Jump to content

cayro

Üye
  • Posts

    356
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by cayro

  1. abdulhey_, 28 dakika önce yazdı:

    Evet sanırım bilgi sahibisiniz.. Dünyada kaç bitcoin var? takas bilgisi varmı günlük olarak falan..?

    @abdulhey_

    Çok uzun uzadıya bir konu. Burda en fazla genel bilgilerden bahsedilebilir. En son 18.400.000 civarinda bir bitcoin vardı. Net rakamlara googledan ulaşabilirsin. Tabii ki coin üretildiği için sürekli artıyor.  4 yılda bir bitcoinler 2 ye bölünüyor.  Vs. vs..

    Google da birazcık araştırma yaparsan ne kadar çok bilgi, döküman, video olduğunu görürsün. İşin mantığını bu sayade öğrenebilirsin. Yeri burası değil bence

  2. "Karşılığı yok" karşılığı yok deyip duruyorsun da neyin karşılığı yok? Bayağı karşılığı var. Yatırım yapabiliryorsun, kazançta sağlayabiliyorsun ve sonra o paranı geri de alabiliyorsun. Eee hani karşılığı yoktu? Çiftlik bank gibi yatırım yapıp hava aldıysan karşılığı yok dolandırıldım vs.. diye bilirsin. Sanal para mı demek istiyorsun? Eğer sanal para demek istiyorsan da zaten dünyada ki paranın da çoğu sanal. Yanlış hatırlamıyorsam %3 seviyesinde efektif para vardı. Yani basılmış piyasada dolanan paradan bahsediyorum.  Manipulasyondan bahsediyorsun o her yerde var. Borsa da yapılmıyor mu? Arz ve talebin olduğu her yer de manipulasyon olabilir. Bence bakış açında sorun var biraz daha araştırmalısın.

  3. Daha önce de söylediğim gibi maalesef yanmaz. Led kalitesine göre 7-8 metrede civarlarında belki enerji vermen şart. Yoksa o güçle ledler üzerinde ki bakır yollar da zayıf bir yerden yanar.  O tip durumlarda 0,75 kablo ledlerin arkasına sıcak silikon veya çift taraflı bantlar ile sabitleniyor.  Bir şekilde kablolar saklanıyor.

    • Like 1
  4. 12 volt 3 çipli ledler metrede yaklaşık 1.2 ile 1.3 amper arasında akım çeker. 30 metre için 36 amper size en az 40 amperlik kaliteli bir trafo lazım.  Şunu da belirteyim gerilim düşümü olacağından ötürü her 5 metreye kablo ile enerji vermeniz gerekir. Yoksa ledleriniz sonlara doğru sönük yanar. Isterseniz 100 amperlik trafo alın o kabloları çekmek zorundasınız. Trafonun akımı yetse de ledler üzerinde ki bakır yollar yetersiz kalıyor ve voltajı düşürüyor.

    Not:

    XrayN 1.- Şerit ledler 12 volt ise laptop adaptörleri 19 volt civarında ledleri yakabilir. 2 - 24watt 12 voltta 2 amper yapar onunlada sadece 2 metre led yakabilirsiniz. Sonrasında ledler parlaklığını kaybeder.  30 metre led için 2 amperlik trafo önermeniz hiç olmadı! Yapmayın.

  5. abdulhey_, 34 dakika önce yazdı:

    Siteye o kadar baktım yaklaşık isimler var ama driver veya güncelleme olarak yok . CPU Türü    QuadCore Intel Core i7-3770, 3900 MHz (39 x 100) cpu bu. Aida64 ten aldığım bilgi.  Görev çubuğu sağ alttaki bildirim merkezinde ise Yansıt ve bağlan var. Yansıta tıkladığımda 4 tane logo şeklinde mod çıkıyor çıkıyor: sadece pc ekranı, uzat, yinele , sadece ikinci ekran şeklinde. Bağlan simgesine tıkladığımda ise kablosuz ekran ve ses cihazları aranıyor diyor ama hiç bir şey bulamıyor.

    https://downloadmirror.intel.com/29802/a08/win64_15.33.51.5146.exe

    @abdulhey_  driveri kur. Zaten yeniden başlatacak. Kurduktan sonra Yansıt ekranında en aşağıda "Kablosuz bir ağa bağlan"  yazısını görmen gerekir.  Göremiyorsan yazıyı miracast desteğin yoktur.  Bir de tv ve pc yi yaklaştırıp mı denedin bilgi vermemişsin.

