Jump to content

PinkPanther

Üye
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by PinkPanther

  1. Derhal anlatayım üstad : Ben tabii ki Windows 7 kullanmak istiyorum. Hatta anakartımın biosunu Slic 2.1 ile modlayıp büyük bir hevesle Win 7 kurmaya giriştim. Fakat CLASSPNP.SYS dosya hatası vererek kurulmayı reddetti. Defalarca denememe rağmen sonuç değişmedi. DVD'min sağlam olduğundan eminim, çünkü başka bilgisayarlara kuruluyor. Kendi bilgisayarıma Win 7 kuramayacağımı anlayınca Win XP'nin aynı yöntemle lisanslanmasının mümkün olup olmadığını öğrenmeye çalıştım. Kafaları karıştırmamın sebebi bu. Ancak, yakın zamanda bu lanet anakartımı (MSI 645 Combo MS-6737) değiştirip Win 7 kurmayı düşündüğümden; bu konuyu da en ince ayrıntılarına kadar öğrenmek istiyorum. Her iki konuda da sorular sormamın sebebi bu. Logo konusuna gelince; biosla logonun alakası olmadığını biliyorum. Ancak yeni alınan bilgisayarların sistem özelliklerinde Bilgisayarın markasına ait logoyu görebiliyoruz. Ben de hangi markaya ait slic kullanıldıysa o markanın logosunun sistem özelliklerinde görünmesinin hoş olacağını düşündüm. Yanlış anlaşıldıysam kusuruma bakmayın. Saygılar...
  2. Arkadaşlar her ne kadar bu işi anakartımın eski olması nedeniyle başaramamış olsamda öğrenmek için soruyorum. Biosu modladığımız markanın (Örn. Asus Slic 2.1) logosunu sistem özellikleri penceresinde nasıl görüntüleyebiliriz? Zira yeni alınan markalı masaüstü ve laptoplarda cihazın marka logosu bu alanda görünüyor.
  3. Orijinal bios ile kullanmaya devam edeceğiz o zaman. İlginiz için çok teşekkür ederim. Saygılar.
  4. Mümkünse aşağıda bilgilerini verdiğim biosumu SLIC 1.0 ile modlayabilirseniz sevinirim. -Manufacturer : MSI 645 Combo (MS-6737) -Type of board : Desktop -Format : ATX -CPU type : Intel Socket 478 -Bios revision : 1.2 -Bios File name : 6737v12.exe -Bios Type : AMI BIOS -Bios Link : http://www.msi.com/index.php?func=downloadfile&dno=1103&type=bios -OEM desired : ASUS -OS : Windows XP Professional SP3
  5. Dosyaların tamamını c:\a klasörü altına kopyaladım, sonuç değişmedi.
  6. Merhaba arkadaşlar, Biosumu kendim modlayarak bu işi öğrenmeye çalışıyorum. Fakat modlama işlemi esnasında resimlerini eklediğim hatayı alıyorum. Nerde hata yapmış olabilirim? Anakartım MSI MS-6737 ve bu işlemi WinXP Pro SP3 altında yapıyorum. SLIC 1.0, 2.0 veya 2.1 farketmiyor. Bilgisayarımda Win7 çalıştırmayı başaramadım. Sanırım anakartım eski olduğu için desteklemiyor. Ben de SLIC 1.0 ile modlamaya çalışıyorum. Çünkü sadece WinXP çalıştırabiliyorum.
  7. Sevgili mephistooo2; Bana hazırlamış olduğun modlu bios dosyasını kullanarak biosumu modladım. Bu işlem esnasında ve bilgisayarın açılışında herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Fakat bilgisayar üzerinde kurulu olan XP çalışmadı ve çöktü. Yeniden formatlayıp kurmaya çalıştım, kurulum esnasında dosyaların kopyalanmasını müteakiben sürekli resetleyerek kurulmadı. Sonuç olarak tekrar orijinal bios sürümünü yüklemek zorunda kaldım. Bunun sebebi ne olabilir? Windows XP SLIC 2.1 modlu bioslarda çalışmıyor mu? Saygılar.
  8. Eski anakart bioslarını da modlayabiliyor muyuz arkadaşlar? Benim anakartım MSI-645 Combo (MS-6737). Bunun biosunu modlamak mümkün müdür? ANAKART: MSI MODEL: 645 Combo (Standart Version) (MS-6737) (http://www.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=1&prod_no=525) BIOS TYPE: AMI BIOS (http://www.msi.com/index.php?func=downloadfile&dno=1103&type=bios) BIOS VERSION: 1.2 Saygılar.
×
×
  • Create New...