Jump to content

HamzaTR

Üye
  • Posts

    63
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male
  • İslami Link.com

Recent Profile Visitors

907 profile views

HamzaTR's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

21

Reputation

  1. linklerin hiçbirini kısaltmadım. sakın sizde virüs olmasın?
  2. Selam. Konuşmalardan kesitler veya şarkılardan oluşan kısa video klipler üzerine birkaç site var. Bu videolara Türkçe altyazı yapıp sunmak istiyorum. http://www.purestream-media.com/videos/ (Her videonun altında indirme tuşunun olması güzel. Ancak keşke her videoyu, youtube, dailymotion, gibi birkaç farklı siteden izleme imkanı sunulabilseydi. Ayrıca makale, resim, video gibi menülerde alt kategoriler yok..) http://tr.nasrtv.com/ (Bu da güzel site ama ilki gibi kullanışı kolay değil) http://muslimmedya.com/ (Bunun tasarımı güzel. Konuşmacıların herbirine alt başlık olması da.) Şimdi sorum; alternatif embed videolar sunabileceğim, kategori ve alt kategorili bir klip izleme sitesi sistemi veya şablonu var mı. Mümkünse izleme sayısını gösterebilen bir tane. Teşekkür ederim.
  3. Eğer sıkıntı varsa ok.ru da.. başka önereceğiniz video sitesi var mı ama REKLAMSIZ?
  4. Film sitemdeki vidyoların hepsi bu vidyo sitesinde. Ama bir gündür sitedeki filmlerin hiç biri açılmıyor. ok.ru sitesinde kendi hesabımdan izleyebiliyorum ama film sitemden değil. Acaba site üye dışındaki izleyicilere erişimi kapattı mı yoksa geçici bir sıkıntı mı bu? teşekkürler.
  5. Selam.   Camtasia Studio programının hangi sürümünü indirip denediysem de olmadı.   Aslında oldular ancak iki-üç gün çalıştıktan sonra programın tam sürüm iptal oluyor, işlem yapamıyorum.   Windows 10 kullanıyorum. Teşekkürler.
  6.                   Selam. Bahsettiğim şey mümkün ancak dediğim gibi birkaç programı bir arada kulanmayı gerektiriyor:   http://www.subs.com.ru/index.php?e=page&al=videosubfinder_hardsub (1. Yöntem)   http://desteksizkalan.biz.nf/ese-index.htm (2. Yöntem)   http://zuggy.wz.cz/guides/video.htm(3. Yöntem)   Ben ise bunu yapmanın basit bir yöntemini arıyorum.
  7. Merhaba.   Gömülü altyazılı vidyodan altyazı çıkarma işi çok zor. 3-5 program gerekiyor ve işlemde birçok hata yapılabiliyor. Acaba bu işi tek başına halledecek bir program var mı? Eğer yok ise siz programlar mısınız? Programın çok tutacağına eminim.   Teşekkürler.
  8. Ağız tadıyla piracy yapmanızı engelleyen dandik siteler hakkında ne düşünüyorsunuz? Hani film-müzik adını yazıp indir dersiniz de sizi tuhaf yerlere yönlendirirler. Bugün bunun abartılısını yaşadım: Bir PJAK teröristi Kürt kızın askere aşık olup saf değişmesini konu alan "Soğuk Gözyaşları" adlı filmine dair haber okuyunca filmi indireyim dedim. ve bu bir İran filmi olduğu için üşenmeden Farsça yazıp google ile arattım: دانلود فیلم سینمایی اشک سرما (yani; Aşk-ı Sırma Filmini İndir) şeklinde. işte karşıma çıkan sonuç: kredikartiborcutaksitlendirme-tumturkiye.com ???? ya bir de alexa'ya baktım. Bu dandik site dünyada 81.000'inci sırada. Bu olay nedir anlayamıyorum. Google bilerek "madem korsanlık yapmak istiyorsun, al dolan bu dandik sitelerde boş boş" demeye mi getiriyor?
