Jump to content

0sman55

Üye
  • Posts

    62
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by 0sman55

  1. soru çözmek ve çözdürmek bana göre yasak olmamalı
    GÜNCELL..

    SANA göre yasak olmamalı, ama bu şekilde bu sorulara ulaşamayan milyonlarca insana haksızlık oluyor. Sen çıkmış sorulara madem erişiyorsun bunu herkesin ulaşacağı bir hale getirmedikçe yaptığın yanlış. O sınava sadece senin öğrencilerin girmeyecek. Para kazanmak uğruna umutlar çalma. BANA göre de umut hırsızlığı yapan bir sahtekarsın. BANA göreler ile bir yerlere gelinmiyor maalesef.

  2. İngilizcem iyi ama akademik kariyer yapma planlarım var bu yüzden perfect olmasını istiyorum ki ilerde 2 dil daha öğrenme planım var o yüzden hazırlık okumak istiyorum.Tecrübelerin varsa en ufak bir tavsiyeye bile açığım.

    Hep bir hayaller bir hayaller. Üniversite ortamını görmeden atılgan olma bekle bi :) Hayırlı olsun inşallah dediğin gibi olur ama Bilgisayar Müh liğinde akademik kariyer işi zor. Hatta çok zor. Hayal kırıklığına uğramazsın inşallah.


    ayrıca ders programını inceledim. Okul içerisinde dil öğrenebilmek için kredi ayırmamışlar. Bu da demek oluyor ki yoğun bir program var. En azından ders saatleri çok. Yani dil öğrenmek hayal olabilir senin için. çünkü akademik kariyer düşünüyorsan bunu iyi bir üniversitede yüksek lisans ya da master yaparak yaparsan iş imkanın artar, ki bu da boun odtü itü ytü gibi üniversitelerde iş bulma oranını arttırır. Ancak buralara girebilmen için iyi düzeyde fizik matematik ve orta düzeyin üzerinde programlama bilmen şart. diploma ortalaman ise sitede her ne kadar 2.50/4.00 - Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliği yüksek lisans, 3.00/4.00 master için dese de bunlara aldanma 4 üzerinden 3.90 ın altına düşmemen lazım. bu yüzden dil öğrenmek yerine kendini geliştir. Dilin sana katacağı sıkıntıları hazırlık sınıfında anlarsın :)

     

    http://ceng.cu.edu.tr/tr/detay.aspx?pageId=1527


    http://adaylar.boun.edu.tr/tr-TR/Sayfa/Basvuru

    http://www.metu.edu.tr/admissions/graduate-programs

    http://www.fbe.itu.edu.tr/Pages.aspx?app=7&pID=146

  3.  

    valla taban puanına falan bakınca burası pek tercih edilmeyen bir bölümdür herhalde diye düşünmüştüm. 40 binlerde kapatmış çünkü. çok enteresan geldi gerçekten de. tercihlerden önce konuşabilseydim sizinle çok iyi olurdu. 28 bininci oldum sınavda tercih yapmadım istediğim yer tutmuyor diye. burasını yazabilrdim bilseydim.

    Taban puanı bir bölümün kalitesini belirlemez bence. Tercih meselesi ki insanlarımızı geçtim bilim bakanı bile okullar fizikçi yetiştireceğine pastacı yetiştirsin diyor. Sebebi ise ne devlet sektöründe ne de özel sektörde fizik bölümünü kaldıracak bir yer yok Türkiyede. İlk yazımdada belirttiğim gibi hedefim yurtdışı olduğu için bu bölüm bence ideal. Birde matematik ile çap yapılınca tadından yenmez inan bana :) Ek yerleştirmeler ne zaman bilmem ama yazmanı tavsiye edebilirim. Birebir tanıdığım dünya matematik ve fizik şampiyonlarıda Boğaziçi fizik matematik gibi bölümleri tercih ediyorlar genelde. Bu da bölümün taban puanını kenara koyduğumuzda kalitesini gösteriyor.

  4.  

    boğaziçi bilgisayardan fiziğe geçmenizin sebebi nedir?

     

    Boğaziçi Fizik bölümü ciddi anlamda Türkiyenin en iyi bölümü bence. Ki ilk 100 e girip Boğaziçi EE yazanlardanda bırakıp Fiziğe gelenler var. Sebebi ise temel bilim olması. İnsanın ufkunu açması. Mühendislik alanında ülkenin en iyi bölümü bence Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliği ama ondan daha iyi bir bölüm varsa bu kesinlikle Boğaziçi Fizik derim ben. Şayet ingilizceniz var ise şu linkten inceleyebilirsiniz programın derslerini.  ve ayrıca çok iyi bir akademik kadrosu var ki buda yurtdışında okuma fikrini insana aşılayan çok büyük bir avantaj.

