Jump to content

azatral75

Üye
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by azatral75

  1. [quote name='jet_iso' date='14 Şubat 2011 - 04:02 ' timestamp='1297656720' post='963089'] [img]http://i56.tinypic.com/zmjy3a.jpg[/img] Başedilmez sizinle. Madem virüslü salla gitsin o zaman. Bu nedir ya :S [/quote] Virüs yazanlar, hazırladıkları dosyaları virustotal ve benzeri online tarama sitelerinde taratıp, herhangi bir antivirüse yakalanırsa, ona göre düzenleyip, tekrardan paketliyorlarmış... Ben sana virüs yazıyorsun demiyorum yanlış anlama ; ama bu tip paylaşımlar yapıyor ve nod,avast vb. "...virüs uyarısı veriyor..." gibi ifadeler görmek istemiyorsan, dosyalarını paylaşmadan önce bu gibi online tarama sitelerinde taratmanı tavsiye ederim
  2. [quote name='MyCroSofT' date='14 Şubat 2011 - 01:47 ' timestamp='1297648658' post='963070'] dosya gerçekten virüslü. false positive falan değil yani. [/quote] Adı üstünde warez korsan yani, korsan olan her şeye temkinli yaklaşmakta yarar var...
  3. [quote name='tornado61' date='14 Şubat 2011 - 03:31 ' timestamp='1297654874' post='963083'] [color="#000000"][b] Normalde Retail bir bakıma PreActivated yani oto aktivasyonu olan ama kavram crack yoluylada manuel lisanslama içinde kullanıldığı için genelde bu şekilde kullanılması doğal...Sonuçta ikisinde kesin lisanlama olduğundan dolayı böyle ama crackerlar bunu sadece PreActivated olanlarda kullanır.Örneğin:"FOSI" paylaşımlarına bakın geneli lisanslı kurulur ve hepsinden Retail olarak bahsedilir...[/b][/color] [/quote] Evet aynen fosi her .oka retail yazıyor, ama sonuçta dediğiniz gibi kullanıcı adı ve şifre girilerek lisanslanıyor; hatta millet bunun verdiği kayıt bilgilerini arşivleyip, programın yeni versiyonlarında fosi den önce paylaşıyorlar... Yani bunun verdiği çoğu lisans bilgileri ilgili programların [b][color="#FF0000"]trial[/color][/b] setuplarıyla da full hale geliyorlar... [b]O zaman, benim ilk mesajda yazdığımda yanlışlık yok, doğru mudur?[/b] [quote]Benim bildiğim kadarıyla bir programı lisanlarken kullanıcı adı ve şifre girilmiyorsa bu retail dir.[/quote]
  4. [quote name='mucit41' date='14 Şubat 2011 - 03:12 ' timestamp='1297653728' post='963078'] Bilgisayar programlarında "tam sürüm" anlamına geliyor.Genelde warez paylaşımların yapıldığı sitelerde görmek mümkün.Sözlük anlamı ise parekende satış. [/quote] Bunları biliyorum. Warez diye belirtmiştim zaten ama örneği daha da açayım. Örneğin idm son versiyonu için başlık birinde sadece final, diğerinde final retail. İkisinde de lisanslama için aynı patch kullanılıyor, yapılan işlemler de aynı . Peki fark nerede?
  5. Warez yazılımlar için kullanılan "Retail" neyi ifade ediyor? Benim bildiğim kadarıyla bir programı lisanlarken kullanıcı adı ve şifre girilmiyorsa bu retail dir. Yanlış yada eksik biliyorsam, bunun doğrusu nedir? Açıklama şu örnek üzerinden olursa sevinirim... Örneğin: [b]Internet Download Manager v6.05 Final[/b] ile [b]Internet Download Manager v6.05 Final [color="#FF0000"]Retail[/color][/b] arasında ne gibi bir fark yada farklar var?
  6. Bakıcaz artık birşeyler de, önceki mesajlarımda arkadaşlar diyorum, bir tek cevap sizden geliyor, tamam konu sizin, bilginiz dahilinde yardımcı olmaya da çalışıyorsunuz eyvallah ama tnctr de bu konuyu bilen başka üye yok mu? Varsa da neden kimse yardımcı olmuyor anlamış değilim...
  7. Tamam sağolun, bekliyorum. ------------------------------------------ Bu daha da beter oldu:
  8. Birazdan deneyeceğim, sonucu yazarım, tabii yazabilecek bi bios kalırsa... -------------------- istanbul82, azöncekine düzgün modlanmamış demiştiniz, sizin verdiğiniz ile de denedim sonuç aynı. Sorun başka nedenden kaynaklanıyor olabilir mi acaba? Bilgisi ve çözüm önerisi olan var mı arkadaşlar?
  9. Anladım, rica etsem modlar mısınız? SLIC ASUS olursa sevinirim - Motherboard Manufacturer and Model : ASUS P5LD2 (Rev 1.xx) - Bios Revision : 1903 - Bios Type : AMI - Bios Link : http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5LD2/LD2_1903.zip[/CODE] [b]Mümkünse bunu da[/b]: - 2nd Bios Link : [CODE]http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5LD2/P5LD2-2002.zip[/CODE]
