Jump to content

gangstarap

Üye
  • Posts

    256
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by gangstarap

  1. va7eyla, 10 saat önce yazdı:

    USB 3. kurulu bir sistemde, format atmadan önce, en başta yapılanı yani; double driver 4.1 ile tüm driverlerinizi yedekleyin. Zaten driverleri yedeklerken usb 3'ü de yedeklemiş olacaksınız.

    Sonrasında ise, sonraki işlemleri uygulayın... Aşağıdaki videoda detaylı olarak var... // 

    Saygılarımla...

     

    Usb 3 windows 7 boot medyasında eklenince usb 3 flash disk ve soket vasıtası ile boot edip kurulum yapıyor, aksi takdirde usb 2'den yavaş kurulum oluyor, win 10'a usb 3 sürücüsü install wim ve boot wim e eklemem gerekiyor, gerisi önemli değil.

    • Like 1
  2. Bigasoft Total Video Converter bir deneyin, program ingilizce'dir!, video'yu programa sürükleyip profile ayar kısmını istediğinizi format'a örn: HD H.264 Video (*.mp4) format'ı ayarlayın, istediğiniz ayarlar ''crop>zoom mode'' kısmında orjinal-full screen-16:9-4:3 şeklinde var!, ses ayarı kısmının sağında 90 derece döndürme yatay dikey ayarları'da var, diğer video bit rate ve ses bitrate profile kısmının karşısında ''settings'' kısmında çıkan ayarlardan simple(basit),advanced(ileri) kısmından ayarlama yapabilirsiniz, advanced kısmın'dan video veya ses seviyesi düşük ise ses seviyesi yükseltme yapılabilir, video veya ses yüksek ses seviyesinden dolayı cızırtı yapıyor ise volume kısmından ayarı %100 altına ayarlayın.

  3. deli_petro06, 2 saat önce yazdı:

    Bende ses çok yüksek. Sesi çok yüksek tutmama nedenim, arkaplandaki cızırtı sesi. Ben pc de ses yükseltme uygulamaları v.s kullanmıyorum. Hizmetlerden Volumetrik Ses Denetimini devre dışı bırakıyorum. Realtek' in ses uygulamasından Ekolayzır kısmını en üst seviyeye çekiyorum. Son olarakta Windows Ses ayarlarından Windows Sonic özelliğini aktif ediyorum. Bu ayarlarla videoyu kısarak dinliyorum. Normalde mikrofon sesini yükseltebilirim. Ancak ses yükseldiğinde otomatik olarak dipseste yükseliyor. Sesi mikrofon ayarlarından yükseltebilirim ancak bu sefer de dayanılmaz cızırtı sesinden durulmaz. Bu tip videolar da ben tarayıcı eklentisi kullanıyorum. Tarayıcı üzerinden izlenen video, yayın herneyse sesi düşük olduğunda sadece tarayıcı için sesi yükseltiyorum. Takip ettiğim aşağıdaki kanaldaki videoda görmüştüm. Bayağı işe yarıyor. Gerçi Windows ses ayarları üzerinden işimi hallettiğim için bangır bangır ses çıkıyor. Oyunlar da ses kasmak için v.s de çok işe yarıyor...

    Tarayıcı Üzerinden Ses Yükseltme Videosu Linki:

     

    Petro hocam firefox için eklenti var mı?

  4. forjest, 13 saat önce yazdı:

    Video'nun sesi hiç duyulmuyor ses yükseltme montajı uygulanırsa eğer daha iyi olacaktır. Movavi video editor programı kullanılabilir. Konu için teşekkürler. :) 

    Forjest hocam, ses yükseltme için ses ve video'da '' bigasoft video converter '' kullanıyorum, ses seviyesi çok yüksek olursa hoparlörde cızırtı oluyor!, ses yüksekse %100 aşağısına ayarlıyorum ses alçaksa %125-%500 arası ayarlıyorum (istenilen ses seviyesi ayarlama yapılabiliyor!, örn: 999 son rakam), delipetro hocam'ın video'sunda ses seviyesi ekrandadır, yorumunuza istinaden faydası olur düşüncesiyle yazıyorum,

    Ses.thumb.jpg.f890d10ab5b17408bf879536b3906b0b.jpg

    • Like 1
  5. Tarayıcıyı kapattığınızda, çok sayıda sekmeyi kapatırken beni uyar! seçeneğini fark etmeden işaretleyip kapatmışşanız sıfırdan kurulum gerektirebilir, Geek Uninstaller kaldırıcı reg kayıtlarıda kaldırıyor!, sıfırdan kurulum işe yarayabilir: https://www.gezginler.net/indir/geekuninstaller.html

    Not: işe yaramaz ise eski sürümleri indirip sıfırdan kurulum deneyin!.

