Jump to content

immortal54

Üye
  • Posts

    52
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by immortal54

  1. DJ_Rush, 58 dakika önce yazdı:

    Windows 10 iso ile de yükseltme olur tabii. Single Lnanguage sürüm karşılığı Windows 10 Home.

    Windows 10  1903 x64 türkçe iso dosyası linki.

    https://software-download.microsoft.com/pr/Win10_1903_V1_Turkish_x64.iso?t=cbc41f5e-11a8-45dc-b9fb-bd4910a22e06&e=1569230162&h=fcd891a14f0f33c14f5988923a142b34

     Yükseltme sonrası sıkıntılar olabilir. Ardından temiz kurulum tavsiye edilir.

    Peki bunu dvd ile sıfır kurulum yapsam benim sistem orjinal olduğu için otomatik olarak etkinleştirecek mi? (Win8.1 Single Language .iso indirip kurmuştum aktifleşmişti)

  2. Arkadaşlar merhaba,

    Benim şu an ki sistemim Windows 8.1 Single Language(Orjinal) Windows 10'a yükseltmek istiyorum. Microsoft'un sitesinden MediaCreationTool1903 indirdim birkaç ilerlemeden sonra  aşağıdaki resimdeki adımda takılı kaldı yaklaşık 4-4.5 saat bekledim yine ilerlemedi. Bunu nasıl çözebilirim de Win10'a yükseltebilirim. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

    Win10.PNG

  3. EgeGrkn, 1 saat önce yazdı:

    4.8 kurman yeterli. 3.5i aktive etmene gerek bile yok artık bu devirde

    4.5.2 yi yüklemeye çalıştı im bazı program veya oyunlar için gerekli ilerlemiyor başlıyor yüklemeye takılı kalıyor. 4.8 i kursam daha alt sürümleri kurmaya gerek kalmayacak mı? Yani bazı program ve oyunlar için 4.5.2 gerekli o yüzden soruyorum.

  4. Arkadaşlar Merhaba 
    Pc'ye yeni format attım windows 8.1 Sinle language kurdum. Fakat net framework yüklerken "yükelenemedi" hatası alıyorum veya yükleme ilerlemesi bölümünde takılı kalıyor ilerlemiyor. Bu durumda ne yapmak gerekir? Net framework sıralaması nedir? hangi sırayla kurmam gerekir? Yardımlarınızı Bekliyorum.
    Şimdiden teşekkürler.

  5. SoNKraL_, 50 dakika önce yazdı:

    Bence bulunan tehditlerin listesini atsanız daha mantıklıydı ayrıca hiçbir güvenlik yazılım bu kadar uzun süre tarama yapamaz muhtemelen yazılımda problem var.100 tb harddiskmi kullanıyorsunuzki 31 saatten fazla tarama yapsın bu normalmi sizce

    Bana da çok garip geldi.890 GB C diski var sadece 229 Gb boş. Durum bu. Malwarebytes'ı sildim . Eset nod32 ile tarıyorum şuan 5600 küsür buldu, sildi.  Ne yapacam bilmiyorum. En son belki fabrika ayarlarına sıfırlarım pc yi.

  6. Arkaadaşlar merhaba,

    Benim sorum şu; Malwarebytes 3.8.3 indirdim. Tarama yaptırdım ve 31 saattir taramayı bitirmedi 51 bin küsür tanımlanan tehdit var bu normal mi? Hayatımda ilk defa böyle bir şey başıma geliyor. Bu kadar sürede 10 kere bitmesi lazım değil miydi?  Bulunan 51 bin küsür virüsü sildiğimde sistem çökmesin? bundan korkuyorum. İlk defa bu kadar bulundu. Yardımlarınızı bekliyorum.

    Şimdiden teşekkürler. 

    Adsız.jpg

  7. 2 saat önce, maxrekor yazdı:

    Laptop dan hardisk çıkar, Bios dan boot edip Format Atıyorsun değiLmi?

    Aynen bios tan format atmaya çalışıyorum ama olmuyor kurulum başlıyor.. da takılıyor. Ayrıca laptoptan harddisk i çıkarmayı bilmiyorum. Teşekkür ederim ilginize

     

    3 saat önce, anilguleryuz yazdı:

    Diskinde bad sector oluşmuş olma ihtimali çok yüksek, sistemi bundan dolayı açamıyor olabilirsin. Kullanabileceğin başka bir bilgisayar var ise anakarta 2 disk şeklinde bağlantı sağlayıp, ikinci bir disk şeklinde bilgilerini görebilirsin. Yada harici disk kutuları da işini görebilir. Ama ikinci bir bilgisayar şart bunun için. Yada üçüncü parti programlar var, cd üzerinden çalışan windows gibi. Ama bunun içinde bir bilgisayara ihtiyacın olacak. Sistemi forumdan indirip herhangi bir usb belleğe yada cd ye yazdırman gerekmekte. Bu şekilde dosyalarını kurtarabilirsin. Daha sonrasında temiz kurulum yaparsın sisteme ama dediğim gibi diskinde bad sector olma ihtimali çok yüksek.

