Jump to content

yan.kee

Üye
  • Posts

    194
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by yan.kee

  1. Rar ı çift tıklayın Extract to yada Türkçe ise Çıkar a tıklayın gelen menüden  Keep Broken Files tıklayın , Türkçe ise Bozuk Dosyaları Tut  işaretli olsun sağda nereye çıkaracağını gösterin ve çıkarın bozuk dosyaları çıkaracaktır. aşağıdaki görüntüdeki gibi bi deneyin. İşlem işe yaramassa bozuk rar dosyalarını onaran Programlar var onları deneyebilirsiniz.

     

    vdq64.jpg

    Olmadı maalesef. Hiç bir şey çıkmadı dışarıya.

  2. Arkadaşlar elimde rar uzantılı bir dosya var. Bu dosya daha sıkıştırılırken hatalı olmuş ve muhtemelen paketleme bitmeden proğram sonlandırıldığından açılamıyor. Yani hatalı winrar paketi. Paketin içerisinde önemli bir kaç belge ve fotoğraflar var. Kurtarma kaydı bulunmayan paketten içerisinde bulunan word dosyası ve fotoğrafları alabilir miyiz?

     

    Not: Paketi metin dosyası ile açtığımda içerisinde belge ve fotoğrafların kodu görülüyor ama bu metinleri belge veya fotoğraf dosyasına nasıl dönüştüreceğimi bilmiyorum. Bildiğim bir şey var o da paket hasarlı olsada içinde birşeyler olduğu.

  3. Evet arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi konu gayet net.. Sörf yaparken izlendiğim hissine kapılıyorum nedense. Bu aşırı şüphecilikten geliyor. Baya bir süredir ağız tadıylada sörf yapamıyorum. Proxy siteleri bu işe ne kadar çözümdür?

    Bildiğiniz veya kullandığınız bir yöntem var mıdır?

     

    Not: gizli gezintiyi neden istediğimi merak eden varsa özel mesaj atsın oradan meramımı söyleyebilirim. Benim için önemli bir konu. O yüzden ilgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

  4. Peki arkadaşlar internette güvenli gezinmek için geride iz bırakmamak veya takip edilmeyi önlemek için ne yapmalıyız. Bu aralar çok şüpheci oldum ve nete girmek sıkıntı oluyor nedense şüphelerden dolayı. Güvende değiliz hissi veriyor bana.

       Operanın turbo modu var bir çok siteye kolaylıkla giriliyor mesela onla. Hani diyorum turbo modunu açsak korunuabilir miyiz takip olyından?

  5. Arkadaşlar değerli bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum. Şuan için basit bir devre yaptım usbden direk rezistansa aktarıyorum akımı kısa basışlarla istediğim gibi olmasada işimi görüyor şuan için. Ana kartla bir sorun olmaz inşallah.

     

    1: Bu cihazlar standartta 2.0 ohm ile 3.7 volt, 2.4 ohm ile 3.9 volt, 3.2 ohm ile'de 4.5 veya 4.6 volt civarı enerjiye ihtiyaç duyuyorlar ki 2.0 ohm luk rezistansını 3.7 voltlu bir kalem pil çalıştırıyor ve ortalama 2 saat kullanım sağlıyor.

    2: rezistansa yüklenme söz konus değil maximum 4 saniyedir her basışın süresi ve iki basış arası ortalama 15 saniye civarıdır. Dolayısıyla temmuz bey'in anlatımında 5. maddeyi uygulayarak geçici çözüm buldum. (Koyu likit ve 2.4 ohm rezistans ile ortalama bir performans alıyorum.) Bu şekilde idare edeceğim bir süre.

     

     Not: bilgisayarda kullandığım düzeneği 4.7 voltluk şarj makinesine bğladığımda çalıştırmıyor ama bilgisayarın usb si çalıştırıyor. Şaşırdım.

    Elektrik bilgim olmadığı için sebebini çözemedim.

