Jump to content

yenilmezibo

Üye
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by yenilmezibo

  1. SATA olduğunu belirtmişsin, İşletim sistemi kuracağın bir SSD ise DRAM olmasına dikkat edin. Samsung 870 EVO, WD Blue, Kingston KC600, Crucial MX500. Bu modeller işini görecektir. Fiyat konusuna hiç girmiyorum günlük değişen bir şey artık.

    Ayrıca DRAM'li olup olmadığını buradan öğrenebilirsiniz > TIKLA

  2. Kapkaradam, 4 saat önce yazdı:

    Önerinize uyup laptopı WinPE 11-10-8 Sergei Strelec ile başlattım, disk management da usb den bağladığım hard disk raw olarak görünüyor ama this pc de disk görünmüyor... içine nasıl girebilirim?

    teşekkürler öneri için hard disk sentineli inceleyeceğim, kurtarma programını ise son çare düşünüyorum

    herhangi bir winpe den farkı var mı?

    şu anda zaten win10 yüklü laptopa bağlı ama olmuyor maalesef...

    Kasdettiğiniz yer tam olarak neresidir foto atabilir misiniz, ayrıca format sırasında Dart ile söylediğim yöntem ile de raw olarak görünüp içine girilmiyorsa, minitool vs ile tamamen silip sıfırlamak harici zor gibi duruyor.

  3. Disk ne derece problemli-sağlam onu test etmek gerekiyor, diski bir şekilde sata to usb vs. çalışan pcye bağla "HD Tune" "Hard Disk Sentinel" ile kontrol et bad sector vs problemler nedir, öte yandan "MiniTool Partition Wizard" gibi programlar ile windows göremese de bu tip programlar görür genelde ancak burada ki olay sorun donanımsal değilse hayata döndürebilmekte yani ilerisi yok, formatlayıp ömrü boyunca kullanabilirsiniz, ayrıca diske zarar verdiği bilinse de "Son çare" çözümlerden biri de "Low Level Format" tır, içindekilerden umudu kesmişseniz bu yöntemler işinizi görür.

    Öte yandan datalara kavuşmak için, Kurtarma boot cdlerini flasha yazıp kullanabilirsiniz (Hiren's boot cd - sergei strelec vs..) ya da bir format isosunda "DART" menüsü ile windows gezgini açıp sorunlu disk içine girip kontrol edebilirsiniz, bu ve benzeri bir çok yol var..

    • Like 1
  4. haruni, 21 dakika önce yazdı:

    Yeni link için teşekkürler. şimdi oldu. uploadrar linkini yine kontrol ettim ve defender adını kullanıp, 7.5 mb. lık bir dosyayı veriyor. indiğinde ise sadece Windows-Defender-Dev_YfyZVCU3 adında bir exe dosyası var. Nacizane tavsiyem uploadrar linkini kaldırman.

     

    Uploadrar linklerinde aslında problem yok ancak %70 kullanıcı Adguard-Ublock vs gibi eklentiler kullanmadığından malesef reklam olarak .exe ya da başka formatlı başka boyutlu şeyleri indiriyor, virus çıkma ihtimalleri yine net değil ancak insan amacına ulaşamıyor sonuçta evet.

    Eklentiyi kurup tekrar indirmeyi deneyin dosya ne ise inecektir.

    • Like 2
  5. kerem2018, 21 dakika önce yazdı:

    Üstadım hem wifi da düşük hem kabloluda. Modem Keenetic Omni DSL çift anten ve yatay duruyor. Snr yi 11 e sabitledim. Kanal ayarı 12 ve başka kullanıcı yok. 

