Jump to content

injuste

Üye
  • Posts

    105
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by injuste

  1. Durum şöyle,

     

    Benim bilgisayar aşırı yavaş olduğundan lubuntu kurmaya karar verdim. Önce wubi ile denedim fakat wubinin 13.04 desteği olmadığını öğrenince 12.04 sürümünü indirip kurayım dedim fakat wubi hata verdi. Sonradan wubi ile kurulan ubuntu sürümlerinin kastığını öğrenince wubi den vazgeçtim. Lubuntu 13.04 ü indirip dvd ye yazdım first boot device ı CDROM olarak ayarladıktan sonra dvd yi taktım reseti attım dvd yi okudu ilk ekran geldi dil seçin dedi Türkçeyi seçtim sonra Lubuntuyu deneyin, kurun seçeneklerinden hangisini seçersem seçeyim ekran kararıyor sol üst köşede bir tane _ var yanıp sönüyor ve biraz bekledikten sonra bilgisayar reset atıyor ve hiçbirşey olmamış gibi işlemler işlemler başa sarıyor yani gene dil seçiyorum falan filan. Ayrıca usb kullan diyecek olan arkadaşlarada şunu söyleyeyim usb ile boot olmuyor benim bilgisayarda sebebini bilmiyorum ama usb hiç okumuyor boot esnasında. Benim bu kurulumu yapmam gerekiyor lütfen yardım edin arkadaşlar.

  2. çıkarılan bileşenleri buradan görüntüleyebilirsin. Sistem stabilitesini bozacak bileşenler çıkarılmamıştır. 

    Bende bu sistemi netbook bilgisayarımda kullanmak amacı ile yaptım. Yapmışkende yayınladım :D

     

    http://www.mediafire.com/view/q4vz5f99v490s98/Yeni+Metin+Belgesi.txt

     

    Çok umutluydum halbuki, Windows 8 in yanına kurup EasyBCD ile ayarladıktan sonra keyifle kullanacaktım. Sistemi sorunsuz kurdum her şey tamam derken User oturumu açılmadı. Üzerine tıkladığımda açılıyor diyor sonra gene normale atıyor yani gene tıklanacak hale geliyor. Bende dedim bari güvenli modda açayım, belki kullanıcılarla ilgili sıkıntı vardır dedim, demez olaydım güvenli modda açılmadı bekletiyor hiçbir şey gelmiyor. Şu soruna bir çözüm bulsanız hiç fena olmaz. Anladığım kadarıyla çoğu sistemde çalışıyor fakat bende çalışmadı ne hikmetse. Neyse ki çıkarılan bileşenleri paylaştınız, artık kendim bir şeyler yaparım.

  3.  

    kardeşim dünyaca ünlü kişiler bizim gibi programcılığa önem vermeseydi şuanda windows diye bir işletim sistemi olmazdı ve haliyle de sen burada dolaşamazdında dua etki herkes senin gibi düşünmüyor programlama zevk meselesidir eğer zevk almazsan ne program yazarsın ne de yazdığın programlar başarılı olur!!!!

     

    bence bunu söylemeden önce ∞ kere düşünmen lazım!!!!

     

     

     

    Lütfen alıntıladığın yorumu düzgünce oku, derinlerine in. Konu sahibi arkadaşa bir şey söylendiği yok "Kral__" adlı arkadaşa cevap niteliğinde yapılmış bir yorum. Ayrıca kullandığın ünlemlerin sayısına dikkat et, hatta ses yükseltme amacıyla ünlem kullanma. Bu söylediklerimin arkasında hiçbir art niyet yok, sadece seni uyarmak için yazdım. İyi forumlar.

  4. dostum görebildiğim kadarıyla Harddisk işleminde duruyor, o ekranı hızla geçiyor diyorsan PAUSE tuşuna basarsan orada durur, tam ekran foto çekebilir misin? 

    1024+512 ram üzerinde anakartın, 512liği çıkar öyle dene? ya da 1024ü çıkar sadece 512 kalsın öyle dene? DEL tuşuna basınca biosa giriyor mu? aşağıda yazılan yazılar vardır orada neler yazıyor ekranın hemen altında onu da çeksen sana zahmet?

     

    Hepsi bu başka birşey yazmıyor.

