Jump to content

EvrenAyd305n

Üye
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by EvrenAyd305n

  1. amd_turkey, 10 dakika önce yazdı:

    Umudunuzu kırmayayım ama geçmiş olsun ve üzerine bir bardak su için diyorum.

    Ya istedikleri parayı ödeyip, dosyaları çözmek için gereken şifreyi satın alacak, ya da verilerine elveda diyecek.

    Bildiğimiz yöntemlerle şifrelenmiş verilerin kurtarılması şu an için imkansız 

     

     

    parayı ödemek sorun  değilde şifreyi vereceği meçhul :)

  2. Merhaba bir tanıdığın bilgisayarın başltıkta belirttiğim virüs bulaşmış.Dosyaların formatları değişmemiş ama bozulmuş.Resimler videolar vs açılmıyor.

    Kurtarma programları ile denedim fakat kurtarılan dosyalarda bozuk olarak geliyor.

  3. erenbey19, 25.12.2020 - 21:40 yazdı:

    HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Class/{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}/0000

    Yukarıdaki rege girince DriverDesc'deki "WMware" girdisi vardı  onu sildim düzeldi.

    Cabal online adlı mmorpg oyununda aldım hatayı.

     

    EvrenAyd305n, 6 saat önce yazdı:

    Yaşadığım bir sorun var ama oynadığım oyunla alakalı bir durum.Twelve sky2 nin bir sunucusunu oynuyorum oyunu açmaya çalışınca ekteki hatayı alıyorum ama başka bir sunucuyu açıyor rahatca.Baktım herşey idenedim arkaplanda çalışan herhangi bir sanal program veya hizmette yok.Gözümden kaçırdığım birşey varmı acaba ?

    Adsız.png

    Adsız1.png

    Adsız2.png

    Bahsetmiş olduğum hata regeditte bulunan sanal sunucu programalrının kalan girdilerinden kaynaklı oluyor.Bu arkadaşımızda aynı sorunu yaşamış.Bende aynı şekilde yaparak sonu çözdüm eğer ileride yine bu hatayı alan arkadaşlarımız olursa yukarıda belirtilen adımları yaparak sorunu çözebilir :)

    HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Class/{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}/0000

    Yukarıdaki rege girince DriverDesc'deki "WMware" girdisi var onu silip boş bırakıp kaydedin.

    Bilgisayarı yeniden başlatın.

  4. forjest, 03.03.2020 - 16:34 yazdı:

    Windows 8 1 Embedded Industry Pro x64 Türkçe

    Güncellenme tarihi: 7 Ağustos 2021

    NetFramework 3.5-4.8 DirectPlay Etkin | Tam güncel | W11 Simgeli | Microsoft C++ paketleri | MSOffice 2016 TR

    Ekran Görüntüleri

    asd.gif

    Hakkında

    indirme linki

    Microsoft kaynaklarından, ayrıca msdn olarak işletim sistemini edinmek isteyenler alttaki kaynak linkten ulaşabilirler.

    Kaynak link: https://www.microsoft.com/tr-tr/download/details.aspx?id=40745

    Yaşadığım bir sorun var ama oynadığım oyunla alakalı bir durum.Twelve sky2 nin bir sunucusunu oynuyorum oyunu açmaya çalışınca ekteki hatayı alıyorum ama başka bir sunucuyu açıyor rahatca.Baktım herşey idenedim arkaplanda çalışan herhangi bir sanal program veya hizmette yok.Gözümden kaçırdığım birşey varmı acaba ?

    Adsız.png

    Adsız1.png

    Adsız2.png

    • Like 1
  5. forjest, 03.03.2020 - 16:34 yazdı:

    Windows 8 1 Embedded Industry Pro x64 Türkçe

    Güncellenme tarihi: 7 Ağustos 2021

    NetFramework 3.5-4.8 DirectPlay Etkin | Tam güncel | W11 Simgeli | Microsoft C++ paketleri | MSOffice 2016 TR

    Ekran Görüntüleri

    asd.gif

    Hakkında

    indirme linki

    Microsoft kaynaklarından, ayrıca msdn olarak işletim sistemini edinmek isteyenler alttaki kaynak linkten ulaşabilirler.

