Jump to content

juvanpix

Üye
  • Posts

    609
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by juvanpix

  1. shaolin, 22.02.2024 - 09:44 yazdı:

    Arayıp sormanız lazım. Orjinal olmayabilir. Uyan yan üretimdir. Orjinalini bulmak çok zor olur bu saatten sonra. Youtubedan size ait modelin söküm videosunu inceleyin. Eliniz yatkınsa değiştirebilirsiniz.

     

    Yan üretim orijinaliyle aynı mı olur. Sorun çıkar mı

  2. 2013 model asus vivobook s551lb nin komple üst kapağını orijinal olarak yani;

    lcd cover

    lcd ekran dokunmatik 

    lcd bezel

    nerden bulabilirim. Nette emin olamıyor insan. Asus Servise sordum 5 yılı geçtiği için artık parçası onlarda yokmuş.

     

  3. yazdo, 46 dakika önce yazdı:

    Bütçe belirtmemişsin fakat ihtiyacın olan 480GB için en düşük bu alınabilir. Kingston A400 1099TL Hepsiburada sitesinde satıcı hepsiburada'nın kendisi bunu güvenle alabilirsin.

    1.500 civarı kadar zorlayabilirim. Dediğiniz model içinde birçok yerde kronik sorun okudum. 

    yenilmezibo, 9 dakika önce yazdı:

    SATA olduğunu belirtmişsin, İşletim sistemi kuracağın bir SSD ise DRAM olmasına dikkat edin. Samsung 870 EVO, WD Blue, Kingston KC600, Crucial MX500. Bu modeller işini görecektir. Fiyat konusuna hiç girmiyorum günlük değişen bir şey artık.

    Ayrıca DRAM'li olup olmadığını buradan öğrenebilirsiniz > TIKLA

    Sandisk plus 480 gb için ne söylersiniz. Kioxia 480 var aynı fiyatta. Hangisi iyidir

  4. AdnanGumus, 4 saat önce yazdı:

    sana ne kadar lazımsa ona göre al sadece windows kuracaksan 250gb yeter müzikler oyunlarda kuracağım diyorsan boyut değişir 500 gb alırsan 480 gb olucak eğer 480 gb alırsan 460 gb olarak gözükür alacağın ürünün 20, 30 gb düşük olacağını unutma fiyatlar pahalandı gün geçtikçe pahalanıyor  500gb zamanında 300 tl idi şimdi 2.000 tl resmen hangi marka istiyorsan al bilinmedik markada alma samsung, seagate, sandisk, wd, hp, kingston, crucial, corsair, slicon power sorun yaşamadığımız ssdler ben ve çevremde alıp kullandığımı markalar bunlar ne kadar alan lazımsa ona göre sonra pişman olup keşke fazlasını alayım derdi yaşama ssd hemen bozulmuyor korkma yüksek elektiik gelecek yada laptobun adaptörü 3 kalite olur kurcalanmadıkça sorun yaşanmaz 3 yıl olucak taş gibi 8 tb ssd alasım var arşivimi gömmeye ama borç bitmedikçe zor ben alana kadar herhalde 50.000 tl olur 😅 iyi forumlar.

    Dediğiniz gibi çok pahalı oldu. 500 gb düşündüm ama iki bin tl. Sandisk oluş 480 biraz daha uygun gibi. 

    SENTENZA, 2 saat önce yazdı:

    İlk tercihiniz her zaman Samsung Evo serileri olsun. Sandisk Plus serileri çöp kesinlikle uzak durun. Sandisk düşünüyorsanızda Ultra 3D serisini alabilirsiniz.  NNMe, M.2 modellerinde ise yine Samsung Evo ve Sandisk 3D Ultra ile XPG SX8200 PRO kesinlikle üzmez. Ya da beğendiğiniz kafanızda bir ürün varsa o ürünün kontrolcüsüne, NAND yongasına, IOPS değerlerine gecikme süresine bakıp karışlaştırıp ona göre alınız. Bunlara göre alırsanız 1 kere alır yıllarsa sorunsuz kullanırsınız.

