Jump to content

delphi63

Üye
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by delphi63

  1. [quote name='quadcore' timestamp='1347788774' post='1241115'] sana acıklama yap diyen oldumu cok bilmiş ben çözümü bu sekilde sagladım burda hep bir agızdan birsey cıkıyor senin gibi boş boş konusanlar cok yardımcı olup duruma el atacagına tutmus beni eleştiriyorsun sen once kendi durumuna bak bilgi teknolojisi homeofiste anca anktet doldur sen senin gibilerinini cok gordum herkez aynı degildir herkezin farkı vardır bilg müh olupta oturan iş veren cok gordum ben oyle degilim işte... bilmem o bilgili kafan aldımı !!!! [/quote] Sizin gibi amatörler yüzünden ünvanımız değersizleşmeye başladı. Bilgisayar Mühendisiymişte daha iyisini bilirmiş gibi başkalarını küçümsüyor. İşte bu yüzden sizin gibilere git anket doldur diyoruz. Ben sizin gibileri işe almıyorum ya. Dersinizi vermiş oluyorum.
  2. [quote name='quadcore' timestamp='1347543055' post='1240265'] herkez sallammışya eset avast demiş kaspersky demiş en basit yolu istersen dene olmadı dersen bilgisayar muhendisligini bırakacam öncellikle tabi professionelsen yapman gereken anti virüslü spyware doctor kur tarama ya tarama yaparken bütün ögelerin içerisini tara de flash diskinide tak onuda tarat tam 7 saat sürer tarama ama onun sonunda pc tertemiz ve exelerin silinmeden güzelcene temizliyor orn oyun batllefield 3 win32 sality var bunun içerisindekini siliyor dosyayı degil basıma gelen bir olayı butun arastırmalarımın sonucunda bu program temizledi indir [url="http://depositfiles.com/files/0eqoba01f"][url]http://depositfiles.com/files/0eqoba01f[/url][/url] seriali var olmassa neden ara [/quote] Bence de bilgisayar mühendisliğini bırakmalısın. Ülkemizin en büyük kurumlarından birisinde Bilgi Teknolojilerinin müdürüyüm. Bende bilgisayar mühendisiyim. Ama senin gibileri asla işe almam. Ünvanın arasında saklanıp, kendini yeterli görüp geliştirmeyerek çok şey bildiklerini zanneden çok mühendis gördüm. Bilgisayar mühendisliği doktorluk gibi bir meslek değildir. Mesela doktorluğu tıp okuyanlar yapabilir. Ama Bilgisayar mühendisliğini kapsayan konuları mühendisliği okumayanlarda yapabilir. Okutulan derslerin kitaplarını alır ve okuyup hatta evde veya iş yerinde uygulamalı yapar. Tek eksiği akademik düzeyde bir etiketi olmaz. Ayrıca son yıllarda bilgisayar mühendisliği veya diğer mühendislikler de pazarlama veya arge gibi branşların gerisinde kaldı. Yani siz bilgisayar mühendisi olsanız bile o branşlardaki kişiler sizden daha fazla kazanabiliyor.
  3. Microsoft'u telefonla arayıp etkinleştirme yapanlara şaşırıyorum. Kendi elinizle başınızı derde sokuyorsunuz. Açtığınız telefon numarası ve ses kaydınız artık Microsoft'da kayıtlı. Microsoft'un insafına kaldınız. İsterse aşağıdaki yasal hükümleri uygulatabilir. Yerinizde olsam bir an önce Windows 8'i kaldırırdım. Korsan Ürün Kullanmanın Cezaları nelerdir? 2001'de yürürlüğe giren yeni Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre bu cezaların son hali şöyledir. Lisans başına 10 Bin TL'den 150 Bin TL'ye kadar para cezası. 2 yıldan 6 yıla kadar, para cezasına çevrilmeksizin hapis. 3 yıla kadar meslekten men cezası. Lisanssız yazılımların yüklenmiş olduğu bilgisayar donanımlarına el konulması.
