Jump to content

fingerprint

Üye
  • Posts

    1577
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    54

Posts posted by fingerprint

  1. mursa46, 3 saat önce yazdı:

    Uzun süredir windows 10 kullanıyorum ve "StopUpdates10" kullanarak tamamen update'leri kapattım. Çünkü bilgisayarım görece eski olduğundan (10 yıllık ama güçlü bir bilgisayar) ne zaman açsam bilgisayarım kilitlenme problemleri yaşıyor ve uzun süre uğraşmama rağmen sorunu da hiç bir şekilde çözemiyorum. İki senedir de bu şekilde mutlu mesut yaşıyorum. Ancak:

    Windows store üzerinden kayıtlı kullanıcı olmama rağmen dosya indiremiyor ve kuramıyorum. İlla da git update et bilgisayarını diyor.  Mesela win 10 la gelen "Blender"  programını kullanmam gerekiyor ama kurmam mümkün olmuyor. Benzer şekilde bir kaç programı da kesinlikle bu yüzden kuramadım. 

    Bunun bir yöntemi var mıdır acaba?

    Saygılar

    servislerde windows updatenin altında bir tane daha update servisi var adı windows update medic service o servise sağ tık yap elle konumuna getir bilgisayarı yeniden başlat store den istediğini indir kur işin bitince aynı servise git sağ tık kapalı konuma getir yoksa bir süre sonra normal updateyide aktif hale getirir bu servis.

    Akşam eve gidince size açma kapatma için bir reg kaydı yapayım hiç uğraşmayın yada

    Saygılar

    • Like 1
  2. kocamanadam, Bir saat önce yazdı:

    Evet hocam.herkes alt+f4 e bas geçer diyordu olmadı birde tesadüfen Fn ede beraber basınca geçti,ben de paylaşayım dedim.Saygılar,

    Bazı laptoplarda f tuşları fn ile birlikte basınca işlem yapar abi, tesadüfen de olsa bulup geçmişsiniz o bölümü, böylece yol gösterici olmuş yapamayanlara. 

    Saygılarımı sunuyorum.

    • Like 1
  3. köylü, 27 dakika önce yazdı:

    Aynen size katılıyorum ilk yeniden baslatmadan sonra boot wim devreden çıkar system32 oobe klasorundeki dosyaları editlemek gerekir 

    Doğru mantık üstadım benim belirttiğim şekilde sadece karşılama logosu Win11 görünümlü olur arkadaşın demek istediğini az önce resimlere bakınca anladım kurulum boyunca Win 11 kurulum şeklinden bahsetmiş.

    Dediğiniz gibi düzenleme yapılarak bu sağlanabilir

  4. 654, 21 dakika önce yazdı:

    Arkadaşlar hayırlı günler dilerim,

    Merakım ve sorum başlıkta olduğu gibi acaba bu ⬇️

      İçeriği Görüntüle

    1624062248_windows_11_home_local_account_creation.thumb.jpg.14c06d44a0cb749e8b23aa38e350f9ae.jpg

    kurulum ekranını windows 10'u kurduğumuz ekran yerine tercih edebilme değiştirebilme imkanına sahip miyiz?

     

    Göze hitap eden bir kurulum var dolayısıyla 11 kullanıcısı olmayanlar/olmayacaklar bu ekrandan istifade etmek isteyebilirler eğer mümkünse tabi. Benim gibi bu soruyu kendi kendine soranlar vardır illaki.

    Bilgilendirebilecek arkadaşların yanıtlarını okumayı heyecanlı bir şekilde bekliyorum

    Windows 10 install.wim veya esd yi Windows 11 iso sources içerisine atıp kurulum yaparsanız bu istediğinizi elde edebilirsiniz ancak şunuda belirteyim donanımınızın Windows 11 kurulumuna uygun olması gerekir kurulum sırasında tpm sorabilir. 

    diger bir yolda Windows 11 iso sources içerisindeki setup.exe yi alıp Windows 10 iso sources içerisindeki ile değiştirmek suretiyle bu yapılabilir diye düşünüyorum. Şunuda belirteyim kendim denemedim ilk belirttiğim yol daha mantıklı boot dosyalarıda olduğu için

    • Thanks 1
  5. KHEDIRA, 8 dakika önce yazdı:

    Wifi driver'ı da silinmiş. Neden ki? 🤔 

    Bence silinmesi çok mantıklı kurulum esnasında (özelillikle Home sürüm için) microsoft hesabıyla oturum açma zorunluluğunu ortadan kaldırır Alt-F4 yapmaya falan gerek kalmaz. sonradan yüklenir driverler nasıl olsa.