    Samsung serileri güzel ama pahalı. Sandisk plus çok kullanan var neden beğenmediniz ki. Mesela 480 gb olanı nasıldır. M2 ye uygun değil laptop

  5. avis, 6 saat önce yazdı:

    Sandisk sata 128 ve 240 gb  6 yıldır,  WD green 240 gb  yaklaşık 4 yıldır SanDisk Ultra 3D 500gb,3 yıldır, Kioxia Exceria G2 1 tb, Kingston NV2 1tb 2 yıldır şuan hepsini aktif kullanıyorum. hiçbirinde sorun yaşamadım. 

    Sandisk 480 gb nasıldır. 

  6. shaolin, 08.02.2024 - 08:53 yazdı:

    Hocam senin cihaz sanırım bu. 01.54 süresine bak HDD söküm kısmı onu söküp aldığın SSD'yi takacaksın. Elin tornavida tutuyorsa kasanın açımı kolay gözüküyor senin model. Sandisk Samsung SSD gibi markalar alabilirsin.

    Senin sıkıntılarında biri şu. Sana ne kadar yetecek yeni alacağın SSD. Çünkü pahalı SSD'ler. Ya harici bir HDD alıp oraya yedek alacaksın. Daha düşük boyutlu SSD alıp içine takacaksın.

     

     

    teşekkür ederim hocam. evet bu. ssdli sistemi kurduktan sonra hdd ki verileri flaş gibi takıp alırsak, yeni ssdye zararı olur mu?

    yazdo, 08.02.2024 - 12:55 yazdı:

    Görev yöneticisindeki işlemlerin listesini atabilir misin? Hangi uygulama ne kadar işlemci gücü bellek gücü kullanıyor görürsek fikir yürütmesi daha sağlık olur. Yüklediğin sürücülerdeki sıkıntıdan kaynaklı ya da virüs ihtimalinden problem yaşıyor olma ihtimalin yüksek. Zaten bu güncelleme sonrası olan bir sıkıntı olduğu için sadece bundan kaynaklı olma ihtimali daha yüksek. Dünyanın en gelişmiş donanımı olsa bile basit bir yazılım canına okur o yüzden sistemin eskimiş olması en son seçenek ondan önce yapılacak çok şey var.

    hocam d sürücüsü hariç format attım yinede atatyım mı?

  7. neskali, 28 dakika önce yazdı:

    Bendeki 500 gb windows' da 465 Gb gözüküyor sizde kaç gözükür bilemem sistemden sisteme farkediyor.... 480 de en kötü ihtimal 450 GB gözükür diye tahmin ediyorum....

    Sandisk flash belleklerinden yana sıkıntı yaşamadım en azından bendeki flashlarla ama SSD leri nasıldır hiç kullanmadığım için fikir beyan edemeyeceğim....

     

    Samsung bundan 600 tl daha pahalı. Değer mi bilemedim. Gb olarak aradaki fark 20 -30 gb olacak gibi burda pek fark yok sanki. Bir de arada wd var sandiskten 400 tl daha pahalı. 

  8. firtinax, 18 saat önce yazdı:

    m2 mi?

    Sata mı?

    Sata

    neskali, 6 saat önce yazdı:

    Samsung 980 Sata istiyorsanız Samsung  870

    Sandisk nasıldır hocam 480gb ile 500 gb arasında çok fark var mıdır

    osmannuri33, 6 saat önce yazdı:

    nvme olarak; ekonomik olsun diyorsan kingston nv2, az iyi birşey olsun diyorsan crucial p5 plus. sata olarak ta çok ucuz ve dandik birşey alma, team markası güzeldir.

    Sandisk nasıldır hocam

  9. hulasa, 20 dakika önce yazdı:

    Disk değişecek üstad. Geçmiş olsun.

    ne alınmalı, kaç gb olmalı, markası ve nerden almak gerek hocam. çok pahalı mıdır?

    d sürücüsü üzerindeki verileri hariciye atamıyorum kopyalama uzun sürüyor bundan mıdır acaba. küçük dosyaları dahi zor kpyalıyor. nasıl kopyalayabilirim. ama usb den pcye atarken gayet hızlı

  10. CrystalDiskInfo ile hdd test ettiğimde yeniden konumlandıran kesim sayısı sarı değer:5,  geçerli bekleyen kesim sayısı sarı değer:553 çıktı.

    CrystalDiskMark ile test ettiğimde read sırasıyla 62.69 - 61.77 - 0,98 - 0.49.... write değerleri sırasıyla 111.10 - 116.07 - 1,51 - 1,48 çıktı.

