Jump to content

zeki ural

Üye
  • Posts

    196
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by zeki ural

  1. üstadı muhterem ,ihtiyacım vardı ..ayrıca böyle hızlı bir sistem araştırması yapmak istiyordum ...gördüm ki 8.1 bir efsaneye dönüşmüş ..Core2Quad 6600 diğer sistemlerde bütün sistem ve cpu gpu fanları deli gibi ses yapıyordu ..8.1 i kurunca ortalık sütliman oldu..

    hele bir açılış süresi vardı ki flash bile hızına zor yetişir...ellerine sağlık ..

    sana sorum  KB2919355 hakkında olacak ,uyduruk bir virüs koruyucu kurayım dedim sistemi kasmayan bu paketi istedi ..690 mb bir yekünü var nedir bu ..yükleyelim mi bunu..Allah razı olsun..

    • Like 1
  2. 2-3 gündür bu uefi olayı cok canımı sıkıyor ..vandal şirket microsoft ,un uefi için 1980 den kalma kapakara bir ekrana geliştiricileri hapsetmesini içime sindiremiyorum ..

    böyle aptal bir şirket olamaz ..efi sisteminide eline yüzüne bulaştırdı ..yapacaksan adam gibi yap şunu arkadaş macbooklarda olduğu gibi işletim sisteminin bir kısmını rom olarak 

    anakart üreticilerine ver bios ,uefi yerine onu kullansınlar olsun bitsin bu iş ....ne azap çektiriyorsun ..

  3. çok verimli bir çalışma olmuş .ben yıllarca yine bu çalışmaya benzeyen tnctr yapımı pckurtar .iso diye bir sistemi kullandım ..içindeki araçlar özel olarak elden geçirilmiş bir çalışmaydı ..misal normal killdisk programını kullanırken tüm diski sil temizle 

    deseniz bile (erase-all-data ) yazmadan işleme başlamaz ..ama bu çalışmadaki killdisk sürümü direk silmeye başlardı ..

    şunu sorayım ,hddregenator ve killdisk disket imajlarını grub4dos ta çok rahat kullandık ama bu uefi sistemlerde açılan menuden disket imajlarını direk boot edebilirmiyiz.. 

  4. turknetten bağlantı almak hiç kolay değil.çünki en büyük engel olarak türk telekom geliyor,sizi bu abonelikten caydırmaya çalışıyorlar.sabırlı olur bağlantınızı yaptırmak için 

    santral santral gezer ve benim gibi cepte türk telekom hat kullanıyor iseniz bir şansınız var demektir.3 ay bağlantı için bekledim .hiçbirşey turknetin elinde değil bir türlü bağlantıyı

    sağlayamadılar .türk telekomun bölge müdürlüklerini gezdim bütün kapılar yüzüme kapandı.çok sinirlendiğim bir gün türk telekom müşteri hizmetlerini aradım zor bela canlı müşteri hizmetlerine bağlandım ve onlara aynı zamanda bir turknet müşterisi olduğumu eğer internet bağlantısı için hat bağlantısını yapmazlarsa türk telekom ceb hattımı başka bir operatöre taşıyacağımı ve bununla kalmayıp her platformda bunu anlatacağımı söyledim.

    sonuç üç gün sonra oturduğumuz mahalledeki santral görevlileri geldi bağlantıyı yaptılar ve giderken bir daha kendilerini müşteri hizmetlerine şikayet etmememizi söylediler..

    hat bağlandıktan sonra turknet devreye giriyor herşey çok çok  güzel oluyor..bir sene oldu çok iyi anlaşıyoruz turknetle....özetle siz değerli tnc ailesine tavsiyem :

    1. önce türk telekomdan sadece telefon özelliği olan bir hat bağlatın internet sakın olmasın (dikkat edin)...bağlantınız sağlandıktan sonra

    2.turknet müşteri arayın hattınız olduğunu ve internet istediğinizi söyleyin. adresinize   belgeleri gönderecekler doldurduktan sonra kargo ile göderiyorsunuz...herşey tamamdır. bu arada şahsında turnet yönetim kurul başkanı Mehmet İzzi Çelebiler"e ve turknet çalışanlarına teşekkürlerimi 

    sunmayı bir borç bilirim..

    bilişim camiasında eski ve güvenilir bir firmadır turknet darbeli bağlantı zamanından beridir tanırım turkneti tavsiye ederim.

    silivri /istanbul/Türkiye

    • Like 1
  5. On 10.03.2017 at 09:35, crasadure yazdı:

    Soru1: Acronis yedeğini bize verebilirmisiniz  ? --> Acronics yedeğini veremiyorum,çünkü sistem yapımcısı bu çalışmayı burada yayınladığımdan haberdar ve ona sormadan böyle bir paylaşımı yapmam doğru olmaz. İkincisi işletim sistemlerini silsem bile en az 20gb bir TIB dosyası oluşur! benim 20gb lık bir dosyayı UPLOAD etme şansım yok. Flash belleğim 32gb ve şu an sadece 3.5gb boş yer kalmış :) 

    acronis yedeği hususunda konunun sahibinden izin istermisiniz rica etsek .multiboot sistemler hususunda bu kadar ilerleme olduğunun farkında değildim.

    arkadaşlar konu sahibine (BEĞEN) butonuna basarak teşekkür edelim lütfen..hala forum kültürü oluşturamadık gitti..

     

  6. sene 1985 commodore firması amiga 1000 bilgisayarını duyurdu..bu bilgisayarda zamanın ve bence günümüzün

    en iyi teknolojisi ramdisk diye bir olay vardı ..şunu belirtmek isterim ki, bizlerin  kullandığı  teknolojiler egemen güçlerin

    istediği oranda, ve zamanda piyasaya verilen.. şaşaalı reklamlarla  yönlendirilen onların istediği şekilde  kullanıyoruz..

    gerçek teknoloji ise her zaman daha ileridedir..kullanmamızı istedikleri teknolojiyi kullanıyoruz..  buyrun şu tabloya bir bakın.

     

    [url=http://hizliresim.com/oYXG8Q]oYXG8Q.jpg[/url]

     

    ramdisk  ve zamanının hızlı disklerinden western digitall ..aradaki  korkunc hıza dikkatinizi çekerim...,

    ve bizi teknoloji diye mahkum ettikleri, her altı ayda bir çöp haline getirdikleri emeklerimize ..

    konu çok güzel hazırlanmış ustanın elinden çıktığı belli böyle makalelere çok ihtiyacımız var emeği geçen yazar arkadaşımıza

    .saygılarımı sevgilerimi sunarım ...

×
×
  • Create New...