Jump to content

ozgun2

Üye
  • Posts

    78
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ozgun2's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Herkese merhabalar, Casper CNE serisi bir laptop var. Nvdia harici kartlı 540M. ancak aygıt yöneticisinde görünmüyor kart sadece Intel HD Graphics 3000 var. Anakart Pegatron A15, Biosu 303 (güncel olan). Casper'larda kronik gibi duruyor ancak farklı birkaç marka daha gördüm. Deneyim sahibi olan var mı? şimdiden teşekkür ederim. Biosu tekrar güncellemeye çalıştım (acemiyim bu arada) batarya yok uyarısı aldım. Zorla dedim bad command vs. uyarılar aldım. Yani güncelleyemedim ancak bios 303 güncel sürüm olduğunu biliyorum. HDD var cihazda. Win 7 ile gayet stabil çalışıyor. Win 10 upgrade yaptım; yavaşladı cihaz. Geri yükledim bende.. Win 10 upgrade yapınca C sürücüsünde Nvdia diye klasör oluştu (win 7 temiz kurulumdu ve Nvdia kurulamıyordu) beni ümitlendiren sadece bu klasörün oluşması oldu açıkçası. Aygıt yöneticisinde gene görünmedi kart. Forumları kurcalamaya çalıştım ancak sonuç elde edemedim. Şimdiden teşekkür ederim..
  2. Herkese merhabalar. jc5 uzantılı bir dosyayı üzerinde değişiklik yapmadan sadece desenin neye benzediğini (ne olduğunu) görmek için açmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? * Win 7'ye Deep Freeze kurup sanal makinaya XP ve ardından Nedgraphics kurdum ancak dosya açılmadı? Makinaların üzerinde R9500 yazıyor olmalı.. Şimdiden teşekkürler..
  3. Merhabalar, Bir fikir danışmak istiyorum. Elimde HP P1102 var. Biraz fazla çıktı aldığım için değiştirmek istedim. 2. el birkaç yazıcı baktım. Pek bilgi yok internette biraz eski galiba ama ML-4050N sizce alınır mı? birde kaç tl gibi eder? İçerisinde cihazla gelen standart toner olacak. Son olarak birde cihaz için mono-crome yazıcı diyor. Mono-laser den farkı nedir? Şimdiden teşekkürler..
  4. Herkese iyi akşamlar. İnternet sağlayıcımda bir download sorunu yaşıyorum ve geçirdiğim süreç kısaca aşağıdaki gibi. Daha önceden konu ile ilgili tecrübe edinen varsa paylaşabilir mi? Ben (müşteri hizmetlerine): iyi akşamlar. İsmim Özgün. İnternette download problemi yaşıyorum. İlk aradığımda bana 28.02.2017 den bu yana Türkiye geneli bir sorunun devam ettiğini söylemiş ancak yine de arıza kaydı almıştınız. Arıza kaydını sonuçlandırdığınızda bana bilgi olarak hatanın giderildiğini ancak bina girişindeki sabit telefon kablosunda oksitlenme olduğunu söylemiştiniz. Ben konu ile ilgili sizi tekrar aradığımda (arama amacım oksitlenmenin kaynağını kimin aracılığıyla buluruz vs. gibi durumu kesinleştirmeye yönelik bir bilgi almaktı) bir bayan çalışma arkadaşınız bana şu anda Türkiye geneli olarak bu sorunun devam ettiğini ve birkaç gün beklememde yarar olacağını söyledi. Ertesi gün tekrar aradım ve yaklaşık 10 dk kadar hız testi vs. yaptık ancak sonuç alınamayınca tekrar arıza kaydı oluşturuldu. Temel sorunum şöyle: sabah saat 08:00 gibi internetten 10 mb+/sn. hızda download yapabiliyorum ancak aynı linkten akşam saat 19:30 civarı download dahi yapamıyorum (mesela bir dropbox linki). Bu durum pek çok farklı site için de geçerli. Dolayısı ile bir oksitlenmeden bahsedebilsek dahi (bina hayli eski) sabah ve akşam çok farklı download değerleri ile karşılaşıyor olmam bence kablo ile alakalı olamaz. Ayrıca kabloda oksitlenme olsa ben şu anda internette çok rahat bir şekilde gezinip video izleyemem. Benim tek sorunum akşam saatlerinde download yapamıyor olmam. Öte yandan download sıkıntısının bana ait pc den kaynaklanıp kaynalanmadığını test etmek için 2 farklı pc daha kullandım; sonuç değişmedi. İşin içerisine biraz olasılık katmak gerekirse benim bu sorunu sizin Türkiye geneli bir sorun var dediğiniz bir aralıkta yaşıyor olmam internette bir sorun olduğu anlamına geliyor bence her ne kadar siz Türkiye geneli sorun çözüldü deseniz dahi. Müşteri hizmetleri: Şu andaki süreç çerçevesinde arıza ekipleri bina içerisindeki kabloda oksitlenme olduğunu yazdığından bu sürecin devam etmesi için öncelikle bina girişindeki sabit telefon kablosunu değiştirmeniz gerekmektedir. Elektrikçi: Abi kablo kontrol 50, değişim 75 TL + giden metre kadar kablo ücreti. Ek: taa 10 yıl kadar önce iş yerinde tam 6 yıl TTNET kullandım en fazla 2 defa kesinti olmuştur. Uyduneti de kullandım onlarda sıkıntılı. Superonline 2 yıldır kullanıyorum abi internet bi gitti mi getirebilene aşk olsun; kesinlikle Superonline önermem.. Velasil, Superonline kullanıyorum (kullanmaya çalışıyorum). Adamların verdiği servisten gram memnun değilim. İptal için 300 TL + modem istediler. Yukarı da yazdığım çerçevede bir deneyime sahip olan var mı? Bu durumda sizce de sorun kabloda mıdır? + iptal ettirip 300 TL için dava açsam nasıl olur acaba? Okuyanlara da cevap verenlere de şimdiden teşekkürler. Ek olarak akşamları hotmail'e giremiyorum veya benzeri siteler işte. Aşırı yavaş oluyor.
  5. Resimden de anlaşılacağı üzere nedir bu" tamsayı_sürekli ? " bir bilen var mı?   http://www.upload.gen.tr/d.php/www/cEQVu/quesn1dotpng.html http://dosya.co/i6vt0473d1r1/quesn1.png.html
  6. Aslında ödev gayat açık; telneti yükle, cmd üzerinden google.com 80 i dene. ben bi response bekliyorum mesela 200 - 400 gibi tam emin olmamakla beraber ama sadece "bağlantı kayboldu" çıkıyor. bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.. Şimdiden teşekkürler. http://dosya.co/k7m9rhzx85y4/telnet_sıkıntı_jpek.jpg.html telneti ilk defa kullanıyorum bu arada   http://www.upload.gen.tr/d.php/www/ZL7hv/telnet-sikinti_jpek.jpg.html
  7. ozgun2

