Jump to content

uluzat

Yeni Üye
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

About uluzat

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

uluzat's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1.   Kardeşim bunu nasıl yaptın bende 2 adet usb 3.0 portu da var ama harici hdd kurulumunu win7 desteklemediği için kurulum yapamadım. Ayrıca internette bulduğum bir yöntem var onu da uyguladım ama sonuç başarısız. Sen şimdi harici hdd üzerinde çalışan bir sisteme sahip misin
  2. peki bu kurulum işlemleri esnasında harici hdd usb portu üzerinde takılı iken işlemleri yapabilir miyim, yoksa bir kereye mahsus olmak üzere anakart üzerinde takılı mı olması gerekiyor.
  3.   kardeşim senin önerin bana uyar gibi geldi. ama win8 üzerinde çalışırken sanırım bu işlemleri yapamam. win7 li bir sistemde bu işlemleri yapmam gerekecek gibi sen ne dersin?   tekrar edecek olursak. elimde win8 önyüklü bir sistem var. ben harici hdd ye vhd disk oluşturduktan sonra kurulum işlemlerini yaparak işlemi tamamlayacağım.
  4. harici hdd yi kutusundan çıkarıp bilgisayarın hdd ile yer değiştirip o şekilde bir kurulum yapıp sistemi o şekilde çalıştırmakta sorun yok. ama ne zamanki o hdd yi bilgisayardan söküp tekrar hdd kutusuna yerleştirip usb üzerinden sistemi boot ettiğimde malum mavi ekran hatası alıyorum.   denediniz mi bilmiyorum win 7 kurulum esnasında harici bir sistemi seçerseniz (usb,hdd) kurulum desteklenmiyor mesajı alıyorsunuz.   aşağıdaki anlatımı sorunsuzca gerçekleştirdim. ama bilgisayarı yeniden başlattığımda harici hdd üzerinden boot ettiğimde bilgisayar açılmıyor.   http://forum.shiftdelete.net/windows-7/234674-harici-diske-windows-7-kurulumu-resimli.html   durumlar böyle benden yapılabilcek bir şeyler var mı diye burada sizlerle paylaşmak istedim.
  5.   1- windows to go şu aşamada benim işime yaramaz win8 kullanıyorum. ve ihtiyacım tam çalışan win7 sistemi. 2- usb den boot ettiğim win7 kurulum usb medyası GPT engeline takılıyor ve ayırdığım partition GPT li olduğu için win7 kurulumu yarıda kesiliyor. 3- ileride laptopa takacağım ikinci bir hdd ile mevcut durumu çözerim ama ben şimdiki yapabileceklerime bakıyorum. 3- belki recovery bölümünü alıp tüm partitionları kaldırıp bir şeyler yapılabilir ama ben kurulu sistemi yani diskin yapısına dokunmadan yapmak istiyorum.     asusun mevcut recovery sisteminin bozulmasını istemiyorum,sistem güzel işliyor win 8 güzel sadece ihtiyacım olduğunda sağlam win7 lazım. 4- eğer yapılabiliyorsa harici hdd üzerinde çalışan tam işletim sistemi çok işimi görürdü. (veya başka bir partitonda kurulu win7)
  6. arkadaşlar bir problemim var bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.   64 bit orj. windos 8 önyüklü asus laptopum var.şimdi güncelleme ile 8.1 oldu.   ihtiyacım olan ayrı bir partition da çalışan winxp veya tercihen win7 işletim sistemi. GPT durumundan dolayı win8 ile aynı anda farklı bir partitiona win7 ve türevinin yüklenemediğini öğrendim. bana tam çalışan bir işletim sistemi lazım olduğu için winxpPE veya win7PE tarzı şeyler yaramıyor. kurtarma işlemleri için ayrıca elimde zaten o tarz bir şey var.   şimdi elimdeki harici sata hdd veya usb flash belleğe tam çalışan PE sürümü olmayan bir işletim sistemi yükleyebilir miyim nasıl yapılır yardım ?
×
×
  • Create New...