     

       İlgilenen ve destek veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sağolun.

  6. Kullandığın elektronik sigaranın nasıl işlediğini bilmiyorum ama anladığım kadarıyla bu sigaralara uygulanması gereken voltaj değerleri (gerilim değeri, potansiyelm farkı) 4 volt civarlarında. Sigaraların içlerinde barındırdıkları rezistanslar (dirençler) ise ilk kullanımları sırasındaki orjinal değerlerinde farklı molarak sigaradan sigaraya değişik değerler haline geldi. diyorsun.

     

    1- Dirençleri nasıl ölçüyorsun bilemiyorum (ohm metre, avo metre gerekir) ama orjinalini taklit ederek sardığın rezistansların birbirlerinden çok farklı direnç değerlerinde olmayabileceklerini tahmin edebiliriz.

    2-Söylediklerine göre elindeki aparat (adaptör) ile USB'den 4.2 volt gerilim/voltaj almaktasın (Akım değil.. O farklı birşeydir,) ve biraz altı-üstü değerlerde ayarlı bir hale getirilebilirmi diye sormaktasın. Aslında bu mümkündür ama kullandığın USB adaptör kesip açılmaya falan müsaitmidir bilemiyorum. Eğer söylediğim şekilde müsait bir yapısı varsa o devreye (seri bağlama olarak) uygun bir reosto (ayarlı direnç) bağlanırsa bu reostodan istediğin voltaj alçaltma ve yükseltmesini yapabilirsin (Yükselmede USB kaynağı değerinden daha fazla yapamazsın).

    3-Ama bence bunlara hiç gerek yoktur. Kullandığın sigaraların devre olarak yapıları düşünüldüğünde biraz fazla veya eksik voltaj bu devrelere zarar veremeyeceği gibi kullanımlarındada çok farklı sonuçlar çıkarmaz (Yaşın müsaitmi, bilirmisin bilemiyorum, eskiden transistörlü radyolar vardı ve bunlara kendi değerlerinden biraz fazla ve eksik voltajlar uygulamak bu cihazların çalışmasını çok değiştirmezdi. Yeni pil takılan radyonun iyi ses çıkarması ve pili yani voltajı azalmış radyoda ise çıkan ses şiddetinin düşmesi gibi..).

    4-Yani sonuçta sen rezistanslarında farklılıklar olduğunu söylediğin bu sigaraları elindeki aparat ile kullanmaya devam edebilirsin hatta doğrudan bağlantı mümkün ise bu aparata gerek duymadanda USB voltajını (..ki 5 Volt'tur) doğrudan almanda hiçbir sakınca olmadığı gibi kuvvetle muhtemelki daha iyi sonuçlarda aşabilirsin.

    5- Direnç farklılıkları sebebiyle ortaya çıkan tat farklılıklarınıda sigaralara uyguladığın voltaj sürelerini sigaradan sigaraya farklı uygulayarak düzeltebilirsin.Bunu zaman içinde tecrübe ederek daha kolay halede getirebilirsin.

     

    Sana kolay gelsin.. 

     

     

     

    Elimdeki pillerden biri kicki sayesinde üzerine taktığım rezistansın ohm değerini otomotik olarak ölçüyor ve ekranına aktarıyor. Rezistansta 2.3 ohm gibi bir değeri tutturursam 4.2 voltluk adaptör ile sorunsuz kullanabilirim galiba. Likit değişimleri içinde 5. maddeyi uygulamam gerekiyor sanırım. Umarım performans alabilirim. (Rezistansın değerinden yüksek voltaj uyguladığımızda ortaya çıkan bir sorun var; likit tankından rezistansa likiti aktaran yanmaz ip (silika) yüksek voltajda daha çok buharlaştırdığı için kuruyor ve yanık tadı geliyor. Zaten hassas voltaj istemesinin sebebi birazda bu. Çok basit bir sistemdir görünüşte ama uygun değerlerde verimli oluyor.