  10. Benim şöyle bir sorunum var: Aktivasyon gerçekleşmiyor, sanırım slicde sorun var, ne yapmam gerekiyor? Edit: Bu arada makine notebook değil masaüstü
  11. Deneyin görün, uyumlu değilse baştan uyaracaktır tahminimce, benim de anakartım Asus, kullandığım sistemde Asus Update son sürümü de mevcut, ama ben biosu onun üzerinden değil, MS-DOS kullanarak flaslamıştım, afudos ile. Ama size tavsiyem, biosunun son versiyonunu bilmeyen birinin bu işlere hiç girmesi.. Yine de siz bilirsiniz tabii.
  12. Sistem geri yükleme açıksa oradan önceki ayarlarınıza geri dönebilirsiniz. Bu tarz şeyleri uygulayacağınız zaman da önceden yedeğinizi alın..Başlat/Donatılar/sistem Araçları/Sistem Geri Yükleme/Bilgisayarımı önceki bir zamana geri yükle/İleri
  13. Merhaba, her iki türlü de olur. Evet cpu-z işinizi görür. http://www.cpuid.com/[/CODE](Ücretsizdir.)
  14. İstediğini seç kardeşim hiçbir fark yok, Lenova dan sızdırılan keyin microsoft tarafından karalisteye alınacağı açıklaması dışında, o da teknik olarak imkansız görünüyor, burada da konuyu açan arkadaş tarafından söylenmişti yanlış hatırlamıyorsam.. Bakın zaten konuyu açan arkadaş, sızdırılan keyleri paylaşmış ilk konuda, sertifika olarak da benim bildiğim 40 tane mevcut şuanda. Sorduğunuz konuda dikkat etmeniz gereken tekşey: Sertifika girerken kullanacağınız markanın bios modlanırken kullanılan ile aynı olması; bunun dışında markalar arasında hiçbir fark yok..
  15. Hocam bilginiz varsa şunları cevaplar mısınız? Sorular havada kalmasın.. Anakart ASUS, modlu bios DELL olarak modlanmış, Şimdi ben modlu biosu windows üzerinde (xp) Asus Update ile flashlamayı düşünüyorum, Bios dell olarak modlandığı için ASUS Update programının bu modlanmış biosu tanımaması gibi bir durum söz konusu olabilir mi?? Bir de AFUDOS, floppy yada usb değil de, CD'den çalışıyor mu??
  16. Yok hocam toplama, belki bunda da vardır diye baktım şimdi, yokmuş. Modlu bios dell olarak modlanmış, orijinal anakart ASUS. Şimdi ben modlu biosu windows üzerinde (xp) Asus Update ile flashlamayı düşünüyorum, Bios dell olarak modlandığı için ASUS Update programının bu modlanmış biosu tanımama gibi bir durum olabilir mi? bunu öğrenmek istiyorum.. Bir de AFUDOS floppy yada usb değil de, CD'den çalışıyor mu? Bilgisi olan arkadaşlar buyrun..
  17. Modlu bios dell olarak modlanmış, orijinal anakart ASUS. Şimdi ben modlu biosu windows üzerinde (xp) Asus Update ile flashlamayı düşünüyorum, Bios dell olarak modlandığı için ASUS Update programının bu modlanmış biosu tanımama gibi bir durum olabilir mi? bunu öğrenmek istiyorum.. Bir de AFUDOS floppy yada usb değil de, CD'den çalışıyor mu?
  18. Arkadaşın verdiği resme baktığımda kullandığı sürümün bayağı eski olduğunu gördüm, everest v5.02.1750 Finalde bile o aradığınız veriler gözükmüyormuş, ACPIde RSDT: Root System Description Table bu kısım altındaki aradığınız verileri görebilmeniz için: bu sürümün kullanılması gerekiyormuş EVEREST Ultimate Edition v5.02.1834 yada bir önceki sürümü v5.02.1829 bir de bu şekilde deneyin bakalım..
  19. Şuan kullandığım bios 2005 tarihli ama stabil bir şekilde çalışıyor, şimdi bios modlanırken güncel versiyon ile modlandığında herhangi bir sorun olur mu acaba ? özetle: Bios modlarken güncel versiyon ile mi yoksa güncel olmayan ama sorunsuz kullandığımız sürüm ile mi modlamalıyız? Uygun, geçerli yöntem hangisidir?
  20. Herkese Merhaba, 1. Bios modlanırken kullanılan OEM key markası fark eder mi? (Bios SLIC : 2.1 Dell, Lenovo, Acer bunlar dışında OEM key var mı bilmiyorum. ) 2. Kullandığım işl. sistemi XP Pro Sp3 ; bios'u bu sistem kurulu iken modlayabiliyor muyum? (key ve sertifika girmeden) 3. Şayet oluyorsa bios modlandıktan sonra XP kullanmaya devam edebilir miyim? (Win7'yi bir süre sonra kuracağım.) 4. Win7'yi kurduktan sonra, herhangi bir nedenden dolayı tekrar XP'ye dönecek olursam, bios ile ilgili herhangi birşey yapmam gerekecek mi? Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..
  21. Burada anlatılan olay yakında yayınlanacak olan Retail sürüm için de geçerli olacak mı? Teşekkürler.
×
×
  • Create New...