Jump to content

susamlicubuk

Yeni Üye
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by susamlicubuk

  1. konu uzayıp gitmiş aralarındaki farkları merak ediyorsan karşılaştırma tablolarına bak çıkmış biride dm800 de hdmi yok diyor adam dm800se yeni modelini alacak 4 sene önceki makinayı değil 4 sene öncekinde tabiiki sadece dvi var bide kullanmayanlarda duyduklarıyla yorum yapmaları beni güldürüyor liseliler cevap vermesin kullananlar cevap versin :) sadede gelirsek enigma 2 cihazlarda dreambox en iyisidir ama çok tuzludur vu +duo ultimo vs. dreambox a çok yakın görüntü kalitesindedir yazılım desteğide iyidir. bu birazda şuna benzer en iyi araç Mercedes tir ama Bmw de aynı donanıma sahiptir az daha ucuzdur hoşuna gider ona binersin. dreambox ve vu+ lar varken atalanta ve gigablue ları tavsiye edenlerde komik :)
  2. modemler konusunda çok başı ağrımış birisi olarak izlenimlerim. herkesin görüşüne saygı duyarım fakat tenda,tplink vs aynı kalitede ürünler ev içi 2-3 cihaz için kullanılır ama cihaz sayınız arttıkça sorunlar yaşarsınız. 4dbi,5dbi antenli tplinkte olsa başka bir cihazda olsa yoğunlukta modemler sıkıntı yaratabiliyor (5ghz olayına aldanmayın) adsl tarafında zyxel oldukça iyidir alacağınız cihazın oncelikle yazılım desteğinede dikkat edin bence ve ileride cihaz değiştirmemeniz için vdsl ve fiber destekli cihazlar düşüneblirsiniz.   ben şahsen artık modemlere okadar fahiş rakamlar odettirmiyorum kimseye özellikle ofisler ve firmalar için 1. seçenek modemi birdge moda çekip modem le kullanıcılar arasına pfsense kurulu makine üzerinden interneti yönetiyorum 2. seçenek internet için makine devamlı açık kalmasın diyenlere modem bridge modda interneti mikrotik cihazı üzerinden kullandırıyorum. Mikrotik 951ui-2hnd cihaz Linux tabanlı olduğu için limitleme kota vs. yok yok cihazda + wireless çıkış gücü 1watt ve çoğu üst seviye AP den daha güçlüdür. yani Access point veya router alırken bile ben artık tplink,tenda,airties,linksys,zyxel bunlar dan çok dilim yandı oyüzden mikrotik tavsiye ederim. kolaymı arayüz aslında ilk kez konfigre edecekler için zor gibi ama youtube da bile bir sürü videosu var.
  3.   Windows 7 install.wim dosyasını 4 e böldüm. 1 er gb olarak install.swm,install2.swm,install3.swm,install4.swm tek iso içerisine ekleyip Sanal makine üzerinde o iso ile kurulum yaptım sorunsuz. Windows 7 de sorun yok test edildi tarafımca :) ama Windows 8 de aynı işlem problem çıkarmakta. /ref komutundan bahsedilmekte ama denedim birçok seçenek kurulumda aşağıdaki hatayı vermeye devam ediyor. Windows Microsoft Yazılım Lisans Koşullarını Bulamıyor. Yükleme kaynaklarının geçerli olduğundan emin olun ve yüklemeyi yeniden başlatın.  
  4. ntfs kullanamam yapmak istediğim .swm dosyalarından Windows 8 kurulumu Windows 7 de aynı işlem sorun çıkarmıyor ama Windows 8 de kurulum ekranında hata veriyor   köylü ustad duy sesimi.
  5. verdiğiniz linkte Install.SWM ve Install2.SWM doyalarıyla ilgili ayar göremedim
  6. ntfs yapınca bazı pc ler boot ekranına geçmiyor illa fat32 usb istiyor kurulumu Install.SWM ve Install2.SWM dosyalarından başlatabilecek config dosyası değişikliği bana yetecek ama nerden yapıcam onu bulamadım
  7. Windows 8 güncelleme ve program entegreden sonra iso ya entegre için capture yapınca install.wim dosyası 5gb a yaklaşmakta bu yüzden fat32 usb disklere kopyalanamıyor.   imagex.exe /split Install.wim Install.SWM 4096 /check komutuyla install.wim dosyasını böldüm Install.SWM ve Install2.SWM dosyası oluşturdu bunları fat32 usb içerisine kopyalayabiliyorum fakat windows kurulumunda install.wim bulunamadu hatası alıyorum   kurulumun yeni oluşan  Install.SWM ve Install2.SWM dosyalarından yapılabilmesi için hangi dosyalarda nasıl bir değişiklik yapmam gerekli?
×
×
  • Create New...