  6. abdulhey_, 3 saat önce yazdı:

    Ben daha önce baktım bulamadım benim işlemci için..

    @abdulhey_ daha önce de söylediğim gibi, YANSIT ekranın da "Kablosuz bir ağa bağlan" ibaresini görüyorsan. Driver yüklemene gerek kalmayabilir. Tv ile pc yi yakınlaştırıp deneyebilirsin.  Yok öyle bir ibare göremiyorsan yukarıda ki verdiğim linkten 32 bit 64 bit hangi sistemi kullanıyorsan yükleyebilirsin. Listeye çok takılma yüklenirken hata vermezse sorun yok.

  7. abdulhey_, 8 dakika önce yazdı:

    Öz ve aydınlatıcı bilgi için öncelikle teşekkür ederim. Epey oldu işlemci güncellemek içinmiydi veya diğer benzer bir özellik yüklemek isterkenmi intel uyarı vermişti galiba, intel widi mi miracastmı yada her ikisimi, 2016 yılından beri kaldırılmıştır gibi bir uyarı vermişti galiba.  Öyle uyarı alınca bende uğraşmadım. Ama anlattığım gibi videonun kendisimi veya Windows 10 oynatıcımı bu videoyu başka cihaza yayınlamak istermisiniz deyince evet tıkladım ve direkt televizyonun ismi çıktı. Sonrası işte anlattığım gibi oldu. 

    Mesafe meselesi ise PC bir odanın TV diğer odanın birbirine en uzak köşesinde carpraz olarak direkt arada antre ve duvarları saymazsak 12 m yaklaşık vardır.

    Telefonda YouTube da ise  kendiliğinden yansıtma simgesi çıkıyor TV nin ismi ile birlikte bunu bu Tv'de izlemek istermisiniz diye. Ama telefon da blutuut ile mi bağlanıyor yoksa kablosuz ağdanmı emin değilim.

    https://downloadcenter.intel.com/download/29802/Intel-Graphics-Driver-for-Windows-15-33-

    Linkte aşağıda ki listede işlemciniz varsa driveri güncelleyebilirsin. Şahsen ben 6-7 metreden (arada 2 duvar var) bile bağlanamıyorum. Ama arada duvar olmadan o mesafeden rahatlıkla bağlanıyor. Bir de bağlansanız bile atlama donma vs.. gibi durumlar oluyor bağlantı iyi değilse, telefon ile de bağlanırken bluetooth kapatıp deneyebilirsiniz. Bluetooth ile bağlandığını sanmıyorum onun için ayrı bir app varsa da o konuda bilgim yok.

    • Like 1
  8. Farklı şeyler değil. Bir kaç saniye de bağlandıysan işlemcinin miracast desteği vardır. . Yansıt ekranına tıkladığında altta kablosuz bir ağa bağlan yazısını görüyorsan miracast desteğin vardır. Burada dikkat etmen gereken şeylerden birisi işlemci driver`in güncel olması lazım. Bir de aynı wifi ağına bağlı olsan da tv ile pc nin birbirlerine yakın olması gerekiyor. 

    • Like 1
  9. ÇILGIN_06, 56 dakika önce yazdı:

    Gönlün kalmasın diye uzun arayışlarım sonrası evde boş bir dvd buldum HDD ve Kızağını çıkardım DVD/RW yi yerine taktım takılı hiçbir taşınabilir diskide sökmedim ve  4.7gb dvd yi yazdırdım  Yazım esnasında Onboard Wifi alıcı ve usb wifi alıcı süper çekiyor du. 

    Bence wifi alıcıdaki çekim gücü düşüşü Donanımsal yada güç kaynağı odaklı sorunlar değil. Öyle olsaydı tüm gün boyunca aklıma gelen her olguyu denediğimde fark ederdim.

    Aldığım izlenim (düşüncem)

    DWD/RW soketinde kendi bağlıyken sorun olmuyor o sokete (7+6 13pin slimline sata) SSD yada HDD takıldığında Haberleşme Protokolünde değişiklikler oluyor ve sistem etkileniyor. Ana kart tasarımı ile ilgili bir sınırlandırma yada çakışma olabilir. Servise yaptığım tüm başvurularıma incelenip dönülecektir dediler 1 aydır dönen olmadı

     

    Kısaca söylemek istediğim aslında deneme yanılma yöntemiyle daha hızlı çözüm bulabilirsiniz. Bios güncellemeniz varmı bir kontrol edin.