    Bakım Sorunu

    win 8 single lang. işlem merkezinde otomatik bakım sürekli çalışıyor bakımı durdur dediğimde ise durmuyor. bir çözüm yolu bilen var mı?
  8. orj windows 8 single lang. yüklü bir casperda nvidia 635 m var ve sürücü verisyonu 311.54 ben sürücüyü güncellemeye çalışıyorum 337.88 son sürüme. ama "bu grafik sürücüsü uyumlu grafik donanımını bulamadı" diyor garantiden geldi bugün adamlar test yaptık donanımsal hiçbir sıkıntı yoktur yazıp geri postalamış. önümde bir büt sınavı var bitsin baya bi saydıracam zaten uğraşıcam bununla. drivere bakıyorum nvidanın sitesinde win 8 uyumlu gösteriyor kuruyorum kaldırıyorum baya bi uğraştım ama şu an elde var sıfır. kendim ne tür uğraşlar verebilirim yani yazılımsal olarak format ya da ek program vs. vs. bi fikri olan var mı*  şimdiden teşekkürler. *ürünü ilk aldığımda da güncellemiyordu ama ankaraya gitmek zorunda olduğumdan seslenmedim cihazı kardeşim sadece ödev için kullanıyor *crysis filan açıyo cihaz ekran kartını görüyo yani sorun yok o noktada *sorun yazılımsal olsa adamlar 4 aydır mı güncellemiyor hatayı nvidia * alt sürümleri de güncellemiyor tek çalıştığı sürüm 311.54 :) *diğer driverler sıkıntısız. bu da sıkıntısız ama güncelleme yapmıyor. lisanslı windows alıp güncelleyememek gibi :) * google amcanın formülleri de işe yaramadı :(    
  9. ozgun2