    SL bağlantı tanılama

     
    Standart
    ITU G.993.2 (VDSL2)
    Hat durumu
    showtime
    Mod
    VDSL2 CPE
    VDSL profili
    17a
    Bağlantı hızı
     63370 kbit/s
      
     8188 kbit/s
    Atanabilir hız
     77019 kbit/s
      
     21390 kbit/s
    Gürültü marjı
     11.0 dB
      
     17.9 dB
    Sinyal gücü seviyesi
     14.6 dBm
      
     9.4 dBm
    Sinyal zayıflaması
     10.1 dB
      
     21.5 dB

    Arayüzlere göre trafik

     
    Dsl0
     433 Mbayt
       
     60.5 Mbayt
     
     393113 paketleri
       
     117016 paketleri
    Dsl0/Vlan35 (inet)
     302 Mbayt
       
     30.2 Mbayt
     
     278801 paketleri
       
     74952 paketleri
    Dsl0/Vlan55 (iptv)
     0 bayt
       
     56.1 Kbayt
     
     0 paketleri
       
     168 paketleri

    Çok teşekkürler yardımınız için.

    Zayıflama fazla fakat normalde yüksek hız alıp bir süre sonra hızı düşse crc fec coşuyor denir ama anladığıma göre hep düşük hız alıyorsunuz.
    Hem wifi hemde kablolu düşükse çok yüksek ihtimalle millenicom nms profilini yanlış atamış olabilir, size tavsiyem ISS ye bu durumu bildirmenizdir, aynı bana attığınız değerleri de atın, gelişmeler olursa telegram grubuna yazın daha tecrübeli üstadlar var topluca yardımcı oluruz :)

    • Like 1
  6. kerem2018, 44 dakika önce yazdı:

    Merhaba arkadaşlar.

    Bende hız düşüklüğü sorunu mevcut. Hat değerlerim çok iyi (71129 kbit/s - 8188 kbit/s) ama test yaptığımda sürekli pin 20 ve 6-7 download hızı çıkıyor. Sebep ne olabilir? Bu arada modemim Omni Dsl ve ISP ise Millenicom. Şimdiden çok teşekkürler.

    Bir çok sebep olabilir, wifi mi kablolu mu wifi ise modem konumu ve modemin dik mi yatay mı olduğu, antenlerin duruş şekli vs uzar gider fakat detaylı hat değerlerini atarsanız ilk aşamada daha iyi cevaplar verilebilir (Snr gürültü marjı vs) ayrıca telegram da @keenetictr sayfasına gelin @Romakiyo vesilesiyle geldim diyip anlatın yardımcı oluruz yazılımsal bir durum var ise. İyi günler.

  7. sarsilmaz33, 2 saat önce yazdı:

    tesekkürler ama link göremedim üstad

    3-5 mesaj yukarlarda cevabı bulunmaktadır. 

    "Mail.ru sitesi iptal edildi ücretli siteye geçiş yaptım farklı bir sitede yönetici olarak çalışmamdan kaynaklı ve yandex hesabının buraya endexli olmasından kaynaklı tek link vermem etik olmayacaktır. Ondan dolayı sadece programlara ait olan linkleri ara ara buraya eklemekteyim. Umarım anlaşılır olmuştur saygılarımla."

    "Yandex hesabı bana ait değil. Ondan dolayı paylaşmam etik olmayacaktır. Modluk yaptığım site yönetimi hesabı satın aldılar bundan kaynaklı. Zaten paylaşımların linki eklenmekte yeni programlar eklendikçe yenilenecek linkler."

    • Like 3
  8. bozart, 27 dakika önce yazdı:

    USTAD BU NASIL İNİYOR BİR TÜRLÜ indiremedim .. linkte tıkladım sayfa açılıyor ama indirmiyor..uplad edip paylaşsanız çok iyi olurdu

    Sağ tık IDM ile indir e basıp tek tek indirebilirsiniz, klasör paylaşımı olduğundan releases ve issues kısımlarından ulaşılmıyor .zip .tar gibi. 
    mephistooo2 kralın söylediklerini rarladım buyrun ; https://www8.zippyshare.com/v/kXH4lCpp/file.html

    • Thanks 1
  9. adyady, 2 saat önce yazdı:

    hocam merhaba katılımsız program arşivinize erişemedim link yokta sayfanızda nasıl bulabilirim teşekkürler

