Jump to content

luckyesref

Üye
  • Posts

    131
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by luckyesref

  1. Hocam kolay gelsin çok güzel bir çalışma olmuş. 2 laptopta da kullanıyorum fakat bir sorunum var. 

    Kısaca: Boot ekranında donduğu için başlangıç onarmaya veya güvenli moda nasıl ulaşabilirim.

    Hikaye: Eski bir laptopa kurdum çift ekran kartlı olduğundan sürücüler uyumsuz olabiliyor diye hep windows 7 kullanıyordum. Windows 10 larda  ekran kartı güncellenince boot ekranında kalıyordu. Sizin sistemi yüklemeden önce SSD ve ram takviyesi yaptım. İlk başta çok iyi çalıştı. Ekran kartı sürücülerini update den yükleyince amd radeon mobility de hata verdi ama başka amd sürücü düzgün yüklendi diye mesaj yazdı. Yeniden başlattım ve yine boot ekranında donmaya başladı. Boot ekranında hata verdirip güvenli moda girip sürücü silmeyi deneyecektim fakat başlangıç onarma veya güvenli mod seçeneği gelmiyor. Bir çözümü var mı? 

    Sistem: HP dv6-3103et - İ5 460m - 120GB Kington SSD - 8gb DDR3 Ram - ATI(AMD) HD 5650 & İntel ekran kartı

  2. MrRush, 28.10.2022 - 09:49 yazdı:

    Temizlik için CleanmngrPlus yeterli olur. Kayıt Defteri temizliği konusuna gelince bu araç (Uninstall Tool) ile uygulamaları kaldırırsanız geri kalan tüm izleri siler. 

    İllaki Kayıt Defteri temizliği yapmak istiyorsanız Glarysoft Registry Repair yeterli olur benim tecrübeme göre. ASC önermem, WiseCare modifiye olmayan sistemde kullanılabilir.

     ASC ve Wasecare neden önermedim. Çünkü bu sistemde performans ayarları mevcut. Bu uygulamalarla sistemi taradığınızda program kendi performans ayarlarını uygulayacaktır. Bu da çalşımaya zarar verir. Çünkü benim uyguladığım ayarlar daha üst seviye.

     

    CCleaner kullanırsak sorun olur mu peki temizlik ve reg kaydı silmek için? sizin ayarlarınızı bozar mı?

  3. Benim laptop packard bell'di intel chipseti vardı ve nvidia ekran kartı vardı. Bu arada düzeltme yapayım win 8.0 da bu hatayı vermişti daha sonra 8.1 en güncelini indirdim kurdum usb takmadan chipset tüm driverları güncelledim. ondan sonra taktıklarımda düzgün çalıştı.

  4. Konuyla alakalı değil belki ama bu paylaştıgınız işletim sistemini usb bellekten kurabilecegim sorunsuz olan bildiginiz program varmıydı . çok teşekkurler . eline emeğinize saglık ...

     

    ben sardu ile yüklüyorum onu da dene istersen. bileşenlerle oynanmamış olduğıu için sorun çıkma olasılığı düşük. Ben indiriyorum ellerine sağlık.

  5. merhaba arkadaşlar dün itibarıyla oyunda geçemediğim yer için trainer indirdim. fakat virüs olarak tehdit olarak verince önemsemedim ram ile iletişime geçtiğinden dolayı sandım. bugün virüs totalde arattım. aşağıdaki sonucu aldım. acaba gerçekten virüs mü yoksa oyuna müdahele ettiği için mi öyle görünüyor.

     

    https://www.virustotal.com/tr/file/70073a5a89fe3160d3190b2c32d4f02b622aac66fa240fc34fdd91c96943b983/analysis/

  6. Merhaba arkadaşlar Sardu ile multiboot usb hazırlayabiliyorum hatta şu anda xp, android, hirens boot, win7 mevcut sıkıntı yok.

     

    Fakat win7 ile win8i aynı anda multiboota eklemek istediğimde sadece win7nin install.wim dosyasını veya win8'inkini yüklüyor. Bunu ayırmanın bir yolu var mı?

     

    32 gb verbatim flashı fat32 olarak kullanıyorum.

     

    Ntfs olarak denedim sadece win8 ve win7 olarak aynı hatayı verdi.

     

    Extra klasörünü deneyecek fırsatım olmadı henüz. Emin değilim ama o da iso olarak çalıştırmayı deneyecektir. Bazı bilgisayarlarda sıkıntı çıkarabilir.

     

    Şimdiden teşekkürler.

     

    Bu arada sardu dışında da Program önerilerinizi alabilirim ama win7 ve win8de  sorun çıkarmayacak ve eski bilgisayarlarda çalışabilecek bir boot menü olması lazım.

  7. Windows 8 ve Windows 7 de donanım bilgilerini denedim.Sorunsuz çalışıyor ama Xp de sende verdiği hatayı verdi. Sebebi ise Win7/8 e göre donanım bilgilerini buldurdum.bir sonraki versionda (4.1 güncelleme si olacak) sorunlar düzelecek. Katılımsız downloader ve player gibi özellikler eklenecek.İstekleriniz var ise bildiriniz.

     

    4.1 ne zaman çıkacak ana sayfada halen 4.0 var :)

  8. sende neden böyle bir hata verdi bilmiyorum.Klasör içindeki dosyaları umarım silmemişsindir :)

    Yok yok silmedim acaba win8 diye mi? başka bilgisayarda denemedim henüz :) ama iyi çalışıyor bir arada driver pack seçme tuşuna basınca v3lü bir hata verdi sonra düzeldi. Birde özel karakter içeren uzun isimli bir programı favori olarak eklemedi adını kısaltınca ekledi :) şu anda sorunsuz çalışıyor eline sağlık.

    • Like 1
×
×
  • Create New...