Jump to content

Kriter

Üye
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kriter's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. [quote name='kral6485' date='08 Mart 2011 - 12:41 ' timestamp='1299588662' post='976388'] [b]Flash diskten kurdugun XP DVD RAM Boot ozelligini okutmuyo dedi [/b] arkadasım boot ozelligi gitti diyelim dvd den windowsu kuramazsın peki windowsta neden gormuyor? dvd romun arızalıdır buyuk ihtimal. kablosunu degistirmeyi dene veya bios ayarlarını default yap [/quote] Sorunda bu ya. 12 Yillik kullaniciyim DVD de sorun yok. Biri bana Anakart uzerinde bi islem yapmadigim surece duzelmeyecegini soyledi ama sozunu uettigi seyler yoktu orda ve dahasi cesaret edemedim. Bios default yaptim Pil i enaz 15 defa cikartmisimdir. Kablolari degistim. DVD i baska pc e takinca hic bi soru nyok. Dahasi, baska bi dvd veya cd rom kendi bilgisayarima takiyorum onlarda okumuyo.
  2. Veri ve Guc kablosunu degis duzelicektir. ayni sorunu yasadim.
  3. Flash Diskten XP kurulu yaptin mi ?
  4. Nedendir bilmiyorum DVD RAM Hicbirsey okumuyor ne CD ne de DVD. Bazen 3-5 gunde bir kendiliginden okuyor fakat bilgisayari kapatip actiktan sonra yine okumuyor. (DVD arizali degil) Sorunu birine anlatmistim bana sordugu ilk soru : [i] - Flash Disk ile XP kurulumu yaptin mi hic ?[/i] [i]- Evet yaptim.[/i] Flash diskten kurdugun XP DVD RAM Boot ozelligini okutmuyo dedi ama duzeltmek icin naapabilirim bilmiyorum. DVD surucusunu guncelledim ( Daha dogrusu zaten guncel surucu kullaniyosunuz dedi ve guncellemedi ) Bios Guncelledim Bunun disinda naapabilirim ?
  5. Heralde burasi dogru yer. Yaklasik 2 yil kadar once kazaara, calisitirdigim /calistiracagim uygulamalarin Registry e hangi bilgileri girdigini ve Registry den hangi bilgileri OKUDUGUNU gosteren bi program kullanmistim ve adini bi turlu hatirlayamiyorum. Bilgidiniz bu islevde bir yazilim varmi ? Ozlelikle de programlarin calisirken Regeditten hangi verileri aldigini izleyebilen bir program ariyorum
  6. Senin D surucude Dosya felan yok kardeshim
  7. Ayni sorun bende de var. Creative SB Audigy Windows 7 de bazen 5 er saniye de bir bazen 10 saniye de bir dalgalanma yapiyo agir cekim izliyomusum gibi =) Ben henuz bisi bulamadim. Bu yuzden Win7 de onboard ses kartini kullaniyorum. SB Audigy de XP de. Sanirim Surucu sorunu.
  8. Anladigim kadariyla "Armut pis agzima dus." demissin =) Bu kamera nasil bi kamera ? Guvenlik kamerasi mi ? "Evet" ise Markasi / Modeli ? Ayrica uzaktan izleyebilmen icin kendi yazilimi yoksa izleyebilecegini sanmiyorum. ama yazilim olmasa bile web uzerinden erisilebiliyordur. Bunu da kameranin Web arayuzunun kullandigi portu DSL modemden kurulu bilgisayara yonlendirmen lazim. Yani modenden Port accaksin. Kameranin kullandigi portu !
  9. Istedigin form sayisi kadar Frame koy. Butun frame leeri esit boyutta ve ustuste olsun formu acmasini istedigin button click olayina FrameAdi.zorder yaz.
  10. Bazen insan kör olabiliyomus demek ki . Mesajini okuduktan sonra "Evet, bence de Sata sorununa benziyo" diye dusundum ve kurulum yaptigim CD e baktim. Baktim , baktim ve yine baktim. yanlis CD den kurulum yapiyomusum =) 800 GB lik butun verim bi hic yere gitti. Arkadaslar konuyu silebilirler. Saolasin Vista Kazim
  11. Daha once ve defalarca kullandigim Kurulum CD si. Hic boyle bi sorun yasanmadi. Wİn 7 bile denedim yine ayni sey.
  12. [b]GIGABYTE - G31M-ES2L Anakart 2x2 4GB DDR nVidia GForce 9400 Ekran[/b] (1 ' i IDE 40 GB, 2'si SATA , 320 ve 500 GB olmak uzere) [b]3 HDD Resim 1.[/b] [img]http://i51.tinypic.com/qxqijl.jpg[/img] 1,5 yildir bilgisayarimi hic sorunsuz kullaniyordum. Gecen gun format atmaya calisirken bilgisayari henuz kapamadan (windowstayken) XP SP2 Kurulum CD sini taktim. DVD-RAM, CD i okumaya calisirken uzun bi sure (3-4 dakika kadar) yanit vermeyince makinayi resetledim. Hazir resetlemisken DVD Boot ile acip formata basliyim dedim. Kuruluma baslamadan hemen once [b]XP Kurlum CD si Disk Yapilandirmanizi inceliyor...[/b] dedikten sonra 2 adet Sata diskimi berbat bi sekilde gordum. (IDE HDD de bi sorun yok) [b]Resim 2[/b] [img]http://i52.tinypic.com/2nkpes0.jpg[/img] Bicimlendirme yapmaya calistim. Daha once kurulum esnasinda hic karsilasmadigim "Bicimlendirmek icin F tusuna basiniz" gibi bi mesaj cikti. Bastim ve kurulum dosyalarini kopyalamaya basladi. kopyalama islemi bittiken sonra sistemi reseltedi ve demin hic bisi yapmamismisim gibi kurulu sistemi de sildigi icin [b]"Ntldr eksik"[/b] uyarisini verdi. Kurulumu tekrar denedim yine ayni sorun. 2 adet SATA (320-500) diski 131072 GB Bos Bilinmeyen olarak goruyo. Bu 131072 dedigi sey, ben format islemine baslamadn onceki 320 GB Sata diskimdeki [b]Bos Alan[/b] miktariydi. Geri kalani veri ile doluydu. Farkli XP kurulum CD si denedim olmadi Kablolarini (Birbirleriyle) degistim olmadi. DVD-RAM i sokup (Belki sorun ondan kaynaklaniyodur diye dusunup) Flash bellek ile kurulumu denedim yine ayni sorun. Windows 7 kurmayi denedim hatta win7 2 Sata diski hic gormedi. Napcam diye dusundum. 320 lik HDD i soktum ve arkadasin bilgisayarina taktim. Diski bicimlendirilmemis oalrak gordu. Sildim iki parcaya boldum bicimlendirdim ve normal bi sekilde kurulumu yaptim. Tekrar sokup kendi bilgisayarima taktim. Sistemi normal bi sekidle acti. IDE 40 GB HDD i normal bi sekilde gordu. 500 GB Sata HDD i, [b]131072 GB[/b] olarak gordu ve bicimlendirmemi istedi. Sag tiklayip bicimlendirdim ve [b]500 GB[/b] kapasitesine ulasti. Wİndows ortaminda hic bir sorun yok. Ne kapasitelerinde ne de performanslarinda. Resim 3 [img]http://i53.tinypic.com/30xjuwp.jpg[/img] ilk acilista (Resim 1 ) donanimi okuyo bi sorun yok. Windows ortaminda (Resim 3) full kapasiteyle kullanabiliyorum. Bi sorun yok. Ancak sorun duzelmedi ve neden format atmaya calisirken ( resim 2) boyle bi sorunla karsilasiyorum anlamadim. Bios tan olabilr diye dusundum guncelledim duzelmedi. Kablolardan olabilir diye dusundum kablolari ( birbirleriyle) degistim duzelmedi. Zaten iki diskin de ayni anda kablolarinda sorun yasanmasi pek mantikli gelmedi. Dusundugum tek sey anakart cikislarinda bi sorun olabilir. Sizce sorun nedir ?
  13. Kriter

