Jump to content

BURSAALPER

Üye
  • Posts

    69
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

790 profile views

BURSAALPER's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

0

Reputation

  1. win8 i hangi programla lite yapabiliriz. bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. şimdiden çok teşekkürler
  2. Win8 'i modifiye edebileceğimiz nlite gibi bir program var mı. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. şimdiden çok teşekkürler
  3. dostum ben sysprep uyumlu yeni bir win7 x86 ve x64 ultimate ve win thin pc versiyonları yapmaya karar verdim. yalnız bu versiyonları yaparken easysysprep e uyumlu olacak bir şekilde neleri silip neleri silmemem gerektiğini bilmiyorum. neleri silebilirim yeni dvd den. mesajını bekliyorum.
  4. [quote name='gokhankocabay' date='09 December 2011 - 00:43 ' timestamp='1323391386' post='1125941'] Alper hocam belki yazılımın web sitesinde bir çözüm vardır ama site çince olduğundan anlamak imkansız, ingilizce bölümüde yok maalesef. Ama ben Windows 7 içerisine köylü arkadaşın bir paylaşımı vardı hotfixleri entegre ile ilgili onunla hotfix entegre ettiğim windows 7 de sorunla karşılaşmadım. Ama dediğim gibi sürücü entegre etmediysende sorun çıkartmaması lazım. Mesela siz modifiye ederken neler yapıyorsunuz. Tamamen kendi modifiye ettiğiniz bir Dvd'mi yoksa başka birinin modifiye sisteminimi kullanıyorsunuz. Bileşen olarak neler çıkartıyorsun, hangi programla yapıyorsun winlite rt7lite gibi onları bi yazarsan bende müsait bi zamanda denerim, belki bir yolunu buluruz.Saygılarımla Ve birde aldığın hata yine sysprep biterken aldığın sistem modifiye edilmiş gibi bir hatamı? Yoksa imajı attıktan sonra EasyDrv ekranında kitlenip kalıyormu? [/quote] elimdeki win7 ddvd si tamamen kendi modifiyem gereksiz bileşenlerden kastım windows dvd maker, media center ve şu anda hatırlayamadığım bazı şeyler. içindeki orjinal driverları kaldırmadım. ve sistemi yaparken rt7lite ve vlite kullandım. aldığım hata ise sistem modifiye edilmiş gibi bir hata veriyor. tam o sırada kilitleniyor.
  5. [quote name='gokhankocabay' date='08 December 2011 - 13:50 ' timestamp='1323352239' post='1125582'] Alper hocam peki kendi yaptığınız katılımsız Win7 Dvdsinde sürücü entegresi varmı?Sürücü entegresi olmadığı halde yine nlite hatası alıyorsan şöyle bir yol izleyebilirsin, denemedim ama muhtemelen sorun çıkartmıycak; -Kendi modifiye Win7 Dvd'nizle windows kurulumunu yapın -Winpe ile boot edip, Driverpacks sitesinden indirdiğiniz MassStorage driverlarını kurulu olan Windowsunuza entegre edin (Videoda anlattım onuda) -Easy Sysprep esnasındada "Load SRS driver" diye bir seçenek var onu seçmeden EasySysprepi tamamlayın. Bunun dışında benim bildiğim bu tarz bir yazılım yok, Windowsun kendi Sysprepiylede yapabilirsiniz, Genelleştir seçeneğini tıklayarak; fakat driver sorunu olucak bu seferde, Aslında unattended.xml içerisinde Deploy ekranında EasyDriverı çalıştırmanın bir yolu vardır muhakkak, ama Xml dosyası çok komplike olduğu için bende bilmiyorum tam olarak nasıl bir xml yapmak gerektiğini. [/quote] "Load SRS driver" seçeneğini kaldırdım yine işe yaramadı hata veriyor. böylesine harika bir programı yapanlar, mutlaka bu hatanın de bir çözümünü sunmuşlardır. eminim ki kendileri de orjinal hantal win7 dvd si kullanmıyorlardır, onlarınki de katılımsızdır. mutlaka bir yolu olmalı. yardımcı olabilirsen çok sevinirim. takıldık win7 de kaldık
  6. [quote name='gokhankocabay' date='08 December 2011 - 13:50 ' timestamp='1323352239' post='1125582'] Alper hocam peki kendi yaptığınız katılımsız Win7 Dvdsinde sürücü entegresi varmı?Sürücü entegresi olmadığı halde yine nlite hatası alıyorsan şöyle bir yol izleyebilirsin, denemedim ama muhtemelen sorun çıkartmıycak; -Kendi modifiye Win7 Dvd'nizle windows kurulumunu yapın -Winpe ile boot edip, Driverpacks sitesinden indirdiğiniz MassStorage driverlarını kurulu olan Windowsunuza entegre edin (Videoda anlattım onuda) -Easy Sysprep esnasındada "Load SRS driver" diye bir seçenek var onu seçmeden EasySysprepi tamamlayın. Bunun dışında benim bildiğim bu tarz bir yazılım yok, Windowsun kendi Sysprepiylede yapabilirsiniz, Genelleştir seçeneğini tıklayarak; fakat driver sorunu olucak bu seferde, Aslında unattended.xml içerisinde Deploy ekranında EasyDriverı çalıştırmanın bir yolu vardır muhakkak, ama Xml dosyası çok komplike olduğu için bende bilmiyorum tam olarak nasıl bir xml yapmak gerektiğini. [/quote] evet benim dvd de driver entegresi var ama microsoft un kendi yüklediği driverlar. "Load SRS driver" kısmını seçmeden tekrar deneyeceğim. çok tşk ederim inşallah başarılı olur.
