Jump to content

quem4R

Yeni Üye
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by quem4R

  1. Şimdi D'ye sistem kurmak Çok mantıklı bir kurulum şekli değil bunun için Microsoft bile C'yi uygun görmüş Bütün Programların çalışması C diskine göre Dünya standardı böyleyken sizin D'ye sistem kurmanız Anlaşılan Cdeki win7 Silinmesin diye :) Amaa Tavsite Etmem önermem C diskindeki Tüm verilerinizi D'ye taşıyarak Hiç bir veri kaybı olmadan Formatı gerçekleştirebilirsiniz kaldıki zaten Format atarkende nereye Atılacağı ve sistemi nereye kurulacağını soruyor ( bu konuyla ilgili daha geniş bilgi almak için Format atma yada Windows kurma diye aratın googlede birsürü resimli videolu anlatıma ulaşırsınız )  " Sizin sistemi D'ye kuruluma geçtiğim vakit bana veri kaybettirir mi acep? " Demişsiniz dediğim gibi Dye kurmanızı tavsiye etmem ama kurulurmu kurulur bu sefer D'de ne varsa hepsi silinir :) ama gerekli dosyalarınızı Dye taşıyıp Win7 Kurulu olan bölüme Format atıpta XP kuracaksanız Hiçbir sorun yaşamazsınız bu durumu ben size bir örnekle açıklıyayım...

    Personeli Olduğum Radyo şirketinde Ana yayın Bilgisayarına Belli aralıklarla Format atarım, Düşünün bir radyonun Şarkı Reklam müzik arşivini bunları TERABAYT'ile ölçülendiriyoruz  kaldıki onca veriyi her formatta silersem beni Anında Şutlarlar :D benki; sık sık format atarım PClere ve hiç bir veri kaybıda olmaz sadece bilgisayarınızı mantıklı kullanın C diskine Olur olmaz dosyalar masa üzerini dolduracak dosyalar koymayın resim müzik depolamasını diğer disklere yapın yani Charicindeki D ve E gibi diğerlerine ;) Şimdi sanırım demek istesiklerim daha net anlaşılmıştır kolay gelsin..!

    Detaylı açıklama huyunuz hoşuma gidiyor çok teşekkür ediyorum :) i5 işlemci 4GB ram var ve Win7 home basic bellek kullanımı 2GB dan aşağıya inmiyor artık daraltmaya başladı.
    C'yi silip kurarsam bi tık driver sorunu çekerim korkum var o yüzden çift sistem kullanma taraftarıyım.
    Asıl mesele klasik xp mavi format ekranında diski biçimlendir - hızlı biçimlendir - verilere dokunmadan kurulum yap diye 3 seçenek vardı diye hatırlıyorum bu seçenekler sizin kurulumda yok sanırsam direk biçimlendirerek başlıyor anladığım kadarıyla. (?)
    Tekrardan çok başarılı bir sistem demeden geçemeyeceğim :) Aklımdaki deli soruları giderir gidermez EASMxp kullanmak için sabırsızlanıyorum, teşekkürler..
  2. Murat bey sizin bu sizteminizi gördüm ve foruma üye oldum yaklaşık 1 saattir bütün yorumları okudum okumaya üşenmem. Her şey çok güzel tek bir sorum olacak o da pimpiriğimden kusuruma bakmayın. :-)
    Laptop kasama win7 kurulu fabrika çıkışı 3 - 4 senedir hiç format çakma gereği duymadım ama artık gönül istiyor dos ekranlarında debelenmeyi. (sizin sizteminizde debelenme sıfır ama olsun :)) velhasıl kelam C:\ ana dizinime win7 kurulu ve resim müzik film arşivim D:\ dizininde. Sizin sistemi D'ye kuruluma geçtiğim vakit bana veri kaybettirir mi acep? Gerçek konuyu okuduktan sonra kafamda bir tek bu soru işareti kaldı tektardan elinize emeğinize sağlık iyi forumlar..
    • Like 1
×
×
  • Create New...