerekir.

  13. 1.Samsun adım başı exper servis kaynamıyor  merkezde 3 exper servisi var. Kaldı ki Ankara ve Samsun'u bu konuda kıyaslamak yanlıştır.

    2.Dell ya da Hp muhatabı bulamamak exper müşteri hizmetlerini haklı kılmaz (İki yanlış bir doğru etmez)

    3.Sattığı malın arkasında durmayan hiçbir şirketin ister yerli ister yabancı olsun nazarımda değeri yoktur.

    4.Müşteri hizmetleri telefonu ( Samsun'da nasıl yürüyor işler bilemem Ankara'da arıza kaydı yaptırmak gerekiyor) 0216 645 85 85 arayıp deneyebilirsiniz.

    5.Sözünü ettiğiniz firmayı sahiplenmek yanlışlarını görmemek anlamına gelmez ve bunun utanç duymakla uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. (Sağlık bakanlığının süt,peynir yoğurt vs de hile yaptığını açıkladığı firmaların tamamı da bu ülkenin firmalarıdır.)

    Saygılarımla

×
×
  • Create New...