Jump to content

chezkoc

Yeni Üye
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

About chezkoc

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

chezkoc's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Güle güle kullan kardeşim... Engelleme hissedersen ya da çok yavaşlık, kontrol panelinden kimliğini değiştirebilirsin her istediğinde.
  2. Bu durumda şunu önereceğim: http://www.torproject.org/dist/torbrowser/tor-browser-1.3.15_en-US.exe Kurulum yok, sadece çalıştır.
  3. Şirketin engelleme hizmetini telekomdan alıyor. Bak reverseDNS sorgusu ne vermekte: 215.114.175.212.in-addr.arpa domain name pointer managecf.turktelekom.com.tr. Doğrudan adres satırına 66.220.156.32 ve 69.63.181.12 yazarak denesene.
  4. Eğer sorunun sadece DNS engellemesi ise etrafından dolanabilirsin. Ad çözmede öncelik yerel listededir, yani sistem ulaşmak istediği adresi önce kendi listesinde arar, bulamazsa DNS sunucusuna başvurur. Eğer kendi listene yazabiliyorsan girmek istediğin siteleri oraya elle eklersin. system32/drivers/etc/hosts Buna erişimin yoksa adresleri doğrudan kullanman gerek. Bunun için de DNS çıktılarını sana gösterebilecek bir yere ihtiyacın var. Mesela kloth.net Adres satırına www.kloth.net yaz. Erişebiliyorsan ne ala, ilk sayfada "nslookup" linkini göreceksin zaten. Girmek istediğin sitenin domain'ini yazdığında adresi gelir, sen de adresi adres yerine yazar, devam edersin. (facebook.com = 69.63.189.16 gibi) Buraya erişim de engellenmişse, bunun da adresini kullan: kloth.net = 88.198.202.51 Doğrudan ip adresini girerek erişim sağlayamıyorsan sorunun sadece DNS kısıtlaması değil, daha da ötesi var demektir. Öncelikle torproject.org (38.229.70.10) dene, download bölümünde kurulum gerektirmeyen paketlerden de bulacaksın. Binlerce tor katılımcısı sürekli değiştiği ve statik olmayan IP adreslerinden servis verdiği için firewall'ların content manager listelerinde devamlı güncellenmeleri olanaksız. Yapacağın tek şey erişim sağlanana kadar bir relayden diğerine sıçramak. (Ayarlar bölümünde "my dns server prevents access to tor network" diye bir seçenek var, onu işaretlemeyi unutma) Sonuç hakkında bilgilendirirsen sevinirim.
×
×
  • Create New...