Jump to content

mstfbilgen

Üye
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mstfbilgen

  1. Üstad kolay gelsin. Emeğinize sağlık.(16.10.2022) tarihli 64 bit sürümü kurdum . Deep Freeze (Standart 8.63) kurmaya çalışıyorum. Deep freeze kurulumunu yaparken kurulumu başlatıyorum, normal bir şekilde ilk kurulum yapıyor ama sonrasında yeniden başlatmaya geçtiğinde bilgisayar Kapanıyor.(Yeniden Başlamıyor). Bilgisayarı açtığımda Deep Freeze simgesi yok ve kurulum tamamlanmıyor.  (Antivirüs programı vs. olmadığı halde)

  2. Shadow Defender tavsiye ederim bir ark tavsiye etmişti deepfrz. sildim bunu yükledim çok iyi. özellikleri çok iyi araştır kur tavsiyemdir dostum.

     

    Windows 10 pro x64 te kurulu bir sorun yok.

     

    -bazen yeniden başlatma yapınca gecikme oluyor

    -Bazen "Exit Shadow Mode" yapılıp yeniden başlatıldığında pasif durma geçmiyor.

    -Yeniden başlatıldığında görev çubuğunda bulunan klasör ve simgeler kayboluyor,bilgisayarın çalışmasında sıkıntılar oluyor.

  3. Aynen öyle bende uzun süre yaşadığım bir problemdi gerçekten iğne deliğine kadar herşeyi denedim. Windows 10 başlıktaki mesajlarımda görebilirsiniz. Bu olayıda dün çözdüm. O yüzden bu başlığı açtım.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Herkes için geçerli arkadaşlar. Yorumlarınız ve Bilgileriniz için Teşekkür ederim.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Üstad; Deep freeze ayaraları  ile ilgili mi çözüm buldun yoksa deep freeeze yerine Shadow Defender mi kullanıyorsun?

    ( Windows 10 da Shadow Defender ile ilgili de problem var )

  4.  

    Alternatife gerek yok hocam Windows 10da sorunsuz çalışan sürüm mevcut. Hem de sorunsuz lisanslama var. Buyrun link atayım.

    https://userscloud.com/49x6yzz4fqh8

    Windows 10 deep frezee (En son sürüm 8.23) kurduktan sonra bilgisayar kapatıp açarken açılışta onarım yapıyor ve mavi bir ekranda "bilgisayarınız düzgün başlatılmadı" uyarısı veriyor.

    https://www.technopat.net/sosyal/eklenti/kamayv-jpg.49134/

  5. Hocam ghostı dvd ile yapmak istiyorum.daha doğrusu dvd'ye ghost almasını bilyorum AMA aldığım dvd'yi eskiden hiren's boot cd yardımı ile tekar geri yükleyebiliyordum.Benim isteğim okulmuzdaki bilgisayar labaratuarındaki bilgisayarların tümünün donanım özellikleri aynı olduğunudan bir gohst dvd'sini bilgisayarı yeniden başlatım taktığımda otomatik olarak geri yüklemeye başlaması.Bunun için ne yapmalıyım.Dvd içne otomatik olarak başlaması için hangi komut ya da dosyaları koymalıyım.

  6. @ozanaus

    İşletim sistemini yazmamışsın ama; Vista - Win7 için yukarıda yazdığım adımı uygulayabilirsin..

    Tabi gizli bölüm yoksa (sende yok) onun ile alaklı adımları atlarsın...

    Eğer işletim sistemin XP-2003 veyahut benzeri ise;

    1. "1_ROOT" klasöründeki her şeyi, C:\ sürücüsüne kopyala.

    2. C:\boot.ini dosyasını aç. Eğer bu dosya gizli ise herangi bir klasöre grip adres satırına C:\boot.ini yazarsın... (Tabi klasör seçeneklerinden gerekli, gizli dosyaları göster tıkını işaretleyip, korumalı dosyaları gizle tıkını kaldırabilirsin.)

    3. C:\Boot.ini dosyasını açınca son satıra

    C:\BGRUB="Otomatik Ghost"[/CODE]

    satırını ekleyip kayıt edersin..

    Hepsi bu kadar... :)

    Yakın bir zamanda bu işleri otomatik yapacak bir autoit çalışması yapabilirim...

    Öncelikle bu konu ile ilgili bizleri detaylı olarak aydınlatan ve bilgi sahibi yapan 'blue_life' arkadaşımıza teşekkür ederim.Bu bilgiler ışığında harddiskimdeki bad sektörleri gördüm.Paragon ile bölümlemede bad sektör oluştuğunu gördüm.Bende sistemi başta aşağı yeniden kurdum.Windows 7 ile 3 bölüm(birincil bölüm) oluşturdum.(İşletim sistemini kurarken Windows 7 3'ten fazla birncil bölüm oluşturmuyor)Daha sonra disk yönetiminde mantıksal bölüm oluşturdum.Sonuç olarak daha önce yapamadığım bu konu ile ilgili bütün uygulamları hiçbir problem yaşamadan yapabildim.Ghostu otamatik olarak ayarlayabildim.'blue_life' arkadaşımıza yine çok teşekkür ederim.

  7. @ozanaus & @mstfbilgen

    Kullanmakta olduğunuz ilgili diskteki mbr veyahut partition yapısındaki bir sorun nedeniyle, grub4dos mbr bilgisini yazdırmıyorsunuz. (Bad sectorler bile bu hataya neden olabilir)

    Önerilerime geçmeden önce bu bilgisayarda ilgili disk üzerinde kullanmakta olduğunuz işletm sistemi nedir?

    Ayrıca @ozanaus C:\ sürücüsünün bekabını C:\ sürücüsüne alamayacağın için ikinci bir bölüm şart!

    Cevaplarınıza göre sizi alternatif çözümler sunabilirim....

    Bilgisayarım dört bölümden oluşmakta(hard disk 750 gb).Kullandığım işletim sistemi Windows 7.Yalnız Windows 7 bölümleme yaparken 3 bölümden fazla oluşturmadığı için bende partitionlardan iksini paragon...ile mantıksal bölüm olarak yaptıktan sonra windows 7 kurdum.Bilgisayarımdaki iki bölüm birncil, iki bölümde mantıksal bölüm.

  8. Videoda belitilen tüm uygulamaları tam olarak yaptım ama aşağıdaki iki hatadan dolayı bir türlü sonuca ulaşamadım.Uzun süreden beri bilmek istediğim bir konu idi.Bu konu ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim.

    Birinci resimde en üsteki "Disk" olan bölümü "refresh" yaptıktan sonra seçtim.Seçtikten sonra bu hatayı verdi

    92914394.jpg

    Bu hatadan sonra iknici resimdeki seçenekleri videoda anlatıldığı gibi yaptım ama yine hata verdi.Bilgisayarı yeniden başlattığımda hiçbir değişiklik olnadı.

    48130213.jpg

×
×
  • Create New...