Jump to content

byztar

Yeni Üye
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

About byztar

Recent Profile Visitors

260 profile views

byztar's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Arkadaşlar saatlerce uğraş sonunda sorunu kendi kendime çözdüm.    ''İnternet Protokolü Sürüm 4'' kısmındaki IP ve DNS kısmına elle değer verdim.   IP adresi                 : 192.168.2.1 (burada en sonraki 1i 1. bilgisayara verdim diğerlerine sırayla 2,3,4 diye gitti. Alt ağ maskesi        : 255.255.255.0 Varsayılan ağ geçidi : 192.168.2.1 (modem IPsi)   Tercih edilen DNS sunucusu : 8.8.8.8 Diğer DNS sunucus             : 8.8.4.4   Bu sorunu yaşayan olursa yardımım dokunsun :)  İlgilenen herkese teşekkür ederim.
  2. Öncelikle hepinize içten selamlar.   Arkadaşlar işyerimizde 15 tane PC ve 3 adet MAC var. Dün akşam bilgisayarları kapatıp evlerimize döndük hiç bir problem yok idi.   Ancak bu sabah bilgisayarları açtığımızda PC lerin 9u internete bağlanamıyor. Bağlı gözüküyor ama ünlem işaret var. Modem ayarları, DNS ayarları hepsini tek tek kontrol ettim hiç bir değişiklik yapılmadı ama giremiyoruz internete. Sırasıyla yaptığım işlemler ;   √ Modeme giden çıkan bütün kablolar kontrol edildi. √ Modem ışıkları kontrol edildi hepsi yanıyor. √ Bağlanamayan bilgisayarların ağ ayarları, DNS ayarları kontrol edildi herşey normal ve çalışıyor gözüküyor. √ Bilgisayarlardan mevcut bağlantı ayarlarını silip tekrar bağlandım sorun devam ediyor.     NOT : Bilgisayarların hepsi Wi-Fi ile internete bağlanıyorlar. Telefonlarımız ile Wi-Fi ye bağlanıyoruz ve hiç bir sıkıntı yaşamıyoruz ama bilgisayarlar hala problemli.   Acil yardım etmenizi rica ediyorum sıkıntımız büyük.    Allah razı olsun.
  3. Merhabalar arkadaşlar,   Şirketimizin otomasyon sistemi için orta derece (1000 lirayı geçmeyecek bütçe) sürekli çalışmaya dayanıklı bir bilsayar toplamak istiyorum. Sizden ricam; donanım önerileriniz.   Sizce sürekli çalışan bir bilgisayar kasası nasıl olmalı? (işlemcisi, ram'i, kasa, fan vb.)   Not : Ekran kullanmıyoruz kasanın açık durması ve ağ üzerinden kasaya erişmemiz kafi oluyor.   Şimdiden tek tek teşekkürler ederim.   Mustafa
  4. MXP v2 bulamıyorum :S

    1. FLaky

      FLaky

      altan bırakalı çok oldu :)

×
×
  • Create New...