Jump to content

mersinden_ersin

Yeni Üye
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

About mersinden_ersin

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mersinden_ersin's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Saçma olabilir ama bir sorum daha olacak. Hirendeki win7 lite ile hdd deki partitionları sildim ve yeni partitionlar oluşturmak istiyorum hdd nin temiz tarafından. Bir sürü delay hatası vermişti hddregenarator, aşağıda resmi var. Ama 67597mb ile 224706mb arasında işimi görecek kadar temiz bölüm var. Bir iki hafta pc yi garantiye gönderemem yoğun olarak ihtiyacım var ona. Win7 deki yönet(manage) den yeni partitionlar oluşturuyorum, 80 gb, 100 gb, 122 gb gibi(320 lik hdd). 100 lük partition u kullanacağım sistem kurmak için. Hdd yi komle partitionsuz bıraktıktan sonra dediğim şekilde partitionlar oluşturdum, ilk ve son kısımda kalsın hatalı bölümler diye. Ama win7 partition oluştururken hddregenarator deki sector sıralamasıyla mı oluşturuyor? Öyle değilse temiz kısımdan partition oluşturmak için ne yapabilirim? http://s771.photobucket.com/albums/xx360/mersinden_ersin/
  2. Bu arada hiren i hallettim, onun içindeki bir programla da yapabilirim low level format ı ama hangi program Sitesindeki program listesine baktım ama kafam gereksiz karıştı.
  3. Teşekkürler hocam, program beleş değilmiş ben deneme sürümünü kullanmışım, prescan yaptım şu sonuçları verdi, şu anda yine deneme sürümüyle repair modunda çalıştırıyorum. İlaçlı sürümü de buldum ve kurdum ancak arkaplanda çalışmakta program, takılıp çıkarılan bellekleri baloncuk içinde göstermekte ve hiç bir şekilde öne alamadım programı sonuçta da usb ye gömemedim. http://s771.photobucket.com/albums/xx360/mersinden_ersin/
  4. Teşekkürler hocam deniyorum hemen. Bu arada bir soru daha ekleyeyim. Sürekli pc yi formatlamak zorunda kalıyorum ki standar internet-film programları, torrent ve bir kaç müzikçi işi programlar kullanıyorum, oyun vs yok. Bir süre sonra bilgisaar yavaşlamaya, kilitlenmeye başlıyor ve c yi scandisk yapmak istiyor açılışta ama bir sürü noktayı atlaya atlaya saatlerce sürede yapabiliyor ve tekrar reset attığımda tekrar yapmak istiyor vs. Yukarıda bahsettiğim bad sector hadisesi de var ayrıca. Bu durum 1 ay gibi bir sürede tekrarlanıyor, ilk başlarda lisanslı win7 kuruyordum sonra ilaçlıları denedim daha serilerde toparlar belki diye. Hdd dendir diye düşünüyorum sorunu ama win7 yi usb den kurmaya çalıştığımda ana ekrana doğrudan erişebiliyorum, şimdi yükle tuşuna basınca yarım saatten fazla "Kurulum Başlıyor" yazısıyla başbaşa kalıyorum. Sonra hdd seçme vs işi geliyor orada da hdd ile ilgili şeyler oldukça beklemeli oluyor. "Kurulum başlıyor" kısmında beklemesi sorunun acaba ram ile ilgili olabilir mi diye düşündürdü beni. Yanılmıyorsam o esnada ram e veri aktarımı oluyor bolcana? 3gb ddr3 1066mhz ram var alette, daha önce bu kadar bekletmezdi. Ama usb den ubuntu vs açarken bir yavaşlık yok.
  5. Çok anladığım meseleler değil o yüzden yanlış tabiler kullanabilirim, şimdiden özür dilerim. Hard diskinde ufaktan bad sector bulunan(Hdd boot mu ne bir programla detaylı arama yapınca 2 kırmızı kutu çıkıyordu 320 gb hdd için) bir bilgisayarım var. Sürekli hdd erişimi yavaşlaması problemi ile işletim sistemi ölüyor ve sık sık usb ile win7 kuruyordum. Ancak bu sefer format atmak çok vakit aldı(hem boot etmesi hem de dosya kopyalaması) ve dosya kopyalama sonrasındaki ilk kurulumda alet öldü. Sanırım low level format atıp tekrar win7 kurarsam toparlayacak alet diye düşünüyorum. Usb den ubuntu çalıştırıp hdd içeriğini görebiliyorum bu arada. Vaktinde partition ayarlama ve dosya kurtarma için hiren's boot cd kullanmıştım, usb den boot ederekten. Sanırım içerisinde low level format aracı da vardı onun. Ancak bu sefer hiren i usb ye gömemedim, kendi sayfasındaki gibi yapmama rağmen usb den boot oluyor ancak bir yerde hata veriyor (menu.lst mi ne o dosyayla ilgili bir hata) (şu an usb diskte ubuntu var, gerekirse hatanın resmini çekip atarım tekrar) Flash belleğim bootable bir bellek, ubuntu ve win7 kurulumlarını yapabiliyorum. Sorun ne olabilir?
×
×
  • Create New...