  7. dostum win7 video anlatımın için tşk ederim. aynen videodaki gibi yaptım birebir aynısını. başka bir pc de denediğimde kurulum ekranında donup kalıyor öylece. başarılı sonuç alsaydım da orjinal bir win7 dvd sinden yaptığım için sistemde çok yer kaplıyordu ilk kurulduğu anda ve gereksiz birçok bileşen oluyor orjinal win7 dvdsinde ben katılımsız kendi yaptığım dvd de ise nlite yada benzeri bir programda değiştirilmiş hatası veriyor. kendi yaptığım katılımsız dvd nin birçok avantajı var daha hızlı daha verimli ve de ilk kurulduğu anda daha az yer kaplaması gibi. easysysprep in ya da bildiğin başka bir sysprep içerikli bir programın katılımsız win7 dvd lerinde sorun çıkarmayan bir versiyonu var mı bu konuda yardımcı olabilir misin
  8. [quote name='gokhankocabay' date='03 December 2011 - 20:57 ' timestamp='1322945863' post='1123552'] Alper hocam bugünler pek vakit bulamadım, ama bir kaç güne videoyu yapıcam inşallah. [/quote] sabırsızlıkla bekliyorum.
  9. dostum easy sysprep in win7 lisini ve ghost la nasıl yedekleneceği ile video olabilrise harika olur. xp ile ilgili olan harika çalışıyor 5 adet farklı versiyon yaptım hepsi harika süper çalışıyor ama win7 lisi hata veriyor. easy sysprep in win7 lisini ve ghost la nasıl yedekleneceği ile video olabilirse harika olur. şimdiden tşk ler
  10. aynı videolu anlatımın windows 7 lisini de yapabilir misiniz. ghostlarken nasıl yedek alabiliriz ayrıntılı bilgiler verebilirseniz videoda çok sevinirim. kolay gelsin
  11. hiç öyle denemedim öyleyse şöyle yapmak lazım bendeki katılımsız xp leri tekrar katılımsız yapıp ve yaparken de içindeki driverları silmek lazım. bendeki cd ve dvd lerde driver var sata driver entegreli. tekrar deneme yapmak lazım öyleyse ama xp de yaptım bir tanesini windowsblinds in aktivasyon hatası dışında hiçbir hata vermedi. win7 de hata ekranı sizin söylediğiniz gibi geliyor yarıda keserek nlite ile sisteminiz değiştirilmiş olabilir diyor türkçeye çevirince.
  12. Tabi hatalar almanızın sebebi bu değildi. Ghost ile imajı dağıtacağımız için bu 100mb lık partitionun olmaması daha iyi olur. Aldığınız hatalara gelirsek, Easysysprep yaptıktan sonra sonlara doğru Nlite,ghostxp gibi bir hata ekranı çıkıyorsa (tam hatırlayamıyorum ne yazdığını) bu mesaj Sistemin touch edildiğini, nlite gibi bir programla windowsun modifiye edildiğini, temiz bir Windows kurmanız gerektiğini belirtiyor.Temiz bir sistem istemesinin sebebi ise, EasySysprep videoda anlattığım gibi Sata,Raid driverlarını kendisi entegre ediyor.Nlite vb. programla modifiye edilen sistemin içerisindede Sata,Raid driverlarının olmasından dolayı, Driverların çakışacağını ve problem çıkarabileceğini söyleyerek ilgili hatayı vererek EasySysprep'i bitiremiyor. evet ben win7 lerin hepsini katılımsızlaştırdım sisteme hız katmak için gereksiz servisleri birçok şeyi kaldırdım rt7 lite ile vlite kullandım. bunlarda işe yaramazsa programın bir yararı kalmıyor ama xp de hata vermedi bendeki xp leri nlite ile katılımsızlaştırdım. onda kullandığım xp zaten Blue Sistem 2010 tnc xp den indirdim. yani katılımsız olmadıktan sonra sistem hantal bir sistem gereksiz birçok servisle gereksiz programlarla geliyor. windowsblinds 6.2 hatasını henüz çözemedim. böylesine harika süper bir programın EasySysprep'in katılımsız sistemlerde hata vermesi akıl işi değil, çok yanlış ve saçma.
  13. windows 7 de hatalar veriyor. hata kodunu o anda yazmadım failure falan yazıyordu. sanırım windows 7 de farklı yerler var. windows 7 de kurulum bittikten sonra ghost ile açtığımızda windows 7 kendisine 100 mb alan ayırıyor hem o alanı hem de windowsu birlikte ghostluyorum. aynı sonuç alınmıyor. easy sysprep in anlatımını video da çok güzel yapmışsınız. aynısını windows 7 içinde yapabilir misiniz. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. mesajınızı bekliyorum.
  14. [quote name='gokhankocabay' date='19 November 2011 - 12:36 ' timestamp='1321706176' post='1114219'] Alper Bey, 3.1 versiyon en son çıkarılan sürüm.Maalesef daha yeni bir sürümü mevcut değil. Verilen hatayı tam olarak yazarsanız ben bir araştırayım yinede. [/quote] verdiği hata şu "please use Administrator to sysprep" diyor ve açılmıyor. uyumluluk ayarlarından windows 7 olarak gösterdim bir şey değişmedi. ayrıcalık düzeyinde yönetici olarak çalıştırdım yine düzelmedi. sonra da sağ tuş yönetici olarak çalıştır dedim yine sorun çözülmesi. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. mesajınızı bekliyorum.
×
×
  • Create New...