Jump to content

kayaoglu

Üye
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by kayaoglu

  1. cmd ekranında girdiğiniz key ile  lisans  bilgi ekranındaki key farklı ve sizinde keyleri aldığınız siteden dün kontrol ettim vn.zoom  dan onlarda bloke olduğunu belirtmiş.


    cmd ekranında girdiğiniz key ile  lisans  bilgi ekranındaki key farklı ve sizinde keyleri aldığınız siteden dün kontrol ettim vn.zoom  dan onlarda bloke olduğunu belirtmiş.

  2. Arkadaşım sınırlı bilgi değil dell xps 720 modelinin kasa içi resim ve bilgileri bulunuyor 680i sli yonga anakart kullanılmıştır.Birebir olması açısından nasıl yapılabilir bios editor ile abit bilgilerini silmek istiyorum nasıl yapılacagını sordum.

    "Msi anakartta dell ile modlama gibi herhalde dell firması hiçbir modelinde msi anakart kullanmamıştır." Herhalde kısmını bilemem herkes kendi anakartına gore düşünsün istiyorsa yada düşünmesin beni bağlamıyor.

    Lütfen soruya BIOS EDITOR hakkında bilgi olarak cevabınız varsa bilgilendirin polemikler çözümleri oluşturmaz..

    Nacizane bilgime dayanarak demiştim. sizin yazdığınızı onaylamaktı amacım benim. bios'umuz modluda olsa kendi donanımımıza uygun modlamazsak yakalanma ihtimali var(mış)

  3. Adım 2 yi bios modladıktan sonra denildiği sekilde uyguladım (modlarken kullandıgım sertifika ile) ancak win 7 ultimate tanımadı o sebeple zaten sertifika programını kullanarak hallettim.

    Ancak önemli soru şuydu atlamışsınız:

    Anakart bios bilgilerine baktıgım zaman hem dell gorunuyor ancak abit'e ait 680i sli anakart vb bilgilerde hala gorunuyor.

    Demek istediğim şey şu:

    Dell firmasının beni ilgilendiren modelleri dell xps 720 türevi modelleridir. Çünkü bu modellerde 680i sli yonga anakart kullanılmıştır.

    Bu serideki bios mod yapacak olanların kullanması gereken QA09.BIN dosyasıdır.

    Ama hiç bir xps 720 740 vb (680i) serisinde DELL firması,abit anakart kullanmamıştır dolayısıyla win 7 calışırken yarın bir gün bios bilgilerine baktıgında bunu fark edebilir mi demek istedim.

    Kısaca bu tarzda bios modlayan diğer insanlarda bioslarında hala eski üretici bilgilerini taşıyorlar?

    Benim yapmak istediğim anakart üreticime ait bilgilerin tümünü bios içinden tamamen silmek bunu nasıl yapmak gerek diye sormak istedim.

    Bu bir çok kişi için önemsenmesi gereken bir durum sanırım???

    Nacizane bir yorum sınırlı bilgi ve duyumlara dayanan.

    Malum olan o güncelleme ile üreticilerden sağladığı donanım bilgileriyle eşleşmeyen pcler biosları modluda olsa yakalanacak(mış). Msi anakartta dell ile modlama gibi herhalde dell firması hiçbir modelinde msi anakart kullanmamıştır.

  4. Mrb.

    Belki biraz saçma bir soru olacak ama @bios yada asus bios güncelleme programlarıyla farklı anakartların biosları güncellenemezmi? aslolan anakartımıza ait biosun doğru olması değilmi ? yani kısaca indirdiğimiz ve modladığımız bios doğruysa flaslamak için kullanacağımız programın bir önemi varmı ?

    Anlaşılan çok saçma bir soruydu cevap gelmediğine göre...En iyisi dos öğrenelim,nede olsa tren uçaktan daha güvenli...

  5. Merhaba..

    Daha önce açıkladığınız yöntemle Award bios'umu modladım flashladım sertifika ve key girişinden sonra sorunsuz bir şekilde Win 7 aktive oldu. Diğer pc mede win 7 yükledim bios ami onda, anakartımın tam model ve markasına göre modlu bios buldum ama yanlış bilmiyorsam bios dosyalarının uzantısı award ta bin. amide rom. indirdiğimde 230 uzantılı bir dosya bunu nasıl flash layabilirim yardımcı olabilirmisiniz.

    Bios Link'i

    http://emel.kayaoglu.googlepages.com/MS-7507_dell_2.1.zip

×
×
  • Create New...