     

     

    hard diski çıkarıp denedinmi ? hardiski çıkar makinayı aç bakalım orayı geçecekmi?çünkü hard diskte takılıyor gibi...

     

    Harddiski çıkardığımda geçiyor falat çok hızlı birşeyler yazıp siyah bir ekrana geçiyor.

  5. hdd yi sök. ramlerini çıkar. pc yi aç.

    az bekle bip bip diye ses çıkarsa kapat. Ardından bios pilini çıkar. pc yi çalıştır 30 sn kadar.

    Ardından bios pilini ve rami tak.Büyük ihtimalle pc açılacakdir. Hdd bulunamadı diyecektir. Ardından Hdd yi tekrar Tak. Büyük ihtimalle Windowsunda Açılacaktir :)

    Hadi Hayırlı olsun ;)

     

    Dediklerinizi yaptım fakat hiçbir değişiklik yok.

     

    dostum eğer anakartın reklam penceresinde kalıyorsa, ekranı iyica oku aşağıya kenara kıyıya köşeye bak, ..............PRESS..........to post screen tarzınd abir şey yazar ve akabinde arka planda siyah ekran üzerindeki sayılar marklar, odd-fdd-hdd-ram sayımı olan biosa girme ekranının olduğu pencere gelir, orada nerede takılıyor bir bak

     

    ardından  ODD-USB-HDD çıkar bilgisayarı başlat başlıyorsa bunlardan birinde sorun var, eğer ankart üzerinde speaker varsa bipliyor mu anakart, kaç kere bipliyor, ayrıca Harddisk işlem ışığına bak, devamlı yanıyor mu, yanmıyor mu? ayrıca anakartın pilini çıkart üzerindeki statik elektiriğin boşalması için 3-5 kere başlatma düğmesine bas, ardından yeniden pili tak ve pc yi başlat,.. ayrıca anakart üzerinde kapazitörlerin üstüne bak patlama var mı diye? ya da tam o donduğu ekranda DEL-F2-F8-F11-F12 gibi tuşlara bas belki klavye ya da mouse kablosunda problem vardı, post screen geçmez ve senden o tuşlara basmanı ister, 

     

    pcmemo adlı arkadaşın dediklerini yaptım fakat hiçbir değişiklik olmadı fakat bu sefer resim çektim.

     

    ilk önce şu ekran geliyor.

     

    nubb3.jpg

     

    ardından eğer çok hızlı bir şekilde açıldığı gibi del e basarsam.

     

    nubjt.jpg

     

    nublh.jpg

     

    Ne birşey anladım nede birşey yapabiliyorum bir zahmet yardım edin.

     

    Burdan sonra hiçbirşey yapmıyor duruyor öyle.

  6. Arkadaş Harddisk veya dvd rw de sorun olabilir bi o parçaları çıkarıp dene  yada bios a  girip harddiski görüyormu diye bak 

     

    Bios menüsüne bile gelemiyorum, anakartın reklamında duruyor hiçbirşey gelmiyor.

     

    elinde ne var windows7-xp cd, usb bellek?

     

    Windows 8 dvd, Windows XP dvd(cd ye atmadım), usb belleğim var ama işletim sistemi falan atmadım.

  7. Babamın bir arkadaşının bilgisayarına format atacaktım, baktım ram falan uygun dedim atayım w8. Keşke demez olaydım. Formatı atarken içeriye gittim hani şu windows dosyaları kopyalıyor kuruyor vb. şeylerin olduğu yer sonra bi geldim pc yeniden başlamış dedim heralde tamamlanmış sandım. Sonra bekledim hiçbir tepki vermiyor.

     

    Ekran resmini çekmeyi unuttum bu kutunun üstündeki resme çok benzer bir ekran geliyor sonrasında aygıtları tanıması yazıların gelmesi falan lazımken hiçbir tepki vermiyor.

     

    87068.jpg

     

    Anakartın modeli P5GPL-X resimdekinin aynısı, ayrıca bu sorundan sonra çok fazla ses geliyor kasadan.

    Ne yapmalıyım lütfen yardım edin önemli bir konu.

     

    Ayrıca devamı falan gelse XP kuracağım. fakat o da mümkün değil acil yardımınız lazım ne yapmalıyım.