    Kaynak link: https://www.microsoft.com/tr-tr/download/details.aspx?id=40745

    Ben bu kadar stabil,bu kadar seri,bu kadar akıcı bir windows kullanmadım daha önce.Kullandığımı sanmışım.Böyle bir sistemle beni tanıştırdığınız için çok teşekkür ederim.Bundan sonra ne 10 ne 11 atarsa 8.1 Embedded Industry :) Harika bir çalışma olmuş önüne ne gelirse bu sistemi kurarım ben artık :D iso yedeklerini her türlü aldım kaybetmem :D 

    • Like 1
    • Thanks 1
  6. semsibey, 07.07.2021 - 02:28 yazdı:

     PASCAL MULTIBOOT 2021

     

    Konu ile Alakasız, Gereksiz ileti yazmayın

    Teşekkür için sağ altta Beğen butonunu kullanalım.

    dLNtKUg.gif

    Hocam merhaba rarları indirip çıkartdım fakat videolu anlatımda multibootun içeriğini kopyalayın demişsiniz son adımda.Fakat multiboot içeriği çıkmıyor ben direk resimdeki kalıbı hdd ye rdriver ile yazdırdım.

    Diğer bir sorumda 2019 daki dlcboot setup gibi windows üzerinden çalıştıracağımız bir exe varmı acaba ? Göremedim.

  7. Emre028, 19.08.2021 - 15:05 yazdı:

    Silinen fontlardan dolayı italik gözüküyor. Ancak format atmanızı gerektirecek bir durum yok gibi görünüyor olsa da canınız nasıl istiyorsa onu yapmanızı öneririm. İçime sinmezse kullanmam bende :)  Konu içeriğinde silinen bileşenleri göz önüne alarak kurulum sağlamanızı öneririm. Vakit nakittir :) 

    Düzeltme

    Fontları sistemi geri yüklemek için verdiğim EXE'yi yönetici çalıştırabilirsiniz. Bu yöntem çalışmazsa eğer C:\Windows\Fonts klasörüne arşivin içindekileri kopyalayın :)

    Fontlar https://disk.yandex.com.tr/d/ILBSv6KdCrRhfw

     

    Emre hocam çalışma için çok teşekkür ederim.Fakat sistemin yazı fontu değişik sanırım ve bu oyunlarda ve discord sıkıntı yaratıyor bende :) Varsayılana nasıl çevirebilirim acaba.

  8. forjest, 11.05.2021 - 10:14 yazdı:

    Android tek başına biraz vasat kalabilir temel ve saf yapısından kaynaklı olarak. Distro bazında olan adı geçen android işletim sistemleri'de zaten, bu temeli taban alarak geliştiriliyorlar. BlissOS ve PrimeOS denenebilir. boyutları fazla değil en azından biri olmazsa eğer diğeri deneyerek çözüme ulaşılabilir. BlissOS seri ve sorunsuz çalışmakta elimde rescuezilla ile aldığım android işletim sistemleri yedekleri var. Yapılandırılmış olarak yedek alıyorum genellikle sistemleri. Sonradan rahat şekilde işlemler yapılabilmekte. Detay olarak uefi makinelerde,legacy vs. farklılıklara dayalı olarak yedek almak ayrı ayrı mantıklı olacaktır. Konuyla alakalı olmasa bile, sağlıklı çalışan bir sistemi işlemler sonrasında yedeklenmesinden yanayım. Aldığınız ve yapılandığınız sistem yedeğini, farklı cihazlarda da kullanabilirsiniz. Yedekleme araçları aomei,acronis,rescuezilla,clonezilla iş görür.

    Konuyu hortlatmış olabilirim belki ama size danışmak istedim.Elimde aşağıda bellirttiğim sistem özelliklerinde bir bilgisayar var.Niyetim pubg mobilde ve cod mobilde rahatca oyun oynaya bilmek.Emulatörlerde max verimi alıyorum ama yinede tatmin edip akıcı bir kalite sağlamıyor.Sizin öneriniz nasıl olur.Windowsun yanına eksta bir android sistem kurmayıda düşünüyorum.Bu konuda güncel öneriniz ne olur.Sanaldada kurmayı denedim ama yine verim alamadım.

    İ3 2100 İŞLEMCİ - 8 GB DDR3 RAM - AMD HD5750 EKRAN KARTI - 240 GB SSD

  9. forjest, 03.02.2021 - 12:36 yazdı:

    Merhabalar değerli kardeşim mesajınıza geç cevap verdiğim için özür dilerim. Allah şimdiden kabul etsin değerli kardeşim.

