Jump to content

KayhanG

Üye
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

KayhanG's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. bende senin gibi bi iso üzerinde inat etmiştim. DVD ile çok kurulum yapmıştım ama USB ye gelince çalışmıyodu. Önceki mesajlarda linki verilen iso'yu indir. Olmazsa o zaman kafa yorarız.
  2. Evet işe yarıyo. Kodlar Win7 kodları ile aynı. Daha önceki mesajlarda linki verilen köylü nikine sahip arkadaşımızın paylaştığı Win8 ile çalışıyor. Önceki mesajları okursan senin için faydalı olur. kolay gelsin.
  3. Problem benim ISO dosyasındaymış. Sonunda başardım. Yardım eden herkese teşekkür ederim
  4. senin söylediğin iso yu indirdim. Nt6isoSetup ile çevirdim. Şimdi USB belleğe atıyorum. İnşaallah yine aynı sorunla karşılaşmam. İnşaallah sorun benim iso dadır.
  5. Vista PE  varsa elinde onun içinde Windows şifre kırma programı var. listeye ekleyebileceğin bi kırma programı bilmiyorum ama Vista PE ile yapabilirsin. 
  6.   Kullandığım iso da sorun olduğunu düşünmüyorum. DVD ile çok kurulum yaptım. Hiç bir hata ile karşılaşmadım.  http://www.tnctr.com/topic/209516-windows-8-tum-surumler-32-bit64-bitmsdntr/ Bu linkteki sürümü kullanıyorum. VL ve media center dışında senin söylediğin ile bunun arasındaki fark nedir?
  7. Denedim ama yine olmadı :(  Yine dosyalar çıkartılırken dosya okunamıyor hatası verdi. 
  8.   Paylaşacak olan ghost ile imajını alarak imajı paylaşması gerekir. imajın kaç gb usb bellekten alındığı da önemli.  Ya da usb belleğin içeriğini komple paylaşabilir. ancak bunu çalıştırabilmek için önce MB_USB.exe programı ile usb belleğe boot atmak gerekir. Ama Ghost ile yapılırsa buna gerek kalmaz.
  9. @One2one     MB_USB.exe programını çalıştırdıktan sonra USB belleğini seç. Sonra seçili sürücüyü biçimlendiri seç sonra başlatı tıkla.  Qemu butonuna tıklayarak usb belleğinin menusunu test edebilirsin. daha sonra usbmenu.lst dosyasını notdefteri ile aç isteğine göre düzenle.  Usbmenu.lst dosyasının içinde Win7 ve XP için boot komutları var. ayrıca XP ve Win7 isosunu nasıl oluşturabileceğine dair linkler mevcut.     @blue_life     Senin win8 çalışmalarının sonuçlarını sabırsızlıkla bekliyoruz. Aklımagelen her yöntemi denedim. Ama olmadı.      win8 kurulumuna başlıyorum ancak  dosyaları genişletme sırasında %50 civarına gelince dosya okunamadı hatası alıyorum. ne denediysem olmadı. Seni de fazla sıkıştırmak istemem ama sabırsızlıkla bekliyoruz.
  10.   Bende çalıştırdım ama win8'in kurulum aşamasında dosyaları genişletirken %50 ye geldiğinde dosyaları okuyamıyor. ve kurulum devam etmiyor. Aynı ISO dosyasından daha önce DVD ile hatasız çok kurulum yaptım ama Multiboot ta olmuyor.   Sen sorunsuz bi şekilde kurabildin mi? Kurabildiysen nazıl yaptığını bizimle paylaşabilir misin?
  11. Sonunda oldu. Nt6IsoSetup programı ile oluşturdum iso yu. Boot ettiğimde de hard diskimi görebiliyorum. Menüye TotalComander 'ı eklemek istiyorum. Nasıl yapabilirm?
  12. Problemin simge çubuğuyla alakası yok sanırım. Oluşturulan iso dosyasına isim verirken W8X64.ISO ismini verdiğimde hata veriyo. Win7.ISO yazdığımda hata vermiyo.
  13. [quote name='manyakisko' timestamp='1354265138' post='1260141'] Benim kullandığım iso 9in1 yani hem 32 bit hem 64 bit sürümleri içeriyor. Senin hata almanın nedeni simge çubuğundan diye tahmin ediyorum. Iso oluştururken simge çubuğu oluşturmadan dener misin. Aşağıdaki resimde en üstteki tiki kaldır. [img]http://i624.photobucket.com/albums/tt321/Blue_Life/05_Nt6IsoSetup.png[/img] [/quote] Zeten tiki kaldırıp denemiştim. Tik şeçili halde denememiştim. Tiki şecince oldu Şimdi multiboot'a atacağım
  14. [quote name='rebelli0uss' timestamp='1354223889' post='1260037'] @KayhanG [color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Nt6IsoSetup aracı ilemi İSO oluşturuyosun acaba ?[/font][/color] [font=helvetica, arial, sans-serif][color=#282828]ISO olarak boot ettiğinde disk bölümünde sabit disklerini görmüyosa bunun nedenleri vardır 1-Blue_Life' nin [/color][/font]USB_BOOT programı ile usb belleğini tekrar biçimlendirip bot etmelisin tekrar aynı sorunla karşılaşırsan 2-Kullandığın ISO da sorun vardır tekrar [color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Nt6IsoSetup aracı ile İSO oluşturup denemelisin [/font][/color]tekrar aynı sorunla karşılaşırsan 3-KULLANDIĞIN İSO da sorun var demektir sorunlu olmayan başka bir isoyu kullanmalısın tekrar aynı sorunla karşılaşırsan 4-Format attığın PC ' nin sabit diskinde sorun var demektir, ki bu çok düşük ihtimaldir.Bence yukarıdaki seçenekleri denemelisin çözüme ulaşırsın mutlaka [/quote] Kullandığım ISO dosyasında bir problem yok. CD ye çekip denedim, microsoft'un kendi programı ile USBye boot ettim. Her iki seferde de çalıştı. Microsoft'un proramı bildiğiniz gibi USB'ye sadece bir ISO yu boot ediyor. Multiboot olmuyor. Ama hiçbir problem olmadan kurulum yapabiliyorum. Yani ISO dosyası sağlam. Kullandığım bilgisayarda problem yok çünkü Multiboot haricindeki diğer yöntemlerde çalışıyor. Birden fazla bilgisayarda denedim hep aynı sorun. Ama Nt6IsoSetup programı ile hiç denemedim. Onu deneyeceğim. [quote name='manyakisko' timestamp='1354211052' post='1259976'] Iso dosyasından sorunsuz çalıştırmak için Blue_Life'ın yaptığı Nt6IsoSetup aracını kullandınız mı? Ben Nt6IsoSetup aracıyla sorunsuz boot ettim windows 8 'i. Kurulum yapmadım ama bahsettiğiniz sabit diski biçimlendirme ekranına kadar geldim, hard diskimin 3 partitionunu da gördüm. (Yalnız Nt6IsoSetup aracında tam ismi nasıl geçiyordu hatırlamıyorum ama kurulum sırasında aşağıda görev çubuğu çıkmasını sağlayan seçeneğin tikini kaldırdım.) [/quote] Bu yöntemi denemedim. Deneyeceğim. Çalışıp çalışmadığını forumda bildireceğim. Sen hard diskinin patition larını gördüğüne göre büyük ihtimalle çalıması gerekir diye düşünüyorum. İlgilenen herekese teşekkür ederim.
×
×
  • Create New...