  4. [quote name='habele' date='11 March 2012 - 10:52 ' timestamp='1331463174' post='1167787'] Windows'un bu sürümü böyle giderse sonu milenyum ve vistadan farklı olmayacak gibi görünüyor. [/quote] Hep bir felaket tellalcisi oluyor her ürün veya yazılımda. Ama düşündüğünüz gibi olmayacak. Şu an Windows 8 kuranların büyük bir çoğunluğu beğenmiş durumda. Ayrıca daha beta sürecinde olduğunu unutmamak gerek. Diğer taraftan milenyum için haklısınız ama vista için size katılmıyorum. Ben ilk çıktığından beri kullandım. Notebook'umda giriş seviyesinde bir notebook'tu. Hiç sorun yaşamadım. Birileri internette olumsuz yorum yaptı diye kullanmayanlar bile ön yargılı düşünmeye başladı...
  5. Ben Windows 8'in başarılı olacağına inanıyorum. Eğer öyle olmazsa bu sızdırma olmaması Microsoft'un aleyhine olacak.
  6. [quote name='oguzcan53' date='28 May 2011 - 13:34 ' timestamp='1306589676' post='1019941'] biz böyle nereye doğru gidiyoz anlamış degilim ama bende hiç şaşırmadım.. yakında basit oyun siteleride yasaklanır.. ) [/quote] Ülkemizde bilişim mahkemeleri olmalı. Bildiğimiz mahkemeler işin detayına girmeyip direk ilgili siteyi ülkede kapatma yoluna giriyor. Halbuki bilişim mahkemesi olsa suça konu olan yayının kaldırılması için ilgili sitenin yöeticilerine talimat gönderir ve belli zaman beklenir. İlgili sitede ya bu karara uyar suça konu olan yayını yayından kaldırır ya da uymaz ülkemizde erişime kapatılır.
  7. [quote name='Nash' date='28 May 2011 - 13:12 ' timestamp='1306588377' post='1019930'] Hükümeti yada muhalefeti eleştirme konusunda senden izin alacağımı sanmıyorum. Ayrıca kendi işine geldiği zaman özgürlüğüme dokunma diye inleyen zihniyetin işine gelmediği zaman sessiz kalmasına anlam veremiyorum. Dns ile girebiliyorum sorun yok diyen arkadaşlar 22 ağustostan sonra zaten giremeyeceksiniz. Herkes sizin kadar süper bilgisayar bilgisi sahibi değildir belki dns girmeyi bilmiyordur. İşine geldiği yerden tut çek oh ne güzel. [/quote] Bu kararı aldıran MHP, kapatılmasını kararlaştıran mahkeme, kapatanda BTK'dir. Niye [b]sadece[/b] hükümeti eleştiriyorsunuz? Haklı olacağınız bir konuda ön yargılarınızı da dahil ederek insanları rencide ediyorsunuz (Türbanım kelimesiyle) sonrada neden böyle diyenlere de yandaş muamelesi yapacaksınız. Tabii bunu yazarken de kimse size bir şey diyemecek kimseden izin almayacaksınız çünkü siz [b]mod[/b]'sunuz.
  8. [quote name='yadas' date='27 May 2011 - 09:59 ' timestamp='1306490361' post='1019168'] Dosya upload sitesi neden yasaklanır ki ? Böyle saçmalık ancak geri kafalı zihniyetlerin yönettiği yönetimlerde olur, bir dört sene daha bunlar başımızda kalırsa interneti unutun artık... [/quote] Yaptığınız yorumla tam bir geri kafalı izlenimi daha da ötesi cahilliğin zirvesinde olduğunuzu gösteriyor. Sağa sola hakaret etmeden haberi doğru okumayı bir zahmet öğrenin. [quote name='Nash' date='27 May 2011 - 10:23 ' timestamp='1306491788' post='1019177'] [img]http://lulzimg.com/i22/71dfb2.png[/img] yasaklanmış.. Ayrıca internet cafelerdeki filtre programlarında sözlüklere kadar yasaklamışlar. Özgürlük! demokrasi! Türbanımın kime zararı var ulan diyen tatlı su insanları acaba sosyal mesaj barındırmayan sadece hosting sağlayıcısı şirketlerin yasaklanmasına ne diyecekler? [/quote] Bu sitelerin kapatılmasıyla hükümeti ve türbanı nasıl ilişkilendirebiliyorsunuz anlamadım. Hadi diğer üyeler neyse ama sizin gibi mod olmuş birisinin olaylara daha objektif bakması gerekmez mi? Hem hükümete ve yandaşlarına ideolojik olarak düşünüp hareket ettiklerini düşüneceksiniz hemde kendiniz ideolojik olarak yorumlar yapacaksınız. Her zaman niye hükümeti eleştiriyoruz ilk önce niye kendimiz değil? [quote name='Nash' date='27 May 2011 - 12:49 ' timestamp='1306500595' post='1019266'] Karar 2 mayısta alınmış capste görüldüğü üzere. Kaset skandallarından önce alınmış bir karar bu. Ayrıca kaarı kimin aldırdığı çok öenmli değil. Hükümeti savunmak yerine kararın doğruluğunu tartışmak daha doğru bence. [/quote] Yinede sorunu dolaylı da olsa hükümette bulmaya çalışıyorsunuz. Bu kararı aldıran MHP, kapatılmasını kararlaştıran mahkeme, kapatanda BTK'dir.
