Jump to content

felischaus

Üye
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male
  • Eskişehir

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

felischaus's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. o zaman da resimdeki gibi bir hata veriyor;  http://postimg.org/image/7wtum31wf/
  2. İyi günler arkadaşlar, benim sorunum şu ki VBA'da bir datagridview nesnesi üzerinde x sütunundaki elemanların karesini toplatmak istiyorum fakat ilk satırı bir türlü toplamıyor, toplamaya ikinci satırdan başlıyor; uyguladığım kod ve proje dosyası şöyle;     proje dosyası; http://rapidshare.com/share/DC020A44B9B3187819636FC0D489C4FC
  3. İyi günler arkadaşlar, visual basic ile oluşturduğum bir "DataGridView" objesinde yer alan verilere göre istatistiki analizler yapabilen bir program yapmak istiyorum ve bunun için toplam x'lere ihtiyacım var. fakat bunu kodlarken hangi kod vasıtasıyla {1,b} hücresinin değerini elde edeceğimi bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?    
  4. Çok teşekkürler :) peki o yukarıdaki e değişkenini farklı bir isimle kaydetmek mümkün müdür,  ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs değil de, misalen ByVal sender As System.Object, ByVal SE As System.EventArgs  olarak?
  5. İyi günler arkadaşlar, benim sorunum şu, basit bir 2. dereceden kök alma programı yazmak istiyorum visual basic 2010'da ve aşağıdaki gibi bir kod yazdığımda " Value of type 'Double' cannot be converted to 'System.EventArgs' " ve " Value of type 'System.EventArgs' cannot be converted to 'String'. " olmak üzere iki tür hata veriyor, yardımcı olabilir misiniz?        
  6. Arkadaşlar iyi günler öncelikle. Yazdığım bir programda, yazdığım kodun çalışmadığını gördüm. Burada 'a'ya bağlı değer hatası var diye anladım ama nasıl çözerim? [i]a = Input.GetText("Input1"); b = Input.GetText("Input2"); c= a/2 if c<b then xButton.SetVisible("xButton1", true); Input.SetText("Input1", c); end a="" b="" c=""[/i] Verilen Hata: [i]Error. attemp to perform arithmetic on global 'a' (a string value)[/i] [i]Stack Traceback:[/i] [i]1:[xButton2->On Click]Line: 3 in main chunk[/i]
  7. sanırım .ini dosyası en iyi yol en azından bana öyle geldi ama global function'ı da deniyeceğim çok teşekkürler arkadaşlar
  8. Arkadaşlar merhaba. Benim sorum şu, bir sayfadaki değişkenleri başka bir sayfadayken değiştirmek mümkün mü? Mesela [i]Page1[/i]'de bulunan Button1'e tıklandığında [i]Page2[/i]'de input1'e Input.SetText(Input1, "Text1"); Ama yine [i]Page1[/i]'deki Button2'e tıklandığında [i]Page2[/i]'de input1'e Input.SetText(Input1, "Text2"); olmasını istiyorsak nasıl bir kod yazmalıyız?
  9. Arkadaşlar autoplayi karıştırırken merak ettim ve cavabını bulamadım araştırma yapmama rağmen; bir öğe eklediğimizde öğenin altına açıklama penceresini "Properties->Attributes->tooltip" yolu ile ekleyebiliyoruz bu tamam, ama bu yazıyı bir kod ile değiştirmek istersem nasıl yapabilirim? Mesela slayt değişince slayt öğesinin açıklamasının değişmesini istiyorum diyelim bu işi "on slide changed" bölümüne nasıl bir kod ile eklerim? Kurcalarken çıkmış bir soru olduğu için kod koyamadım kusura bakmayın.
  10. Yardımlarınız için çok teşekkürler
  11. Arkadaşlar öncelikle iyi günler. Sizden yardım almak istediğim konu şu, autoplay media studio ile bir liste yapıp, listedeki itemlerin arama ile çıkmasını istiyorum. Buna benzer konular var zaten fakat benim istediğim özelliik şu; listedeki itemler etiketleri ile çıkacak. Mesela; item "Ali" olsun, arama kısmına "ali, Ali, Arkadaş, Muhammed Ali" gibi terimler de girildiğinde "Ali" isminin çıkmasını istiyorum. Böyle bir etiketli arama yaptırmak autoplay ile mümkün mü, yapabilen varsa paylaşabilir mi? Bu kodu yazamadığım için yardımlarınızı bekliyorum.
×
×
  • Create New...