    Bu android işletim sistemleri geniş çaplı bir konu ancak ben alta eklediğim android sistemlerinden iki tanesi bana göre en sorunsuzları olan ve google play market ve sistem kurulumlarının en kolay olan sürümleri diyebilirim. Diğerlerine girmeden bu alta eklediklerim sizin işinizi görecektir.

    Saygılarımla.

    Tavsiye Ettiğim "Android İşletim sistemleri" :

      İçeriği Gizle

    pOad4eK.png

     

      İçeriği Görüntüle

    Introducing Phoenix OS, an Alternative to Remix OS and Android-x86 Made in  China

    PhoenixOS Nasıl Kurulur? Videolu Anlatımım

      İçeriği Gizle

     

     

    Bunu izleyere hallettim çok teşekkür ederim :)

    • Thanks 1
  10. forjest, 03.01.2019 - 06:36 yazdı:

    Android Popüler Sistemler Laptop - PC - Netbook - Desktop 2021

    [ Masaüstü - Laptop/Notebook - Atom işlemcili Netbook'lar - Eski donanımı düşük bilgisayar'lar vs. ]

    PRIMEOS | PHOENIX OS | BLISS OS | ANDROID OS | FYDEOS

    Güncelleme Tarihi: 16 OCAK 2021

    laptop_2x.png

    1.

    PRIME OS

     Internet üzerinde son zamanlarda adından çok bahsettiren popüler android yazılım geliştiricileri çözüm platformu "xda-developers" tarafından geliştirilen ve geliştirmeye devam edilen henüz beta versiyonunda olmasına rağmen herkezce çok başarılı bulunulan bir sistem olduğu çoğu kişi tarafından belirtilmekte.Geliştiricilerin sistemle ilgili olası sorunların taraflarına bildirilmesi istenilmekte özetle anlaşılan oki 2019 yeni yılda adından çok bahsettireceğe benzeyen arayüzü,masaüstü kullanımı uyumluluğu vs. ile güzel bir sistem izlenimi var.

    2.

    PHOENIX OS

    PhoenixOS Android işletim sisteminin daha evvel adından çok fazla söz ettirilen ve hala popülerliğini desteğinin bitmiş olmasına rağmen sürdüren RemixOS sisteminin yerine geçebileceği dünya genellemesine baktığımda oldukça beğenilen bir android sistemi olma yolunda ilerlediği anlaşılmakta şu varki,bu diğerleri içinde geçerli hız ve bazı donanımsal sorunların çıktığına ilişkin,bazı kullanıcıların yorumlarına denk geldim bu sistemi kötü yapmak elbette kullanıcı hataları,donanımsal farklılıkları göz önünde bulundurursak eğer gayet normal olarak değerlendirebiliriz.Şahsen arayüzü,harddisk göstergeleri,masaüstü tema ve genel görsellik olarak kurup kullanmasamda video,resim ve içeriklerden anladığım kadarı ile gayet hoş denenmesi gerekli bir sistem kesinlikle.

    3.

    BLISS OS 

    Henüz geliştirme aşamasında beta olarak çıkan finale doğru yol alan bu android sistemde,başarılı olduğu hızlı kullanımı ile başarılı bir sistem olarak kullanıcıların tercih ettiği sistem olarak karşımızda diğerlerine göre arayüz ve görsellik bağlamında çok tatmin etmesede denenebilecek işlevselse donanım özelliklerine uyumlu olması durumunda kalıcı olarak kurulacabilecek  bir sistem olduğu anlaşılmakta kurup kullanıldıktan sonra son kullanıcının tespitleri ve yorumları ile zamanla kendini göstermeye devam edebilir.

    4.

    ANDROID OS   x86_x64

    Android işletim sisteminin saf ve yalın halidir,diğer bir çok geliştirilen üsteki işletim sistemleride dahil olmak üzere,bu yapı üzerinden geliştirilmekteler. Eğerki sizde saf yalın olsun kendim sistem üzerine birşeyler geliştirerek kendime özelleştirdiğim bir sistem olsun diyorsanız eğer android os linux sistemi tam size göre. Kurulumdan sonra temel olan uygulamalar ve sürücülerle güncellenmiş şekilde sürekli olarak geliştirilmesi devam etmekte olan android işletim sistemi olarak kurulabilir saf yalın arayışında olanlar için iyi bir tercih.