    Bad Sector konusuna açıklık getirecek olursak; manyetik diskin toz, aşırı sıcaklık, darbe gibi olaylarda diskin bad sector dediğimiz (bozuk kesim) ortaya çıkar. Eğer sorun yazılımsal ise HDDGuru ile disk fabrika ayarlarına getirilebilir, disk sorunsuz bir şekilde kullanılır diyemeyeceğim. Ama bir süre daha idare eder. Bunun için diskin değişmesi önerilir. Sorun donanımsal ise o disk artık çöp olmuştur. Bazı bölümler kullanılamaz hale gelir. Eğer ki disk kullanılabilir durumda ise yani bad sector diskin her bir tarafına sıçramadıysa disk formatlanırken işletim sistemi ekranında iken bozuk olan kesim ayrılır. Diskin geri kalan kesimleri kullanılabilir. 

    Bilgisayara format atıp bilgisayarı sorunsuz kullanma şansım yok mu acaba? İlginize teşekkürler

  8. 8 dakika önce, iomerg yazdı:

    önemli dosyan yoksa bas formatı gitsin :)

    Sıkıntı orda zaten format atamıyorum. Şimdi yükle ye basıyorum. Kurulum başlıyor... burda kalıyor daha ileriye gitmiyor. 1 saat bekledim hala geçmedi.:)

  9. 15 dakika önce, forjest yazdı:

    1.Elinizdeki sistemde sata desteği yoksa eğer,bios ayarlarınızdan disk ayarını IDE ise,sata yapın yada tersini F10 yapıp ayarları kaydedin.Olmadığı bios'u varsayılan ayarlara alın Sistem kurulumuna geçin.

    2.Harddisk'i tamamen tamamen sildikten sonra sonuç alınır.Gparted bootable iso dosyasını cd veya usbdisk'ten boot edip,disk menusunden ilgili diskleri tamamen silin bu işlemi,varsa elinizde xp cd'si ile mbr ekranında,yavaş modda h-diski silme işlemini yapın sonrasında tekrar'dan sistem kurulumuna başlayın.

    Dipnotlar: Harici donanımlar varsa eğer çıkarın (Yazıcı,Bluetooth vb),laptop pc pilde değilde elektrikte takılı olsun,Internet bağlantısı iptal.

    Kolay gelsin.:)

    Kusura bakmayın ama pek bişey anlayamadım:)

    1 saat önce, iomerg yazdı:

    disk bölümleme tablosu bozulmuş. harddiski dışardan başka bir bilgisayara takıp chkdsk yaparsan düzelir. veya winpe sistemlerden birini indirip mbrwiz ile taratıp düzeltebilirsin.

    Bu konuda pek bilgim yok da biraz daha ayrıntılı anlatırmısınız ? ve Harddiskt laptop larda çıkarılıyormu ? Çok teşekkür ederim 

  10. Arkadaşlar merhaba öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim. Benim sorunum şu;

    Bilgisayarı başlattığımda windows başlatılıyor yazısından sonra mavi ekran ışık hızıyla geçip reset atıyor bilgisayar. Format atmaya çalıştığımda ise kurum başlatılıyor yazısında kalıyor. Onarmaya tıklıyorum öylece kalıyor. Bir türlü açamadım bilgisayarı. Düzeltmenin bir yolu varsa yardımcı olursanız sevinirim. Hatanın resmini yükledim aşağıda.

    Pc: Notebook (Win7)

    Şimdiden teşekkürler.

    Adsız.png

  11. Ekran resmi alamıyorum ışık hızıyla geçiyor kod falan göremiyorum ayrıca bilgisayarı da 7-8 aydır hiç kullanmıyorum yani 7-8 aydır bu bilgisayar böyle 

  12. Arkadaşlar merhaba benim sorunum şu;

    Bilgisayarı açıyorum windows başlatılıyor diyor hemen ardından mavi ekran hatası gelip bilgisayar kendini resetliyor. Mavi ekran ışık hızıyla geçiyor okuyamıyorum bile hatayı. Güvenli moddan 7girmeye çalışıyorum onda da aynı hatayı veriyor. Acaba bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. (işletim sistemi:Win7)

    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

  13. Arkadaşlar merhaba 

     

    Bilgisayarım en son HDMI kablosu ile tv ye bağlıydı hdmı ı cıkarttım ses gitti Bilgisayarı yeniden başlatıyorum ama sadece ekran açılırken windows un açılış sesi geliyor daha sonra ses çıkmıyor Aygıt yöneticisinde herşey normal ses kartı gözüküyor 

     

    Yardımcı Olursanız Sevinirim

×
×
  • Create New...