Jump to content

ilkbahar

Üye
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ilkbahar

  1. Arkadaşlar ben oynanmış bir xp yüklemiştim bilgisayara. F klavyeyi eklemek istediğimde Klavye düzeninde F klavye yok. Ne yapmam gerekiyor? Girş dillerinde Türkçe'yi seçiyorum ama klavye düzeni aktif olmuyor. Yani Xp'nin kendisinde F kalvyeyle ilgili dosya silinmiş. F klavyenin çıkması için yüklemem gereken dosyayı bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
  2. Arkadaşlar aynı ağa bağlı bilgisayarlar var ve ben bir bilgisayara hp LaserJet 1000 yükledim. Sonra da bu yazıcıyı paylaşıma açtım. Ancak diğer bilgisayarlar yazıcıyı görmüyor. Halbuki aynı çalışma grubundalar. Sorun ne olabilir?
  3. Arkadaşlar kasama elektrik gelmiyordu. Ben de başka bir güç kaynağı taktım. İlk başta çalışıyor. Fakat kapatıyorum bilgisayarı, ertesi gün açtığımda çalışmıyor. Böyle 2 tane güç kaynağı denedim. İkisi başta çalıştı. Sonra yine bilg açılmadı. Sorun ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum.
  4. [quote name='Serix' date='22 Şubat 2011 - 16:26 ' timestamp='1298385387' post='967719'] Arkadaşım, Bilgisayarımın özerine sağ tıkla yönet de Depolama Bölümünden Disk Yönetimini seç yerel disk C: nin üzerine gel sağ tıkla birimi küçült de daha sonra küçültmek istediğin boyutu gir mb cinsinden örnek 20000 (20gb) olur daha sonra yeni birim diye küçülttüğün alan oluşur ona sağ tıkla ve birim oluştur de. adını D yaparsın tamamdır. [/quote] Yerel disk C'ye gelip sağ tıkladığımda birimi küçült diye birşey çıkmıyor. Menü şöyle: Aç, Araştır, Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir, özellikler
  5. Arkadaşlar sadece C bölümü olan bilgisayarı, kurulu işletim sistemine zarar vermeden C-D olmak üzere ikiye bölmek istiyorum. Çünkü D'ye imaj yükleyip bu imajdan tekrar kurulum yapıcam. Sizce ne yapmalıyım?
  6. Arkadaşlar bana da Toshiba C650 188 laptop driverları lazım. Şimdiden teşekkürler..
  7. teşekkürler.. sp3 te bu yolladığınız linkteki sürcüler iş görür mü?
  8. Windows XP extreme Edition yüklemiştim. Başka laptopta sorun çıkarmamıştı ama.
  9. Arkadaşlar datron PL5C marka laptopa format attım. Sürücülerinden birtek High Definition Audio Veri Yolundaki sürücüyü yüklerken hatayla karşılaşıyorum. İnternetten kurulum dosyalarını indirdim. Hepsinde bu kurulum yüklenemedi uyarısını aldım. Bir de bununla alakalı olduğunu düşündüğüm aşağıdaki hatayı alıyorum Failed to open MCI device:Error code: 348745 Laptopta ses yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  10. Arkadaşlar bir çözüm bulamadım. CD den başlamıyor sistem bu +işareti HDD'nin başında durduğu sürece. F5-F6 tuşları sadece listedekilerin yerini değiştiriyor ama + işareti hep HDD'nin yanında. CD'den başlatmak için ne yapabilirim?
  11. Arkadaşlar F5-F6 tuşları ile aşağı yukarı taşıyorum ancak + işareti hep HDD üzerinde kalıyor malesef..
  12. Arkadaşlar Acer laptopta boot menüde ilk algılanan donanımın CD/DVD sürücü olmasını istiyorum. Onu en yukarı taşıyorum. Ancak varsayılan olarak harddisk seçilmiş durumda. Onun başında + işareti var. Ben bu artı işaretini CD/DVDnin önüne nasıl getirebilirim. Kısaca yukarı taşınıyor ama seçilmiyor. Nasıl seçebilirim? Şimdiden teşekkürler..
  13. Arkadaşlar güvenlik kartı olan bir bilgisayarın imajını alacağım. Bu kart imaj alırken ya da aldığım imajı geri yüklerken sıkıntı yaratır mı?
  14. Arkadaşlar bir bilgisayarın imajını aldım. İmaj boyutu 19GB. Bir anormallik var ama nerde bilemiyorum. Her zaman acronisle imaj alıyorum. Şimdiye kadar böylesine büyük boyutlu imaj dosyası görmemiştim. Bu konuda bir fikri olan var mı?
  15. Arkadaşlar ide girişli bir makinam var ama birinci girişe cdrom bağlı ikinci girişteki kabloya da sabit disk.1. girişteki kabloya hem cdromu hemde sabit diski takmaya kalkınca bilgisayar çalışmıyor. Ben ikinci sabit diski nasıl takmalıyım? Ayrıca ikinci girişe takılı sabit diskin kablosuna 2. sabit diski takmayı da denedim ama bu diskteki işletim sistemini göstermiyor malesef:(
  16. Teşekkür ederim. Ama emin olmak için sormam gerekiyor, ikincil disk olarak takmak anakarttaki 2. ide girişine ayrı bir hdd kabloyu harddiske takıp bilgisayarı çalıştırmak mı demek? Öyleyse bunu yaptığımda hemen karşıma 2 tane işletim sistemi mi gelecek?
  17. Arkadaşlar bilgisayar siyah ekranda işletim sistemini gösteriyor seçip enterladıktan sonra ekran simsiyah oluyor. Güvenli modda açmayı denedim. Klavye güvenli modu seçip enter yapmama izin veriyor ama sonra ekran yine gidiyor(simsiyah oluyor) ve klavyenin ışığını kontrol ediyorum klavye de kilitleniyor. Bu sorunu çözmek için önce rami çıkartıp taktım, sonra bios pilini ama yine değişmedi durum. Pcnin içindeki dosyalara ihtiyacım var. Live CD'yi kullanmak istedim ama yine aynı siyah ekran sorunu devam ediyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
×
×
  • Create New...