     

    http://www.boun.edu.tr/tr-TR/Content/Akademik/Lisans_Katalogu/FenEdebiyat_Fakultesi/Fizik_Bolumu

  5. Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliğini bırakarak Fizik bölümüne geçtim. Bu senede Matematik bölümüyle ÇAP programına başlıcam. Bilgisayar Mühendisliğinden uzak dur derim. Fizik bölümü iyi tercih. Dgs ile ilgili bilgim yok ama bildiğim kadarıyla sırf DGS için özel bir site var. İnternette ara bulursun.

  6. Mimarlık ilgili eklemem gereken şeyler var

    Her hafta pojeler

    Haftada ancak 1 günün boş olabilir öteki günler çizimle uğraşırsın

    Arkadaşların cafede dışarda takılırken sen evde projeni tamamlamaya çalışırsın

    Haftada minumum  3 gün uykusuz kalırsın

    Hocaların çoğu final haftası projende zorluk çıkartır

    Uykusuzluktan sinirlerin bozulmaya başlar,sosyal hayatının bir an olmadığının farkına varırsın ve daha fazlası ... .. .

    ilk 1400 e girmiştim ve boğaziçi bilgisayar müh seçmiştim. bu sene bilgisayar müh bırakıp fiziğe geçicem (Boğaziçi) (Yeniden girmiştim sınava öylesine) (Yine ilk 2000 deyim ve bursumda iyi gelicek yeni yasayla) aynı zamanda matematiklede çap düşünüyorum. MYO benim için vakit kaybı oldu resmen. Şimdiye mis gibi bitmişti okulum.. Evet dediklerin için sağol itülü arkadaşlarım beni uyardı bu konuda. zaten artık aklımda yok oyle bişe. 3 senelik post bu. şuan aklımdaki şey akademisyenlik. :)

  7. Sana tek tavsiyem olabilir, şayet çocuk tıp okumak istiyorsa ve severek okuyacaksa gitsin. Kolay tıp yoktur bu fikri çıkar aklından :) Meslek Yüksek Okulu olmayan bi üniversite seçsin. İyice araştırın laboratuvar olanaklarını falan. Onun haricinde şu okuldan çıkınca TUS daha kolay olur diye düşünmeyin derim. Neden MYO olmasın diye dersen adam kalabalığı çok olmasın ferah ferah bi kampüs, okul olsun. Okuma açısından iyi. :)

  8. Kardeş eğer ilk 5000 veya 10000 de isen Boğaziçi temel bilimler (Matematik, Fizik) yaz derim. Hem iyi burs veriyorlar hemde bölümler harika. Elektroniğe ilgin varsa Fizik bölümü seçebilirsin hem bursunu iyi alırsın hemde artık devlet temel bilimlerin değerini anladı. Anlamasa bile iş sıkıntısı çekmezsin. Kampüs güzel ortam güzel. Tavsiye ederim, ve bence bu iki bölüm Boun ün en iyi bölümleri :)

  9. bende ygs sınavına hazırlananlardanım ama netler hiç iç açıcı deyil meslek olarakta net bisey oturmus deyil kafamda bilgisayar mühendisligi ve inşaat dünüyorum ama bunlardada adam akıllı bilgi verecek yok avantajları falan yada iş imkanları hakkın bilgi verecek olan olsaydı en  azında şu mesleği yaparım bu bana göre diyebilirim ama meselef böyle bi durum  yok  şuan icin ybilgisaayar  mühendiğline sıcak bakıyorum allah hayırlısını nasip etsin

    Bizim ülkemizin genel bir kanısı vardır, mesela yüksek puanlılar TIP okusun gibi. Hindistan'da ise bu durum farklı adamlar gelişme adına yüksek puanlı yani daha başarılı kişileri bilgisayar mühendisliğine yönlendiriyorlar. Ama şu son zamanlarda çıkan temel bilimler yasasını göz ardı etmemek lazım. Boun ya da ODTÜ gibi okullarda Fizik, Matematik, Kimya, Biyoloji gibi bölümler cidden çok iyi özellikle Mat ve Fizik. İlk 5000 e girip tercihini bunlardan yana kullananlara 2000 lira ilk 10000 e girip yine bunları tercih edenlere 1000 lira burs. Bence bu bölümler geleceğin çok önemli meslekleri. Eğer ki mühendislik okuyacaksanız en azından İngilizce eğitim olmasına dikkat edin, ama düşünürseniz saydığım okullardaki temel bilimler bence çoğu okuldaki mühendisliklerden yada TIP bölümünden iyidir.

  10. Dün aklıma takıldı, önceden bu sitede bayağı mühendis vs vardı. Şu anki üyeler nerelerden yani hangi lise hangi üniversite bölüm falan. Hem böylece farklı bölümler arasında fikir alışverişi de yapabiliriz. Ben başlayayım.

    Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinde 1.sınıftayım.

×
×
  • Create New...