    Xp Kuramiyorum

    Verem olmadan once XP kurmayi basardim. Ancak bu kez paylasimli [b]ATI Mobility Radeon™ HD 5470[/b] Grafik Kartı surucusunu gormuyor. Kendi ve Xp surucusu oldugu halde gormuyor. Sebebi ne olabilir. Sunu belirtiyim Win7 Home Premium [b]64-Bit[/b] kurulu gelmisti.
  14. Kriter

    Xp Kuramiyorum

    [quote name='ULUMANİTU' date='17 Ocak 2011 - 20:00 ' timestamp='1295295015' post='946192'] GParted live linux ile diski bölümle indirip cd ye yaz sistemi onunla başlat ve bölümleme yapıp sata entegreli xp cd si ile sistemi kur Veya HDD Low Level Format Tool ile normal sistemi aç bu programı başlat ve işlem bitene dek bekle hdd ilk aldığın günkü gibi olacak sata entegreli xp cd si ile sistemi bölümle ve kur Sata entegreli xp ile kurman ve hddyi xp cd si ile değilde bu iki yöntemden biri ile biçimlendirirsen sorun çözülür kabaca anlattım bu programların kullanımları ayrıntılı bilgi için nette hazır anlatımlar var GParted [code]http://sourceforge.net/projects/gparted/files/gparted-live-stable/0.7.1-1/gparted-live-0.7.1-1.iso/download [/code] HDD Low Level Format Tool [code]http://hddguru.com/download/software/HDDGURU-Low-Level-Format-Tool/LLFsetup.2.36.1181.exe[/code] [/quote] bunuda deneyecem sonucu bildiririm
  15. Kriter

    Xp Kuramiyorum

    [quote name='lediod' date='17 Ocak 2011 - 19:02 ' timestamp='1295291565' post='946171'] peki o dediğin cdlerin hepsini kendi pcndemi yazdırdın [/quote] hayır.herbiri farklı cdler ve farklı sistemlerde yazılmış cdlerdi.
×
×
  • Create New...