  6. AdnanGumus, Bir saat önce yazdı:

    gelince göreceğiz mini klavyeler var onlarda güzel sağ taraftaki tuşları çok kullanıyor onun için bişi diyemedim bu ikisi de benim hoşuma gitti çeşit çok ama karar vermek zor  mini diye yazdım trust miniye benzemiyor tuş stili güzel 

    https://www.hepsiburada.com/everest-kb-410-siyah-usb-q-mini-klavye-p-HBV000007S7KP?magaza=Hepsiburada

    https://www.hepsiburada.com/trust-23312-muto-silent-sessiz-tr-q-klavye-siyah-p-HBV00000J8Y7S

    Gerçekten çok fazla model var, gerçekte deneyimlemek lazım, sonra boşuna aldım pişmanlığı olmasın, bende'de bir ara bakacağım, fazla büyük olmayan numerik aydınlatma'lı kablolu gerek diye düşünüyorum, pil çabuk biter yoksa, trust güzel gibi, bakayım dedim tuşlar fazla ses çıkarıyor!, ilgili video:

     

  7. AdnanGumus, 14 dakika önce yazdı:

    Hunter karma için ne dersin

    Güzel bir klavye'ye benziyor, kullanmadığım için kötü veya iyi diyemeyeceğim, dizüstü bilgisayar'da kullanım ve taşıma açısından K360'ı önerdim, hunter klavye boyutları büyük geldi bana, philips ve hunter klavyelerin youtube incemeleri var!, oradan bakıp karar veriniz.

  8. AdnanGumus, 11 saat önce yazdı:

    100 sene kullanmayacağız norma fiyat olsun

    Fiyatlara bakayım dedim abov, üretimi olmamasından sebep 550,506,595,725'e satanlar var, önerim sahibinden.com'da temiz olanlardan bakabilirsiniz, 130 tl en düşük fiyat gördüm.

  9. Aydınlatma şart değilse şu an gri olanını kullandığım kablosuz Logitech K360 büyük enter tuşlu olan model Ş,Ç,Ğ türkçe karakterler olmasına dikkat edin!.

    • Haha 1
  10. Türk telekom alacaksanız bimcell alabilirsiniz, sadece turk telekom yerine bimcell yazıyor!, faturasız oluyor! , aylık dost s paketi kullanıyorum, 750dk 750sms 4gb 23 tl + 3,10 tl vergi 26,10 tl'ye geliyor, yetmez diyorsanız diğer m-l-xl tarifeleri var, dost xl en yüksek olan paket, 750 dk 750 sms 20gb 42 tl.

    • Like 1
  11. İntel anakart yerine başka marka anakart deneme şansınız var ise deneyin!, elimde 775 soket yakınımın verdiği intel anakart'lı pc var, xp atmıştım çalışıyordu, sonradan bakayım dedim, ne xp ne windows 7 açmıyor, sürekli yeniden başlatma yapıyor, hdd değiştim yine aynı, bir tamir video sunda denk gelmiştim, adam intel kendi ürettiği malın çalışmasını istiyor gibi bir cümle kurmuştu.

  12. TornadoEffect, 22 dakika önce yazdı:

    Özellikleri inceleyince birinde RAM fazlaysa ekran kalitesi düşük oluyor falan :) Adamlar öyle ayar vermişler piyasaya.

    Panel cinsini belirtmemişler, kaç hz tn,va,ips  ekran kartı radeon vga 8 graphics yazmış nasıldır bilmiyorum, panel tipi led ips yaptım fiyatlar 6445 tl den başladı

  13. SON_VATAN, Bir saat önce yazdı:

    PC ÖZELLİKLERİM:..?
    Anakart: MSI 970A-G46 (MS-7693)
    RAM: 8141 MB (DDR3 SDRAM)
    Güç kaynağı: Xilence 420 Watt
    İşlemci: Quadcore AMD FX-4100, 3800 MHz....Ekran kartı Asus gtx 1050 ti 4gb.

    Benim anakart'ta 970A, sahtekar bir adama denk geldim anakart üzerindeki soğutucular'ı diğer dükkana götürmüş kuzey köprüsü çip'ini sökmüş makina ile, sinirlendirdi adam beni anakart ı aldım, bu sahtekar'dan önce başka bir yere 760g am3+ götürmüştüm kuzey köprüsünü reballing yani lehim yenileme yapmış düzeldi, bu adamla yüzyüze de görüştüm, 970A anakart ı bu adama götürdüm, kuzey köprüsünü kavurmuş anakart'ın çöp dedi!, yeni anakart aldım, düzelmediyse adres yazayım, oraya gönderin baksınlar.

  14. mehmettascioglu, Bir saat önce yazdı:

    Bozuk anakartları tamir ettirmek istiyorum. Gaziantep de anakart tamiri yapan tamirciler varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.

    Diğer konuda İstanbuldan tamirci tavsiyeleri var ne varki daha öncede tavsiye edilen yerlerden birine gönderdim fakat tamirleri gerçekleşmedi.

    O konuyada yazdım ama yeni konu açmam için tavsiyelerde buldular.

     

    Tamir için nereye gönderdiniz?

    dedem korkut, Bir saat önce yazdı:

    Benim de Monster Abra A5 V4.1 chipset yandı. Monster servisi değiştirelim dedi. Gönderdim ancak başarılı olmadı. (750 TL istediler gönderdim, tamir olmayınca parayı geri ödediler) Bozuk chipset le devam ediyorum. USB ler yandı. Ayrıca açılış süresi uzadı. Başka sıkıntı yok. Bunu İstanbul'da yapabilecek iyi bir iş yeri var mı acaba?

    Tamir için nereye gönderdiniz?

×
×
  • Create New...