Jump to content

Scaletta

Üye
  • Posts

    88
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Scaletta

  1. 4 dakika önce, dj sms yazdı:

    Ekranı nereye bağladın? DVI-D portuna bağla bağlı değilse tekrar dene. VGA kullanıyorsan dönüştürücü kullan.

    DVI to VGA.

    indir.jpeg

    Çözdüm, sağol yinede. Sorun tamamen çözünürlükten kaynaklıymış. Dediğim gibi benim ekranın olan çözünürlükleri Windows 10'da bulunmuyordu. Nvidia çözünürlük oluşturucuyla 1440x900 yaptım ve her şey yerine geldi.

     

    Hepinize yardımlarınız için çok teşekkür ederim :)

    • Like 1
  2. 4 dakika önce, dj sms yazdı:

    Çözünürlük zaten düşük bu monitörde 1440x900, maximum bu ayarı kullanabilirsin. FullHD kullanamazsın. Almadan evvel danışsaydın keşke.

    http://www.lg.com/tr/monitor/lg-W1954S-PF-16-9-genis

     

    Bunu zaten çok önceden almıştım. Şimdi sadece yeni kasayı taktım o kadar yani. Eski sistemde de bu monitörü kullanıyordum ve düzgün bir biçimde gösteriyordu. Şimdi ise çözünürlüklerden 1440x900 seçemiyorum olmadığı için, bu yüzden de 1280x1024 kullanıyorum ve böyleykende haliyle ekran yana doğru genişlemiş bir vaziyette. Bir yerde bi sıkıntı var fakat anlayamadım gitti.

  3. 9 saat önce, forjest yazdı:

    Çözünürlük ile alakalı görünmüyor sanki :)

    Muhtemelen yazı tipi ile alakalı olabilir.

      Reveal hidden contents

    at8y4zyc.png

    Diğer tahminler:

    - Ekran kartı sürücüsü yüklü ancak DirectX paketleri eksik olabilir güncellemek sorunu çözer.

    - DirectPlay ve .NetFramework 3.5'i de -program ekle kaldır üzerinden windows özelliklerini aç sekmesine tıklayarak ilgili yerleri tikleyip sisteminize entegre edin ATI veya Nvidia ekran kartları bu eklentilere bazen ihtiyaç duymakta performans,görüntü ve renklerde detaylara fps kalite artışlarında etkileri olacaktır.

    - Zayıf ihtimal olsada,bazen BIOS üzerinden "PCIExpressx16" ekran kartları için dahili onboard görüntü arabirimleride dahil olmak üzere,her anakart modeline göre değişiklik gösterebilir,ince ayarların yapılmasıda orn:Ekran kartı 1GB,ancak anakart üzerindeki kullanım ayarı gibi düşük olabilir,ekran kartının ön bellekleme ayarlarında değişiklikler var ise,renk,çözünürlük performans düşüşleri gibi problemlere sebebiyet vermekte bios ekran kartı ayarlarınında gözden geçirilmesi gerekebilir.

    Kolay gelsin. 

     

    Dediklerini harfi harfine yaptım fakat maalesef olmadı. Acaba son dediğinle alakalı bir durum olabilir mi ki?

    8 saat önce, dj sms yazdı:

    Sistem özellikleri ve monitör nedir?

    i5 6500, 8GB Ram, GTX 750ti. Monitörde LG Flatron w1954s.

  4. Merhaba arkadaşlar. Yeni PC aldım her şeyi kurdum fakat ekran çözünürlüğünü halledemedim. Ekran kartının güncel sürümünü indirip kurdum fakat her türlü çözünürlüğü denesem de bir türlü sorunu çözemedim. Normalde yazılar yüksek çözünürlüklü olurken bende şuanda çok kötü bi halde, en iyisi ss atayım daha net anlarsınız. Yardımlarınızı beklemekteyim. 

     

     

    Adsız.png

  5. Arkadaşlar yeni PC alıcamda sizce aşağıdaki özellikler nasıl? Siparişini verdim yakında gelecek araştırarak karar verdim bunlarada ama yinede sizin önerilerinizide tecrübelerinizide duymak faydalanmak isterim.

    I5 6500 6. Generasyon 3.60 ghz 
    120 gb ssd disk segate 
    8 gb ddr4 ram
    Gigabyte gtx750 2 gb ekran kartı
    Msı pro anakart 

     

    Şimdi sistem bu. Bunda ben After Effects, Cinema4D gibi programlardan rahatlıkla render alabilir miyim? Birde piyasadaki oyunları rahatça açabilir miyim?

  6. Merhaba arkadaşlar. Bugün bilgisayara AE CS5.5'i yüklemeye çalıştım fakat bu hatayı verdi. PC'yi kapatıp açtım fakat yine aynı sorunla karşı karşıyayım. Belki bilenler olur bunun çözümünü, şimdiden teşekkürler.

     

     

    Ekran Alıntısı.PNG

  7. Merhaba arkadaşlar laptop da bluescreen hatası verdi fakat ben çözümünü bulamadım. Bi bunun çözümünü soracağım, bir de 2 gündür laptopdan indirmelerim inanılmaz derecede yavaş torrent olsun idm olsun max 10kpbs olurken aynı ağdan telefonla indirdiğimde 400 leri görüyor. Bununda acil çözümünü arıyorum teşekkürler.