    Biraz bakınınca şöyle bir video buldum. Benim wifi kartımda bu seçenekler yok eğer sizde varsa deneyebilirsiniz.

    https://www.youtube.com/watch?v=8Zm606-qohY&feature=youtu.be

  10. (3. sata to dvd kızak içinden hdd'yi söküp boş kızağı laptop yuvasına yerleştirincede wifi ve usb wifi sorunsuz çalışıyor )

    Daha önce de yukarda ki yazdığınıza istinaden söyledim. Tekrar söylüyorum. Dvd/Rw boşta iken öyle bir akım çekmez. (Bekleme modu kadar)  Yalnız taktığınız Hdd boşta bile akım çeker.  Usb portları  akım sınırlamalıdır bunu da unutmayın.

    Herşeyi orjinal hale getirip Dvd/Rw ye bir dvd koyup ve yazdırın. (Hdd den bir kopyalama yapın büyük boyutlu) . Yani özetle sistemi maximum güce yaklaştırın. Bu sırada da wifi durumunuzu bir kontrol edin

    Not: Bir de gücü hesapladım sorun yok gibi anlayışa girmeyin. Unutmayın ki teoride olanla pratikte olan her zaman aynı olmaz. Birçok kayıp söz konusu bakır kaybından tutunda, ısı, elektronik devre ekipmanları gücleri artı toleranslarına  kadar. Deneyleyin tavsiyem.

    • Like 1
  11. Herkese hayırlı bayramlar.

    Gördüğüm kadarıyla gücü artırıyorsun. Ondan kaynaklı gibi görünüyor. Ilk olarak laptopu elektriktemi pilde mi kullanıyorsun. Eğer elektrik ise pilde bir (düşük ihtimal ama) deneyin. Yeriniz de olsam aynı voltaj daha güçlü bir adaptör bulabilirseniz onunla denemeniz. Profilinizde elektronikçi yazıyor buna güvenerek söylüyorum eğer wifi adaptörü ayrı bir besleme kaynağı (telefon şarjı gibi) ile deneyebiliyorsanız sorunu daha çabuk anlarsınız.

    • Like 1
  12. cskn_09, Bir saat önce yazdı:

    evet arkadaşlar şuan win 7 yüklemeyi başardım mavi ekran kodunu görebiliyorum cihaz yeniden başlıyor ve yine mavi ekran veriyor mavi ekranda 
    STOP : 0X000000F4 (0X00000003,0X86116D40,0X86116EAC,0X82A10FF0) Hatası ile karşılaşıyorum

    Biosta hdd niz ne olarak görünüyor?  Sata ise  ide olarak deneyip bakabilir misin.

  13. emre_toy, 6 saat önce yazdı:

    Arkadaşlar birçok yöntemi denedim görevde oldugum surecten dolayı gec donus yapabıldım kusura bakmayın ama sorunum halen devam ediyor. video olarakda kayıt ettım ızlersenız sevınırım sorunum vıdeodada gorunuyor gidip geliyor donanım nedense.

     

    https://www.youtube.com/watch?v=gcnWxGbdeyE&feature=youtu.be (Tnc Debrid ile İndir)

     

    birde surekli aygıt takıldı cıkarıldı takıldı cıkarıldı diye uyarı verıyor bıos a kadar guncelledım belkı alakalıdır dıe ama duzelmedı.

     

    https://i.hizliresim.com/kPnl3j.jpg[/img]

    Yazılımsal değil donanımsal bir sorun yaşadığın bariz bence. Bilgisayara bağlı ses kaynağı kullanıyorsun sanırım dinlediğim sesten o izlenimi aldım. Eğer öyle ise ses jac`ında ya da kablonda bir sorun var gibi görünüyor.  Donanım çıkarıldı takıldı gibi uyarı ondan dolayı geliyor. Bilgisayara bağlı ses kablonu jac`ını ve bilgisayardaki ses çıkış jac`ını kontrol et. Mümkünse başka bir kablo ve müzik sistemi ile dene. Biraz jacla oynarsan düzelebilir gibi geliyor.

     

  14. 3-5 dakikalık tahammüllerin haricinde Chrome hiç kullanmadım, bilmiyorum gerçekten. Firefox Quantum ve AdGuard süper iş görüyor.  Siliyor derken Ccleaner ın öyle bir özelliği yok diye biliyorum. Siz silmedikten sonra herhangi bir programı silmiyor. Silmekten kasıt uygulamaların cerezleri vs.. ise. Ccleaner de Temizlik bölümü açıkken Uygulamalar sekmesine tıklayın. Orda silinmesini istemediğiniz tarayıcı, media vs.. herneyse tikini kaldırın. Bunların haricinde birşeyse de bilemiyorum.