    Usb Koruma?

    masaüstü PC vardı ama sürekli arıza veriyordu. Bizde bıktık 1 dizüstü aldık. öncelikle:) casper nvdia 635m i3 4 ram var üzerinde orj win8 sizce peşin olarak kaç para eder? adıda: CKY - 3120 - 4L35V-S   herneyse asıl mevzu şu; bunu ağırlıklı olarak lise 2. sınıf kız kullanıcak. ödevler için flashı okula takıcak sürekli. haliyle ortalık virüs kaynıycak :( yazıcı uyumlu çıktı bi de orjinal win 8 diye ellemek istemedim. diğerinde deep freze işini görüyordu (win 7) ama win 8 ile uyumsuz:(   yani anlıyacağınız bu bilgisayarı usb virüslerine karşı nasıl koruruz? bi fikir danışmak istedim.
  10. o zaman benim firefox ta var demektir:) bende crome ile işi çözdüm. uğraşların için sağolasın
  11. :) muhtemeden senin gönderdiğinden eski sürümmüştür ama bende ++ iel denemiştim. (kusura bakma) linktekini de denedim oda yemedi. mesela bu siteden alınca oluyor ama faceden yapınca olmuyor dur bide tarayıcıyı değiştiriyim:))
  12. notepad ile denedim wordde de özel yapıştırdan denedim ama yemedi
  13. tam sevinmiştim:) ama faceden kopyalayınca aynı sıkıntıyı verdi:((
  14. "#include<stdio.h> #include <stdlib.h> #include <time.h>"   şeklinde 3 satır olan bir kodu facebook tan kopyalayıp worde (veya notepad etc.) yapıştırınca;   #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <time.h>  şeklinde tek satır halini alıyor.   çözümle ilgili bilgisi olanlar destek çıkabilir mi
  15. ozgun2

    Kod Istekleri

    tamam sonuna kadar haklısın bu armut piş ağzıma düş konusunda, ben çoğu zaman hazıra konmayı seven birisi değilim. atıyorum bu ödev "yamuk" olsaydı ve vaktim olsaydı, elimdeki en az 3-4 kitaptan araştırır, internetten bakar,corel draw da şekilleri çizer vs vs uğraşırdım çünkü az çok biliyorum. Bu konuyu düşündüğümde sadece verilen tek bir sayının atıyorum kullanıcı 50 girdiğinde 6 ile bölünebilenleri bulmayı biliyorum, buna uyarlamak için uğraştım ama while mi for u mu hangisini nerede nasıl kullanıcağını bilmeyince bu iş tamamen çorba oluyor kaldıki burada yardım edersende aynı kodu kullanmıycam ben. Programda açıp bildiğim kadarıyla tek tek deniycem buraya bunu eklsem, bunu çıkarsam çalışırmı ne işe yarıyormuş gibi. Kitaptanda baktığımkadarıyla da(Problem Solving and Program Design in C) benzer bir örnek yok konu başlığı altında. mecburen yazdım buraya.bana bunun örneği olan bir link versen dahi olur. Artık takdiri sana kalmış çünkü bunda armut piş ağzıma düş yapmadığımı göstebileceğim bir kanıtım yok benim.
×
×
  • Create New...