Jump to content

kizilkurt

Yeni Üye
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

About kizilkurt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kizilkurt's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. usta öncelikle cevap için sağol. mal benim değil zaten. hayatta almam casper'ı. ama kurulum maalesef üstüme kaldı. recovery'si falan da gitti diski biçimlendireceğim diye. ayrıca dediğini defalarca yaptım. ama her seferinde aynı şey oluyor. bios'a girdiğimde sıralama usb harddisk, dvd, harddisk ... vs oluyor. her seferinde usb başa geçiyor. en son win 8 kurdum. şimdiki sıkıntım şu; bilgisayar açılırken casper logosunda takılı kalıyor. power tuşunu basılı tutup tekrar açınca açılıyor. ama her seferinde önce mutlaka takılı kalıyor.. ilk fırsatta resimlerini de koyacağım inşallah. o zaman daha net anlaşılır.
  2. byhabit arkadaş, sana seri no'yu pm'le attım. BIOS dosyasını gönderebilir misin acaba? yapmadığım bi bios güncellemesi kaldı. bi de onu yapayım, olmazsa kırıp atayım şunu.
  3. yok mu yardım edecek? şu baş belası casper ve illet bios'undan anlayan yok mu ya?
  4. yaw saygıdeğer arkadaşlar, bu baş belası bios'un aynısından bende de var. win8 yüklü çöplüğe dönmüş casper notebook'a win 7 kurayım dedim, kurmaz olaydım. resmen başıma bela aldım. yukarda bazı arkadaşların bahsettiği işlemler de dahil olmak üzere birçok yolu denedim. nihayetinde boot ekranı açıldı, dvd'yi 1. yaptım win 7 kurdum, ama kurulum aşamasında sistem yeniden başlatılamadı. her seferinde boot ekranı açıldı. tabi win 7 kurmak için harddiski komple silip biçimlendirmek zorunda kaldım. recovery bölümü de uçtu böylece. derken baktım olmadı casper'ın kendi dvd'siyle tekrar win 8 kurayım dedim. ama bunları yaparken her seferinde bios'a girip dvd'yi 1. yapmam gerekiyor çünkü ayarlar kaydedilmiyor.neyse, win 8'i kurdum, yeniden başlatırken her seferinde aynı hatayı aldım, her seferinde boot ekranı çıkıyor ve sistem başlamıyor. bu baş belası bios'un zaten çok fazla bi ayarı yok, ama ne yaptıysam düzeltemedim. ne eski haline getirebildim, ne de yeniden ayarlayabildim.    sizlerden ricam kafayı yemeden beni kurtarın. acaba win 8 yüklemek için hdd'yi farklı bir şekilde mi biçimlendirmek gerek? mesela linux kurarken vaktiyle hdd'yi 3-4 parçaya bölüp ayrı şekillerde biçimlendirdiğimi hatırlıyorum. acaba öyle bişey mi lazım? ayrıca daha önce bir türlü kurtulamadığım boot ekranındaki tek seçenek olan "windows boot manager" kayboldu gitti. acaba onu nasıl geri getirebilirim? veya geri gelir mi? veya geri gelse sorun çözülür mü?   kusura bakmayın, çok soru soran saçma bi mesaj yazdım ama kafam o kadar dağıldı ki.. win7'yi geçtim, tekar win 8 bile kuramıyorum. lütfen yardım.
×
×
  • Create New...