    Ekran boyutunuza göre değişir fakat ortalama 5 CM yukarısında cevabı bulunmakta :) 
     

    "Mail.ru sitesi iptal edildi ücretli siteye geçiş yaptım farklı bir sitede yönetici olarak çalışmamdan kaynaklı ve yandex hesabının buraya endexli olmasından kaynaklı tek link vermem etik olmayacaktır. Ondan dolayı sadece programlara ait olan linkleri ara ara buraya eklemekteyim. Umarım anlaşılır olmuştur saygılarımla." @forjest

    • Like 2
  10. mephistooo2, Bir saat önce yazdı:

    Arkadaşlar crack kullanıyorsunuz :D 

    Elbette antivirus uygulamaları bu tarz betik dosyalarını virüs olarak görecek, bugün görmezse yarın görecek...

    Sonuçta tüm antivirüs firmalarının ve Microsoft'un birbirleriyle dirsek teması var...

     

    Kesinlikle katılıyorum üstad, 10 yıla yakındır AV kurmam kurdurtmam, format sonrası (defenderi açık sistem ise) direkt ilk iş kapatırım, aslında olayın özü kullanıcı bilgisinden geçiyor, neyi nerede nasıl yaptığını bilen için virüs akla bile gelmiyor, bu arada yeni update yok bayadır 9.1 sıfır sıkıntı demek ki halen, eline sağlık 😀

  11. bozart, 23 saat önce yazdı:

    USTAD  siz halen mevzuyu anlamadınız..ordan 11 inci seçenegi seçiniz veya rakamlardan 11 e basın görürsünüz versiyonu.....forjest usta mempistoo2 nın aktivasyonunu güncellememiş..yoksa bu çalişma zaten güncel

    İlk mesaj da tam olarak anlaşılmadı konu galiba evet, murat usta changelog paylaşmamış 6.0 ile fakat sanırsam bir kaç bir şeyi fixleyip 6.0 versiyonunu vermiştir, yani KMS suite v9 un halen kalma sebebi bu olabilir (bir nevi gerek duyulmamış) fakat bunları gördüyse v7.0 da değiştireceğine eminim :)

  12. otuken, 23 dakika önce yazdı:

    Aynısını ben düşündüm; yazmadan önce linkini bulayım da atayım diye ama bulamayınca (son sürümü indirtiyor.) yazmaktan vazgeçmiştim. 😀

    Eyvallah üstad, biraz şuna benzedi;
    +Pc ölmüş,
    -kapa aç düzelir
    Bikaç site gezdim buldum v5.0.2272.7 ; https://krakenfiles.com/view/aV14yNbYiO/file.html

     

    • Like 1
  13. metin425, Bir saat önce yazdı:

    ccleaner ve asc ile defalarca temizlik yaptım. Yüklü diğer işletim sistemiyle güvenli modda açıp kayıt dosyasını elle temizledim. C nin içini aratıp bütün eset dosyalarını sildim. Tekrar denedim. Kurulum tamamlanamadı dedi.

    Farklı bir yol olarak; Sürüm kaç ise netten demo sürümünü indirip normal stock setup ile kurun, ardından eset unistaller ya da hibit vs ile tamamen temizleyin hemen ardından "Pc restartlayın" sonra katılımsız kuruluma geçin, denemekte fayda var, iyi akşamlar.
    Setup bulamazsan ; https://krakenfiles.com/view/aV14yNbYiO/file.html olmaz ise bir rus sitesinde de vardı alternatif olarak ; https://www109.zippyshare.com/v/IFMshH7u/file.html

  14. 7zip Winrar kıyas yapmadık, sadece konu sahibine ve diğer arkadaşlara yardımcı olduk, isteyen istediğini kullanır elbet buna Winzip, PeaZip, Bandizip vs dahil, bende her format sonrası kendim dahil tüm akranlara winrar öncesi 7zip kurarım malum katılımsız arşivinde ilk sıralarda hem daha kolay oluyor @forjest üstadın dediği gibi beginner silent setuplarda baya iş görüyor.