  9. İsrail'i titreten film, Türkiye sinemalarında gösterime giriyor. İran-Lübnan ortak yapımı olan Ebu Zeynep isimli filmin yönetmeni Ali Gaffari, Türkçe dublaj çalışmaları için Türkiye'ye geldi.   Kaynak ve yönetmenle ropörtaj vidyosu: http://www.facebook.com/NasrTv.Turkiye/videos/892273564187575/
  10. Hz İbrahim İsrailoğullarından değildir. İlk 5 örneğiniz doğrudur. Ancak bunda ne sakınca var? Kur'an da İsrailoğulları Peygamberlerinin hikayeleri ile dolu. Adı geçen ve hikayesi anlatılan Peygamberlerin neredeyse 3/4ü İsrailoğullarındandır. Hatta Hz Yusuf hikayesi için "en iyi kıssadır" der Kur'an. Ve filmlerde İsrailoğullarının propagandası yapılsaydı neyse. Ama onların ihanetleri anlatılıyor Kur'an'da ve filmlerde. "Şükürsüzler" ve "Hz İsa" filmlerine bakın mesela. Göreceksiniz.   Ayrıca ben yukarıda İran'ın sahabe hakkında yaptıkları film örneklerini sundum. "Mus'ab bin Umeyr" ve "Veysel Karani" sadece benim bildiklerim. Ancak siz sayıları 3 bini geçen sahabeyi sadece siyasete karışmış ve birbirleriyle savaşmış 10 kişiden ibaret biliyorsanız o başka.
  11. Ben İran sineması hayranıyım. Sayısız film seyrettim. İddiandan eser görmedim. Bana birkaç örnek verir misin bu iddiaya dair? Ancak ben aksini gösterebilirim. Örneğin, sünnilere düşmandır dedin. Aksini gördüm ben. Örneğin Molla Sadra (Sadr'ül-Müteellihin)'nın hayatını işleyen İran dizisi روشن‌تر از خاموشي İran şahlarını yerden yere vurur hem İranlı alimleri öldürmüş hem de Osmanlı ile savaşmışlar diye. Veya geçenlerde راه بهشت (Cennet Yolu) diye bir İran filmi izledim. Sahabeden olan Musab bin Umeyr'i (r.a) anlatıyor. Başrölde de Hz Süleyman filminde oynayan meşhur aktör var. Filmin afişi: Herneyse.. Asıl konu ile ilgili bir haber daha okudum. Hz Muhammed filmi daha ilk günden Tahran'da izlenme rekoru kırdı. ‘‘Muhammed Resulullah Filmi’’ İran Sinemalarında Gişe Rekoru Kırdı Yönetmenliğini ‘‘Mecid Mecidi’’nin yaptığı ‘‘Muhammed Resulullah’’ Filmi Tahran sinemalarında vizyona girdi. Cam Haber Ajansı (JAM)-‘‘Muhammed Resulullah Filmi’’ gösterime girdiği ilk gün 170 milyon satarak Tahran sinema tarihinde görülmemiş rekora imza attı. Cam Haber Ajansı kültürel bölümünün aktardığı habere göre; Yönetmenliğini ‘‘Mecid Mecidi’’nin yaptığı ‘‘Muhammed Resulullah’’ Filmi Tahran sinemalarında vizyona girdi. Film vizyona girdiği ilk günden itibaren sadece Tahran’da 170 milyon tuman yani 1 milyar 700 milyon Rial (1.700.000.000) tutarında hasılat elde ederek, sinema tarihinde görülmemiş bir rekora imza atmış oldu. Kaynak: Cam Haber
  12. Birinci sorun yanlış alarmmış beyler. Kusura bakmayın. MPC Home Cinema'ya alışamadım. Görüntüyü büyütmek için (Gom Player'daki gibi) + tuşuna basmışım ama bu kısa yol MPC HC'de sesin zamanını değiştiriyormuş.
