Jump to content

yayluu

Üye
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

448 profile views

yayluu's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

  1. @crasadure Hocam iso olarak sorunsuz çalışıyor fakat iso içindeki xp ve 7 yi başka bir menü altında boot etme şansım yok. eğer bir yol bulamazsam iso olarak bırakacağım. teşekkürler. @oguzhan43 ben de sstr ve dlc gibi klasör olarak çalıştırmak istiyorum hiren i fakat beceremiyorum.
  2. bendekide 1.1. iso ile boot edersem içindeki xp ve 7 pe sistemleri, ana menü altında Pe sistemler diye bir menü oluşturdum, orada nasıl çalıştıracağım?
  3. @efe34 hiren değil bu tam olarak, boot yöntemi biraz farklı bunun. ayrıca iso olarak atıp boot ederim fakat bu sefer içindeki XP ve 7 sistemleri ana menüden çalıştıramam. bana bunu klasör olarak atıp boot etmenin yolu lazım ama halen becerebilmiş değilim. Teşekkürler.
  4. @crasadure, @oguzhan43 Hayırlı cumalar, Elimde Hiren restored edition diye bir dvd vardı, bunu sisteme entegre boot edeyim diye uğraştım ama beceremedim. İçindeki Xp ve 7yi PE sistemler menüsüne ekleyip boot edebildim fakat dvdnin ana boot menüsünü DLC ya da SSTR de olduğu gibi boot edemedim. Ekteki dosyada usb ana dizinine atacağım klasör ve içinde büyük dosyaları silinmiş sadece boot dosyaları kalmış hali var. bunu belleğimde "Hiren Boot DVD" diye bir menü yapıp boot etmek istiyorum. Ana boot dosyası \HBDVD\isolinux\hiren.cfg sanırım. Yardımcı olursanız çok makbule geçecek. (dvd'nin kök dizini hbdvd klasörünün içidir. onu hbdvd klasörüne ben aldım karışmasın bellekte diye ve içindeki menü dosyalarına tek tek /HBDVD/ yolunu ekledim.) Bu arada diğer sorumu yanıtladığınız ve yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. O menüyü düzenledim kendime göre. HBDVD.rar
  5. @crasadure Hocam merhaba, 2.2.0 yükledim belleğime ve bir konuda takıldım. Bu grub2 menüdeki "WinPE SE Boot Yöneticisi" menüsünü nasıl düzenleyebilrim? Orada olmasını istemediğim bazı şeyler var fakat bir türlü ilgili dosyasını bulamadım.
  6. @crasadure hocam bir sorum daha olacak sana. menuentry "WinPE SE Boot Yöneticisi Calistir" --class win8 { search --file /bootbmb --set=root insmod ntldr ntldr /bootbmb bu menünün altındaki xp hariç bütün pe sistemler çalışıyor. xp için xp.wim dosyasını bulamadım diyor. sanırım olması gereken dlc içindeki xp sistemin çalışması. bootbmb dosyasını editleyip düzelteyim dedim muvaffak olamadım. bir yol gösterir misin yine? ÇÖZDÜM: DLC klasöründeki xp.wim dosyasını kök dizindeki wim klasörüne kopyalayınca Live XP çalıştı.
  7. hepsi bu kadar olayı kaptım. bilgi paylaşıldıkça güzeldir... habı güzel Cuma günü bir Fatiha okudum geçmişlerine hocam, teşekkür ederim, ömrün çok olsun.
  8. hocam hakkını helal et güzel oldu ama. sistemi de yavaş yavaş öğrendik sayende... bu dosya sanırım grub4 komutunu grub2 ye çeviriyor. nasıl oluyor bu iş sorun olmayacaksa anlatır mısın? edit: çalıştı
  9. hocam ekteki dosyanın en sonunda parantez kapanmadığı için hata verdi. ben o dosyayı not defteri açıp düzelttim fakat bu seferde hiç çalışmadı. sana yine iş çıkardım ama düzeltmek mümkün mü acaba son "chainloader (0xff" olan bölümü.
  10. @crasadure hocam bitdefender için yaptığın o dosyadan iso klasörüne atacağım "eset-sysrescue.1.0.9.0.enu.iso" isimli iso kalıbı için de yapabilir misin? Komutum aşağıda. title ESET SysRescue Live v1.0.9.0 partnew (%@root:~1,3%,3) 0x00 /ISO/eset-sysrescue.1.0.9.0.enu.iso map /ISO/eset-sysrescue.1.0.9.0.enu.iso (0xff) map --hook chainloader (0xff) Madem bitdefender modül uygulamasını kullanmadan isodan çalıştı ve grub2 menüde antivirüs altında göründü o halde eset de bu şekilde olursa işler biraz daha derli toplu olur kanaatindeyim. Sana çok zorluk çıkarmayacaksa yaparsan ziyadesiyle memnun olurum.
  11. @crasadure Sorunsuz çalıştı, teşekkürler. @oguzhan43 kardeş aşağıdaki hatayı verdi. teşekkürler.
  12. Bitdefenderı aşağıdaki komutla sistem araçları legacy menüsü altında sorunsuz şekilde çalıştırdım. title Bitdefender Rescue CD partnew (%@root:~1,3%,3) 0x00 /iso/BitDefenderRescueCD_v2.0.0_5_10_2010.iso map /iso/BitDefenderRescueCD_v2.0.0_5_10_2010.iso (0xff) map --hook kernel (0xff)/boot/kernel.i386-pc root=/dev/ram0 real_root=/dev/loop0 loop=/rescue/livecd.squashfs cdroot_marker=/rescue/livecd.squashfs initrd udev cdroot scandelay=10 quiet slash lang=en initrd (0xff)/boot/initfs.i386-pc Şimdi bunu ana grub2 menüdeki antivirüs altına nasıl alabilirim?
  13. crasadure ve erdal1555 bir sonraki kurulumda o bölümü biraz daha büyük bırakmayı unutmayacağım. olayın mantığını kurcaladıkça ve sizlerin yardımı ile daha iyi anlıyorum. .cfg dosyalarındaki if ile başlayan komutlar grub2 komutları oluyor sanırım. bitdefender isosunu iso klasörüne atıp antivirus.cfg içinde değişik komutlarla denemeler yaptım fakat hatalar verdi. Bu disk için bitdefender olmayıversin, kısmet yeni diske. teşekkürler..
  14. crasadure hocam bitdefender iso eklemeye çalıştım ve aşağıdaki hata ile karşılaştım. Ne yapabilirim? ESP does not have enough size to copy the special ISO Press any key to continue without installing the special ISO Or run multiboot_install.bat again to reinstall
  15. Hocam öncelikle bu çalışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Gerçekten hem görsel olarak hem de güncel ve işlevsel olması bakamından harika bir çalışma. Bu arada bir özel teşekkür de ilk defa grub ile tanışmama vesile olan blue_life hocama gelsin. Hocam ISO ve WIM'den kurulum için gereken modülleri güncellemek için .bootisox64.wim ve bootisox86.wim dosyalarını değiştirmek yeterli mi?
×
×
  • Create New...