Jump to content

rimetime

Üye
  • Posts

    46
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by rimetime

  1. Selam ve Akşamlar arkadaşlar benim bir problemim var. Ben de hp pv6 var buna xp atmak isitiyorum ama atamıyorum. win7  ve  win 8 kurdum problem yoktur.. Xp kurma aşamasında son noktaya gelindiğinde pc  reset çekiyor devamlı olarak.. bazı kişilere sordum.. xp cd'ne sürücü driverlarını yüklemem gerektiğini söyledi ve ama ben yapamadım ve anlamadım.. bana bu konuda yardımcı olur musunuz.. Çözüm nedir ? veya  sürücü entegreli xp cd var mı f6 modunda yükleyeceğim. yada nasıl yaparız.. herkese iyi geceler.

  2. Bu işte bir anormallik var. RAM'lere ait resimde 2 adet KVR800D2N5K2/2G etiketli yani 2 Gb DDR2 800 MHz CL5 RAM gözükmekte. Ancak son verdiğin resimde BIOS üzerinde 1. slotta 1 GB DDR2 533 MHz, 2. slotta ise 512 Mb DDR2 400 MHz RAM tanımlaması var. Yani sistemde 1.5 GB RAM görünüyor.

     

    Bu durumda 2 seçenek var, ya BIOS yazılım sürümü nedeni ile RAM'leri tanımlayamıyor. Yada kullandığın RAM'leri 2. el olarak aldı isen etiketlerin değiştirilmiş olma ihtimali mevcut. Ancak şöylede bir durum var, şu anda yüklü olan BIOS sürümün 2.10 ve en son çıkan BIOS sürümüde 2.10. Yani bu durumda BIOS güncellemesi ile yapılacak bişey yok demekki. Eğer deneme şansın var ise RAM'leri başka bir PC'de deneyerek 2 GB ve 800 MHz'de çalıştığından emin ol. 

     

    Haydi kolay gele !

     

     

    İkiside çalışıyor durumda denedim..bende anlamadım :(

  3. Öncelik ile işlemci RAM'den pay almaz. Ekranda görmüş olduğunuz 2.80 GHz yazısı işlemcinin hızını belirtmekte. Sisteminizde şu anda 1.5 Gb RAM görünüyor. ATI 4600 Series olarak gözüken ekran kartınız büyük bir ihtimal ile ATI Radeon 4650'dir, yani 1 GB 128 bit paylaşımlı bir ekran kartı. Şu anda sistem belleğinden sadece 256 Mb kullanmakta. Sistem RAM Kullanımınız şu anda aşağıdaki gibi,

     

    Yüklü bellek (RAM) 1.5 Gb

    Donanıma ayrılmış : 256 Mb

    Ekran kartı için ayrılmış : 256 Mb

    Kullanılabilir bellek 1 Gb

     

    Yüklü olan bellek miktarınızı tekrar gözden geçirin. Hatta RAM'leri yerinden sökerek üzerindeki etiketin resimlerini çekerek burada yayınlayın ki, sisteminizde yüklü bulunan RAM miktarının teyidini yapalım.

     

    Haydi kolay gele !

     

     

    Yükledim Kardeş.  teşşekür ederim şimdiki yanıtlarınıza

  4. Format at yenden düzenle hardisk bir daha uğraşmasın en azından depolama alanı genişletirsin. Dostum yedeğini harcici bir hardisk varsa . al.. 1tb hardisk varsa 100 gb c yeter 900 yedek yaparsın veya 2 bölersin 900 veya

  5. Arkaşlar benim pcde 4 gb ram var 1,50 gb kullanıyorum. İşlemci kullanıyor ve ekran kartı 1 gb. Kullabilirlik ise  1gb diyor. bana bu konularda yardımcı olurmusuuz. Ramlari tam kullanmak istiyorum.

     

    Anakart Asrock N68-s 

    Ati Radeon Hd 4600 1gb ekran kartı

     

     

     

     

    ypJH3St.png

    c4DmyUF.png

×
×
  • Create New...