Jump to content

chingy_31

Üye
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by chingy_31

  1. ARkadaşlar ben biosumu flashlayamamıştım.hata veriyordu her seferinde dos tan flashlamaya kalktığımda.mydigitallife forumundan almıştım modlanmış bios ama başka bi arkadışın yine benle aynı laptop aynı bios sürümü slic2.1 isteyen arkadaşın modlanmış biosunu indirmiştim.denedim denedim olmadı hata verdi sona bende sorunumu mydigitallife forumuna yazdım bios umun özelliklerini ve istediğim slic tablosunun versiyonunu yazmamı istediler.bende yazdım oraya şu şekilde.birde rw everything diye bi programla acpi tablosunu istediler ben aldım koydum.bunun da nasıl yapılcağı burda açıklanmış. burdanda yardım eden arkadşlara teşekkürler. yani sonuç olarak modlanmış biosunuz kendiniz isteyin.
  2. tamam teşekkür ederim yardım etmeye çalıştığın için eğer yaparsam burdan nasıl olduğunu söleyim benim gibi diğer arkadaşlar zorluk çekmesin.
  3. ah ah ah win7 yüklerken bir sürü sorun olmuştu şimdi tekrar başka sistem yüklemek zor olcak.peki sanal pc den yapsam ona xp yüklesem yada vista olur mu acaba?bios flaash a basıyorum işlem yapıyor harddiskten tıkır tıkır ses gelir yaa oluyor sona program kapanıyor ama yeniden başlamıyor 1-2 dakka bekliyorum ama sonuç aynı öle bekliyor.hiç bişi yapmadn
  4. ordan indirdim dosyayı.içinden herhalde samsung flash tool dediği swinflash programı çıktı.Üç tane de işte anlattığı gibi adamın bios dosyası çıktı.BIOS_20.WPH,BIOS_SAMS.WPH,BIOS_DELL.WPH çıktı.bunları denedim teker teker usb belleğe attım yine aynı hata checksum not zero olmadı.swinflashı denedim yine aynı proram kapanıyor yükleniyormuş gibi işlem yapıyor sona program kapanıyor.otomatik olarak reset atmıo.öle kalıo hiç bi işlem yapmadan ne olcak nasıl olcak bu iş ben çözemedim.nerde hata var?
  5. Arkadaşlar ben Samsung R560 win7(7600) 64 bit işletim sistemi yüklü windowsuu aktifleştiremedim.sorunum şurda bios u flashlayamadım çünkü phlash16 BIOS.WPH /x /s /c /mode=3 komutunu yazdıktan phoenix bios ekranı geliyor ilk adımı tamamlandıktan sona."Backup system BIOS ROM" adımında "BIOS ROM file may be corrupt(checksum not zero)" hatasını veriyor.sona bişiyapmadan devam et seçeneği var onu seçiyorum.biraz bekledikten sona "Could not find BCP DMI block in BIOS ROM file image" press any key reboot gelip sistem baştan başlıyor.dolayısıyla bios flashlanmamış oluyor.swinflash programıyla deniyorum.ama program kapandıktan sona bilgisayarın otomatik olarak yeniden başlaması gerekirken yeniden başlamıyor.swinflash programı kapanıyor öle kalıyor.dolayısıyla bios yine flashlanmamış oluyor.bios flashlasam diğer adımlar kolay ama. Birde arkadaşlar aşağıdaki iletiyi yazan arkadaşda da Samsung R560 var oda win7 sini aktifleştirmek istiyor ve daha öneki attığı mesajlardanda benimle aynı sorunu yaşadığını farkettim ama burda problemini çözmüş yalnız ben tam anlayamadım.bilgisayarında vista yüklüken mi flashlamış biosu? yardımcı olcak kimse yokmu?
  6. Arkadaşlar ben Samsung R560 win7(7600) 64 bit işletim sistemi yüklü windowsuu aktifleştiremedim.sorunum şurda bios u flashlayamadım çünkü phlash16 BIOS.WPH /x /s /c /mode=3 komutunu yazdıktan phoenix bios ekranı geliyor ilk adımı tamamlandıktan sona."Backup system BIOS ROM" adımında "BIOS ROM file may be corrupt(checksum not zero)" hatasını veriyor.sona bişiyapmadan devam et seçeneği var onu seçiyorum.biraz bekledikten sona "Could not find BCP DMI block in BIOS ROM file image" press any key reboot gelip sistem baştan başlıyor.dolayısıyla bios flashlanmamış oluyor.swinflash programıyla deniyorum.ama program kapandıktan sona bilgisayarın otomatik olarak yeniden başlaması gerekirken yeniden başlamıyor.swinflash programı kapanıyor öle kalıyor.dolayısıyla bios yine flashlanmamış oluyor.bios flashlasam diğer adımlar kolay ama. Birde arkadaşlar aşağıdaki iletiyi yazan arkadaşda da Samsung R560 var oda win7 sini aktifleştirmek istiyor ve daha öneki attığı mesajlardanda benimle aynı sorunu yaşadığını farkettim ama burda problemini çözmüş yalnız ben tam anlayamadım.bilgisayarında vista yüklüken mi flashlamış biosu?
  7. tamam hallettim teşekkürler yalnız birde laptopuma el atsan.onda da bios u flashlayamadım :Sdaha önce ki gönderdiğim mesajlarda yazıyor neden olmadığı.
  8. winflash mı diyorsun?onu denedim.yeni bios u modified bios klasöründen seçtim flash bıos dedikten sona işlem yapıo sona program kapanıo hiç bişi olmuo bende yeniden başlatıom yüklenmiştir diye ama yine flashlanmamış bios? modified bios dosyasının içinde BIOS_SLIC.WPH vardı onu BIOS.WPH olarak değiştirdim.usb belleğin içine attım olmadı.eğer bunu diyorsanız yaptım yani yapıyorum Nerde hata acaba?
  9. Arkadaşlar ben mydigitalite den indirdim dosyayı. burdaki linkten indirdim.pheonix biosları dos tan flashlanıyomuş galiba o yüzzden bende. http://samsungwin7.blogspot.com/ bu linkteki komutları izleyerek yukardan indirdiğim dosyaları attım flashın içine.usb belleği "boot" lanabilir(böyle deniyor herhalde) hale getirmeyi o linkte analtmış ama ben size kısaca açıklıyım.hp storage format tool programı ile fat32 dosya sisteminde "boot" lanabilir bi usb bellek yapıyoruz sona usb belleğin içine modlanmış biosumuzu ve phlash16 programımızı atıyoruz.yani sitede böyle anlatıyor.bende bunları aynen uyguladım.sona usb bellekten başlattım windowsu.phlash16 BIOS.WPH /x /s /c /mode=3 komutunu yazdıktan phoenix bios ekranı geliyor ilk adımı tamamlandıktan sona."Backup system BIOS ROM" adımında "BIOS ROM file may be corrupt(checksum not zero)" hatasını veriyor.sona bişiyapmadan devam et seçeneği var onu seçiyorum.biraz bekledikten sona "Could not find BCP DMI block in BIOS ROM file image" press any key reboot gelip sistem baştan başlıyor.dolayısıyla bios flashlanmamış oldu.niye böyle hata oluyor?yardımcı olur musunuz? *laptopum r560 - AS03tr windows 7600 ultimate 64bit,bios versiyonu:09LA
  10. arkadaşlar ben burdaki dosyayı çektim.içinden bir sürü şey çıktı ben bios flashı nasıl yapcam?
×
×
  • Create New...