  15. RaZoRWounD, 9 dakika önce yazdı:

    realtek yaklaşık 10 yıl boyunca sürücü desteği veriyor desteğin kesilmesine benim yongaya göre 4 sene varmış :) ama gel görki win 10 probleminden ötürü bu driveri kurduramıyorum bu arada discord sorunu çözüldü 6.01.8480 sürümü kullanıyorum ben 4.67 yazılım sürümü bundada o ilk attığım hatayı veriyor ama genede bütün sorunlar çözüldüğü için illa 8496 zorla kurdurtmama gerek yok sanırım şimdi tek sıkıntı sistem geri yükleme çalışmaması neyse ki kurulum medyası dosyasını (iso) usbye yazdırdm bir sıkıntı olması durumunda tekrar kurulum yaparım sistem geri yüklemeyede ihtiyacım kalmaz :)

    Windows 10 daki prensibim "çalışıyorsa dokunma" haline geldi.  :)Bence de hiç gerek yok. Komple disk temizliği yaptıysanız geri yükleme dosyaları silinmiş olabilir. Yeni bir sistem geri yükleme noktası alın çalışır haldeyken, sonra denemişte olursunuz çalışıyor mu diye.

  16. abdulhey_, 50 dakika önce yazdı:

    Ben Alc892 yide buldum  ama Alc269  bunlar sürüm nosu ise alc269 daha alt sürüm olması gerekmezmi? Ayrıca 8496 neyi ifade ediyor? Bu arada bu numara Alc892 de daha düşük. Bunun açıklaması nedir?

    ALC892 senin sisteminin ses yongası.  ALC269 da RaZorWound'un sisteminin ses yongası. Verdiğim linkte Realtek'in çıkardığı en son ses sürcüsü. Sürüm no ise 6.0.1.8496 . Bu sürücü iki ses yongasınıda destekliyor.

    • Like 2
  17. abdulhey_, 22 dakika önce yazdı:

    Ses Bağdaştırıcı    Realtek ALC892 @ Intel Panther Point PCH - High Definition Audio Controller [C-1]

    bunun driver ını bulabilirmisiniz?

    Yukarda verdiğim 8496 linkini kullana bilirsin.  ALC892 içinde geçerli.

    • Like 2
  18. RaZoRWounD, 16 dakika önce yazdı:

    parazitlenme durumu değil sesin hiç gitmeme durumu var ama sorun sadece discordta oluyor skype-facebook-teamspeakte bir sıkıntı yok

    Sizin sıkıntı çözülmüş gibi duruyor. Discordla alakalı birşey olabilir. Bakalım bende biraz zaman bulursam Realtek'in son sürücüsünü bir kurup deniyeceğim.( Sonucu formata kadar gidebiliyor) Bakalım durumlar nedir..

  19. RaZoRWounD, 36 dakika önce yazdı:

    ALC269

    Biraz araştırdım desteğini kesmesi durumu vs.. var mı diye ama yok. Bence sıkıntı realtekten kaynaklanıyor.  Microfondaki sorun ne bilmiyorum da eğer fazla parazit vs.. ise Microfon basını kısarak bir deneyin.  Bende +12 db de duruyor sıkıntı yok. Tabi donanımsal birşey yoksa.

    abdulhey_, Bir saat önce yazdı:

    Dikkat ettiyseniz mikrofon ses kaydedemiyorum demiştim. Denemediğim yol kalmadı. Bu gün 35 tl ye snopy 4388 kulaklık alacaktım. Aklıma mikrofon bozuk olabilir ama o kulaklığı almadan bende A4 tech pk 25 mi ne mikrofonlu kamera var.  Birde onun mikrofonunu deneyeyim dedim. Driverini kurup arkada mikrofon portuna mikrofon jacıkı i taktım usb yi de taktım. Yazılımını birkaç denedim. En sonunda görüntü zaten vardı seside ayarını yaptım. Mikrofon gümbür gümbür kaydediyor.  Ve anladımki kulaklığın mikrofonu bozukmuş. Kulaklık almaya bile gerek kalmadı. Ama görüntü kalitesi oldukça zayıf.  Ama bana yeter.

    Sizin biraz daha farklıydı. Önce işletim sisteminde sorun var dediniz sonra donanımsal bir sorun yok dediğinizi de hatırlıyorum. Yanlış yönlendirmeniz olmuş. Basit bir kablo sorunu sizde ki.

×
×
  • Create New...