     

    Alıntı

    Sorun imzası:
      Sorunlu Olay Adı:    BlueScreen
      OS Sürümü:    6.1.7600.2.0.0.256.1
      Yerel Kimlik:    1055

    Sorun hakkında ek bilgiler:
      BCCode:    1000007e
      BCP1:    C0000005
      BCP2:    8F235B6C
      BCP3:    9A7B5A84
      BCP4:    9A7B5660
      OS Version:    6_1_7600
      Service Pack:    0_0
      Product:    256_1

    Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar:
      C:\Windows\Minidump\061616-25328-01.dmp
      C:\Users\tastanoglu\AppData\Local\Temp\WER-70359-0.sysdata.xml

    Çevrimiçi gizlilik bildirimimizi okuyun:
      http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x041f

    Çevrimiçi gizlilik bildirimi yoksa, lütfen çevrimdışı gizlilik bildirimimizi okuyun:
      C:\Windows\system32\tr-TR\erofflps.txt
     

     

    Ekran Alıntısı.PNG

  8. Merhaba arkadaşlar ben yakın zamanda win 10 kurdum fakat hiç memnun kalmadım ve bazı büyük sorunlar yaşadım, windows 8 de yaşamadığım tarzda. Bu yüzden kendimce düşündüğüm windows 8 e geri dönmek istiyorum fakat burda da belli sorunlarım ortaya çıkıyor. Bunlar DVD ROM un bozuk olması ve pc nin usb den formatı desteklememesi. USB yi denedim ama ilk sıraya koydum ama görmüyor ve direk windows açılıyor. Şimdi sorum şu usb ve dvd olmadan nasıl win 8'e geri dönebilirim. Normal daemon olarak denedim fakat hata verdi kurmadı. Acil yardımlarınızı bekliyorum.

  9. Merhaba arkadaşlar şuan Windows 10'u kurdum ardından da hemen Chrome'u kurdum fakat yer imlerimden hiçbiri gelmedi. Normalde gelmesi gerekirdi ve her yeni kurulum sonrası yüklediğimde oturumu açtığım gibi gelirdi şuan ise gelmedi. Nasıl bunu halledebilirim?

  10. Merhaba arkadaşlar direk soruma geçiyorum geçen günlerde bilgisayarı açmaya kalktım fakat bios ekranında takılı kaldı uzun süre bekledim fakat yine ekran gelmedi öylece yine kaldı. Format atmayı denedim bu seferde mavi ekran hatası verdi kısacası ne yapacağımı bilmiyorum bu yüzden yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

    20160516_144340.jpg

    20160516_144236.jpg

  11. Advanced systemcare veya game booster benzer kullanarak.Game mode Turbo hızlandırma geçişi ile (arkaplan hizmetleri deaktif bırakarak) oyunda ve sistemde hız alırsınız.Farklı donanım sorunu yok ise tabii kolay gelsin.

    Game Booster'ı deneyeceğim şimdi, teşekkürler.

     

     

    takviye parça işe yaramıyor sana tavsiyem yeni pc topla ben öyle yaptım

    anakart işlemci ve ram aldım kafam rahat kasa hdd para vermedim işlemcinin ekran kartını kullanıyom çok rahat oyun oynuyorum

    Windows 10 64bit

    MSİ A68HM-E33 v2 anakart

    Amd A10-7870K Radeon R7 işlemci

    call of duty black ops 3    battlefield hardline   pes16

    Bu üçünü kaça aldın peki?

     

     

    Masraf yapmadan önce harddiskini HD Tune ile test etmende fayda var. Bu ufak ama yararlı yazılımın deneme sürümünü kullanarak "Health, Error Scan" adlı sekmelere göz atman, harddiskindeki problemleri görmeni sağlayacak. Sekmelerde sarı veya kırmızı uyarılar görüyorsan harddiskinde problemler olduğu anlamına geliyor ki, bahsettiğin sıkıntı genelde bad sector oluşmuş bir harddiskte görülüyor. Tarama sonucunda sıkıntı yoksa diğer bileşenleri incelemen gerekiyor... Ayrıca, TuneUp Utilities, Advanced SystemCare, CCleaner gibi yazılımlar miadını doldurdu. Bu yazılımlar XP döneminden kalma ve güncel işletim sistemlerinde yarardan fazla zararı olan yazılımlardır, dikkatinize  :)

     

    Denedim fakat sonuç iyi sanırım. 

    5mNOibs.pngFydGJiM.png

     

    Cidden bi türlü anlayamadım neden böyle olduğunu.

  12. nfnx9ZV.png

    Merhaba arkadaşlar, direk sorunuma geçeyim. Şimdi benim elimde böyle bir bilgisayar var önceden rahatlıkla Fifa 14, GTA IV, FM gibi oyunları kasmadan açarken şimdi öyle bir kasıyor ki insanın bilgisayarı çöpe atası geliyor ayrıca chrome da 3 sekme açınca bile kafayı yiyor pc. Format attım temiz sistem kurdum yine bi işe yaramıyor ayrıca. Şimdi sorum şu: Ben bu bilgisayara 8 GB Ram alsam bir de NVIDIA 9800 GT 1GB ekran kartı taktırsam en azından şu oyunları ya da bi üst sürümlerini oynayabilir miyim? Teşekkürler.

  13. Merhaba arkadaşlar. Direk sorunuma geçiyorum, ben laptopa geçen aylarda Deep Freeze kurmuştum ve normalde masaüstü kullandığım için pek fazla kullanmıyorum laptopu ve uzun bi aradan sonra açtım şimdi de şifremi hatırlayamıyorum. Nasıl kaldırabilirim bu programı? Yardımlarınız için teşekkürler.

×
×
  • Create New...