  6. köylü, 1 dakika önce yazdı:

    test ve geri bildirim için teşekkürler şimdiye kadar sadece 1 tane modifiye sistemi kurmadan paylaştım oda sızan insider ingilizce isoydu bu sistem sanal makinada home grçek makinede pro olarak test edilmiştir ondan sonra yayınlanmıştır not defteri ve mağaza açılmama sorunu bende kesinlikle yok olsaydı pylaşmazdım bendeki sorun batarya sorunu idi onuda kapatarak çözdüm bu arada makineden makineye farklılık gösterebilir ayrıca sistem bende @fingerprintin dediği gibi mükemmel bir hızla yüklendi ilk defa bir lite sistemin bu kadar çabuk yüklendiğini gördüm ve ikinci harddiskime kurdum ssd değil dvd yuvasında ve ssd hardiskten daha mükemmel bir performans aldım ssd harddiskte bu sistemi esd ye çeviremedim sürekli ısındı kapandı windows 11 de diğer normal harddiskte çevirdim kapanma ve ısınma olmadı

    W11 in farklı donanımlarda farklı davranışlar sergilediğini genel izlenimlerimden ve yapılan yorumlardan tespit ettiğimi söyleyebilirim, dolayısı ile sizin kurduğunuz pro sürüm sizdeki donanımda sorun yaratmazken aynı pro sürümü kurduğum SSD li benim donanımda mağazada sorun yarattı.

    Kurulum hızı dediğim gibi SSD harddiskte dosyaların aktarılması sırasında 5 er 10 ar atlayarak devam etti ve kullanıcı adının girilmesi, disable ettiğim konum vb. yerlerde kaybettiğim zamanda olmasına rağmen neredeyse Winpe sistem açılma süresi kadar  bir zamanda masaüstünü gördüm.

    Şöyle bir önerim var üstadım.

    Mademki mağaza ve txt bazı donanımlarda açılmıyor bunları da sistemden kaldırarak tekrar düzenleme yapılırsa gerçekten müthiş bir sistem olur, böylece şu çalışmıyor bu açılmıyor denmez, herkes bunların olmadığını bilerek indirir ve kurar.

    Bu sadece bir fikir tabiki, ancak yapılıp yapılmayacağını siz bilirsiniz.

    Saygılarımı sunuyorum üstadım.

    • Like 3
  7. @köylüüstadım geri dönüş olarak yazıyorum;

    Gerçek makine laptopa Legacy olarak kurulum yaptım, herhangi TPM vb.birşey sormadı, kurulum hızı çok yüksek (Bu güne kadar gördüğüm en yüksek kurulum hızı diyebilirim) ve herhangi bir hata almadım.

    Kurulum sonrası wifi ve diğer eksik driverleri yükledim Edge normal şekilde açıldı sorun yok.

    Ancak Magaza ve txt dosyaları  açılmadı txt önemli değil ancak microft hesabı ile oturum da açtığım halde mağaza açılmadı. (Mağazada hiç hareket yok)

    Kendi yaptığım modifiye denemelerde de bu böyle olmuştu, muhtemelen metro uygulamaların kaldırılmasından  kaynaklandığını düşünüyorum.

    Ancak mağaza ile işim yok diyenler için gerek kurulum hızı gerek stabilite açısından müthiş bir sistem olmuş.

    Eline emeğine sağlık.

    Saygılar 

    • Like 1
  8. kerem2018, 18 saat önce yazdı:

    Explorer kurulamıyor, doğru mu ?

     

    köylü, 18 saat önce yazdı:

    Explorer olmazsa sistem çalışmaz sunumda öyle birşey yazmadım ben

    Explorer dediği ie hocam (kimin ne demek istediğini anlıyorum artık ben) 🤣

    • Like 4
    • Haha 1
  9. 34ero, 15 dakika önce yazdı:

    Bendede Windows 11 yüklenemez diyor  :)

    Dell laptop 

    ram 12 GB

    i3 intel işlemci

    1000gb hdd 

    2 GB  920 mx ekran kartı

    windows 10 home sl 

    Kendisi (laptop-masaüstü) bilgisayar olan

    Ram bulunan (kaç olduğu önemli değil)

    İşlemcisi olan (ne olduğu önemli değil)

    Harddiski bulunan

    Az ekran kartı olan (görüntü verecek kadar)

    Her donanıma yükleriz üstadım.

    • Like 3
  10. HARBİKIZ, 15 dakika önce yazdı:

    Sonuç böyle çıktı çözüm için hiçbir açıklama yok çok ilginç

    E4qJs5NX0AAWaJZ.png

    64 bit desteği olan tüm bilgisayarlar Windows 11 çalıştıracak merak etmeyin ancak şu anda piyasada dolaşan sürümdeki setup.exe sorunlu Windows 10 setup.exe dosyası ile sorunu çözüp yükleme yapılabiliyor.

    • Like 1
×
×
  • Create New...