Jump to content

huppi

Üye
  • Posts

    100
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by huppi

  1. casper0007, 2 saat önce yazdı:

    windows 7 home kurduktan sonra 10 ıso kalıbını kullanarak 7 üzerine yukseltme uygula alt yapısı 7 olan bı sıstem randımanı artabılıyor yada 10 ltsc 64 bit debeyebilirsin

    win 10 bizlerde alışmaya çalısıyoruz yenı nesıl bı sıstem olması ve tum ıncelıklerı bılınmemesı - yonde 

    Önerin için teşekürler ltsc sistemi deneyeceğim..

    anilguleryuz, 32 dakika önce yazdı:

    Fps düşüşü genelde sıcaklıklardan kaynaklı bir sorun. Bende de 8750h işlemci vardı daha önce, işlemci turbo boost'a çıkamıyordu. Hatta cihazım bu durumdan dolayı, 3 kere servise gitti. En sonunda illallah ettirdi bana, cihazı iade ettim. Bu arada kullanmış olduğum cihaz msi markaydı. Aslında 1050ti orta seviye bir ekran kartı aynı zamanda bunu birde mobil olarak düşünürsek. Fps düşüşü olması çok normal, ama başta da dediğim gibi fps düşüşü genellikle sıcaklıklardan kaynaklı bir sorun. Fan temizliği ve termal macun yenilemesi sonrası muhtemelen problem olmayacaktır. Eğer pc'nizin garantisi halen daha devam ediyorsa garantiye göndermenizi tavsiye ederim. Garantisi bittiyse eğer kendiniz yapabiliyorsanız, mutlaka iyi bir termal macun ile macun yenilemesi yapmanızı da öneririm. Termal macun olarak da cooler master mastergel maker kullanmanızı tavsiye ederim, sıcaklıklarda ciddi bir düşüş sağlarsınız. Tabii ki bu da termal macunu ne şekilde uygulamanıza bağlı. Usb sorununuza gelince de tahminen, kullanmış olduğunuz usb portunda kısa devre olması muhtemel. Kullanmış olduğunuz usb portunun anakart bağlantısında lehim ayakları kopmuş olabilir, kontrol edilmesi gerekebilir.

    sıcaklıkla ilgili bi sorun yaşamıyorum turbo boost devreye giriyor. çift fan soğutma sistemi var.  eski leptobumda oynadığımda klavyeye el yakacak seviyeye geliyordu. ama bunda en ufak bi ısınmaya şahit olmadım. usb soketinde bi sorun yok kontrollerini sağlamıştım. pc açıp kullanıyorum 1 2 saat sonra sorunu yapmaya başlıyor. donanımsal bi sorun olduğunu düşünmüyorum. farklı windows sürümleri kurup test edeceğim.

    forjest, 9 dakika önce yazdı:
    • Windows 10 gamer modlanmış sistemler kullanmak buradan
    • Windows 10 yükleme sonrası arka plan hizmetlerin yoğun trafiği işlemci ve ram ekran kartı meşkuliyetlerini azaltma yoluna gitmek bunun için yığınla araçlar mevcut buradan
    • Windows 8.1'e geçiş yapmak donanım kullanımı stabilite vb. durumlar için en iyi seçenek olabilir keza bu yönde seçim yapanların w7'den sonra daha aktif olduğunuda belirtmek gerekli son zamanlarda.Microsoft anasayfa indirme linki buradan
    • Diğer seçeneklerde bios ayarları overclock ile performansı arttırma yolu güncelleme vb.,sürücülerin güncellenmesi,çakışma alt yapı sistem bileşenlerinin eksikliğine bağlı olarak ortaya çıkan durumlar (Güncel olan MS.Netframework,MS-C++ paketleri vs) kullanılan uygulamaların veya herhangi bir programın arka planda daha çok işlemci  kullanımı buna bağlı olarak donanımı fazla kullanıyor olması durumu bu tüm sistemlerde olabilir başta ısı,laptoplar için pil,anakarta entegre dahili parçalarda vb. ısı artışı ile ortaya çıkan kararsızlıklar hız düşüşü etkileri bu kapsamda bunları belirtleme testpit yoluna giderek çözümleme yapılabilir üzerinde ince çalışmak gerekli. :) 

     

    önce bi ltsc sürüm kurup test edecem sonra gamer mod deneyeceğim. arka plan hizmetleri sebebi ile home sürümü kurdum. sonra ne kadar gereksi hizmet arka planda çalışan işime yaramayan uygulama vs varsa kaldırdım yada devre dışı bıraktım.  güncelleme olarak sistemdeki bütün donanım driverleri şuan için en son güncel sürümlerinde. farklı windows sürümleri kurup en sorunsuz kullanabileceğim sistemi bulacağım artık.

     

    çözüm önerileriniz için teşekkürler.

    • Like 1
  2. Core İ7 8750H İşlemci

    8gb ram

    256gb ssd (1000mb okuma / 1000mb yazma)

    Nvidia GTX 1050Ti 4gb  ekran kartı

    notebook

    böyle bi sisteme sahibim windows 10 pro sürüm kullaniyordum oyunlarda fps düşük geldi bana. maus ta yaşanan anlık kopmalar. vs vs. pro  nun getirmiş ek özellikler arka plan uygulama vs düşünerek windows 10 home sürüm kurdum. fakat yine sıkıntılar yaşıyorum. oyunlarda uygulamalarda sanki mausu usb çekip geri takıyolar anlık 3 -5 saniye devre dışı kalıyor gibi sorunlar yaşıyorum.  sanki pc nin bu özelliklerinin altında bi performansı var gibi. oyunlarda donma yaşamıyorum ama beklenen fps i yakalayamıyorum. pc üreticisi windows 10 dan aşağı driver desteği yok diyor.  sorun yaşamayacağım yada en az sorun yaşatacak diyim bi windows 10 kurulumu olarak ne önerirsiniz.  belki yüklediğim windows 10 home sorun vardir. pubg nin kendi emulatöründe açtığımda kaliteyi en yüksekte açması gerekirken orta olarak açıyor. bi anlam veremedim. bi fikri olup çözüm önerecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler

  3. efs yediğini al. sonra custom yükle. modem sürüme dikkat et. custom rom lar efs dosyasını etkilemiyorsa imei ye bişi olmaz ama etkileyen cinsten ise olur. cihazının modeminden düşün bi sürüm atarsan imeinin gitme ihtimali var. burda efs yedeğini geri yüklersen gelir. eğer gelmez ise orjin stok roma geri dönmen gerekir.

  4. bilindiği üzere netbooklarda cd sürücü yok.. USB üzerinden kurulum gerekiyor bunu USB üzerinden kurabilirmiyiz.. orj. xp leri usb e bootlanabiliyor ama modifiyeleri görmüyor. daha önce yaptığım denemelerde olmadı. bi yolu yordamı varmıdır. veya USB den kurulabilen modifiyeli xp önerirmisiniz. biraz acil netbook şuan çökmüş vaziyette.. hiç olmadı harici cd sürücü alıncak artık..
×
×
  • Create New...