    Kurulum - Usbdisk boot öncelikleri seçimi - Yazdırma işlemi:

    5.

    FYDE OS  (CHROMEOS)

    Chromebook için tasarlanmış olan ChromeOS işletim sisteminin tabanını kullanarak zengin özelleştirme,kurulum kolaylığı Uefi/legacy desteğide bulunan,istenilen ayrılmış disk alanlarınada kurulum kolaylığıda getiren. Herşeyiyle ilk ve son kullanıcı odaklı pratik kurulum kullanım kolaylıkları sağlayan FydeOS  popüler bir işletim sistemidir. ChromeOS tabanlıdır. Dileyen FydeOS üzerinden hesap oluşturarak giriş yapar,ya da alternatif olarak Google Gmail hesabı ile tanımlayarak giriş yapma ayrıcalıklarınında bulunduğunu belirtmem gerekli.

    Genel değerlendirmeler hızlı bakış:

    Androidos laptop,masaüstü vb. bilgisayarlara kurulabilen,android uygulamalarını ve sistemlerini tıpkı (windows,mac vd.) işletim sistemleri gibi bir çok işlemi günümüzde yapabilir düzeye gelmiş olan açık kaynak özgür yazılımların geliştirmelerle beraber tasarlanmış keyifli kolay kullanıbilir,kurulabilir şekle getirilmiş çoğumuzunda haberdar olduğu popüler sistemler diyebiliriz ayrı ayrı paylaşmak yerine tek çatı altından sunularak daha hızlı ve anlaşılır mantıkta konu açılmıştır.

    Hangisini indirmem gerekli ? / Çeşitli AndroidOS sistemler üzerine genel değerlendirmeler vs.

    Genel olarak herkeze göre çeşitli zengin içerik ve özelliklerle donatılmış olan Android sistemlerin bulunduğunu belirtmem gerekli,bir kaç gündür göz gezdirip incelemelerde bulundum siteler,bloglar,forumlar videolu tanıtımlar tutorial presentation incelemeler vs.anladığım kadarıyla kafamda netleşenlere dayalı olarak,bu ssitemlerle ilgili çeşitliliğin bir arada olarak tek başlıkta detaylara yer vermeye bilen,bilmeyen diğer değerli üye arkadaşlarında istifadelerine vesile olma anlayışında konu açmanın yararlı olacağı kanısına vardım.

    Konuya bahis olacak sistemler unutulmamalıdırki temeli Android-x86 Open Source Projesi üzerine inşaa edilerek geliştirilmiş çoğunun temel mantığının aynı olduğu,görsel içerikler görünüm tema geliştirilerek dağıtım adı altında farklı isimlendirmelerle piyasada popüleriteleri olmuş olsada,esasen kökü ilk adı ile çıkan Android-x86 sistem projesi temeline dayanmaktadır arkadaşlar.ChromeOS kurulumları ile ilgili olarak,TNCTR Forum içerisinde ayrı bir konuda açılmıştır incelemek isterseniz eğer bu linkten ilgili ChromeOS kurulumları hakkında sayfasına ulaşabilirsiniz buda bir alternatif yöntem olarak düşünülebilir. Saygılarımla.

    &

    Copyright © 2021

    Abi merhaba,ben bir türlü vmwareye kuramadım primeosu ve phoenixos u çok uğraştım ama yükleme yapıp reset attıktan sonra ekteki hatayı alıyorum.Yardımcı olabilirmisin acaba.

    Untitled.png

  11. Merhaba arkadaşlar..

     

    Pc me flaş bellek ile format atmak istiyorum fakat bir türlü yapamadım.

    Dosyaları flaşa " Windows7-USB-DVD-tool " ile yazdırıyorum onda sıkıntı yok.Fakat flaş ile bunu nasıl yapıcam.Yani bildiğim kadarıyla bootdan başlangıçta okuması için usb seçicem fakat biosu kontrol ettim usb yok.Bunun bir detayı varmı ?

     

    Elimde 16 gb lik flaş var.

     

    Ana kartım: ASUS P5PL2

×
×
  • Create New...