     

    Maalesefki adaptör üzerinde işlem yapmaya musait değil. Ben adaptörü düz bağlayarak  denemeye çalısayım.

     

    4. ve 5. maddeler üzerinde yoğunlaşmam gerekiyor galiba.

     

    Çok teşekkur ederim.

  7.  

    Sardığınız rezistansı cihazdan aldığınız volta sabitleyecek şekilde sarmanız daha kolay ve mantıklı değil mi?

    Görünüşte mantıklı ama ama her sardığında aynı değerleri tutturmak zor oluyor. Ayrıca cihazda kullanılan likitlede alakalı bu. Bazı likitler 2.0 ohmda tadını verir bazıları ise en iyi tadı 2.6 ohmda verir. Kullanılan likitin Vegateble gliserin olması veya probiln gliserin olması ile alakalı yani.

  8. Elimde 4.2 volt sabit akım veren bir adaptör var. Usb portuna takılan. Bu adaptörü usbye taktıktan sonra 4.2  volt akım veriyor. Bu cihazdan mesela 3.8 volt veya 5.0 volt gibi akım alabilir miyiz peki? Adaptör sayesinde.

     

    Elektronik sigara kullanıyorum ve pillerim öldü. Zaten piller belli bir süre sonra güç kaybediyor ve performnsı düşüyor. Maliyeti azaltmak maksatlı böyle birşeyi araştırıyorum. Elektronik sigaranın içerisinde rezistans var ve bir süre sonra rezistans ömrünü dolduruyor. Yeni rezistansı kendimiz sarıyoruz, bazen 2.0 ohm bazen 2.2 bazende 2.6 ohm vs gibi değerler tutturuyoruz. İşte bu değişken değerler için değişken voltaj lazım. Onun içinde voltaj ayarı şart.

  9. Değerli arkadaşlar kısaca derdimi anlatayım inşallah.

     

       Leptop bilgisayarın usb çıkışından 3 volt ile 6 veya daha fazla güçte ama mutlaka ayarlanabilir bir akım alabilir miyim?

    Akım kontrolü için herhangi bir proğram var mıdır?

    Önemli olan akımı istediğim ölçüde alabilmemdir.

     

  10. Esasta çoğu aynı olan ve birbirinden tek farkları kasaları olan bu telefonlardan bir tanede benim elime geçti. Şahsi kanaatim fena telefon değil elimdeki. Hele hele de 2 sene önce aldığım N99i ile kıyaslayınca ''muhteşem'' demek geliyor içimden. En azından o telefon gibi (SAR'dan dolayı) başımı ağrıtmıyor.

    İçerisinde bir çok uygulama beraberinde geliyor, elbette java proğram bunlar. Bir çok ayarı karışık olmasından dolayı kafa yoruyor, çoğunu yaptım azı kaldı şükür :):)
    Sıkıntım mail ayarlarında. Gmail ayarlarını bir türlü yapamadım. Bu tip telefonlarda tecrübei olan arkadaşlar bir el atarsa sevinirim.

    Chang Jiang W007 modelide bu :p
    [quote]http://www.cjmobile.net/products_1.aspx?pid=1&id=86[/quote]





    [quote]

    Product Description


    3.5" WIFI, TV (DVB-T or ISDB is optional), JAVA, Dual SIM, Quad Band GSM Candybar Phone



    Network




    Quad-Band GSM/GPRS/EDGE (GSM850/GSM900/DCS1800/PCS1900)


    Dimension
    (H x L x W)



    115.3 X 56.2 X 12.5 MM


    Weight


    85g


    Plat form


    MTK6235


    Display


    TFT LCD 16M Colors 320*400 HVGA 3.5 inch


    Touch Panel


    With ResisTance Touch Panel


    Camera


    Dual Camera with 1.3 M pixel


    Battery


    Rechargeable Lithium-ion battery
    Capacity : 1050 mAh
    Talk time : 300 minutes
    Standby time : 180 hours


