Jump to content

ossolak

Yeni Üye
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

About ossolak

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ossolak's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

  1. Dıram ı değiştirmek zorundasın eskidiğinde bir yerinden bu şekilde toner kaçırır bölye diklemesine çizgiler oluşturur oldukça masraflıdır kolay gelsin. 
  2. Hocam nova bench sitesinden karşılaştırdım pentim 4 110 alırken çift çekirdekli işlemci 180 gibi bir puanlama almış http://novabench.com/cpuchart.php?a=1 buyur kontrol et istersen.
  3. hocam büyük ihtimalle o kargaşa da ekran kartınız hakkın rahmetine kavuşmuş ama çok fazla araç edevata pek gerek yoktu nihayetinde mem test olayını bios üzerinden yapabilirsiniz  şu an pc açılıyorsa da lovlevel formattool la bir tarama yaparsanız da benzer etkiyi yaratır ekran kartı çevresindeki vidalara ve ısı iletken çubuğa ve bir de fana kikkat et hiç yoksa altına bi bant yapıştır öyle dene 
  4. Hocam win7 64 bit lite ile bir de win 8 yükleyip dene eğer onlarda da sıkıntın varsa arkadaşın dediği gibi bir tanıdıktan hdd yi değiştirip dene hatta mümkünse ekran kartını da değiştirerek dene bazen pci girişleri uyusuzluk gösterdiği için anakart sorun çıkartabiliyordu (ama bu dediğim biraz eski dönemlere dayanan bir sorunsu şu sıralar olurmu olmaz mı tam olarak bilemiyorum. ikinci bir şey intelin sistem derecelendirmesine çok güvenme nova bench yada ona benzer bir sistem derecendirmesi ile bir bak merak ettim biraz araştırdım ana kartın da çok iyi oc yapmak için kullanılan bir anakartmış valla kolay gelsin ne diyek inşallah er vakitte kurtulursun problemden 
  5. hocam işlemci de sıkıntı yok oldukça kaliteli rem ve diğer donanımlar da çok iyi görünüyor bios güncellemesi yanında hdd ye bir low level format atarsan hddyi bahar temizliğine sokmuş olursun diğer taraftan amd overdrive isimli bir program kur illa işlemcide mhz sorunu var diyorsan çok iyi sonuçlar verir poer suply de sıkıntı varsa bir avometreyle ölçüm yap eğer voltajda sıkıntı varsa gösterir.  bir de  mscongif de işlemci çekirdek sayısını belirt bildiğim kadarıyla o işlemci 8 çekirdekli son olarak da ssd gerçekten olağan üstü bir sonuç veriyor çok benzer sistemde çalışan bir amd li bir bilgisayarın açılış hızını görmüştüm sonuç mükemmel bütün bu sıraladıklarım genel performas artırıcı tedbirlerdir o yüzden bilgisayar sıkıntısız görünse bile yapmanda fayda var. 
  6. hocam o zaman bir diğer teknik olarak benim uyguladığım tekniği de deneyebilirsin paralel ithalat adı altında piyasada normal satış yapan herhangi bir firmaya göre %40 a kadar indirimle telefon albiliyorsun nasıl olsa garantisi konusunda müşteriyi bıktırma stratejisine giderek servis konusunda gönülsüz davranıyorlar. akakce ve ucuzu  tarzı sitelerden arattırma yaptığında pek çok cihazın çok daha ucuzu nu bulabiliyorsun. benim aldığım xperia go bilinen sitelerde en düşük 800 lira iken ben 640 a almıştım ve şuan hala aynı fiyata satılırken 580 e düşmüştü siteler de genel olarak bir site ne kadar güvenliyse onlar da o kadar güvenli yani sipariş verdiğinde ürün geliyor klon imei olmuyor ve haspel kader bir garantisi oluyor ki Allah bizi onların eline düşürmesin. :)
  7. ben de sony telefon kullanıyorum yıllardır da kullanırım şu zamana kadar nerdeyse hiç bir sorunla karşılaşmadım karşılaştıysam da bootloader kilidini kırarken falan denk geldim diğer pek çok telefon firmasının da pek çok modelini yakınen incelemiş ve kullanıcılarıyla konuştuğum olmuştur sony kadar dayanıklı üreten firma nerdeyse yok piyasada üstünden araba geçirildiğinde sağ çıkan başka dokunmatik model gösterin gidip hemen alayım ancak sony iki ayrı model çıkardı ikiside bu nitelikte bu birincisi . ikincisi teknosa tarzı firmalar kvk tipi garanti konusunda satıcı firmaya sıkıntı çıkarmayacaklarını düşündükleri geniş olanaklara sahip firmalarla çalışır eğer garantide bir sıkıntı varsa bu büyük ihtimalle garanti sahibi firmayla alakalıdır adamlar ve garanti ve tamir olanakları çok geniş görünse de tamir konusunda hiç de istekli olmayan firmalardır uzun lafın kısası garantiden şikayetsiz dönen telefon nerdeyse yoktur teknosa da ürün iadesi almamak la hata etmiş burda sorunlu olan telefon üretici firması değil garanti şartlarını sağlamayan tedarikçi firma ve teknosadır. 
  8. hacı çok eski değilse ssd yi çıkart her türlü işine yarar o haliyle 400-450 civarı alıcı bulursun özellikle internet kafeciler alır tahminen.
×
×
  • Create New...