    Pcde hem açılışta hem kullanımda aşırı yavaşlama var. Sadece internette gezinirken sorun yok.

    Nasıl düzeltirim ya da yeni hdd mi lazım..

  11. shaolin, 13 saat önce yazdı:

    Donanımsal sıkıntı olabilir. HDD, RAM, Power vs arızalı olabilir.

    Şimdilik yapabilecekleriniz https://www.sordum.org/downloads/?st-defender-control defender control programı ile defender'ı devre dışı bırakın. Performansı çok düşürüyor çünkü.

    https://github.com/semazurek/ET-Optimizer/releases/download/5.3/ET-Optimizer.exe ile gereksiz şeyleri temizleyin. Başlayınca Start'a basın. Yedek işine Hayır deyin tamamdır.

    Bu iki programı da çalıştırmadan önce mutlaka defender antivirüsü devre dışı bırakın.

    hocam CrystalDiskInfo baktığımda 8 değerden: yeniden konumlandıran kesim sayısı sarı değer:5, geçerli bekleyen kesim sayısı sarı değer:553. Diğer değerler mavi çıkıyor. Bundan kaynaklanır mı?

  12. shaolin, 9 saat önce yazdı:

    Donanımsal sıkıntı olabilir. HDD, RAM, Power vs arızalı olabilir.

    Şimdilik yapabilecekleriniz https://www.sordum.org/downloads/?st-defender-control defender control programı ile defender'ı devre dışı bırakın. Performansı çok düşürüyor çünkü.

    https://github.com/semazurek/ET-Optimizer/releases/download/5.3/ET-Optimizer.exe ile gereksiz şeyleri temizleyin. Başlayınca Start'a basın. Yedek işine Hayır deyin tamamdır.

    Bu iki programı da çalıştırmadan önce mutlaka defender antivirüsü devre dışı bırakın.

    Hocam harici hdd aldım taktım direkt çalıştırdım yedekleri almak için alamıyorum. Pc den kaynaklı olabilir mi. Kopyalarken hız düşük zikzak çiziyor duraksıyor, 20 mb dosyayı bile 4-5 dk kopyalıyor. Pc den mi kaynaklı, hdd mi sıkıntılı nasıl anlarız?

  13. juvanpix, 30.01.2024 - 19:14 yazdı:

    Windows 10 laptopum son iki gündür çok geç açılıyor. Pc logosu çok geç geliyor. Power tuşuna bastığımda ışıklar geç yanıyor. Hoş geldiniz ekranında uzun süre bekliyor ardından siyah ekranda bekliyor 1-2 dakika sonra açılıyor. Açıldıktan sonra da stabil değil kasıyor. 3dp ile sürücüleri güncelledim on gün önce ondan kaynaklı olabilir mi?

    Temiz format atmama rağmen ( d yedekler hariç) değişen hiçbir şey olmadı maalesef. Halen geç açılma, kasma vs devam ediyor. Aynı sürüm yükledim. Sorunun nee olduğunu çözemiyorum. 

  14. Wd harici hdd aldım ilk kullanımda verileri kopyalıyorum hız 60 çıkıyor sonra sıfırlıyor zikzak çok çiziyor. Duraksıyor. Takıp kullandım. 1 gb veriyi uzun sürede kopyalıyor. 

  15. AdnanGumus, 4 saat önce yazdı:

    juvanpix 24 gb nesini bölecen kur gitsin yedek disk flaşh belleğin yoksa o bölüm yedek yani sürücü ve müzik filan için böldün diyelim sana kaç gb alan lazım formatı attın driver kurdun güncelleme yaparsanda bu alan yetmez illaki dolucak şişecek tam olarak ne istiyorsun d ne koyacaksın amacını söyle bizde çözüm üretelim iyi forumlar.

    Hocam siz beni anlmadınız sanırım. Pc de 24 gb ssd var bir de 1 tb hdd var. Ben burda 1 tb alanı bölmekten bahsettim. 24 gb ssd olan yere bir şey kurulmuyor gibi duydum. Sadece hızlandırmak amacıyla konmuş diyorlar. 
     
    asus s551lb marka Pc isterseniz bir bakın. Ultrabook. 

×
×
  • Create New...