Jump to content

ERASMUS

Yeni Üye
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

About ERASMUS

Recent Profile Visitors

289 profile views

ERASMUS's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Arkadaşlar vermiş olduğunuz ipuçları için çok teşekkürler.. _WinWaitActivate("Setup","Additional Tasks") Send("{ENTER}") If @OSVersion = "WIN_81" OR @OSVersion = "WIN_8" OR @OSVersion = "WIN_7" OR @OSVersion = "WIN_VISTA" Then _WinWaitActivate("Setup","Hardware Acceleration") Send("{ENTER}") EndIf _WinWaitActivate("Setup","File associations") Araya girdiğim If @OSVersion döngüsüyle sorunumu hallettim. İleriki dönemlerde de Autoit'le hiç uğraşmayıp, direkt -MakeUnattended sistemine geçeceğim. 
  2. Sanırım autoit ile araya 3 satır girmek çok daha zor ki beni farklı bir sisteme yönlendiriyorsunuz. Anlatmaya çalıştığım, ben tüm kurulumlarımı göz önünde ve autoit ile yaptığım. Bu sadece k-lite programı ile ilgili bir şey değil. Yukarıda da bahsettiğim gibi, USB Disk Security, Winrar, hatta Winamp, BS.PLayer daha saymayı unuttuğum tüm programları bu yöntemle, açık, karşımda yaptığı işlemi görerek kuruyorum. Autoit sayesinde sadece kuruluma müdahale etmiyorum.    Anlaşılan WPI'a ikinci bir seçenek ekleyeceğim. * K-Lite (XP için)  * K-Lite (W7 & W8 için) diye. Ki sizlere sormam, sadece bunu yapmak istemediğim içindi. Cevabınıza göre diğer Autoit kurulumlarında da faydalı olacak bir -araya if/else kodu girişi- olacaktı.   Bahsetmiş olduğunuz link'i inceleyeceğim. Fakat Autoit ile çözümünü de görmek isterdim doğrusu. Çünkü amacım sadece k-lite için değil, makrolaştırdığım tüm işlemlerde karşılaşabileceğim bir sorunu ortadan kaldırmaktı.    İlginizden dolayı teşekkür ederim. 
  3. Bilgisayarcı olduğum için her gün bir kaç makinaya format atıyor ve ardından programlarını kuruyorum. Kurduğum tüm standart programlar kendime has özelleştirmelerle kurulduğu için Autoit'in benim için bu bağlamda önemi çok büyük. :(   Mesela winrar kurulumunun sonundaki bir seçenek, herhangi bir dosyayı tıkladığınızda winrar menüsünün nerede olduğunu belirler, biliyorsunuz. Veya USB Disk Security'nin son versiyonunda bir uncheck yapmazsam tüm browser'ların ana sayfaları değişir. Silent kurulumlar bu açıdan hiçbir işime yaramadığı için kendi kurulumlarımı makro gibi kaydederek kullanıyorum Autoit'i. 
  4. Merhabalar. Kendi ayarlarımla k-lite kurdurduğum basit autoit dosyasını kullanırken Windows XP'ye nazaran Windows 8'de fazladan bir pencere çıkmakta ve orada takılmakta. Autoit kodlamasını çok fazla bilmediğim için ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Kodları aşağıda yazıyorum: #Region ;**** Directives created by AutoIt3Wrapper_GUI **** #AutoIt3Wrapper_icon=..\AutoRun.ico #EndRegion ;**** Directives created by AutoIt3Wrapper_GUI **** Opt("TrayIconHide", 1) Run('k-lite.exe') _WinWaitActivate("Setup","K-Lite Mega Codec") Send("{ENTER}") _WinWaitActivate("Setup","Installation Mode") Send("{ENTER}") _WinWaitActivate("Setup","Select Components") Send("{ENTER}") _WinWaitActivate("Setup","Additional Tasks") Send("{ENTER}") _WinWaitActivate("Setup","File associations") Send("{DOWN}{DOWN}{SPACE}{ENTER}") _WinWaitActivate("Setup","File associations") Send("{TAB}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{SPACE}") sleep(1000) Send("{ENTER}") _WinWaitActivate("Setup","File associations") Send("{TAB}{SPACE}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{UP}{SPACE}") sleep(1000) Send("{ENTER}") _WinWaitActivate("Setup","Speaker configuratio") Send("{ENTER}") _WinWaitActivate("Setup","Ready to Install") Send("{ENTER}") _WinWaitActivate("Setup","Done") Send("{ENTER}") _WinWaitActivate("Codec Guide","") ProcessClose("iexplore.exe") Run("taskkill /f /im iexplore.exe") Func _WinWaitActivate($title,$text,$timeout=0) WinWait($title,$text,$timeout) If Not WinActive($title,$text) Then WinActivate($title,$text) WinWaitActive($title,$text,$timeout) EndFunc Burada, içinde 'Additional Tasks' geçen pencerenin hemen ardından WindowsXP'de 'File associations' penceresi gelmekteyken, Windows8'de araya 'Hardware Acceleration' geçen bir pencere giriyor. Dolayısıyla, XP'de gayet normal bir şekilde kuruluma devap ederken, 8'de işlem duruyor. Mantıken aklıma kod sistemini IF/ELSE ile kullanılan Windows'a göre ayrı ayrı düzenlemek geliyor. Veya tam o satırdayken gene if/else ile 'Eğer hiç yoktan yere bu pencere çıkarsa, buna da Enter bas, çıkmazsa aşağıdaki satırdan devam et' şeklinde araya kod girebiliyor muyuz?
×
×
  • Create New...