  9. [quote name='SysteMExperT' date='28 March 2011 - 08:15 ' timestamp='1301300146' post='984055'] Arkadaşlar biliyorsunuz ki 2012 gibi windows 8 gelicek ben yeni laptop almak istiyorum ancak şu anda aldığım laptop windows 8 çıkana kadar eski hale düşsün istemiyorum o yüzden paraya kıyıp sağlam birşey almak istiyorum baktığım güzel laptoplardan birinin özelliklerini paylaşıyorum sizce alayım mı az daha bekleyeyim mi çünkü windows 8 nasıl bir sistem istiyor bilmiyorum :S Intel® Core™ i7 İşlemci Hızı 2.0GHz Turbo İle 2.90GHz İşlemci Numarası 2630QM İşlemci Ön Bellek 6 MB Hafıza (RAM) Kapasitesi 4 GB Hafıza (RAM) Tipi DDR3 Hafıza Bus Hızı 1333 MHz Sabit Disk Kapasitesi 640 GB HD Dönüş Hızı 5400 Rpm İşlemci Markası INTEL Ekran Kartı Hafızası 2 GB VGA Chipset Markası NVIDIA VGA Chipset Modeli GT550M Ekran Boyu(inch) 15.6" HD-LED Monitör Tipi WXGA Maksimum Çözünürlük 1920 x 1080 Optik Sürücü Super Multi Blu-ray Mobil Özellikler BlueTooth, Kart Okuyucu, Wireless, Kamera İşletim Sistemi Win 7 Home Premium Tr Ağırlık 2.7 KG Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza MARKA ASUS N SERİSİ [/quote] Bu notebook'u alıp üzerine 4 gb ram eklemek daha mantıklı. Diğer sistemdeki işlemci 2 bu 4 çekirdek. Hata yaparsınız. Sony Vaio'u önerenlerin Asus'unda bir dünya dev olduğunu unutmasın.
  10. istanbul82 Kardeş; torrent'e sızdımı biz indirebilirmiyiz.
  11. [quote name='best_burak' date='04 Mart 2011 - 21:11 ' timestamp='1299273668' post='974155'] Çalışmıyor dostum zaten bi autoplay tarzı dille yazmışsın bunu tek exe olarak yapsan daha iyi olur programlama ogrenmek istiyorsan Csharp ogren diğer diller bitiyor.. Bunu bir Delphi'ci olarak soyluyorum.. [/quote] İnsanları yanlış yönlendirmeyelim. Web projeleri için evet C# ama Windows projeleri için gerek hız olsun gerekse component olsun Delphi veya C++ nın yanına yaklaşılamaz. 15 yıllık bir yazılımcı olarak gününün %95 C# ile geçen birisi olarak söylüyorum...
  12. Bir yerden copy paste alıyor olsa bbile hiçbir zorunluluğu olmadan bizimle paylaşıyordu, zaman harcıyordu. Ters bile olsa cevap veriyordu. Yani beğenelim beğenmeyelim foruma katkısı büyüktü.
  13. Office 2010 resimlerini bir yerden bulmuş, burada kendisine aitmiş gibi anlatıyor. Kendini bir şey zannetmesine izin verelimde akşam rahat uyusun.
×
×
  • Create New...