  15. max00, Şimdi yazdı:

    arkadaşlar bilmiyorum ama video da forced altyazı vardı o verdiğim dosya başka yok zaten altyazı neyse filmi izledim de çözümü bulamadım altyazı aldım sadece ve gerisini sildim filmi de ripledim forced siz alyazı oldu

    İlk başta altyazıları çıkartırken yapılırsa bu tarz olaylara gerek kalmaz söylediğim şekilde MakeMKV ile tüm parçaları görebiliyoruz. Farklı bir BD disc indirirseniz bir dahakine aklınızda olsun çok yüksek ihtimal başarıyla sonuçlancaktır, bazı remux grupları (Türk gruplar dahil) filme direkt pgs tam ve forced olarak ekleyip paylaşıyorlar, yeni teknik bu genelde (Pgs bir çok smart tv de görüntülenemiyor, bunu da unutmamak gerek)

  16. kilicmuhsin, 5 saat önce yazdı:

    1
    00:00:35,703 --> 00:00:39,332
    Bir varmış bir yokmuş,
    kırsalda güzel bir günde...

    2
    00:00:39,415 --> 00:00:43,252
    ...kuşlar ötmüyor,
    balıklar sıçramıyor...

    3
    00:00:43,336 --> 00:00:46,422
    ..tavşanlar etrafta hoplamıyormuş.

    4
    00:00:47,381 --> 00:00:51,719
    Herkes, iki özel insanı
    tebrik etmek için...

    5
    00:00:51,802 --> 00:00:56,098
    ..ancak hikaye kitaplarında
    görülebilecek bir düğünde toplanmış.

    6
    00:01:10,196 --> 00:01:12,823
    Ağlamayacağıma kendime söz vermiştim.

    7
    00:01:12,907 --> 00:01:15,284
    Çok aptalcaymış.

    8
    00:01:18,788 --> 00:01:19,705
    Merhaba.

    9
    00:01:28,422 --> 00:01:29,632
    Merhaba.

    10
    00:01:29,715 --> 00:01:31,300
    Merhaba.

    11
    00:01:33,010 --> 00:01:34,679
    Hoş geldiniz arkadaşlar.

    12
    00:01:34,762 --> 00:01:38,891
    Bea ve Thomas'ı kutsal evlilik bağıyla
    birleştirmek için toplandık

    Ben baktım tam 1406 başlık(cümle) var.Yukarıdakiler gibi

     

    Reis bu zaten direkt .srt çevirme, arkadaşın istediği FORCED yani türkçe dublaj izlerken Tabela-Telefon yazıları gibi dublajı olmayan yazıların çevirisini istiyor.

  17. max00, 15 saat önce yazdı:

    buyur bu bendeki filmin altyazı sup olarak bunun içinde forced altyazı var 

    https://www.dosyaupload.com/268j1/Tavşan_Peter_-_[02]_-_[2021]_-_[1080p]_-_[TR-ENG]_-_Kaçak_Tavşan_Track03_PGS.sup

     

    alamıyorum

    Dosya da forced altyazı olduğunu %99 sanmıyorum. Sebebi 2 farklı .sup destekli forced ayırabilen programda "Forced not found" demesi, eğer bu dosyayı BD Disc den edindiyseniz tavsiyem MakeMKV indirip BD disk içinden en küçük boyutlu TR .sup dosyasını export (çıkartmak) etmek. %1 ihtimal yanılıyorumdur.

    Screenshot_1.png.97ee4a74ed6d1f417c84c854958ea223.png

    Yukarı da ki Java scriptli programa alternatif çok daha basit bir program önereceğim buyrun kaynak linki  ; https://forum.makemkv.com/forum/viewtopic.php?t=20964

    kilicmuhsin, 38 dakika önce yazdı:

    Subtitle edit ya da bir Not defteri ile açıp baktınız mı ? 1/XXX tüm timingler mevcut fakat hiç yazı yok, bu şekilde bende çevirip denedim fakat olmadı.

×
×
  • Create New...