Jump to content

S_EroL

Üye
  • Posts

    343
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by S_EroL

  1. Merhaba, bu sistemi kullananlar ya da benzer sistemleri kullanan arkadaşlar için yazıyorum. Flashdiskte 2. partition'ı açınca windows bir tanesini görmezden geliyor, yani göstermiyor bildiğiniz üzere. Ben de bu sistemlerde sık değişiklik yapıyorum, 2. partition'a ulaşabilmek için bilgisayarı ubuntuyla başlatıp uğraşmam gerekiyordu. Bu sorunu flashdiski harici hard disk gibi göstererek aşabiliyoruz. Bunun için internette çeşitli driverlar paylaşılmış ama 64 bit sistemlerde ben çalıştıramamıştım. Şimdi 64 bit için de driver bulabildim belki işine yarayan olur. 

     

     

    cfadisk.zip

    cfadisk-x64-1.zip

    • Like 1
  2. 9 saat önce, cankusa yazdı:

    S_EroL

    Windows 10 isosu içinden sources klasörü içindeki "gatherosstate.exe" yi kopyalıyoruz    >yazının devamı ve uygulaması konu içeriginde mevcut  <

    Windows 7 x64 ultımate kullanıyorum  

    Anlattıklarınızda yola çıkarak windows 7 için kullanabilirmiyim diye kurulu sisteme baktıgımda aşadaki  dizin cihazda mevcut degil

    C:\ProgramData\Microsoft\Windows\ClipSVC\GenuineTicket

     

    O dizin windows 10 da var. Windows 7 de gatherosstate.exe yi çalıştırınca  GenuineTicket.xml oluşuyor. Sonra bu dosyayı windows 10 da kullanıyoruz.

  3. Konuyu yeni gördüm, dosyalarınızı kurtarmışsınız ama ben yine de bilgi verme amaçlı yazayım. Sizin yaptığınız gibi sadece bölümü silip, üstüne biçimlendirme yapmadan farkettiğiniz hata durumunda, bu tarz dosya kurtarma programlarıyla uğraşmaya gerek yok. Burda olay hard diskin bölümleme tablolarıyla ilgili. Yani bu tarz  durumlarda dosya kurtarma değil, partition kurtarma yazılımlarıyla daha hızlı sonuç alınabilir. Bu konuda iyi yazılımlardan biri MiniTool Partition Recovery. Videoyu bir izleyin, yararlanan arkadaşlar olabilir.

     

    https://www.youtube.com/watch?v=ByCsQ1o_PCA

  4. bildigim kadarıyla json kodları bunlar biraz kurcaladım ama dosyalarının içinde bunların oldugu bir yer bulamadım

     

    İnternette gördüğüm bazı kaynaklarda bu kodları C:\Users\Kullanıcı\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\First Run dosyasına ya da C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\master_preferences dosyasına yazarsak belirlediğimiz ayarların ilk açılşta ayarlı geleceği yazıyor, ama ben başarılı olamadım. Galiba ortalıktaki tarayıcı virüsleri yüzünden bu tarz özellikler artık kullanılamaz oldu gibi geliyor bana.

  5. Google chrome tarayıcısını katılımsız olarak sıkıntısız kurduruyorum. Ama ilk çalıştırmada gelen karşılama sayfası gelmesin ve açılış sayfası ayarı benim belirlediğim sayfa olsun istiyorum. İnternette "First Run" ve "master_preferences" dosyalarından bahsedilmiş. Mesela aşağıda örnek bir kod var:

    { 
        "homepage" : "https://www.google.com.tr",
        "homepage_is_newtabpage" : false,
        "browser" : {
            "show_home_button" : true,
            "check_default_browser" : true,
            }
        },
        "distribution" : {
            "skip_first_run_ui" : true,
            "show_welcome_page" : false,
            "import_search_engine" : false,
            "import_history" : false,
            "create_all_shortcuts" : false,
            "do_not_launch_chrome" : true,
            "make_chrome_default" : true
        }
    }
    

    Ama ben bu kodları bir türlü çalıştıramadım. Bu konuda bilgisi olan ya da farklı yöntemler bilen var mı?

  6. "Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Güç Seçenekleri\Sistem Ayarları" yolundan istediğiniz ayarları yapabilirsiniz. Ayrıca "Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir" yazan butona basarak aşağıdaki "Hızlı başlatmayı aç(önerilen)" yazan tiki kaldırarak da sorununuzu çözebilirsiniz.

  7.      Merhaba arkadaşlar. Yükseltme yapmadan kurulum mümkün mü diye araştırırken internette çeşitli anlatımlar buldum. Forumda bu konu üzerine bir anlatım görmediğimden, kendi dilim döndüğünce anlatmak istiyorum :)

          Windows 10 isosu içinden sources klasörü içindeki "gatherosstate.exe" yi kopyalıyoruz. (Ya da bu linkten indirebilirsiniz) Orjinal etkinleştirilmiş windows 7 veya 8 sistemimizde masaüstüne atıp yönetici olarak çalıştırıyoruz. Bu program bilgisayar donanımınınıza özel keyler üreterek GenuineTicket.xml isimli bir dosya oluşturuyor. Bu dosyayı saklıyoruz ve microsoftun yükseltme tablosuna uygun olacak şekilde temiz windows 10 kurulumunu gerçekleştiriyoruz.

    pre_1444680356__win10.png

     

         Kurulumdan sonra bilgisayarı hiç internete bağlamıyoruz. cmd'yi yönetici olarak çalıştırıyoruz ve "net stop clipsvc" komutunu yazıyoruz. Sonra "C:\ProgramData\Microsoft\Windows\ClipSVC\GenuineTicket" dizinine GenuineTicket.xml dosyamızı atıyoruz. Sonra tekrar cmdye "net start clipsvc" yazıyoruz. Sonra bilgisayarınızı internete bağladığınızda sistem otomatik olarak etkinleşiyor. Ben yaptığım testlerde sıkıntı yaşamadan etkinleştirdim.

    • Like 9
  8. Marka olarak ben de Asus, Lenovo ya da MSI tavsiye ederim. Fiyat ve kalite olarak Asus bu markaların arasında ortalarda diyebiliriz. son zamanlarda gözüme çarpan bir asus modeli var. Aslında son çıkan modellerden değil ama fiyatı özelliklerine göre iyi. 128 bit ekran kartı var. Ram ve ssd takviyesi ile yıllarca kullanılabilecek bir laptop bana göre. Tabi her zaman son çıkan oyunları oynamak gibi bir beklentiniz yoksa :)

     

    http://www.hepsiburada.com/asus-x550jx-xx099d-notebook-p-BDHISTX550JXXX09?wt_gl=cpc.elk.bilgisayar.urun.pla&gclid=CIO3ppXG7McCFSjlwgod_xML1w

  9. Hocam bazı windows 10 yüklü bilgisayarlarda aktivasyonu zamanlayınca, aşırı kasma gibi sorunlar yaşadım. Aslında tam olarak sistem kasılmıyor ama sanki tepki vermez hale geliyor. Görev yönetici açılmıyor, bilgisayar kapanmıyor, yeniden başlamıyor, programlar açılmıyor ya da çok yavaş açılıyor gibi sorunlar. Ama zamanlama yapmayınca sıkıntı yok. Bu sorun son iki üç gündür var gibi. Neden olabilir bir fikriniz var mı?

×
×
  • Create New...