  13. Ayatay; İran ve Türkiye'nin ortak dizisi İran ve Türkiye'nin Azerbaycan halkının birinci dünya savaşında yaşamını anlatan ortak dizi ürettiği açıklandı. İran ve Türkiye'nin ortak yapımı olan Ayatay dizisinin hazırlık çalışmaları tamamlandığı ve dizi yapımına başlandığı açıklandı. Dizi yapımcısı Celil Asgeri, İran ve Türkiye'nin ortak yapımı olan dizi için gerekli izin belgeleri çok önceden alındığını, fakat bazı sorunlar yüzünden yapım aşamasına geçemediklerini, ancak şimdi bu sorunlar giderildiğini belirtti. Askeri, dizinin hazırlık çalışmaları Türkiye'nin Aslı İslamoğlu firmasıyla gerçekleştiğini, çekimlerin İran, Türkiye ve Azerbaycan Cumhuriyeti'nde gerçekleşeceğini vurguladı. Kaynak: [url=http://turkish.farsnews.com/newstext.aspx?nn=9306093756]FHA[/url] Üç Türkiyeli ve bir İranlı aktör Ayatay dizisine katıldı Türkiye'den üç ve İran'dan bir aktörün daha iki ülkenin ortak yapımı olan Ayatay dizisine katıldığı açıklandı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan dizinin yapımcısı Celil Asgeri, Türkiye'yi ziyareti sırasında Volkan Keskin, Fırat Tanış ve Zelal Dere ile dizide oynamaları için anlaşma imzaladıklarını belirtti. Asgeri, söz konusu Türk sanatçıların yakında dizide oynamak üzere İran'a geleceklerini kaydetti. Asgeri ayrıca, İran'ın genç sanatçılarından Seher Devletabadi de geçen hafta dizide oynamak üzere anlaşma imzaladığını ifade etti. Bundan önce de Ayatay rolünü canlandıracak olan İranlı Feranek Bastanfer ve Emir rolünü canlandıracak olan Türk oyuncu Kaan Urgancıoğlu'nun dizide oynamaları kesinleşmişti. Kaynak: [url=http://turkish.farsnews.com/newstext.aspx?nn=9306095644]http://turkish.farsnews.com/newstext.aspx?nn=9306095644[/url]
  14. Zamanını bilmiyorum ancak şimdiden dünya çapında yankı yaptı.   Haber:   İranlı yönetmen Mecid Mecidi yönetmenliğinde çekilen ve yaklaşık 20 milyon dolarlık bütçesi ile İran sinema tarihinin en yüksek bütçeli yapıtı ünvanını elde eden Muhammed Resulullah filmi katıldığı Montreal Film Festivali’nde tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.   Filmin Montreal’deki ilk gösteriminin ardından bir basın toplantısı düzenlyen Mecidi, bir üçlü serinin ilk bölümü olan bu eserin amacının İslam dininin son zamanlarda ciddi bir şekilde darbeler almış gerçek yüzünü tüm dünyaya göstermek olduğunu belirtti.   Mecidi yaptığı açıklamada bulunduğumuz dönemde İslam dininden radikal, şiddet dolu ve çok sert bir yorumunun dünya halkına sunulduğunu ve bunun da İslam’in gerçek yüzünün zarar görmesine neden olduğunu belirterek, “Bir terörist grubun İslam adına ortaya koyduğu barbarca davranışlar gerçek İslam değildir” dedi.   Muhammed Resulullah fiminin kamera sorumlusu üç Akademi Ödülü sahibi İtalyan kameraman Vittorio Storaro ve müziği ise iki Oscar Ödülü sahibi Allah Rakha Rahman’a ait. Sami Yusuf da film için ilahi okuyor.   Muhammed Resulullah fimi İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in (s.a.v) 12 yaşına kadarki yaşamını konu almakta ve filmin süresi ise 171 dakika.   Kaynaklar: MHA, İntizar   Filmin Fragmanı: http://tr.mehrnews.com/news/1856070/Muhammed-Resulullah-s-a-v-Filmi-nin-fragman%C4%B1-yay%C4%B1nland%C4%B1
  15. Yönetmenin (Mecid Mecidi) önceki birçok filmini izlemiş birisi olarak söylüyorum, bu filmde yönetmen koltuğu ondan başkasına yakışmazdı. Yönetmenin önceki filmlerini izleyenler bana hak vereceklerdir.
×
×
  • Create New...