  8. Bazılarımız programımıza belirlediğimiz şifrenin güncel olmasını ister fakat bunu internet bağlantısı ile yapmak zorunda kalırız mesela benim bir tane daha giriş paneli konum var, incelemek için buraya tıklayın.Şimdi o projenin mantığı şöyle, öncelikle sunucudan dosya indirilir içinden şifre çekilir dosya silinir.Fakat bazılarımız internet olsun yada olmasın şifrenin kendi kendine değişmesini güncel kalmasını ister işte burda mantık devreye giriyor.Şöyle diyelim sisteminizde sürekli değişiklik gösteren neler var? mesela saat olsun tarih olsun bunlar her zaman değişiklik gösterir işte bizde bundan faydalanıp kendi şifre kombinasyonlarımızı geliştireceğiz. 2 tane ".apz" dosyası paylaştım bunlardan biri giriş paneli projesi biride o giriş panelinin güncel şifresini size yansıtan şifre oluşturucu giriş panelini programınızda ayarladıktan sonra kullanıcıya vereceksiniz ve kullanıcı şifre istediğinde şifre oluşturucudan verebileceksiniz.Doğal olarak siz şifreyi bildirmedikçe kullanıcı uygulamaya erişemeyecek. Örnek olarak paylaştığım projede güncel şifrenin üretilme mantığı şöyle öncelikle sistemin yılı, ayı, günü alınır ardından birbiriyle çarpılır mesela 27*04*2013 ardından benim belirlediğim saçma bir sayıyla çarpılır 27*04*2013*134679 böylelikle şifre oluşur eğer ki gün ayın 28'i olursa otomatik olarak şifre değişmiş olacak fakat eğer bu sizin için yeterince güvenli değilse saat de ekleyebilirsiniz fakat şunu da unutmamalısınız eğer program bu ülke dışında da kullanılacaksa otomatik olarak saat değişik olacaktır bu yüzden saat i sunucudan çekmek zorunda kalacaksınız doğal olarak internet gerektirmiş olacak, saat olayını internetsiz de yapmanız mümkün olabilir yalnız bu biraz uğraş gerektirir, eğer sadece Türkiye de veya ikamet ettiğiniz ülkede paylaşılacaksa hiç sıkıntınız olmaz saat olayında.Neyse lafı uzattım dosyalar aşağıda indirin ve inceleyin.

     

    Proje Dosyaları;

    https://drive.google.com/folderview?id=0B56vB-ETfaN7Qk04OGpZTDNXdWM&usp=sharing
  9. dostum tşk ederim işime yarayacak bilgiler var burda tam olarak bunu kullanmasam da başka projelerimde benzerini kullanırım bende tam böyle bir şey varmı diye düşünüyordum

     

     

    çok teşekkürler bunun sayesinde çok geliştirdim kendimi :D

     

    Projede güvenlik adına bazı güncellemeler ve düzeltmeler yaptım. Değişkenleri globale aldım işte buda yeni sürümü.

     

    https://docs.google.com/file/d/0B56vB-ETfaN7RmltOUxLWlpCMDQ/edit?usp=sharing

  10. Arkadaşlar proje güncel hesaplarınızı paylaşabileceğiniz bir platform oluşturmanızı sağlıyor.

    Kodlar basit oldu globale falan almadım artık işine yarayan yapar.

     

    Proje güncellenmiştir güvenlik adına bazı değişiklikler oldu ve değişkenleri globale aldım link yenilendi.

     

    http://youtu.be/UX8pHaUCqCE

     

    ".ini" dosyanızı saklayabileceğiniz sistem:

    http://xtgem.com

     

    Proje Dosyaları:

    https://docs.google.com/file/d/0B56vB-ETfaN7RmltOUxLWlpCMDQ/edit?usp=sharing

  11. İşletim sistemi ve platform farklılıkları hakkında yeterince bilgi sahibi değilsin galiba. Ams ile oluşturulmuş yazılımı o tür platformlarda çalıştırmanın imkanı yok. Bu yüzden konuyu buraya açman çok mantıksız. Sen ayrı bir yöntem bulmaya çalış ve konuyu daha uygun bir yere aç. Forum üyeleri destek olacaktır. Bu arada bu konudaki Ams faktörünü tamamen unutmalısın. Çünkü işlevsiz.

