Jump to content

senivebeni

Üye
  • Posts

    52
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by senivebeni

  1. indows 10 Aero Edition x64 Final Türkçe yi şimdi 2. nesil i5 olan casper laptop a kurayım dedim fakat ssd görmedi. rufus dan farklı yazdırdım yine görmedi. VMD driver ları attım denedim yine görmedi. Başka bir kalıp vardı onu denedim direkt gördü. Bilginiz olsun hocam. Selamlar saygılar..

     

    edit 2.4.2022 başka bir pc de yine aynı durum hocam. bir türlü kuramadık. 

  2. Selamlar üstadım, "Windows 7 Professional VL x64 Türkçe"  çalışmanı indirdim lenovo t430 (i5 3320m 4GB Ram Ssd) laptop a uefi kurulumu gerçekleştirdim ama masaüstü görmeden mavi ekranı yedim hata kodu 0x0000007E .

    Neyse dur bide mbr deneyim dedim bu defa da tam masaüstünü gördüm siyah ekran hatası aldım. Hata şöyle ;

    Alıntı

    Windows başlatılamadı. Yakın zamanda yapılan bir donanım veya yazılım değişikliği nedeni olabilir. Sorunu çözmek için:

     
    1. Windows kurulum diskinizi yerleştirin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
    2. Dil ayarlarınızı seçin ve ardından "İleri"ye tıklayın.
    3. "Bilgisayarınızı onarın" seçeneğini tıklayın
     
    Bu diske sahip değilseniz, yardım için sistem yöneticinize veya bilgisayar üreticinize başvurun.
     
    Dosya: \Windows\System32\DRIVERS\iusb3hcs.sys
     
    Durum: 0xc0000098
     
    Bilgi: Kritik bir sistem sürücüsü eksik veya bozuk olduğundan Windows yüklenemedi.

    Bu sorunlardan sonra vazgeçmek durumunda kaldım, belli ki bir problem bir uyuşmazlık var bu çalışmada. Sonrasında Fingerprint hocamın son win7 Mayıs çalışmasını yükledim onda bir problem yaşamadım.  

  3. canhayelmert3, 25.03.2021 - 02:36 yazdı:

    senivebeni-byfaruk ve casper0007 arkadaşlarımın paylaştığı kopyalama programlarını tek tek denicem.bakalım hangisi en iyi performansı verecekse onu tercih edicem.teracopy hiç kopyalarken çökme oluyormu programda karşılaştınmı.ve en uzun kopyalaman gb bazında ne oldu ?

    20-30 gb . Çökme sorun yaşamadık henüz (çok şükür)

  4. forjest, 17 saat önce yazdı:

    İkiside aslında aynı sayılır sürücülere destekleri ati,Nvidia,Intel vd. + uygulamalara yönelik geliştirmeler güvenlik güncelleştirmeleriyle üst sürüme yükseltme diyebiliriz temeli bu sadece aralarında bariz farklar yok.cok eski pcler için 2015 daha fazla önerilir bir tik daha hızlı çalışmakta bu sürüm.

    Eyvallah üstadım teşekkür ederim.

    • Like 1
  5. @köylü hocamın editlediği sürümün farkı nedir ? Ben şuan denedim aynı orjinal gibi çıktı bir fark yok gibi. kurulumda ectra birşeymi yapıyoruz yoksa ben kaçırdım? 

    Memdisk ne işe yarar arkadaşlar detaylı yazabilir misiniz ? 

    Secure boot genelde pc de kapalı olur, değilse de ben kapatıyorum :D Ama ventoyda yazdırırken secure boot u açık yapıyorum. Bunun bir dezavantajı olmaz değil ? 

  6. forjest, 8 saat önce yazdı:

    Bilgi: Zamanla güncelliğini yitiren ya da indirilmeye gerek görülmeyen versiyonu düşük ya da dili ingilizce olan sistemleri konudan çıkarttım zaman içerisinde, kafa karışıklıklarına neden olması nedeniyle sadece, belli başlı ya en son sürüm w10 sistemler ya da , Tercihi yüksek olan belli başlı eski versiyon sistemler güncellenerek eklenme kararı alınarak konuyu arındırdım. Şu anda elimde bulunan Windows 10 Home 21 H1 x64 bit sistemini indirip performans optimizasyonları orijinal yapısına uygun şekilde derleyerek hazırladım bir iki güne belki 24 saat içerisinde bu yeni sistemde bu konuya eklencek. Bu şekilde yol haritası belirlenmiştir. Eski yapıların kaldırılması bir bakıma güncel kalmak,uyumluluk vb. düşüncelerle daha mantıklı olduğu anlaşılmaktadır. Günümüzde de genel olarak tercihler güncel sistemlerden yana olduğuda hepimizce de aşik@rdır zaten. İşe yarar özellikle eski orta seviye makinelerde 2015/2016/2019 ltsb sürümleri bırakılmıştır sorunsuzlukları hız ve stabil olmaları düşünülerek özellikle bırakılmıştır yeni sistemler bu konuda altından verilmeye devam edilecektir duyrulur.

    Bilgilendirme sunulur | Saygılarımla Forjest. :) 

    Üstad isabetli bir karar olmuş bencede cidden çok kafa karıştırıyordu. Ben eski i5 3. nesil pc de aero 2016 kullanıyorum çok memnunum. Yeni pc için de yeni yaptığınız imajı indiriyorum şuan. Youtube daki videolarınızdan da çok faydalanıyoruz elinizde sağlık. Ufak bir sorum olacak 2015 ve 2016 sürümleri arasında ne farklar var. Yada 2015 bir bir avantajı yoksa onuda mı konudan kaldırsak ? :) 

  7. otuken, 09.03.2021 - 18:29 yazdı:

    Yıllardır Eset'i sorunsuzca kullandık. En son Eset Endpoint 5.xx kuruyordum o da "Bu sürümün desteği sona erecek" gibilerinden bir mesaj vermeye başladı. "Şimdi değil" diyerek geçiyoruz şimdilik. @ronaldinho424 üstada mesajla sordum ama herhangi bir cevap alamadım (diğer sitesinde); Eset nasıl olsa başka siteden veritabanları güncelleniyor. Acaba Eset'in kendi sitesiyle irtibatı kesilebilir mi; modüllerini güncelleyip, mesajı vermemesi açısından?

    Ya da Eset'e alternatif, kur ve unut tarzı bir antivirüs bulabilir miyiz?

    Bende sizle aynı durumdaydım, endpoint 8 sürümü kırılmış. 5 gibi sorunsuz oda. 1-2 aydır kullanıyorum sorun yok. Tavsiye ederim.  

    https://www.turbobitindir.net/eset-endpoint-antivirus-turkce-full/

    • Thanks 1
×
×
  • Create New...