    Charger


    Voltage range/Frequency: 100 ~ 240V AC, 50/60 Hz
    DC output: 5V and 500mA
    Micro USB


    Connectivity


    Bluetooth GPRS WI-Fi WAP Micro USB


    Messaging


    SMS / MMS / E-mail (POP3) and support Han Wang handwriting input


    Basic function


    World Clock, Calendar, Calculator, Voice recorder, Tasks, Alarm


    Music & Sound


    AAC, AAC+, EAAC+, WAV, MP3, MIDI, AMR
    3.5 mm audio jack


    Video


    WMV, ASF, MP4, 3GP, 3G2, M4V, AVI, RM, RMVB


    TV


    PAL / NTSC / SECAM analog signal(TLG1120), Built-in telescopic antenna. DVB-T or ISDB is optional



    Radio



    Stereo FM radio, support coreless


    Extended function


    JAVA/Instant Messenger/Browser/Games


    Available colours


    Black/Red/White


    Language


    English, Chianese Simple, Chinese Traditional, French, Spanish, Polish, Portugues, Italian, Dutch, German, Malaysia, Indonesia, Czech, Slovak, Viet, Turkish, Russian, Bulgarian, Arabic, Persian, Greek


    Certification


    CE/FCC
    [/quote]

  11. Merhaba arkadaşlar.
    KPSS 2010/2 tercihleri klavuzu yayımlandı malumumuzca. Kafama takılan nokta şu: Örneğin Önlisans mezunu olan bir arkadaş Ortaöğretim mezunlarının tercih bölümünden tercih yapabiliyor mu? Yoksa Klavuzda Önlisanslara ayrılmış bölümden mi tercih yapabiliyor?
  12. expolit@ : çok teşekkür ediyorum verdiğin bilgiler için. Adamları aradım sordum. Kartuşlar 100 defaya kadar sorunsuz dolduruluyormuş, ayrıca da 1 yıl kartuş garantileri varmış. Sorun çıkarsa geri alırız dedi. Bir de kartuşlar çıkarıp taktıktan sonra otomotik resetliyorlarmış kendilerini.

    Orjinal kartuşlarını da ayrıyeten vereceklerini söylediler.

    Tekrar teşekkur ediyorum. Allah razı olsun.

  13. kartuş bitmiş hatasını alınca açma düğmesini basılı tut ışık sönünce sadece siyah/renkli kartuş ile yazar...

    kullanım kılavuzunda tarif ediyor bunu....

    Olmuyor, uyarı ışığı bir türlü sönmüyor ki. Kartuş bittiğinde tekrar doldurtmuştum. O zaman basmıştım devam tuşuna iptal etmişti fakat uyarı vermişt ''kartuş doluluk oranı seviyesi iptal edildi'' diye. İşe yaramıştı o zaman, ama şimdi yaramıyor.

    yazıcının modelini googleye resetleme yazıp çıkan yazıyı takip et eğer kartuş bitmişse bunu yapar ve doldursan dahi resetlemezsen cannon marka yazıcıları aynı kartuş ile çalıştıramazsın

    Bu model için chip resetleme yöntemi bulamadım. Google'de saatlerce araştırdım. Sadece leopard2 arkadaşın dediği yöntem var. Proğramla halledildiği yazıyordu bir kaç sitede fakat bu modele uygun proğrama hiç biryerde rastlamadım.

  14. Arkadaşlar Canon İP1800 marka yazıcım var. 2 gün öncesine kadar her şey normaldi. Dün çıktı almak istedim. Yazıcıyı açtığımda uyarı verdi. Renkli kartuşunuz arızalı ya da bitmiş diyor. Tamirciye ******ürdüm, kartuş bozulmuş dedi. Sizden ricam acaba bu yazıcıyı sadece siyah kartuş ile kullanabilir miyim, veya bu sorunu halledecek bir yöntem var mıdır?

×
×
  • Create New...