  12. [b]Örnek sayfamız bu olsun;
    [/b]
    [code]http://www.addmefast.com/login.html[/code]

    [img]http://www.tnctr.com/uploads/imgs/pre_1339951609__1.png[/img]

    [b]Amacımız bu sayfadaki login bölümünü AutoPlay'de göstermek.Bu işlemi basit bir HTML kodu ile yapabiliyoruz;
    [/b]
    [code]<html>
    <div style="position:absolute; overflow:hidden; width:615px; height:260px;border:1px solid #999;"><IFRAME style="top:-120px;left:-200px;position:absolute" name="arama" src="http://www.addmefast.com/login.html" width="1000" height="1000" scrolling="no" frameborder="0" marginwidth="0" marginheight="0" ></div>
    </html>[/code]

    [img]http://www.tnctr.com/uploads/imgs/pre_1339951785__2.png[/img]

    [b]Görüldüğü gibi gayet hoş duruyor ve bütün tarayıcılarda böyle güzel gözükmesine rağmen html dosyasını AutoPlay'deki Web Objesine tanıttığımızda görüntüde bozukluk oluşuyor tabiki bu siteden siteye sayfa tipinden sayfa tipine değişir deneme yanılma yolu ile kombine edeceksiniz;[/b]

    [img]http://www.tnctr.com/uploads/imgs/pre_1339951881__5.png[/img]

    [b]Yoğun olduğum için fazla ilgilenemedim ancak bukadar anlattım umarım geliştirecek arkadaşlar olur.[/b]
  13. Umarım doğru şeyi anlamışımdır.Anladığım kadarıyla butona basınca aynı sayfada kalsın fakat transition yapsın istiyorsun.Kod olarak bulamadım fakat bir yöntemi var;
    Örneğin 2 tane Page olsun Page1 ve Page2 , Page1 programının arayüzünün ve temel kısmının olduğu yer olsun Page2 boş olsun veya Page1'in aynısı olsun, Page2'nin transition'unu(sayfa efekti) seç yani görünmesini istediğin sayfa efektini seç ve Page1'deki butona sayfa atlama komutu ekle ve Page2 nin on show veya on preload kısmınada Page1'e atlaması için komut ver.

    Küçük bir .apz hazırladım onu incelersen daha yararlı olur.Tabi ben fazla uğraşmadım kendine göre birşeyler üretirsin;
    [code]http://www.mediafire.com/?jbx6x5x5i39q5nb[/code]
  14. [quote]Peki ne fark eder 23 ders görsen bile bütün derslerinin notu 100 olupta 79 olma ihtimali kaç birde bana savunuyorsun. Ben sana orda hatanı belirtmiştim.
    [/quote]
    Bak güzel kardeşim niyetinin ne olduğunu tam olarak algılayamıyorum fakat senin algılamada sıkıntı çektiğini anlayabiliyorum;
    Hesapla butonunun OnClick evresinde 58.Satır'a iyi bakmanı tavsiye ediyorum.Hatta bakamıyorsan;

    [img]http://e1205.hizliresim.com/x/q/6grl1.png[/img]

    Bu resimde de görmüş olduğun gibi toplam notu direk 29'a bölmesini istedim çünkü ben haftada 29 ders görüyorum.Eğer istersen önceki iletimde de bahsini geçirdiğim gibi "Eğer istersen ders sayilari yazan combo boxlarin değerlerini topla ve bir değişken belirle o değişkeni'de /29 yerine yaz." yapabilirsin yani bütün ComboBoxlarin değerlerini kod yazarak topla ve bu koda bir değişken ismi belirle ardından o değişken ismini Hesapla butonunun OnClick evresinde 58.Satırdaki bölme(/) işaretinden sonraki yazdığım 29'un yerine yaz.Fakat benim için sağlıklı olması açısından 29'a böldüm.
  15. [quote name='jugador' date='20 May 2012 - 14:15 ' timestamp='1337516131' post='1203027']
    kardeş inkilabı 45 yaptınmı yanlış hesaplıyor dil anlatımı 26 yaptım direk geçtim sorumlu geçtin demedi bence sen bu programı yeniden kodla
    [/quote]
    Fazla uğraşmadım dedimya sadece teknik anlattım.Geliştirmek ve düzeltmek size kalmış.
×
×
  • Create New...